Eoka

Eoka

Son dakika EOKA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan EOKA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını EOKA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eoka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eoka gelişmeleri de dahil olmak üzere 94 eoka haberi bulunmuştur. Tüm eoka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
MSB: Kıbrıs’ta tek çözümün, iki devletli bir yapı olduğu artık görülmelidir
MSB: Kıbrıs’ta tek çözümün, iki devletli bir yapı olduğu artık görülmelidir Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, “Kıbrıs’ta tek çözümün, iki devletli bir yapı olduğu artık görülmelidir. Her zaman Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.
14.08.2022 Gündem
Abdülhamid Han’a Akdeniz'de Kıbrıs şehitleri eşlik ediyor
Abdülhamid Han’a Akdeniz'de Kıbrıs şehitleri eşlik ediyor Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle salı günü Mersin Taşucu’ndan Antalya Gazipaşa açıklarındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlanan Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın destekçileri Kıbrıs şehitlerimiz oldu.
11.08.2022 Gündem
KKTC'yi ayağa kaldıran skandal hata! Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan çok sert tepki...
KKTC'yi ayağa kaldıran skandal hata! Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan çok sert tepki... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi, 8 Ağustos Erenköy Direnişi'nin 58. yıldönümü için 8 Ağustos tarihli bir piyango bileti bastı.
25.07.2022 Dünya
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı?
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs’ta barış ve huzuru tesis etmek amacıyla TSK tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü kutlanıyor. Kıbrıs Barış Harekatı Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskının önüne geçmek amacıyla yapıldı. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman başladı, neden yapıldı? İşte detaylar…
20.07.2022 Gündem
Türkiye'den Akdeniz hamlesi! Abdülhamid Han yola çıktı...
Türkiye'den Akdeniz hamlesi! Abdülhamid Han yola çıktı... Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümünde KKTC'de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünyanın en gelişmiş sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki mesaisine başlayacağını söyledi. Oktay, arama çalışmaları için Ağustos ayının planlandığını ifade etti. Oktay, bölgedeki hidrokarbon faaliyetleri için ise, "Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir" dedi.
20.07.2022 Siyaset
Kripto para borsalarda yeni iflas dalgası! 15 bin kişiye büyük şok...
Kripto para borsalarda yeni iflas dalgası! 15 bin kişiye büyük şok... Kripto para borsasında Bitexnova şoku. Türkiye’de 15 bin üyesi bulunan ve milyonlarca liralık kripto para ticaretinin döndüğü Bitexnova isimli borsada bir haftadır ticaret durdu. Mağdurlar paralarını çekemediklerini belirtirken, site, geçen hafta ismini değiştirdi. Uzmanlar, merkezi Türkiye’de olmayan ve sermayesine güvenilmeyen hiçbir borsadan işlem yapılmaması konusunda uyarıyor.
27.05.2022 Ekonomi
Rusya 12 Türk denizciyi Kırım açıklarında gözaltına aldı!
Rusya 12 Türk denizciyi Kırım açıklarında gözaltına aldı! Ukrayna topraklarında Rus ordusunun işgali devam ederken iki Türk balıkçı teknesindeki 12 balıkçının Kırım’da gözaltına alındığı öğrenildi. Karadeniz havzasının en gelişmiş güçlü balıkçı filosuna sahip Türkiye’deki tekneler Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna kıyılarında da avlanmaya devam ediyor.
27.05.2022 Gündem
Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki tetikçisinden kan donduran itiraf: 68 Türk'ü vurduk çukura attık
Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki tetikçisinden kan donduran itiraf: 68 Türk'ü vurduk çukura attık Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak amacıyla 1954 yılında kurulan Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki iki tetikçisi, 80’li yaşlardaki Neoptolemos Leftis ve Athos Petridis, 1964’ten başlayarak farklı zamanlarda 68 Türk’ü önce kurşunlayıp sonra şişleyerek öldürdüklerini övünerek Itiraf etti, “Türklerin vurduğu her bir Rum’a karşı 10 Türk canı aldık” dedi.
27.05.2022 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rusya-Ukrayna krizinde arabulucuk yapan Türkiye'ye övgü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rusya-Ukrayna krizinde arabulucuk yapan Türkiye'ye övgü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında çok önemli bir toplantıya vesile olduğunu belirterek, “Mevlüt Çavuşoğlu, deneyimli ve en başarı dışişleri bakanlarından birisi. Bugün de burada çok önemli bir toplantıya vesile oldu. Antalya Diploması Formu gündemin 1 numaralı Rusya-Ukrayna meselesinde, Çavuşoğlu’nun Türk hükümeti adına yaptığı liderlik takdire şayandır” dedi.
10.03.2022 Gündem
Ayşenur Arslan ne dedi? Gazeteci Ayşenur Arslan Türk Mukavemet Teşkilatı için ne söyledi?
