Ginseng

Ginseng

Son dakika ginseng haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ginseng ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ginseng haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ginseng

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ginseng gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 ginseng haberi bulunmuştur. Tüm ginseng haberleri aşağıda listelenmiştir.
Resmen altın değerinde: Kilosu 5 bin TL! Gram gram satılıyor, libidoyu zıplatıyor
Resmen altın değerinde: Kilosu 5 bin TL! Gram gram satılıyor, libidoyu zıplatıyor Doğal afrodizyak olarak olarak biliniyor. Çin ve Kore’de yüksek kesimlerde doğada kendiliğinden yetişiyor. Ülkemizde de bir hayli bu besini tüketiyor. Mucizevi etkileri bunuyor.
26.11.2023 Yaşam
Sınavlara girecek öğrenciler için aileleri alıyor! Hafıza güçlendiren bitkilere yoğun talep
Sınavlara girecek öğrenciler için aileleri alıyor! Hafıza güçlendiren bitkilere yoğun talep Eskişehir’de aktar Metin Ağılönü, sınav döneminin yaklaşmasından dolayı ailelerin sınava girecek çocuklarının hafızalarını güçlendirmeye yönelik bazı şifalı bitkilere yoğun talep gösterdiğini söyledi.
1.06.2023 Yaşam
Doğal afrodizyak! Gelenler 100 gram alabiliyor, 4 yılda bir yetişiyor
Doğal afrodizyak! Gelenler 100 gram alabiliyor, 4 yılda bir yetişiyor Doğada kendiliğinden yetişiyor. Afrodizyak ve zihin açıcı özelliği ile dikkat çeken kırmızı ginsengin insan sağlığına da faydası var. Birçok ilacın ham maddesini oluşturduğu belirtilen bitki, 4 yılda bir yetiştiği ve nadir bulunduğu için yüksek fiyatlarda alıcı buluyor. Kırmızı ginseng fazla tüketildiği takdirde ise faydadan çok zarar veriyor.
10.01.2023 Yaşam
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek!
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek! Gündelik yaşamda enerjisini artırmak isteyenlerin ilk tercihi genellikle yüksek kafein oranına sahip enerji içecekleri oluyor. Enerji içeceklerinin çoğunlukla çocuk ve gençler tarafından ders çalışırken uyanık kalabilmek ya da uzun saatler eğlenmek için kullanıldığını belirten uzmanlar, gün içinde 200 mg veya üzeri kafein tüketiminin zehirlenmeye yol açabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar kafein içeren enerji içecekleri yerine enerji artışı sağlayan sağlıklı içecek tavsiyeleri paylaşıyor.
7.09.2021 Sağlık
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin Son yıllarda güzellik ve besin takviyesi sektörünün gözdesi olan kolajen, toplumdaki yaygın inanışın aksine sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında 'kilit' rol üstleniyor. Beden sağlığı için son derece önemli bir protein olan kolajeni oluşturacak besinleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Diyetisyen Esra Şahin anlattı.
12.08.2021 Sağlık
Hangi durumlarda gıda takviyesi almalıyız?
Hangi durumlarda gıda takviyesi almalıyız? Gıda takviyeleri; besinlerin hap, tablet, kapsül ve sıvı formlarda olan şeklidir. Gıda takviyeleri, vitamin, mineral, aminoasitler, esansiyel yağ asitleri, posa, çeşitli bitkiler ve bitkilerin ekstrelerini de içermektedir. Gıda takviyeleri, normal beslenmeye ek olarak kullanılmalıdır. Peki, gıda takviyeleri yararlı mı yoksa zararlı mı? Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
25.06.2021 Sağlık
Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin!
Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin! Hamilelik haberini aldıktan sonra pek çok kadının ilk yaptığı şey bu süreçte neleri yiyeceklerini ve neleri yiyemeyeceklerini öğrenmektir. Hamileyken, sizi ve bebeğinizi riske atabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız önemlidir. Çoğu yiyecek ve içecek güvenli olsa da bazılarından kaçınmak hamileliği desteklemek açısından önem taşıyor. Hamilelerin bu zorlu süreçte tüketmemesi gereken besinleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer anlattı.
