Eşcinsel Evlilik

Eşcinsel Evlilik

Son dakika eşcinsel evlilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eşcinsel evlilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eşcinsel evlilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eşcinsel Evlilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eşcinsel evlilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 eşcinsel evlilik haberi bulunmuştur. Tüm eşcinsel evlilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Giorgia Meloni kimdir, Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir?
Giorgia Meloni kimdir, Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir? İtalya’da düzenlenen genel seçimleri sandık çıkış anketine göre aşırı sağcı lider Giorgia Meloni’nin liderliğindeki İtalya’nın Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) kazandı. Peki, Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında, nereli? Giorgia Meloni’nin Türkiye yorumu ne? Giorgia Meloni’nin partisi Kardeşleri Partisi (Fratelli d’Itallia) nedir?
26.09.2022 Dünya
İstanbul Kırmızısı filminin yönetmeni Ferzan Özpetek kimdir?
İstanbul Kırmızısı filminin yönetmeni Ferzan Özpetek kimdir? Ferzan Özpetek, 15 yıl boyunca yardımcı yönetmenlik yaptıktan sonra, yönetmen koltuğuna ilk kez 1997 yılında çektiği Hamam filmiyle oturmuştur. Son filmi de İstanbul Kırmızısı olan Ferzan Özpetek kimdir?
12.10.2019 Yaşam
Sırbistan'ın eşcinsel Başbakanı'nın hayat arkadaşı doğum yaptı
Sırbistan'ın eşcinsel Başbakanı'nın hayat arkadaşı doğum yaptı Sırbistan'ın Haziran 2017'de seçilen ilk kadın ve ilk eşcinsel başbakanı Ana Brnabic'in hayat arkadaşı Milica Djurdjic, bir erkek bebek dünyaya getirdi. Başbakanlık ofisi, haberi duyururken "dünyada bir ilk" ifadesini kullandı.
21.02.2019 Dünya
Romanya'da eşcinsel evlilik karşıtları istediğini alamadı
Romanya'da eşcinsel evlilik karşıtları istediğini alamadı Romanya’da eşcinsel evliliğin önüne geçmesi ön görülen yasa teklifiyle ilgili referandumda yeterli çoğunluğa ulaşılamadı. Seçim Komisyonu, iki gün süren oylamaya katılımın yüzde 20.4'te kaldığı açıklandı.
8.10.2018 Dünya
‘Kâbus’ gerçek oluyor
‘Kâbus’ gerçek oluyor ABD’de Yüksek Mahkeme yargıçlarından Anthony Kennedy’nin emekliye ayrılma kararı, ülkenin en yüksek yargı mercisinde kontrolün muhafazakarlara geçmesine fırsat doğurdu
28.06.2018 Dünya
Evlilik turnesine çıkan lezbiyen çifte ölümcül hastalık şoku
Evlilik turnesine çıkan lezbiyen çifte ölümcül hastalık şoku Eşcinsel evliliklerin yasal olduğu 24 ülkede ayrı ayrı düğün yapacaklarını açıklayan Hollandalı ve Belçikalı lezbiyen çiftin bu planı, ölümcül hastalık nedeniyle mümkün olmayacak.
19.12.2017 Dünya
Eşcinsel vekilden mecliste canlı yayında evlenme teklifi
Eşcinsel vekilden mecliste canlı yayında evlenme teklifi Avustralya'da meclis üyesi eşcinsel evlilik yasası üzerine yaptığı konuşma sırasında o anda meclis salonunda olan partnerine evlenme teklifi etti.
4.12.2017 Dünya
Almanya'da eşcinsel evlilik resmen başladı
Almanya'da eşcinsel evlilik resmen başladı Almanya Federal Meclisi'nde Haziran ayında onaylanan eşcinsel evlilik kararı 1 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğü girdi. Eşcinsel evliliklerin resmi olarak başlamasının ardından bugün evlilikler başladı.
1.10.2017 Dünya
TBMM'de ülkelerinde birden fazla evlilik yapanlara ‘vatandaşlık’ arayışı
TBMM'de ülkelerinde birden fazla evlilik yapanlara ‘vatandaşlık’ arayışı Türk vatandaşlığına alınan ancak ülkelerinde yasal olan birden fazla kişiyle evliliklerinden çocukları olanlar, Nüfus Hizmetleri Kanunu’na ‘takıldı’. Meclis’te bekleyen kanun tasarısıyla, ‘velayet ve vesayete’ ilişkin detaylar eklenecek
29.09.2021 Gündem
Üç erkeğin birbirleriyle 'evlenmesine' onay
Üç erkeğin birbirleriyle 'evlenmesine' onay Kolombiya'da üç erkeğin medeni birlikteliğe girmesine yasal olarak izin verildi. Medellin kenti noterinden alınan bu onay Kolombiya ve dünyada bir ilk. Kolombiya'da eşcinsel evlilikler Nisan 2016'da yasal hale gelmişti.
3.07.2017 Dünya
Merkel’e rağmen  gay’ler kazandı
Merkel’e rağmen gay’ler kazandı Almanya’da eşcinsel evliliğine ilişkin yasal düzenleme mecliste onaylandı. Merkel ‘Evlilik kadın ve erkek arasında olur’ diyerek ret oyu kullandı.
