Girit

Girit

Son dakika girit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan girit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını girit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Girit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan girit gelişmeleri de dahil olmak üzere 688 girit haberi bulunmuştur. Tüm girit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunan basını 'Bahane arıyor' başlığını attı Fatih Terim ateş püskürdü!
Yunan basını 'Bahane arıyor' başlığını attı Fatih Terim ateş püskürdü! Fatih Terim'in çalışırdığı Panathinaikos Play-Off’lara kaldı. Yunanistan Süper Ligi'nde normal sezon tamamlandı. Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos ligi 4'üncü sırada tamamladı. Yunan basını, OFI-Panathinaikos maçı sonrası Fatih Terim'in hakem hakkındaki açıklamalarına 'Bahane arıyor' başlığını attı.
4.03.2024 Futbol
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları
Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Maçların heyecanını “Süper Oran”larla Misli’de daha fazla yaşayın! 
8.01.2024 İddaa
Menemen nerenin, hangi ilin yemeği? İlk kimler yaptı? Kaç çeşit menemen vardır?
Menemen nerenin, hangi ilin yemeği? İlk kimler yaptı? Kaç çeşit menemen vardır? Menemen Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. MasterChef All Star'ın bu akşamki bölümünde de şef adayları en iyi menemen nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Seyirci de bir yandan menemen nerenin, hangi ilin yemeği sorusunu da araştırmaya devam ediyor. İlk olarak Girit Türkleri tarafından yapıldığı iddia edilen, Domates, biber, yumurta ve soğan kullanılarak yapılan bu muhteşem yemeğin tarihine gelin birlikte bakalım.
16.10.2023 Gündem
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Balkan Savaşı neticesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşı kaybetmesi sebebiyle yapılan antlaşma Londra Antlaşması olarak bilinmektedir. 1913 yılında gerçekleşen bu antlaşma Osmanlı Devleti ile Bulgaristan krallığı arasında yapılmıştır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Osmanlı Devleti'nin Balkan bölgesindeki sınır Midye Enes arasında kalmıştır.
11.09.2023 Eğitim
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin yapmış olduğu antlaşmalar içerisinde bazılarının olumsuz etkileri oldukça fazla olmuştur. Bu antlaşmalar içerisinde Berlin Antlaşması da yer almaktadır. Çünkü bu antlaşma neticesinde Osmanlı Devleti önemli derecede toprak kaybı yaşamıştır. Bunun yanında antlaşmaya imza atan devletlerin sayısı toplamda 7 olarak bilinir. Ayrıca Rusya Osmanlı'ya karşı önemli bir kazanç elde etmiştir.
4.09.2023 Eğitim
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti gerileme ve dağılma dönemlerinde pek çok savaş yapmış ve bu savaşların neticesinde birçok anlaşmaya imza atmıştır. Rusya ve Osmanlı Devleti arasında olan bu anlaşmalardan biri de Ayastefanos antlaşmasıdır. Ayastefanos Antlaşması diğer adı ile Yeşilköy Antlaşması olarak geçer. 93 harbinden sonra imzalanmış olan Ayastefanos Antlaşması Osmanlı Devleti için önemli ve ağır maddeler içerir.
3.09.2023 Eğitim
Bodrum açıklarında 4. 8 büyüklüğünde deprem!
Bodrum açıklarında 4. 8 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi'nin Girit Adası ve Bodrum arasında kalan kısımda 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi,.
13.08.2023 Gündem
Menemen Kaç Kalori? Menemen Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Menemen Kaç Kalori? Menemen Besin Değerleri Ve Kalorisi... Soğanlı mı yoksa soğansız mı yapılır tartışmalarının dışında menemen ortak şekilde en sevilen yiyecekler içerisinde gelir. Yumurta başta olmak üzere biber ve domates ile beraber İsteğe göre soğan eklemek suretiyle hazırlanan bir yemek türüdür. Aynı zamanda bir Türk yemeği olmasının dışında ilk defa İzmir'de yapılmıştır. Daha doğrusu İzmir'in Menemen ilçesinde Girit Türkleri tarafından yapılmış olan bir yiyecek türüdür. Diğer yandan kalori sayesinde bakıldığı zaman orta boy bir porsiyon Menemen 250 gram ve 177 kalori gelir. Bir küçük porsiyon Menemen ise 150 gram ve 155 kaloridir.
