Enerji Üretimi

Enerji Üretimi

Son dakika enerji üretimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enerji üretimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enerji üretimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enerji Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.297 enerji üretimi haberi bulunmuştur. Tüm enerji üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bu yazının ana konusu olan linyit hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Linyit ülkemizde çıkarılan bir madendir ve genellikle evleri ısıtmak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Fakat birçok sektörde linyit kullanımı devam etmektedir. Bir kömür türü olarak bilinen linyit kahverengi rengindedir. Kömür çeşitleri içerisinde en düşük sırada yerini almaktadır. En alt sırada yer almasının sebebi ise ısıtma potansiyelinin diğer kömür türlerine göre oldukça düşük olmasından kaynaklanmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Japonya’nın uzay aracı Ay’da ters duruyor
Japonya’nın uzay aracı Ay’da ters duruyor Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Ay’a gönderdiği Akıllı İniş Aracı’nın (SLIM) planlanan konuma 55 metre uzaklığa indiği açıkladı. Ancak aracın pozisyonundan alınan görsel SLIM’in ‘ters’ durduğunu gösteriyor. 
26.01.2024 Dünya
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Çates Elektrik halka arzı başladı! Çates halka arz kaç gün sürecek, kaç lot verecek, katılım endeksine uygun mu olacak?
Çates Elektrik halka arzı başladı! Çates halka arz kaç gün sürecek, kaç lot verecek, katılım endeksine uygun mu olacak? Çates Elektrik halka arz oluyor. Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek?, Hisse kodu nedir?, Hisse fiyatı nedir?, Eşit dağıtım mı oransal dağıtım mı olacak?, Hangi bankalarda var? Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Çates Elektrik Üretimin halka arzı onaylanınca yatırımcılar Çates Elektrik Halka arz sürecine dair detayları sorgulamaya başladı. Çates halka arzın toplam büyüklüğü 1.8 milyar TL olacak. Çates Elektrik, halka arz yoluyla 140.405.000 TL olan mevcut sermayesini 24.795.000 TL artırarak 165.200.000 TL’ye çıkaracak. Halka arz aşamasında ayrıca şirketin mevcut ortağı Parla Enerji Yatırımları A.Ş.’ye ait 8.255.000 TL nominal değerli (B) grubu paylar da satılacak. Böylece Çates Elektrik halka arzında toplamda 33.050.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleşecek.
30.11.2023 Finans
DSİ'den Batman Çayı uyarısı!
DSİ'den Batman Çayı uyarısı! Batman Çayı'nda 25 kişinin mahsur kalmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 103'üncü Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, enerji üretimi nedeniyle gün içinde suyun seviyesinin azalıp arttığı, bu nedenle suda oluşan adacıklara gidilmemesi gerektiği belirtildi.
21.05.2023 Gündem
Hibrit enerji santralleri için önemli adım
Hibrit enerji santralleri için önemli adım Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nde aynı anda jeotermal ile güneşten enerji üretecek olan ve Türkiye’de bu alanın öncü örneklerinden olan birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi devreye alındı.
12.04.2023 Ekonomi
İstanbul için endişelendiren haber! 2 aylık su kaldı
İstanbul için endişelendiren haber! 2 aylık su kaldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, 2021 yılında yaşanan kuraklığın 2023 yılında da yaşandığını belirterek Marmara Bölgesinde yüzde 53, Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu Bölgelerinde ise yüzde 42 ila yüzde 47 oranında yağış azalması olduğunu açıkladı.
26.01.2023 Gündem
Enerji ihtiyacı çöpten karşılanıyor! 10 bin megavat elektrik üretildi
Enerji ihtiyacı çöpten karşılanıyor! 10 bin megavat elektrik üretildi Çöplerden bir şehrin enerjisini karşılıyorlar. Bu tesiste çöpten yılda 10 bin megavat elektrik enerjisi üretiliyor. Avrupa Birliği fonları ile Bitlis Katı Atık Birliği bünyesinde kurulan ve yaklaşık 12 yıldır işletilen “Evsel Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nde 50 bin hanenin yıllık elektrik enerji ihtiyacı üretildi.
5.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da gençlik buluşması programına katıldı. Erdoğan, Türkiye Mısır ilişkilerinde güzel gelişmelerin olacağına inandığını belirterek, "Bizim körfez ülkeleriyle olan küslüğümüzü menfaate çevirmek isteyenler oldu. Tabi bunlar giderilince oyunlar bozuldu. İşte bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. İşte bizim Birleşik Arap Emirlikleri'yle münasebetlerimiz gayet iyi bir konumda. Daha da iyi olacak inşallah. Bu tabi malum bazı çevreleri rahatsız ediyoruz. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.
27.11.2022 Siyaset
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı 2021’de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte enerji tüketimi pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. Uzmanlar, dünyanın 1970’lerden beri gözlenen en büyük enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu dile getiriyor. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, deneyimli ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, küresel enerji görünümünü değerlendirdi.
