Fide

Fide

Son dakika fide haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fide ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fide haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fide

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fide gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 fide haberi bulunmuştur. Tüm fide haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elmayı ısıırdı, içindekini görünce gözlerine inanamadı! İlk bakan solucan sanıyor ama gerçek bambaşka...
Elmayı ısıırdı, içindekini görünce gözlerine inanamadı! İlk bakan solucan sanıyor ama gerçek bambaşka... Elmanın içinden çıkanları sosyal medya hesabından paylaşan Avustralyalı bir kadın, bu konu hakkında birçok insanı uyarmak istedi.
1.04.2024 Yaşam
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye’nin en erkenci tescilli karpuzunun yetiştiği Adana’da fideler toprakla buluştu. Mayıs ayında hasadına başlanması planlanan karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 5 lira olması bekleniyor.
9.02.2024 Adana
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu Bilecik'te internette görüp etkilendiği ejder meyvesini evinin bahçesinde tek bir fideyle yetiştirmeye başlayan berber Mehmet Kılıç şimdi 210 metrekare serasında seri üretime geçti.
29.12.2023 Gündem
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Yapılamaz denileni yaptı, 4 yılın ardından rekor üretim geldi
Yapılamaz denileni yaptı, 4 yılın ardından rekor üretim geldi Sivas’ta bir girişimci, ‘yetişmez’ denilen 7 bin 500 adet elma fidanını 4 yıl önce toprakla buluşturdu. Aradan geçen 4 yılın ardından bu yıl ilk hasada başlayan girişimci, ürettiği ürünleri Sivaslı tüketicilerle buluşturuyor.
18.10.2023 Yaşam
Devlet desteği aldı, çilek bahçesi kurdu
Devlet desteği aldı, çilek bahçesi kurdu Osmaniye’de, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde hibe destekli 2,5 dönüm alanda çilek bahçesi kurulumu yapıldı.
12.10.2023 Yaşam
Hobi olarak başlamıştı büyük kazanç elde ediyor! Yeni hedefi yurtdışına satmak
Hobi olarak başlamıştı büyük kazanç elde ediyor! Yeni hedefi yurtdışına satmak Hobi olarak çocukları için bir dönüm tarlada 50- 60 fide dikerek çilek yetiştirmeye başlayan Yalçın Nar, 5 yılda 40 dönüme çıkan arazisindeki fide sayısı 100 bin köke çıktı. Nar, arazisinde herkesin kendi çileğini toplamasına izin verirken, pazarda satacak çilek bulamıyor.
6.07.2023 Ekonomi
Tarhun Otu Nedir? Tarhun Otu Faydaları Nelerdir?
Tarhun Otu Nedir? Tarhun Otu Faydaları Nelerdir? Tarhun otu, lezzetli aroması ve keskin kokusu ile birlikte özellikle Fransız mutfağında çok sık kullanılan bir baharat çeşididir. Ülkemiz çapında da tercih edilen ve yeşil altın, dargun ve ejder otu olarak da isimlendirilen bu ot mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir.
22.06.2023 Sağlık
Bakan Kurum: 1 milyon 800 bin kardeşimizin yeni yuvası için adım attığını görüyoruz
Bakan Kurum: 1 milyon 800 bin kardeşimizin yeni yuvası için adım attığını görüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, 'Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasına ilişkin "İstanbul’umuzda 448 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı bina bazında 83 bine ulaştı. Her bağımsız bölümde 4 vatandaşımızın oturduğunu hesap edersek, 1 milyon 800 bin kardeşimizin yeni yuvası için adım attığını görüyoruz." dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan toplam başvuru 83 bine ulaştı
Bakan Kurum: Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan toplam başvuru 83 bine ulaştı  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 448 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı bina bazında 83 bine ulaştı. Her bağımsız bölümde 4 vatandaşımızın oturduğunu hesap edersek, 1 milyon 800 bin kardeşimizin yeni yuvası için adım attığını görüyoruz” dedi. 
2.05.2023 Ekonomi
Kapadokya çileği ekonomiye 700 bin dolar katkı sağlıyor
Kapadokya çileği ekonomiye 700 bin dolar katkı sağlıyor Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde üretimi yapılan Kapadokya çileği fideleri, dünyanın dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
15.04.2023 Gündem
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nden Türk çiftçilere 25 milyon dolar yardım çağrısı
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nden Türk çiftçilere 25 milyon dolar yardım çağrısı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nden (FAO) deprem felaketinden etkilenen 10 ildeki çiftçilere 25 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu.
18.02.2023 Dünya
Bakan Kirişci: Tarım ihracatı 30 milyar dolarları aşacak
Bakan Kirişci: Tarım ihracatı 30 milyar dolarları aşacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Biz 2002’de 3 milyar 700 milyon dolarlık tarım ihracatı yaparken bugün 25-26 milyar dolarları gördük. Bu inşallah 30 milyar dolarları aşacak” dedi.