6.07.2023 Sağlık
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü Yunanistan 59 kişinin öldüğünü ve 100 kadar kişinin sağ salim kurtarıldığını dünyaya duyurdu. Yerel medya, yüzlerce kayıp olmasından korkulduğunu bildiriyor.
14.06.2023 Dünya
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Antalya ve çevresinde de hissedildiği öğrenildi. AFAD'dan da depremle ilgili açıklama geldi. Depremin yaklaşık 20 saniye sürdüğünü aktaran DHA Muhabiri Ahmet İstek, "Yüksek katlı binalarda oturanlarda, iş yerlerinde bir panik havası var" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Öte yandan depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Gündem
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir Son günlerde peş peşe yaşanan depremler gündemdeki sıcaklığını koruyor. Farklı illerde meydana gelen sarsıntıların başka depremlerin habercisi olup olmayacağı merak edilirken uzman isimden kritik bir uyarı geldi. Türkiye'de tsunami tehlikesinin yaşanabileceği en yüksek riskli yeri açıklayan uzman isim, 8’in üzerinde gerçekleşme ihtimali olan depremlere işaret etti. İşte son dakika haberinin detayları...
16.01.2023 Gündem
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Yunanistan'ın tahriklerine kapılmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeyecek, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimli ve kararlıyız" dedi.
9.01.2023 Gündem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
9.01.2023 Yaşam
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem Ege Denizi Girit Adası açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Muğla'nın Datça ilçesinin 212,75 kilometre uzağında gerçekleşti.
2.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe sunumunda açıklamalarda bulunuyor. Enflasyondaki son duruma ilişkin konuşan Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir. Her ay bu düşüşler gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Nebati EYT'deki son duruma ilişkin olarak ise, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." dedi.
12.12.2022 Ekonomi
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu Kazı başkanlığını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı Tunç Çağı batığı çalışmalarında, Akdeniz'de su altında en eski kurşun ağırlıklar bulundu. Biri 22 gram diğeri ise 44 gram olan kurşun ağırlıkların 3 bin 600 yıllık old Ramazanuğu belirtildi.
27.11.2022 Yaşam
Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: Hazır olun!
Yunanistan'dan savaş çığırtkanlığı: Hazır olun! Türkiye ile yatıp kalkan Yunanistan'da provokasyon kokan açıklamalara bir yenisi eklendi. Eski Savunma Bakanı'nın savaş çığırtkanlığı yaptığı açıklamalar, Yunan medyasında çarşaf çarşaf yayınlandı, gazeteler "Çatışmaya ne kadar yakınız?" ve "Türkiye ile savaşa hazırlanmalıyız" manşetleri attı.
6.11.2022 Gündem
'Türkiye Yüzyılı' temalı video Yunanistan'da panik yarattı! Atina'dan Girit hamlesi...
'Türkiye Yüzyılı' temalı video Yunanistan'da panik yarattı! Atina'dan Girit hamlesi... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel İstanbul’daki tarihi mekanlarda "Türkiye Yüzyılı" temasıyla ışıklandırma ve 3 boyutlu video mapping gösterileri gerçekleştirildi. Yunan basını bu görüntüleri yeni bir meydan okuma olarak okurlarına sunarken Atina'nın Girit hamlesinin tansiyonu zirveye çıkaracağını ve 'bıçağa yumruk atmak' olacağını, Yunanistan'ı müttefiklerine karşı zor bir pozisyona sokacağını yazdı.
31.10.2022 Dünya
Lüks yolcu gemisinde 10'uncu kattan düşerek öldü
Lüks yolcu gemisinde 10'uncu kattan düşerek öldü Antalya Limanı'nda demirli kruvaziyer 'Mein Schiff 6'daki 2 bin 301 yolcu arasında bulunan Almanya vatandaşı Brigitte Liselotte Dr Wutschel-Monka (61), 10'uncu kattan 6'ncı kata düşerek yaşamını yitirdi.
15.10.2022 Yaşam
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi. Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın." dedi.
10.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Girit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki girit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.