30.06.2017 Dünya
O ülkede de eşcinsel evlilik onaylandı
O ülkede de eşcinsel evlilik onaylandı Almanya'dan son dakika gelişmesi: Alman parlamentosu eşcinsel evliliklere izin veren yasayı onayladı.
30.06.2017 Dünya
Le Pen Cumhurbaşkanı seçilirse eşcinsel evlilikleri yasaklayacak
Le Pen Cumhurbaşkanı seçilirse eşcinsel evlilikleri yasaklayacak Marion Marechal-Le Pen, Marine Le Pen'in cumhurbaşkanı seçilmesi halinde eşcinsel evliliğe izin veren yasayı yürürlükten kaldıracaklarını bildirdi
30.04.2017 Dünya
Üvey kızı ile evlenmesine izin verildi
Üvey kızı ile evlenmesine izin verildi Arjantin'de bir mahkeme anayasadaki 'mutlu olma hakkı' gereğince bir anne ile üvey kızının evlenmesine izin verdi.
17.06.2021 Dünya
Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon oldu
Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon oldu Gelecek yıl Nisan ayında yapılacak seçimlerin favorisi olarak gösterilen eski başbakan, İngiltere'nin 'Demir Lady'si Thatcher'ı örnek alıyor.
17.06.2021 Dünya
Eşcinsel evlilik referandumu Avustralya'yı karıştırdı!
Eşcinsel evlilik referandumu Avustralya'yı karıştırdı! Avustralya'da hükümetin eşcinsel evliliklerin yasallaşması için Şubat ayında referandum düzenlenmesine yönelik bir yasa tasarısı hazırlaması, iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirdi.
17.06.2021 Dünya
"Escinsel evlilik yasallaşmadan evlenmeyeceğim"
"Escinsel evlilik yasallaşmadan evlenmeyeceğim" Ünlü Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue'un İngiliz nişanlısı Joshua Sasse, eşcinsel evlilikler Avustralya'da yasal hale gelene dek evlenmeyeceklerini duyurdu.
17.06.2021 Dünya
İtalya'da iki eski rahibe evlendi
İtalya'da iki eski rahibe evlendi İtalya'da, eşcinsel evlililkleri "medeni birliktelik" adı altında tanıyan yasanın Mayıs'ta kabul edilmesinin ardından, iki eski rahibe dün evlendi.
17.06.2021 Dünya
Ferzan Özpetek erkek arkadaşıyla evlendi
Ferzan Özpetek erkek arkadaşıyla evlendi Ferzan Özpetek, uzun yıllardır birlikte olduğu sevgilisi Simone Pontesilli ile evlendi.
28.09.2016 Magazin
Ünlü spiker hemcinsiyle evlendi!
Ünlü spiker hemcinsiyle evlendi! ABD'nin ABC kanalında hem muhabir hem de haber spikeri olarak görev yapan 30 yaşındaki Gio Benitez, bir süredir nişanlı olduğu Tommy DiDadio ile hayatını birleştirdi.
18.04.2016 Magazin
İtalya’da eşcinsel evlilik protestosu
İtalya’da eşcinsel evlilik protestosu İtalya’da bir süredir parlamento gündeminde olan eşcinsellere ‘medeni birliktelik’ hakkı tanıyan yasa tasarısı, Roma’daki ‘Aile Günü’ mitingiyle protesto edildi.
30.01.2016 Dünya
Baba oğul evlenmek istiyor!
Baba oğul evlenmek istiyor! ABD’nin Pittsburgh Eyaleti’ndeki Allegheny bölgesinde yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır birlikte olan eşcinsel bir çift, yasal haklar elde edebilmek için evlat edinme yöntemiyle baba-oğul statüsü kazandıklarını ancak artık eşcinsel evlilik ülkelerinde yasal hale getirildiği için bu işlemi iptal edip evlenmek istediklerini söyledi...
12.11.2015 Dünya
ABD'de ensest evlilik tartışması...
ABD'de ensest evlilik tartışması... Geçtiğimiz günlerde ABD yüksek mahkemelerinin kararıyla bütün eyaletlerde eşcinsel evliliğin önü açılmıştı. Bu gelişmenin ardından "Aşk kazanır" söylemi giderek kuvvetlenirken, ABD'de bu sefer de ensest aşklar tartışması başladı!
9.07.2015 Dünya
Tüm dünyada AŞK SOKAKTA!
Tüm dünyada AŞK SOKAKTA! Her yıl Haziran ayının sonlarında dünya genelinde yapılan ‘Onur Yürüyüşü’ bu yıl dadünyanın birçok yerinde renkli görüntülere sahne oldu...
28.06.2015 Magazin
Obama'dan destek!
Obama'dan destek! ABD’NİN tüm eyaletlerinde eşcinsel evlilik yasal kabul edilirken, Başkan Barack Obama da, ‘Eşcinsel Onur Hakları Haftası’ kapsamında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz haftalarda cinsiyet değişimini tamamlayarak Caitlyn adını alan Kim Kardashian’ın üvey babası Bruce (Caitlyn) Jenner’ı örnek gösterdi...
26.06.2015 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Eşcinsel Evlilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eşcinsel evlilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.