Etna

Etna

Son dakika etna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan etna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını etna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Etna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan etna gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 etna haberi bulunmuştur. Tüm etna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Etna Yanardağı nerede, Türkiye'ye yakın mı? Etna Yanardağı patlaması asit yağmuruna neden olur mu, Etna Yanardağı hala aktif mi?
Etna Yanardağı nerede, Türkiye'ye yakın mı? Etna Yanardağı patlaması asit yağmuruna neden olur mu, Etna Yanardağı hala aktif mi? Etna Yanardağı haritada nerede, hangi ülkede? İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçerek lav ve kül püskürtmesinin ardından bölgedeki tüm uçuşlar iptal edildi. İtalya'da bulunan Etna Yanardağı 21 Mayıs'ta aktif hale geldi. Sosyal medyada yanardağın faaliyete geçmesiyle kül bulutlarının Türkiye'ye doğru geldiği ve Çarşamba günü Ege ile kısmen de olsa Marmara bölgesinde asit yağmur riski olduğu iddia edildi. Peki, Etna Yanardağı nerede, hala aktif mi? Etna Yanardağı külleri Türkiye’yi etkileyecek mi, Türkiye’de asit yağmuru yağacak mı?
23.05.2023 Gündem
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru zararları ve PH değeri!
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru zararları ve PH değeri! Sicilya'nın doğu kıyısında bulunan Etna Yanardağı'nın kül püskürtmeye başlamasıyla oluşan zararlı gazlar Türkiye'ye doğru ilerlemeye başlarken salı ve çarşamba günleri Ege ve Marmara’da asit yağmurunun oluşabileceği belirtildi. Söz konusu gelişmenin ardından asit yağmurları hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmurları neden olur? Asit yağmuru PH değeri ve zararları…
23.05.2023 Gündem
Majezik yasaklandı mı, Majezik Duo neden kaldırıldı? Piyasadan toplatılan ilaç listesi, hangi ilaçlar toplatıldı?
Majezik yasaklandı mı, Majezik Duo neden kaldırıldı? Piyasadan toplatılan ilaç listesi, hangi ilaçlar toplatıldı? Majezik yasaklandı mı? Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), kas ve eklem ağrıları için kullanılan sprey ve kremlerin yer aldığı 39 ürünün toplatılmasına karar verdi. Piyasada yaygın olarak kullanılan bazı ilaçların piyasada toplatılmasının ardından vatandaşlar hangi ilaçların piyasadan toplatıldığını araştırmaya başladı. Peki, Majezik neden yasaklandı, Majezik Duo neden kaldırıldı? Toplatılan ilaçlar hangileri?
16.10.2021 Gündem
Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’nun özel serileri tanıtıldı
Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’nun özel serileri tanıtıldı Alfa Romeo Giulia ve Stelvio ‘6C Villa d'Este’ özel serileri tanıtıldı. Markanın mirasından izler taşıyan özel seri; markanın özgün modellerinden biri olarak anılan 6C 2500 SS Coupé’ye de gönderme yapıyor. “Etna Kırmızısı” gövde renkleri ile dikkat çeken Alfa Romeo Giulia ve Stelvio ‘6C Villa d'Este’ özel serileri, sınırlı sayıda üretilecek.
8.10.2021 Otomobil
SOLOTÜRK, Etna Yanardağı üzerinde
SOLOTÜRK, Etna Yanardağı üzerinde Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK'ün, Avrupa kıtasının en yüksek yanardağı olan İtalya'daki Etna Yanardağı üzerinde uçuşunun görüntülerini paylaştı.
29.09.2021 Gündem
İtalya'da Etna yanardağı yeniden harekete geçti
İtalya'da Etna yanardağı yeniden harekete geçti İtalya'nın güneyindeki aktif yanardağlardan Etna, lav ve kül püskürttü. İtalyan Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, sabah yerel saatle 08.40'ta son 25 gündeki 12'nci patlamanın yaşandığını bildirdi.
12.03.2021 Dünya
İtalya'da faaliyete geçen Etna Yanardağı uzaydan görüntülendi
İtalya'da faaliyete geçen Etna Yanardağı uzaydan görüntülendi İtalya'da Sicilya'nın doğu kıyısında, bulunan aktif yanardağı Etna, aralık ayında faaliyete geçmişti. Kül ve duman püskürten Etna Yanardağı, uydu aracılığıyla uzaydan görüntülendi.
24.12.2020 Dünya
Etna Yanardağı böyle görüntülendi
Etna Yanardağı böyle görüntülendi İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan, Avrupa'nın en yüksek ve en aktif yanardağı olarak bilinen Etna Yanardağı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı.
