Feminist

Feminist

Son dakika Feminist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Feminist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Feminist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Feminist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan feminist gelişmeleri de dahil olmak üzere 376 feminist haberi bulunmuştur. Tüm feminist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi…
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi… Lilith; kızıl saçlı bir kadın olarak tasvir edilir. Lilith, mitolojilerin karanlık ve gizemli dünyasında önemli bir figür olarak varlığını sürdürüyor. İbrani mitolojisinde, Adem'in eşi olarak belirtilen ve ardından yaratılış hikayesindeki yerinden kovulan Lilith, zaman içinde çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda farklı şekillerde tasvir edilmiştir. Bazı geleneğe göre, Lilith'in isyanı ve ayrılışı, insanlığın evriminde önemli bir rol oynar; diğerlerine göre ise, bir lanetlenmişlik hikayesi olarak anlatılır.
17.04.2024 Yaşam
Frida Kahlo Eserleri Nelerdir? Frida Kahlo Eserleri'nin Özellikleri
Frida Kahlo Eserleri Nelerdir? Frida Kahlo Eserleri'nin Özellikleri Yazar, ressam, müzisyen ve daha birçok alanda dünyaca ünlü isimler bulunmaktadır. Bunlardan biriside Frida Kahlo olarak bilinir. Kahlo'nun ilgilendiği alan ise ressamlık olmuştur. Dünyaca ünlü bu ressam oldukça önemli eserler vererek büyük başarılara ulaşmıştır. Buda Frida Kahlo'nun sahip olduğu ünün eserlerinden kaynaklandığını gösterir. 
17.08.2023 Gündem
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olması bekleniyor. Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor. Erkan, beklendiği gibi atanırsa ilk sınavı 22 Haziran’da olacak. 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu’nda yüzde 8.5 olan politika faizinin aynı kalıp kalmayacağı piyasadaki en büyük soru.
6.06.2023 Ekonomi
Taksim'de 8 Mart önlemleri alındı
Taksim'de 8 Mart önlemleri alındı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılması planlanan yürüyüş öncesi Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Valiliğinin aldığı karar uyarınca Taksim ve Şişhane Metro istasyonları ile Taksim-Kabataş füniküler hattı saat 14.00 itibarıyla kapatıldı. Demir bariyerlerle çevrelenen Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokaklar ise saat 16.00 sonrası kapatılacak.
8.03.2023 Gündem
İsveç Dışişleri Bakanı Billström: PKK söz konusu olduğunda İsveç anlamsız bir davranışta bulunmayacak
İsveç Dışişleri Bakanı Billström: PKK söz konusu olduğunda İsveç anlamsız bir davranışta bulunmayacak Madrid'deki NATO Zirvesi’nde imzalanan üçlü mutabakatta yazılı olan ve üç tarafın da üzerinde anlaşmaya vardığı her şey tüm taraflarca yerine getirilmesini belirten İsveç’in yeni merkez sağ hükümetinin Dışişleri Bakanı Billström önemli açıklamalarda bulundu.
26.10.2022 Dünya
İsveçli vekillerin PKK/YPG'ye desteği hükümeti panikletti! Başbakan Andersson ve bakanlardan tepki...
İsveçli vekillerin PKK/YPG'ye desteği hükümeti panikletti! Başbakan Andersson ve bakanlardan tepki... NATO'ya katılım için Türkiye ile mutabakat imzalayan İsveç’te Sol Parti vekillerinin terör örgütü PKK/YPG’nin sözde bayraklarıyla kameralara poz vermesi Türkiye’ye bu örgütlere desteğin kesileceğine dair taahhütte bulunan hükümeti telaşlandırdı. Başbakan Andersson ve bakanlar görüntülerin kabul edilemez olduğunu söyledi.
7.07.2022 Dünya
Bergüzar Korel minik kızı ile poz verdi!
Bergüzar Korel minik kızı ile poz verdi! Geçtiğimiz kasım ayında kızı Leyla'yı kucağına alan Bergüzar Korel, çocuklarıyla sosyal medyadan paylaşım yapıyor. Önceki gün de küçük oğlu Han'ın doğum gününü kutlayan güzel oyuncu, bu kez minik kızı ile yeni karesini yayınladı. Korel'in notu dikkat çekti.