3.06.2021 Sağlık
"Ginseng koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir"
"Ginseng koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir" Ginseng bitkisinin enfeksiyonlardan koruduğuna dikkati çeken Dr. Serhat Koran, "Bağışıklık sisteminde de etkili olduğu bilinen ginseng, lenfosit sayısı ve fonksiyonunda artış yaparak koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı, yüksek şeker ve kolesterolü düşürdüğü, karaciğer yağlanmasını geçirdiği bilinir" dedi. Koran, bu bitkinin uzun süreli ve aşırı kullanımında hipertansiyon, sinirlilik, ishal, deri döküntüleri ve uykusuzluk gibi sonuçlar olabileceği uyarısında bulundu.
13.04.2021 Sağlık
Koronavirüse karşı koruyor! Uzman açıkladı
Koronavirüse karşı koruyor! Uzman açıkladı Ginseng bitkisinin enfeksiyonlardan koruduğuna dikkati çeken Dr. Serhat Koran, "Bağışıklık sisteminde de etkili olduğu bilinen ginseng, lenfosit sayısı ve fonksiyonunda artış yaparak koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı, yüksek şeker ve kolesterolü düşürdüğü, karaciğer yağlanmasını geçirdiği bilinir" dedi. Koran, bu bitkinin uzun süreli ve aşırı kullanımında hipertansiyon, sinirlilik, ishal, deri döküntüleri ve uykusuzluk gibi sonuçlar olabileceği uyarısında bulundu.
13.04.2021 Sağlık
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz'
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz' Bitkilerle tedavinin eski zamanlardan beri kullanıldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Terekeci, “İlaçların artmasıyla bitkiler ve alışılmış yöntemler unutulmaya yüz tuttu. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelir, yakın geçmişte modern tıp tarafından daha sık kullanılmaya başlayan tedavi yöntemidir. Sağlıklı yaş almanın ilk koşulu sağlıklı yaşamdan geçer, bitkisel desteklerle sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz” dedi.
20.02.2021 Sağlık
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları!
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları! Birçok erkek cinsel performanslarını artırmanın yollarını arıyor. Cinsel gücü arttıran kimyasallar almak yerine basit ve doğal yollarla performansı arttırmak mümkün. Peki, erkeklerde cinsel gücü artıran yiyecekler nelerdir? Cinsel gücü arttırma yöntemleri neler? İşte erkeklerde cinsel arzuyu arttırmanın yolları!
17.03.2021 Sağlık
Zihinsel ve bedensel olarak güçlü kalmak için su için!
Zihinsel ve bedensel olarak güçlü kalmak için su için! Koronavirüs sürecinde zihinsel ve fiziksel olarak güçlü hissetmek her zamankinden daha önemli. Salgın ile ilgili belirsizlik devam ederken bir sonraki günle başa çıkmaya hazır olmak pandemi dönemini atlatmanın en iyi yollarından biri. Vücudun üst seviyelerde performans göstermesi sağlamanın yolu ise yeme içme alışkanlıklarının iyi planlanmasından geçiyor. Uzmanlar özellikle bu süreçte su içmenin bedenen ve zihnen iyi hissetmeyi sağlayabileceğini dikkat çekiyor.
3.02.2021 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiren 'ginseng', kilosu 2 bin TL'den satılıyor
Bağışıklığı güçlendiren 'ginseng', kilosu 2 bin TL'den satılıyor Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5 bin yıldır tedavi amaçlı kullanılan 'ginseng', güçlü antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekliyor. Toz halinde kilosu bin 800, kök halinde ise 2 bin TL'den satılan ginsenge pandemi döneminde talep arttı.
14.11.2020 Sağlık
Saç ekiminde 12 maddeye dikkat!
Saç ekiminde 12 maddeye dikkat! Dr. Emrah Çinik, saç ekimini takip eden 48 saat içerisinde ekim yapılan bölgeye kesinlikle herhangi bir temas olmaması gerektiğini söyledi.