16.09.2022 Ekonomi
Elektrikte alternatif çözüm! 12 ay boyunca aktif, 4 milyon 326 bin lira gelir elde edildi
Elektrikte alternatif çözüm! 12 ay boyunca aktif, 4 milyon 326 bin lira gelir elde edildi Türkiye’nin en fazla güneş alan illerinden birinde kuruldu, 12 ay boyunca elektrik üretiliyor. Merkez Bankası tarafından açıklanan günlük dolar kuru üzerinden hesaplanarak, tedarik şirketine satılıyor. Şırnak İl Özel İdaresi'nin geçen yıl Silopi ilçesinde, Habur TIR parkına kurduğu güneş enerji santrali ile bugüne kadar 4 milyon 326 bin TL gelir elde edildi.
19.08.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak Elektrikle ilgili flaş gelişme. EPDK yeni kararı. Elektrik oyunu indirim olacak. Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak dağıtacak.
10.08.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: 2023 seçimleri kritik bir kavşak noktası
Bakan Kurum: 2023 seçimleri kritik bir kavşak noktası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 seçimlerinin kritik bir kavşak noktası olduğunu belirterek, "Bu aziz millet, liderimizin çabalarıyla son 20 yılda kazandıklarının üstüne çok daha fazlasını koymak için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanında saf duracaktır" dedi.
29.07.2022 Siyaset
Aksa Enerji kimin, AKSEN (Aksa Enerji) hisse fiyatı ne kadar? Yönetim Kurulu üyeleri kim, Merkez Bankası eski başkanı Naci Ağbal Aksa Enerji Aksa yönetimde mi?
Aksa Enerji kimin, AKSEN (Aksa Enerji) hisse fiyatı ne kadar? Yönetim Kurulu üyeleri kim, Merkez Bankası eski başkanı Naci Ağbal Aksa Enerji Aksa yönetimde mi? Aksa Enerji bugün yapılacak Genel Kurul'da Merkez Bankası'nın eski başkanı Naci Ağbal'ı yönetim kurulu başkan yardımcılığı adaylığı için onaya sunacak. Söz konusu gelişmenin ardından Aksa Enerji hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Aksa Enerji kimin, AKSEN (Aksa Enerji) hisse fiyatı ne kadar? Yönetim Kurulu üyeleri kim, Merkez Bankası eski başkanı Naci Ağbal Aksa Enerji Aksa yönetimde mi?
19.07.2022 Ekonomi
Yeni kredi fırsatı! ING Türkiye resmen duyurdu, bankada hesabı olan müşterilere...
Yeni kredi fırsatı! ING Türkiye resmen duyurdu, bankada hesabı olan müşterilere... Kredi açıklaması! ING Türkiye resmen duyurdu. Banka müşterilerini çok yakından ilgilendiriyor. Dev bankadan açıklama geldi, yeni bir program hayata geçirildi. ING'den yapılan açıklamaya göre tüzel müşterilerine yönelik Sürdürülebilir İş Kredisi geliştirildi. Belirlenen sürdürülebilirlik kriterlerini sağlayan ticari işletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için uygun kredi oranlarından faydalanabilecek. Kriterlerin kapsamı ve belge sunulması gereken alanlar tek tek açıklandı. Banka şubelerinden ya da müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alınabilecek.
13.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Resmen değişiyor, işte yeni yöntem...
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Resmen değişiyor, işte yeni yöntem... Almanya doğal gaz ile ilgili kritik bir karara imza attı. Artık değişiyor. Almanya'nın iki meclisi, Rusya'nın gaz gönderimini kısıtlaması nedeniyle kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden çalışır hale getirmek için yasa değişikliğini dün onayladı. Değişiklikle, rüzgar tribünleri gibi yeşil enerjinin yaygınlaşmasının hızlandırılacağı ifade edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Dünya
Almanya kömürle çalışan elektrik santrallerini tekrar açma kararı aldı
Almanya kömürle çalışan elektrik santrallerini tekrar açma kararı aldı Almanya'nın iki meclisi, Rusya'nın gaz gönderimini kısıtlaması nedeniyle kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden çalışır hale getirmek için yasa değişikliğini dün onayladı. Değişiklikle, rüzgar tribünleri gibi yeşil enerjinin yaygınlaşmasının hızlandırılacağı ifade edildi.
9.07.2022 Dünya
Kanser hücrelerini öldürüyor, inme veya kalp krizi riskini azaltıyor! Enerji veriyor, kabuğunu tüketenlerde...
