Gdo

Gdo

Son dakika gdo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gdo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gdo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gdo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gdo gelişmeleri de dahil olmak üzere 269 gdo haberi bulunmuştur. Tüm gdo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz ABD’nin New York kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Brigitte Macron Türkevi'nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, “Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz.” dedi.
22.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nin teras katında lider eşlerinin de katılığı Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programında, "Türk Mutfağı, Anadolu'daki yüzlerce yıllık serüveninde, birçok farklı medeniyetle etkileşime girmiştir. Mutfağımızın kapıları, farklı dinlerin, kültürlerin ve etnik grupların birlikte yaşama deneyimine açılır" dedi. Öte yandan 18 'first lady', Emine Erdoğan'ın liderlik ettiği Sıfır Atık Projesi'ni imzalarıyla destekledi.
21.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tokat'ta düzenlenen "Gastronomi Festivali" etkinlikleri çerçevesinde "Bereket Hasadı" programına katıldı.
27.08.2022 Siyaset
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Bodrum'da Güz Panayırı gerçekleştirildi
Bodrum'da Güz Panayırı gerçekleştirildi Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Güz Panayırı’nda Bodrumlular gastronomi, müzik ve sanat dolu bir gün geçirdi.
1.11.2021 Yaşam
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat Mevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Konserve hazırlarken bu tavsiyelere kulak verin!
Konserve hazırlarken bu tavsiyelere kulak verin! Sonbahara geçiş yapmaya hazırlandığımız bu günlerde evlerde konserve hazırlama telaşı yaşanıyor. Bakteri ve mikroorganizmaların oluşmaması için sterilizasyon işleminin önemine işaret eden uzmanlar, konserve yapılacak sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanmasını, küflenmiş ürünlerin kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyor.
28.08.2021 Sağlık
Organik yumurtayı ayırt etme yolları
Organik yumurtayı ayırt etme yolları Diyetisyen Eda Balcı, yumurta alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dair tüyolar verdi. Organik yumurtaların nasıl anlaşılacağını ve yumurtalar üzerindeki kodların nasıl okunması gerektiğini anlatan Balcı, "Bu kodlar, menşei ülke kodu ve sonrasında yumurtanın hangi şehirde üretildiğine göre şehrin plaka kodunu belirtmektedir" dedi.
4.06.2021 Sağlık
Kanser hastaları nasıl beslenmeli?
Kanser hastaları nasıl beslenmeli? Kanser tedavisinde en önemli hususlardan biri hastanın beslenme düzeni. Doğru beslenme formülleri kanseri tedavi etmez ama bu formüllerle kanserin tedavisine destek verilir, hastanın direncinin yüksek tutulmasına yardımcı olunur.
2.06.2021 Sağlık
Dünya DNA Günü kutlanıyor! Canlıların tüm bilgileri...
Dünya DNA Günü kutlanıyor! Canlıların tüm bilgileri... ABD Ulusal İnsan Genom Araştırma Enstitüsü tarafından 25 Nisan tüm dünyada DNA Günü olarak kutlanıyor. Organizmaya ait tüm bilgilerin DNA’da saklandığını belirten Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, "Genetik alanında yapılan araştırmalar sonucu gelecekte insan DNA'sı üzerinde etkili ve doğru yöntemler geliştirebilir. Genetik mekanizmaları tam olarak anlaşılmayan bazı kısırlık sorunları ortadan kaldırılabilir. Yaşlanmanın yavaşlatılması hususunda gelişmeler beklenmektedir" dedi.
24.04.2021 Bilim ve Teknoloji
'İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor'
'İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor' İngiltere’de 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı.
5.04.2021 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinde tarama yaşı 50'den 45'e düştü
Kalın bağırsak kanserinde tarama yaşı 50'den 45'e düştü Kalın bağırsak kanserinin 50 yaş öncesinde görülme oranının son yıllarda 2 kat arttığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, Amerikan Gastroenteroloji Derneği’nin yaptığı çalışmaya dikkat çekti. Prof. Dr. Kayaalp, çalışmaya göre tarama yaşının 50'den 45’e düşürüldüğünü belirtti.
25.03.2021 Sağlık
Ata Tohumu nedir? Ata tohumu projesi: Hibrit, GDO veya benzeri ıslah çalışmalarına tabi tutulmuyor!