10.04.2020 Sağlık
Bazı bitkisel ilaçlar 'yarardan çok zarar veriyor'
Bazı bitkisel ilaçlar 'yarardan çok zarar veriyor' Kanser uzmanları, bazı bitkisel ilaçların kanser hastalarının tedavisini olumsuz etkileyebileceği, bu nedenle doktora danışmadan alternatif bitkisel ilaçlara yönelmemek gerektiği uyarısında bulundu.
14.11.2019 Sağlık
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir'
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir' Çocuklarda dikkat eksiklikleri, hiperaktivite bozukluklarının kafeinle ilişkisini gösteren, lösemiyi artırdığına dair de çalışmaların mevcut olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, “Gebelikte kafein tüketimi anne karnındaki bebeğin hem duygusal hem fiziksel gelişimini etkiler” dedi.
30.10.2019 Sağlık
Raflarda 5 liraya satılıyor! Büyük tehlike
Raflarda 5 liraya satılıyor! Büyük tehlike Tarım Bakanlığı'nın ‘hileli ürünler’ listesinde bulunan ve ölümcül olabilecek “sildenafil” maddesi ihtiva eden cinsel gücü artırıcı macun ve haplar özellikle tekel bayilerinin ön raflarını dolduruyor. Tekel bayileri de eczacı gibi ürünler hakkında önerilerde bulunuyor.
21.10.2019 Gündem
Anne-baba olma şansınızı elinizden alabilir
Anne-baba olma şansınızı elinizden alabilir Son yıllarda doğal yollardan anne-baba olamayanların sayısının giderek artığını belirten Aile Hekimi ve Tıbbi Beslenme Uzmanı Dr. Eyyüp Yılmaz, 2002 yılında yüzde 1 oranında karşılaşılan kısırlığın (infertilite) günümüzde yüzde 19 civarına çıktığını kaydetti. Kısırlığa neden olan etkenlerin neler olduğunu aktaran Dr. Eyyüp Yılmaz, doğal yollarla anne-baba olunabileceğinin altını çizdi.
23.08.2019 Sağlık
İki adımda bağışıklık sisteminizi sağlıklı kılabilirsiniz
İki adımda bağışıklık sisteminizi sağlıklı kılabilirsiniz Otoimmün rahatsızlığı olan birçok kişide basit ama önemli 2 yöntemin fayda verebileceğini biliyor musunuz? Rejeneratif Tıp Uzmanı Dr. Aşkın Nasırcılar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek daha düzgün çalışmasını sağlayacak beslenme önerilerinde bulundu.
3.12.2018 Sağlık
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar Bebek bekleyen annelerin en büyük endişeleri, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
23.10.2018 Sağlık
İnternetten ilaç ve bitkisel karışım alanlar dikkat!
İnternetten ilaç ve bitkisel karışım alanlar dikkat! ‘Uluslararası Geleceğin E hali’ etkinliğinde internet üzerinden alınan zayıflama ilaçları, çaylar ve bitkisel karışımların zararına dikkat çekildi
1.10.2018 Sağlık
Cinsel içerikli 73 sahte 'ilaç' tespit edildi
Cinsel içerikli 73 sahte 'ilaç' tespit edildi Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) yapılan denetimlerde, ilaç gibi lanse edilerek piyasaya sürülen 73 sahte-kaçak ürün tespit edildi. Yapılan analizlerde, söz konusu ürünlerin çoğunun cinsel gücü artırmada kullanılan sildenafil sitrat, tadafil ve verdanafilin gibi ilaç etken maddelerini yüksek oranlarda içerdiği belirlendi.
21.09.2017 Yaşam
10 soruda menopoz!
10 soruda menopoz! Menopoz, kadınların yumurtlama fonksiyonunun sona ermesiyle birlikte yaşadıkları doğal bir süreç. Ancak bu doğal süreç, eksilen hormon düzeyleri sonucunda birçok sistemi ilgilendiren sorunlara yol açabiliyor.
4.09.2017 Sağlık
Saç ekimi sonrasında 12 maddeye dikkat
Saç ekimi sonrasında 12 maddeye dikkat Saç ekimini takip eden 48 saat içerisinde ekim yapılan bölgeye kesinlikle herhangi bir temas olmaması gerektiğini belirten Dr. Emrah Çinik, saç ekimi sonrasında 12 maddeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
3.08.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ginseng ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ginseng haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.