Ayşenur Arslan ne dedi? Gazeteci Ayşenur Arslan Türk Mukavemet Teşkilatı için ne söyledi? Ayşenur Arslan ne dedi? Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Ayşenur Arslan'ın yaptığı Medya Mahallesi programında Arslan'ın sözleri hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi. Öte yandan Ayşenur Arslan hakkında soruşturma açıldı. Peki, Ayşenur Arslan Türk Mukavemet Teşkilatı için ne söyledi?
11.02.2022 Gündem
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Kıbrıs’taki Müslüman Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik plan ve eylemler karşısında kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nı ‘illegal oluşum’ olarak tanımlamaya çalışan televizyon sunucusunun bu tavrı ve ifadeleri asla kabul edilemez. Kendini bilmez kişilerin tarihi gerçekleri ters yüz etme ve çarpıtma çabaları bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sonuçsuz kalacaktır” dedi.
10.02.2022 Siyaset
Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) hakkında flaş açıklama!
Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) hakkında flaş açıklama! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nı (TMT) "illegal, suikastçı bir örgüt" olarak tanımlamasına tepki göstererek, “Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan TMT, bir saldırı örgütü değil; halkımızı savunan ve koruyan bir direniş örgütüdür” dedi.
10.02.2022 Gündem
Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu?
Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu? Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programında Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik kullandığı sözlerle ilgili inceleme başlattı. Söz konusu gelişmenin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Türk Mukavemet Teşkilatı nedir? Türk Mukavemet Teşkilatı kurucusu kimdir, teşkilat ne zaman kuruldu?
10.02.2022 Gündem
Fuat Oktay: TMT, EOKA'nın saldırılarına karşı mücadele eden milli mücadele ruhudur
Fuat Oktay: TMT, EOKA'nın saldırılarına karşı mücadele eden milli mücadele ruhudur Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik sözlerine tepki göstererek "TMT, katiller sürüsü EOKA'nın insanlık dışı saldırılarına karşı Kıbrıs Türkü'nün izzet ve şerefi için mücadele eden milli mücadele ruhudur" dedi.
9.02.2022 Siyaset
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 'Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesinde Gazi'nin Kahramanları' anma töreninde Gazi Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanı verildi.
23.12.2021 Gündem
MSB'den 'Kanlı Noel' paylaşımı
MSB'den 'Kanlı Noel' paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı, Kıbrıs tarihine 'Kanlı Noel' olarak geçen 21 Aralık saldırılarında şehit olan 364 Kıbrıs Türkü için anma mesajı yayımladı.
21.12.2021 Gündem
Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmemiz mümkün değildir
Ersin Tatar: Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmemiz mümkün değildir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının, Türkiye'nin garantörlüğünden vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyledi.
21.11.2021 Siyaset
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler… Kıbrıslı Türklerinin mücadelesini anlatan "Kıbrıs Zafere Doğru" bu akşam TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı, dizinin yeni sezon ilk bölümü bu akşam saat 20.00'de ekrana gelecek. İşte Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
15.10.2021 Gündem
Bir Zamanlar Kıbrıs bu akşam var mı? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni sezon ne zaman başlıyor?
Bir Zamanlar Kıbrıs bu akşam var mı? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni sezon ne zaman başlıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs ne zaman başlıyor? TRT 1 ekranlarında yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin yeni sezon bölümleri merak ediliyor. 9. Bölüm ile sezon finali yapan dizi, dizlerin yeni sezon bölümlerini yayınlamasıyla araştırılmaya başlandı. Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın gibi isimlerin yer aldığı Bir Zamanlar Kıbrıs 2. Sezon ne zaman başlayacak? Bu akşam Bir Zamanlar Kıbrıs var mı?
23.09.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın siyasi ve stratejik sonucu 47 yıl sonra vasat bulmuş, Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür. Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır" açıklamasını yaptı.
26.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi duyurdu: KKTC'ye cumhurbaşkanlığı külliyesi inşa edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi duyurdu: KKTC'ye cumhurbaşkanlığı külliyesi inşa edilecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde heyecanla beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ercan Havalimanı’nda resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karşıladı. Erdoğan KKTC Meclisi'nde beklenen müjdeyi açıkladı, "KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz." dedi. Erdoğan, Lefkoşa'daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde parlamento binasının da olduğu külliyelerin yanı sıra millet bahçesi de yapılacağını bildirdi.
19.07.2021 Siyaset
Ersin Tatar'dan Bilim Kurulu üyesine anlamlı ziyaret
Ersin Tatar'dan Bilim Kurulu üyesine anlamlı ziyaret KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1963 yılında Rum çetesinin saldırısında 3 ağabeyi şehit olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ı ziyaret etti.
7.07.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ı duygulandıran jest!
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ı duygulandıran jest! Son dakika haberine göre; Türkiye Petrolleri'nin, 'Mavi Vatan'da sondaj yapacağı 3 gemiye, Rum çetesinin Kıbrıs'ta 1963 yılındaki saldırısında şehit olan, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın ağabeyleri 'Murat İlhan', 'Kutsi İlhan' ve 'Hakan İlhan'ın adları verildi.
21.05.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik Rum lider Anastasiadis'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz." dedi.
3.05.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Eoka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eoka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.