Ata Tohumu nedir? Ata tohumu projesi: Hibrit, GDO veya benzeri ıslah çalışmalarına tabi tutulmuyor! Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ata Tohumu Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, İngilizlerden geri alınan tarihi ata tohumu koleksiyonu için, 'Türkler el koydu' diye bir şey yok. Zaten bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin malıdır, yüce Türk Milletine ait. Bunlar paha biçilmez tohumlar" dedi. Peki, ata tohumu nedir?
14.12.2020 Gündem
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi Doğru beslenmenin kısırlıktan korunmada etkili olduğunu vurgulayan Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, "Folik asit, progesteron seviyesini düzenler ve düzenli yumurtlama için önemlidir. Bu nedenle folik asit içeren yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, muz, avokado gibi besinlerin anne adayları tarafından tüketilmesi önerilir. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan demir, magnezyum, çinko ve kalsiyumun da gebe kalma sürecine olumlu etkileri saptanmıştır" dedi.
5.11.2020 Sağlık
“Temiz beslenme yaşam tarzınız olsun”
“Temiz beslenme yaşam tarzınız olsun” ‘Temiz beslenme modeli’ hakkında bilgilendirmede bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, “Temiz beslenme, tıbbi nedenlerden dolayı kısıtlanmış yiyeceklerin öngörüldüğü bir diyet programı değildir. Daha sağlıklı yaşam için iyi beslenme alışkanlıklarından oluşan bir yaşam tarzıdır. Bu beslenme planı otoimmün sorunlar, bağırsak ve sindirim sorunları, depresyon, anksiyete veya ruh sağlığı sorunları, kandaki şeker miktarı yüksek seviyelerde gözlenen kişiler için de önerilir” dedi.
16.09.2020 Sağlık
İbrahim Kalın: Milli ve yerli yeterlilik son derece önemli
İbrahim Kalın: Milli ve yerli yeterlilik son derece önemli Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sağlık alt yapımızın güçlü olması, ekosistemin bir eş güdüm halinde çalışıyor olması ve Cumhurbaşkanımızın bu krizi anbean yönetme becerisi bizi diğer ülkelerden göreceli olarak çok daha iyi bir noktaya getirmiş durumda." dedi.
22.04.2020 Siyaset
Bakan Pakdemirli'den flaş 'pide' açıklaması
Bakan Pakdemirli'den flaş 'pide' açıklaması Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığının ramazan pidesiyle ilgili çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda bununla ilgili açıklama yapılacak." dedi.
21.04.2020 Ekonomi
Sigarayı bir kez deneyen tiryaki oluyor
Sigarayı bir kez deneyen tiryaki oluyor Uluslararası Sigara Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadelede Spor Platformu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, sigarayı bir kez deneyen dört çocuktan üçünün ileride tiryaki olduğunu söyledi.
12.01.2020 Sağlık
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti MYK toplantısı sonrası Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.
23.12.2019 Siyaset
Canan Karatay'dan tartışma yaratacak sözler!
Canan Karatay'dan tartışma yaratacak sözler! Bursa Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sağlıklı Hayat" konulu söyleşi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Karatay, pakete girmiş ürünler konusunda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
21.12.2019 Sağlık
Yerli ve milli 'kırışıklık önleyici madde' üretildi
Yerli ve milli 'kırışıklık önleyici madde' üretildi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Yazıhan ve ekibi, kozmetik alanında yaygın kullanılan ve cilt kremlerine 'nem tutucu, kırışıklık önleyici' özellik katan 'hyalüronik asit'i laboratuvar ortamında bakteri kullanarak üretmeyi başardı. Yazıhan, Türkiye’nin tamamen yurt dışından ithal ettiği hyalüronik asitin yerli ve milli üretimine geçmeye hazırlanıyor.
14.12.2019 Sağlık
Stres kısırlığa sebep olabilir
Stres kısırlığa sebep olabilir Anne olmak isteyen adaylar için yumurta rezervlerinin durumunun önemli bir kriter olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kenan Çalışkan, stres ve çevresel faktörlerin yumurta rezervlerini azaltarak kısırlığa sebep olabileceğini belirtti.
9.10.2019 Sağlık
Glikoz şurubuna dikkat
Glikoz şurubuna dikkat Türkiye'de diyabet hastalığının dünya ortalamasının 2, Avrupa ortalamasının ise 3 katı düzeyinde olduğunu söyleyen Hemeopati Uzmanı Dr. Levent Buda, paketli gıdaları tüketirken üzerindeki yazıların iyi okunması gerektiğine dikkat çekerek glikoz şurubuyla ilgili uyarılar yaptı.
22.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gdo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gdo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.