Gece Mesaisi

Gece Mesaisi

Son dakika gece mesaisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gece mesaisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gece mesaisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gece Mesaisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gece mesaisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 gece mesaisi haberi bulunmuştur. Tüm gece mesaisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaşlar yüzde 50 zamlı olarak ödeniyor! Milyonlarca çalışanı kapsıyor
Maaşlar yüzde 50 zamlı olarak ödeniyor! Milyonlarca çalışanı kapsıyor Çalışan milyonlara güzel haber! Ücretler yüzde 50 fazla olarak ödeniyor. Hesaplama detayları belli oldu. 45 saat ayrıntısı dikkat çekiyor. Günümüzde artık mesai kavramı tamamıyla değişti. Özellikle bazı sektörlerde 24 saat hizmet verilmesi zorunlu hale geldi. Bu durum 3 vardiyalı çalışma sisyeminin yaygınlaşmasına yol açtı. Gece çalışanların hakları ise gündüz çalışanlarından biraz daha farklı. Gece mesaisi yapanlar haftalık 45 saatin üzerinde çalışıyorlarsa yüzde 50 fazla ücret aylıyorlar. Ayrıca gece mesaisinde çalışanın 7.5 saatten fazla çalıştırılması yasak. Öte yandan kadın çalışanlar hamilelik dönemlerinde gece çalışmasına zorlanamıyor.
31.05.2022 Çalışan Hakları
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
Yüzde 100 zam geldi! Gece mesaisi başladı
Yüzde 100 zam geldi! Gece mesaisi başladı Fiyatları yüzde yüz arttı. Kış aylarının gelmesi ile fiyatlar artsa da talep de arttı. Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane bir ayda yüzde yüz zamlanınca kestaneciler gece mesaisine başladı.
20.12.2021 Yaşam
Her 8 kadından 1'i meme kanserine yakalanıyor
Her 8 kadından 1'i meme kanserine yakalanıyor Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında açıklamalarda bulunan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, Türkiye’de her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığına dikkat çekti. Gece uykusu sırasında odaya ışık sızmasının melatonin hormonunu azalttığını ve bu hormonun az salgılanmasıyla da kadınlık hormonu östrojenin daha fazla salgılandığını söyleyen Karagöl, “Yatak odası tam olarak karanlık olmayanlarda meme kanseri yüzde 70 oranında daha fazla görülüyor” dedi.
4.10.2021 Sağlık
Mesai saatleri ile ilgili flaş detay! Fazla çalışma...
Mesai saatleri ile ilgili flaş detay! Fazla çalışma... Milyonlara çalışan için geçerli. Pek çok kişi haberdar değil. İşveren bunu yapamaz. Mesai saatleri ile ilgili önemli detay! Gece çalışanlar ile gündüz çalışanlar arasında mevzuattan doğan bazı farklılıklar bulunuyor. İşte detaylar...
7.07.2021 Ekonomi
Almanya'da sistem 'çöktü' Gece mesaisiyle bile yetiştiremiyorlar
Almanya'da sistem 'çöktü' Gece mesaisiyle bile yetiştiremiyorlar Almanya'nın Nürnberg kentinde Mezarlıklar Müdürlüğünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümlerin artması nedeniyle krematoryumda yakılan cesetlerin defin işlemlerini yetiştiremediği bildirildi.
10.01.2021 Dünya
Bakan Karaismailoğlu'ndan Dereli'de gece mesaisi
Bakan Karaismailoğlu'ndan Dereli'de gece mesaisi Giresun'da bir hafta önce yaşanan selde caddeleri 2 metreye yakın balçıkla kaplanan Dereli ilçesi çamur ve balçıktan temizlenirken, ilçe merkezindeki yolları asfaltlama çalışması gece saatlerinde de sürdü.
31.08.2020 Gündem
Ahırı yandı; hayvanlarıyla arazide yaşamaya başladı
Ahırı yandı; hayvanlarıyla arazide yaşamaya başladı Erzurum'da, evi ve ahırı çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Eyüp Karaca (43), ailesini kiraladığı eve yerleştirdikten sonra yer bulamadığı hayvanlarıyla dışarıda yaşamaya başladı.
14.07.2020 Yaşam
Hamile çalışana özel mesai saati
Hamile çalışana özel mesai saati İşverenler hamile çalışanlar için özel önlem almak, mesaileri ve şartları düzenlemek zorunda. Hamilelere ve yeni annelere gece mesaisi ile günde 7.5 saatten fazla çalışmak yasak.
17.05.2019 Ekonomi
AK Parti eski bakanları sahaya sürecek
AK Parti eski bakanları sahaya sürecek İktidar partisi, aday belirleme çalışmalarında sona yaklaşırken, büyük illerde aday gösterilecek isimler de ortaya çıkmaya başladı.
22.11.2018 Siyaset
Mevsimlik işçinin tazminat için en az 2 sezon çalışması şart
Mevsimlik işçinin tazminat için en az 2 sezon çalışması şart Mayıs ayıyla birlikte mevsimlik işçi sezonu başladı. Sadece turizm sektöründe 300 bin dolayında mevsimlik işçi çalışıyor. Aynı işverene bağlı işyerlerinde iki veya daha fazla sezon çalışan işçiler ihbar ve kıdem tazminatı alabilir. Örneğin 10 sezon 7’şer ay çalışmışsa 70 aylık çalışma üzerinden tazminat hakkı doğuyor.