1.09.2022 Ekonomi
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldi
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldi Burdur'da doğa dostu proje olarak kurulan Lisinia Doğa Yaşam Alanı'nda, 2015 yılında göl ve yer altı su kaynaklarının hızla kuruması nedeniyle susuz tarım uygulaması olarak başlayan lavanta üretimi, yıllar içinde ülke geneline yayıldı. Türkiye'de şu an 20 bin dekar alanda lavanta üretiliyor. Türkiye yıllık lavanta yağı ihtiyacını da karşılayabilir duruma geldi.
14.07.2022 Ekonomi
Mide bulandıran iğrenç istismar! Genç kadının evine girdi ve... Kamera her şeyi kaydetti
Mide bulandıran iğrenç istismar! Genç kadının evine girdi ve... Kamera her şeyi kaydetti İğrenç istismar kameraya kaydedildi. Adana’da Fide Uyarlar adlı kadın birkaç kez "merhaba" dediği erkek tarafından evinde alıkonulup, asansörde tacize uğradığını, günlerce işkence gördüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Zanlının kadını asansörde taciz etmesi ve evine girip kadını darp etmesi anbean görüntülendi.
24.05.2022 Yaşam
Bakan Kirişci: Kırsal, çağdaşlaşmanın olmazsa olmazıdır
Bakan Kirişci: Kırsal, çağdaşlaşmanın olmazsa olmazıdır Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üzülerek belirtmek isterim ki biz kırsalı terk ederek çağdaşlaşacağımızı, modernleşeceğimizi düşündük ve böyle bir yanılgı içine girdik ama sonra gördük ki kırsal, aslında çağdaşlaşmanın da olmazsa olmazıdır" dedi.
17.05.2022 Siyaset
Havalar ısındı, fideye talep arttı
Havalar ısındı, fideye talep arttı Denizli’de sıcak havayla birlikte ekim zamanı gelen fideler, başta çiftçiler olmak üzere kendi yiyeceğini yetiştirmek isteyenlerden büyük talep gördü.
8.05.2022 Ekonomi
Tepkiler peş peşe geldi! İBB başkanı İmamoğlu özür dilemek zorunda kaldı
Tepkiler peş peşe geldi! İBB başkanı İmamoğlu özür dilemek zorunda kaldı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisiyle ilgili başlayan tartışmalara yanıt verdi. İmamoğlu tepkiler için ‘Vız gelir tırıs gider’ dedi. İmamoğlu’nun bu açıklamasına birçok ünlü isim sosyal medyadan tepki gösterdi. İmamoğlu, 'vız gelir tırıs gider' sözleri nedeniyle bugünkü bir programında özür diledi.
7.05.2022 Siyaset
Çiftçiye gübre desteği! 60 dekara kadar destek yapıldı
Çiftçiye gübre desteği! 60 dekara kadar destek yapıldı Merkezefendi Belediyesi’nin destek sağladığı gübre sayesinde ekinlerini eken ve verim alan çiftçilerin yüzü gülüyor.
20.04.2022 Ekonomi
Çiftçiye kredi müjdesi! Başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor! Düşük faizli ve yüksek üst limitli...
Çiftçiye kredi müjdesi! Başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor! Düşük faizli ve yüksek üst limitli... Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan hazine destekli düşük faizli tarım kredilerinin üst limitleri yükseltildi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin kararda yapılan değişiklik ile bu kredilerin üst limitlerinde yüzde 50 ile yüzde 230 kadar oranlarda artışlar yapıldı. Çiftçilere kullandırılan hazine destekli düşük faizli yani sübvanse edilen bu tarım kredilerinde en yüksek artışların yetiştiriciliklerde yapıldığı görüldü. Modern sulama sistemlerine geçişlerin de desteklendiği kredilerin özellikle genç ve kadın çiftçi ve girişimcileri de desteklediği görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mart ayında yaptığı bir konuşmada, üreticileri desteklemek adına yapacakları çalışmalardan birinin de Hazine destekli tarımsal kredi limitlerinin artırılacağı, güneş enerjisi ile sulama yatırımlarının destekleneceği olduğunu belirtmişti.
10.04.2022 Ekonomi
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı Ucuz domates, biber, maydanoz, nane, kekik, biberiye, fesleğen, marul, patlıcan, havuç, roka, soğan, sarımsak yetiştirmek mümkün. Gelen zamların fiyatları arttırması sebebiyle bir sürü para vererek aldığınız sebze ve meyveleri az bir uğraşla kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Nisan itibarıyla bitkiler ekilmeye başlıyor. Yani şimdi tam zamanı. Güneş alan bir balkonda domates, salatalık, patlıcan, biber, fasulye, kabak, domates, kekik, biberiye ve çilek daha verimli yetişir. Daha az güneş alan kuzey cephe balkonlarda ise havuç, turp, karalahana, marul, ıspanak, biberiye, nane ve maydanoz yetiştirmek mümkün (bu bitkiler gölge ve nem sever). Özetle her evde üretim yapılabilir. Sebze ve meyvelerin çoğu 2-3 ay içinde ürün verir. İşte basit, hesaplı ve ‘kendine yeten üretimin’ püf noktaları...
8.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fide ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fide haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.