Kanser hücrelerini öldürüyor, inme veya kalp krizi riskini azaltıyor! Enerji veriyor, kabuğunu tüketenlerde... Kanser hücrelerinin önlenmesinde ve öldürülmesinde etkili oluyor, özellikle akciğer kanserine karşı çok etkili. İnme ve kalp hastalığına neden olan kan hücrelerinin pıhtılaşmasını durduruyor, böbrek sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Sindirim sistemini düzenliyor, içerisindeki B vitaminleri sayesinde enerji üretimi sağlıyor. Kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor, cilt için çok faydalı. İçerisinde bulunan A, B ve C vitaminleri sayesinde yaşlanma karşı savaşıyor, saç dökülmesine karşı şifa! İşte yaz aylarının vazgeçilmez besinin saymakla bitmeyen bilinmeyen faydaları...
8.07.2022 Sağlık
Denizli'nin çöpleri 15 bin haneyi aydınlatıyor
Denizli'nin çöpleri 15 bin haneyi aydınlatıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisi'nde düzenli depolanan çöplerden aylık 15 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik enerjisi üretiyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptıkları yatırımla iklim değişikliğinin de önüne geçtiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çevre yatırımları olmazsa olmazımızdır" dedi.
5.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Elektrikle ilgili flaş karar! Bakan duyurdu: Devreye alıyoruz
Elektrikle ilgili flaş karar! Bakan duyurdu: Devreye alıyoruz Elektrikle ilgili son dakika gelişmesi. Resmen harekete geçildi. Bakan Dönmez açıkladı. Elektrik abonelerini yakından ilgilendiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara'da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) düzenlenen '14üncü Elektrik Dağıtım Şirketleri Sektör Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, Bakan Dönmez ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Kıvanç Zaimler ve elektrik dağıtım şirketlerinin temsilcileri yer aldı. Bakan Dönmez, ilerleyen yıllarda en önemli konu başlıkları arasında elektrikli otomobillerin yer alacağına işaret ederek, “Elektriğin hayatımıza girmediği nokta yok. Bizim bir asırdır bindiğimiz araçların yakıtı petrol türevleri iken, artık orada da ciddi bir dönüşüm yaşanacak. 2030 yılında muhtemel araç sayısını dikkate alarak şebeke altyapısında bir yatırıma ihtiyacımız olacak. İşte bu altyapı için 1 milyar dolarlık yatırım devreye alıyoruz” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.06.2022 Ekonomi
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisimizin de temelini atacağız. Bunlardan biri ferrobor tesisimiz, diğeri nadir toprak elementleri tesisimiz, diğer ikisi de lityum tesisimiz olacak" dedi. 
2.06.2022 Ekonomi
Emekliye 4000, asgari ücretliye 5.500 lira! Milyonlar bekliyordu...
Emekliye 4000, asgari ücretliye 5.500 lira! Milyonlar bekliyordu... Milyonlarca emekli ve çalışanın gözü gelecek zam kararına çevrilmiş durumda. Peşe peşe açıklamalar yapılıyor. Enflasyon farkının yanında emekli taban aylıklarında da artış bekleniyor. Asgari üceretlilere de ek zam yapılacağı konuşuluyor. Emekli taban aylıklarının 3.500-4.000 lira seviyesine çekilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl sonunda yüzde 36’lık enflasyonda yüzde 51 oranında asgari ücrete artış yapılmıştı. 2022 Nisan ayı enflasyon rakamına baktığımızda ise karşımızda yüzde 69’luk bir rakam çıkıyor. Aradaki fark kadar ücret artışı yapılması halinde asgari ücretin 5 bin 500 TL olması bekleniyor. İşte emekli memur ve asgari ücretlilerin beklediği zam oranları...  
13.05.2022 Çalışan Hakları
Maaşlara zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı: Asgari ücrete ek zam...
Maaşlara zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı: Asgari ücrete ek zam... Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlar çalışan merakla bekliyordu. Temmuz ayına az bir süre kala asgari ücret ne kadar olacak, ikinci zam gelecek mi? Soruları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Zengin katıldığı canlı yayınında asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum." ifadesini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yükselen enflasyonla birlikte vatandaşların beklediği asgari ücrete ikinci zam konusuna son dakika açıklamasında bulundu. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi ve Temmuz'da ek zam var mı? 2022 Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? İşte son dakika haberinin detayları...
12.05.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete ek zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Canlı yayında duyurdu...
Asgari ücrete ek zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Canlı yayında duyurdu... Milyonlarca kişi asgari ücreti temmuz ayında zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Sendikalar çağrı yapıyor. Hükümetten de peş peşe açıklamalar geliyor. Son açıklama ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den geldi. Zengin katıldığı canlı yayınında asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum." ifadesini kullandı.
12.05.2022 Çalışan Hakları
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli...
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli... Düşük faizli kredi müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Faiz avantajının yanı sıra 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılan kredide vade seçeneği 3 ile 10 yıl arasında değişiyor. ihracata ve turizm sektörüne yönelik düşük faizli kredi fırsatı sunuluyor. Erdoğan kredi ile ilgili yaptığı açıklamada "İhracata dönük yatırımlara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz." diye konuştu. Peki 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanından kimler, nasıl yararlanacak? İşte detaylar...
15.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.