24.05.2018 Ekonomi
Gece çalışan kadınların kanser riski yüksek!
Gece çalışan kadınların kanser riski yüksek! Yapılan bir araştırma gece çalışan kadınları üzecek. Araştırmaya göre; gece mesaisi olan Avrupalı ve Kuzey Amerikalı kadınların kansere yakalanma riski gece çalışmayan kadınlara göre daha yüksek.
11.01.2018 Sağlık
Toplu taşımada gece mesaisi başlıyor
Toplu taşımada gece mesaisi başlıyor Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hastaneler, otogar, gar ve havalimanına 24 saat kesintisiz ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla toplu taşıma hizmetinde gece mesaisini 10 Ocak'tan itibaren başlatacak.
9.01.2018 Yaşam
Gece çalışanlar dikkat! Risk artiyor...
Gece çalışanlar dikkat! Risk artiyor... Araştırmalara göre gece mesaisinin fazla kilo ve obezite riskini %29 oranında arttırdığını belirten Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Op. Murat Üstün, bu artışın göz ardı edilemeyecek ciddiyette olduğunu söyledi. Peki gece çalışmak zorunda olanlar ne yapmalı?
24.10.2017 Sağlık
Brezilya’da halk greve giden polisi protesto etti
Brezilya’da halk greve giden polisi protesto etti Brezilya’nın güneydoğusundaki Espirito Santo eyaleti sakinleri, üç gündür grev yapan polisleri protesto etti.
17.06.2021 Dünya
Polislerin greve gittiği şehirde 3 günde 68 cinayet
Polislerin greve gittiği şehirde 3 günde 68 cinayet Brezilya’nın Espirito Santo eyaletine bağlı Vitoria şehrinde cumartesi günü başlayan polis grevi sonrası 3 günde 68 cinayet rapor edildi. Eyalet yönetiminin talebiyle ordu birlikleri pazartesi gece yarısı Vitoria sokaklarında görev yapmaya başladı.
17.06.2021 Dünya
Meclis'te gece mesaisi: Kritik 5 madde kabul edildi
Meclis'te gece mesaisi: Kritik 5 madde kabul edildi TBMM Genel Kurulu'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Alınan bilgilere göre; 16 saat süren anayasa mesaisinde, kritik 5 madde kabul edildi. Son dakika gelişmesi ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
29.09.2021 Gündem
Tutuklu tankçılar "o gece"yi anlattı
Tutuklu tankçılar "o gece"yi anlattı FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece tanklarda görevli askerler, komutanları tarafından "Genelkurmay, IŞİD saldırısı altında" diye kandırıldıklarını, hazırlıkların "IŞİD ile mücadele için Kilis'e gidilecek" denilerek aylar öncesinden yapıldığını anlattı...
29.09.2021 Gündem
iPhone'lara 'iyi uykular' özelliği
iPhone'lara 'iyi uykular' özelliği Guardian gazetesinden Alex Hern'in haberine göre, 'Gece Mesaisi' adı verilen bu uygulama, günbatımından sonra iPhone ve iPad'lerin ekranlarındaki renk dengesini ayarlayarak geceye uyumlu hale geliyor...
13.01.2016 Bilim ve Teknoloji
Karanlıkta uyumak zihni temizliyor
Karanlıkta uyumak zihni temizliyor Gündüz zinde olmak, vücudunuzun tam kapasite ile çalışması için uzmanlar uyarıyor: Gece uykunuza, uyku saatlerinize ve karanlıkta uyumaya dikkat edin.
7.10.2015 Sağlık
Kıdem tazminatı en çok onları zorluyor!
Kıdem tazminatı en çok onları zorluyor! Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’nde, 1 milyon kişinin istihdam edildiği ve yaklaşık 300 bin kişinin mevsimlik işçi olarak çalıştığı turizm sektöründe çalışanlara yönelik olarak, büyük kısmı 2016 yılında hayata geçirilecek düzenlemeler öngörülüyor...
17.04.2015 Ekonomi
Gece mesaisi uzayacak!
Gece mesaisi uzayacak! En fazla sağlık sektöründe çalışanlar ile özel güvenlikçiler etkilenecek
19.01.2015 Ekonomi
Dikkat! Beyni öldürüyor
Dikkat! Beyni öldürüyor ABD'de yapılan bir araştırmaya göre yeterince uyumamak sanılandan daha ciddi sonuçlara yol açabiliyor ve beyin hücrelerinde daimi kayba neden olabiliyor...
25.10.2014 Sağlık
AK Parti tüm vekilleri çağırdı!
AK Parti tüm vekilleri çağırdı! Ankara'da kritik gün! Dört eski bakan için bugün Meclis'te oturum var.
29.09.2021 Gündem
Gece mesaisine kısıtlama!
Gece mesaisine kısıtlama! Gece çalışan kadınları ilgilendiren çok önemli değişiklikler...
24.07.2013 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gece Mesaisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gece mesaisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.