24.12.2020 Dünya
İtalya’da Stromboli yanardağında patlama
İtalya’da Stromboli yanardağında patlama İtalya’nın Stromboli adasında bulunan yanardağda patlama meydana geldi. Patlama sonrası kül yağmuru yaşandı.
16.11.2020 Dünya
Etna Yanardağı çevresinde 4.8 büyüklüğünde deprem!
Etna Yanardağı çevresinde 4.8 büyüklüğünde deprem! İtalya’da yeniden faaliyete geçen Etna Yanardağı çevresinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 2 kişinin yaralandığı bildirildi.
26.12.2018 Dünya
Alarm düzeyi 'sarı'ya yükseltildi!
Alarm düzeyi 'sarı'ya yükseltildi! İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası bölgesinde Etna'dan sonra Stromboli Yanardağı da aktif duruma geçti.
25.12.2018 Dünya
'Etna Yanardağı denize kayıyor!'
'Etna Yanardağı denize kayıyor!' Avrupa'nın en büyük aktif yanardağı olan Etna'nın her yıl birkaç santimetre denize doğru kaydığı ve bu kayışın büyük bir çöküş ve tsunamiye yol açabileceği belirtildi.
12.10.2018 Dünya
Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti!
Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti! İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı yeniden lav püskürtmeye başladı.
25.08.2018 Dünya
Korkutan haber! Yeniden faaliyete geçti
Korkutan haber! Yeniden faaliyete geçti İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı yeniden lav püskürtmeye başladı.
24.08.2018 Dünya
Mars’a hazırlık
Mars’a hazırlık Uzay robotları, Almanya’nın uzay ajansı tarafından Avrupa’nın en aktif yanardağı olan Etna’da test edildi.
5.07.2017 Bilim ve Teknoloji
Etna'da adeta patladı! Zafer Polanc'ın
Etna'da adeta patladı! Zafer Polanc'ın İtalya Bisiklet Turu'nun 4.etabı Cefalu - Etna arasında 181km'de geçildi.
10.11.2021 Diğer Sporlar
BBC ekibi şokta! Etna Yanardağı'nda patlamaya yakalandılar!
BBC ekibi şokta! Etna Yanardağı'nda patlamaya yakalandılar! Sicilya'daki ünlü yanardağın fırlattığı lav ve taşlar, 10 kişinin yaralanmasına yol açtı. BBC muhabiri Rebecca Morelle, Twitter mesajında alevli kaya parçaları ve kaynar su buharı altında dağdan aşağı koşarak kaçtıklarını yazdı.
17.03.2017 Dünya
Etna yanardağı yine patladı! Püsküren lavlar 10 kişiyi...
Etna yanardağı yine patladı! Püsküren lavlar 10 kişiyi... İtalya’nın aktif yanardağlarından Etna’da oluşan yeni kraterden püsküren lavlar nedeniyle 10 kişi yaralandı
16.03.2017 Dünya
Korkulan oldu! Etna yeniden faaliyete geçti
Korkulan oldu! Etna yeniden faaliyete geçti İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı aylar sonra yeniden lav püskürtmeye başladı
17.06.2021 Dünya
Romanları coşturdu
Romanları coşturdu Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, İzmit’te düzenlenen ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması’nda Roman vatandaşları coşturdu.
28.11.2016 Magazin
Amerikan dizisine Türk damgası!
Amerikan dizisine Türk damgası! Kariyerini Londra’da devam ettiren Türk oyuncu Natalie Arıkan, televizyon ekranlarına bir Amerikan dizisiyle geri dönüyor.
15.11.2016 Magazin
Ramazan biterken beslenmenizi dengeleyin
Ramazan biterken beslenmenizi dengeleyin Ramazan ayı boyunca günde iki öğün beslenme sistemine geçen bünyelerin normal yeme alışkanlığına geçişleri çok da kolay olmamakta… Yaşanılan psikolojik rahatlama ile ortaya çıkan dengesiz beslenme, aşırı yüklenme ya da normal beslenme sürecine dönememe gibi sorunlar daha hızlı kilo alma, aşırı kilo kaybetme, hazımsızlık, iştahsızlık, mide ve bağırsak sorunları gibi daha birçok rahatsızlıkları ortaya çıkarmakta...
30.06.2016 Sağlık
Akdeniz'in incisi Sicilya
Akdeniz'in incisi Sicilya İtalya’nın en güzel şehirlerinden Palermo ve Catania, muhteşem doğası, eşsiz lezzetleri ve benzersiz mimari yapılarıyla seyahat severleri büyülüyor. Şehirde gezilecek yerler haberimizde....
17.05.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Etna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki etna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.