10.03.2022 Magazin
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ücretsiz gösterilecek filmler!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ücretsiz gösterilecek filmler! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel film seçkisi! Kadınların penceresinden dünyayı görmemize olanak sağlayan çok özel 4 film; Mad Max:Fury Road, Erin Brockhovich, The Color Purple ve The Hours, kadınlara özel 4 farklı seansta ücretsiz rezervasyon sistemi ile gösterilecek. İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ücretsiz gösterilecek filmler!
6.03.2022 Kültür Sanat
Üniversitede cinsel istismar iddiası! Akademik kadro ikiye bölündü
Üniversitede cinsel istismar iddiası! Akademik kadro ikiye bölündü Uluslararası akademik camiada tanınmış isimlerin kadın öğrencilerine yönelik cinsel tacizleriyle ilgili suçlamalar gündemden düşmüyor. Son olarak sadece ABD'nin değil dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan Harvard Üniversitesi, böyle bir olaya sahne oldu. Üç kadın öğrencinin dile getirdiği suçlamalar mahkemeye taşınırken, okulun akademik kadrosu da ikiye bölündü. İşte tüm ayrıntılar...
12.02.2022 Dünya
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye büyük ödül! İlk kez Türk bayrağı dalgalandı
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye büyük ödül! İlk kez Türk bayrağı dalgalandı İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi ödülleri sahiplerini buldu. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin ödül almasından dolayı tören alanında ilk defa Türk bayrağı da dalgalandı
22.10.2021 Dünya
Yeşim Salkım: Yeterince evlendiğimi düşünüyorum
Yeşim Salkım: Yeterince evlendiğimi düşünüyorum Dobra açıklamalarıyla her daim adından söz ettiren Yeşim Salkım, şimdilerde sözleri ve bestesi Bade Derinöz’e ait olan 'Niye Hayat?' düeti ile gündemde. Beş kez nikah masasına oturan 53 yaşındaki sanatçı, samimi açıklamalarda bulundu.
2.06.2021 Magazin
Kadınlar Günü ne zaman ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar günü nasıl başladı, Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemi…
Kadınlar Günü ne zaman ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar günü nasıl başladı, Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemi… Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünyada her yaştan ve her milletten kadının birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak biliniyor. Kadınlar, hayattaki duruşlarını, kendileri ile ilgili yaklaşımlara itirazlarını, toplumdan ve siyasilerden beklentilerini 8 Mart’ta en güçlü şekilde dile getirirecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde pek çok kişi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? sorusunu araştırıyor. Peki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı? Kadınlar Günü neden 8 Mart? İşte Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi...
8.03.2021 Gündem
Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı
Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı Salı günü evinde hayatını kaybeden psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı. Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi.
18.02.2021 Gündem
Safiye Ali'nin 127. doğum günü Google'da! Safiye Ali kimdir?
Safiye Ali'nin 127. doğum günü Google'da! Safiye Ali kimdir? Safiye Ali'nin 127. doğum günü için illüstrasyon sanatçısı Hüseyin Sönmezay'ın resmettiği tasarım Google'da doodle oldu. Peki, Safiye Ali kimdir? İşte Türkiye'nin ilk kadın doktoru Safiye Ali'nin hayatı hakkında merak edilenler...
2.02.2021 Gündem
Edebiyat dünyasını sarsan skandal! Ünlü yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizleri ifşa oldu...
Edebiyat dünyasını sarsan skandal! Ünlü yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizleri ifşa oldu... Edebiyat dünyasının ünlü yazarlarından Hasan Ali Toptaş’la ilgili sosyal medyada atılan bir tweet ‘mee too’ hareketine dönüştü. 20’ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş’la ilgili yaşadıkları taciz ve cinsel saldırıya varan olayları anlattı. Toptaş, özür diledi.
9.12.2020 Gündem
Üniversitede taciz iddiasında yeni gelişmeler!
Üniversitede taciz iddiasında yeni gelişmeler! Ege Üniversitesi’ndeki taciz iddialarıyla ilgili soruşturmada bir arpa boyu yol alınmaması öğrencileri sosyal medyada ayaklandırdı. İddia ve suçlamalar dün sosyal medyada ‘#egediştetaciz’ başlığıyla gündem oldu.
2.10.2020 Gündem
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan büyük gaf!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan büyük gaf! Milli Görüş hareketinin lideri eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ünlü Fransız yazar ve feminist filozof Simone de Beauvoir için “biseksüel (her iki cinse de eğilimli) bir adam” dedi. Bu ifade kısa sürede Twitter’da TT oldu.
12.09.2020 Gündem
Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf eserleri ve kitapları…
Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf eserleri ve kitapları… Virginia Woolf ve evinin sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girmesinin ardından İngiliz yazar Virginia Woolf hakkında araştırma yapılmaya başlandı. Peki Twitter’da gündem olan Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf eserleri ve kitapları…
8.09.2020 Gündem
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıklarından Dilipak'a suç duyurusu
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıklarından Dilipak'a suç duyurusu AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları, Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik hakaret içeren köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulundu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia İlhan, "19 yıldır liderimizin kadınlara yönelik duruşu, özel destekleri ve ayrımcılıkla mücadelesi samimi ve güçlü bir şekilde devam etmektedir. 'Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir' diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen bir lider olmuştur" dedi.
11.08.2020 Gündem
PKK 14 kız çocuğu dağa kaçırdı! Fotoğraflar ortaya çıktı
PKK 14 kız çocuğu dağa kaçırdı! Fotoğraflar ortaya çıktı PKK'lı teröristler şimdi de küçük kız çocuklarını silah altına almaya başladı. 12-13 yaşlarındaki çocukların dağda çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.
6.08.2020 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan flaş anket açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan flaş anket açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy kaybetmesi ile ilgili, "Biz de kamuoyunu her zaman takip ediyoruz. AK Parti en yakın siyasi rakibiyle arasında neredeyse iki katı mesafe olacak kadar birinci partidir. Milletin büyük bir desteği söz konusudur. AK Parti'nin oy kaybı söz konusu değildir. Biz kendi dersimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
8.07.2020 Siyaset
Meksika'da kadınlar mahkemeyi ateşe verdi
Meksika'da kadınlar mahkemeyi ateşe verdi Mexico City'de geçtiğimiz hafta eşi tarafından vahşice öldürülen kadın Ingrid Escamilla'nın ardından ülkede kadın cinayetlerinin durmasını isteyen kadınlar harekete geçti. Ülkede kadınların Anayasa Mahkemesi'ni ateşe verdiği görüntüler yayılmaya başladı.
25.02.2020 Dünya
“Kadınların kararını tartışmaya açmam”
“Kadınların kararını tartışmaya açmam” Geçen hafta itibarıyla kadın çalışanlara regl izni tanıyan Tunceli Belediyesi’nin kararını, Belediye Başkanı Maçoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
8.12.2019 Gündem
Gonca Vuslateri hastanelik oldu: Bu sefer hastalık beni yendi
Gonca Vuslateri hastanelik oldu: Bu sefer hastalık beni yendi Oyuncu Gonca Vuslateri, ağır grip nedeniyle hastanelik oldu. Vuslateri'nin sağlık durumu nedeniyle Fırat Tanış ile birlikte rol aldığı "Erkek Arkadaşım Bir Feminist" oyunu ertelendi. Gonca Vuslateri, haberi sosyal medya hesabında takipçileri ile paylaştı.
26.11.2019 Magazin
Korkunç rakam... Bu yıl 404 kadın öldürüldü!
Korkunç rakam... Bu yıl 404 kadın öldürüldü! Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyor, binlercesi ise çeşitli şekillerde şiddete maruz kalıyor. ‘Eteğinin boyu kısa’, ‘Makyaj yapma’, ‘Rujun çok mu kırmızı’, ‘Yakan çok mu açık’, ‘Seni çok seviyorum ama sensiz yaşayamam’ söylemleriyle şiddet uygulayan erkekler karşısında, kadınlar çoğu zaman sessiz kalıyor
25.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Feminist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki feminist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.