Emine Ayna

Emine Ayna

Son dakika emine ayna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emine ayna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emine ayna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emine Ayna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emine ayna gelişmeleri de dahil olmak üzere 440 emine ayna haberi bulunmuştur. Tüm emine ayna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Kobani olayları sonrası 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
14.04.2023 Gündem
HDP deşifre oldu! Gizli tanık her şeyi ortaya döktü!
HDP deşifre oldu! Gizli tanık her şeyi ortaya döktü! Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 sanıklı davanın iddianamesinde tanıklar, HDP'li bazı isimlerin terör örgütü PKK/KCK ile bağlarını ortaya koydu. Ayhan Bilgen'in 2011 ile 2015 yılları arasında legal yollardan Kandil'e giderek PKK/KCK'nın sözde eş başkanlığı ile görüşmeler yaptığını söyleyen gizli tanık Ulaş, "Ayhan Bilgen'in en son yine Kandil KCK eş başkanlığının talimatı ve KCK Türkiye sözcülüğünün önerisi ile Kars Belediye Başkanı olarak aday gösterilerek seçilmesi sağlandı." ifadelerini kullandı. Ulaş, BDP Eş Başkanlığını yapan Gültan Kışanak'ın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla belediye başkanı seçildiğini bildirdi.
8.01.2021 Gündem
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinde tanık olarak yer alan eski PKK/KCK mensubu K.G, Demirtaş ve diğer HDP'lilerin, Kobani bahanesiyle sokağa çıkma çağrıları yapmasalardı olaylarda insanların ölmeyeceğini ifade etti.
7.01.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi!
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi! Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
1.10.2020 Gündem
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
25.09.2020 Gündem
Emine Ayna adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Emine Ayna adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Emine Ayna adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29.09.2021 Gündem
Emine Ayna evinde gözaltına alındı
Emine Ayna evinde gözaltına alındı Siyaseti bırakan DBP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır' daki evinde gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem
Emine Ayna'ya dağa mı çıkıyorsunuz sorusu
Emine Ayna'ya dağa mı çıkıyorsunuz sorusu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, hükümeti ve Erdoğan'ı hedef alan yazılı bir açıklama yayınlayarak siyasetten çekildiğini duyurmuştu...
29.09.2021 Gündem
‘Bu anlayışla siyasi çözüm gelişmez’
‘Bu anlayışla siyasi çözüm gelişmez’ Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, “İnsani anlamda hiç kimsenin kabul edemeyeceği şekilde ölüsüne de dirisini de işkence yapan, mezarını da evini de yakıp yıkan bir anlayışla siyasi çözüm gelişebileceğine inanmıyorum” diyerek siyasetten çekildiğini duyurdu.
29.09.2021 Gündem
Emine Ayna siyasetten çekildi!
Emine Ayna siyasetten çekildi! DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, yazılı bir açıklama yayınlayarak siyasetten çekildiğini duyurdu.
29.09.2021 Gündem
8 yıla kadar hapsi isteniyor
8 yıla kadar hapsi isteniyor DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında ‘terör örgütü propagandası’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem
Emine Ayna hakkında dava
Emine Ayna hakkında dava Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı...
29.09.2021 Gündem
Cenazede ‘yasak’ tartışması
Cenazede ‘yasak’ tartışması Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda ölen iki kişinin cenazesinde güvenlik güçleri kalabalığa izin vermedi.
29.09.2021 Gündem
Milletvekili hastaneye kaldırıldı!
Milletvekili hastaneye kaldırıldı! Nusaybin'de polis müdahalesinde gazdan etkilenen Mithat Sancar, hastaneye kaldırıldı.
29.09.2021 Gündem
Emine Ayna: Silahları tasvip etmiyoruz
Emine Ayna: Silahları tasvip etmiyoruz Geçtiğimiz günlerde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, bazı bölgelerde belediye başkanlarının sözde ‘öz yönetim’ ilanına sahip çıktıklarını söylemişti. Ayna, bu kez açıklamalarının tersini iddia etti
29.09.2021 Gündem
Ayna yeniden DBP’nin  eş başkanı
Ayna yeniden DBP’nin eş başkanı Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Eş Genel Başkanlığı’na, yeniden eski BDP milletvekili Emine Ayna ve Kamuran Yüksek seçildi...
29.09.2021 Gündem
Sırtımızı YPG’ye dayıyoruz
Sırtımızı YPG’ye dayıyoruz HDP Eş Genel Başkanı Figen Yükekdağ, HDP olarak IŞİD’e karşı direnenlere karşı mücadele yürüten YPG’ye sırt dayadıklarını belirterek, "Biz sırtımızı Rojava’ya, Kobani’ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ’ye dayıyoruz...
29.09.2021 Gündem
Bilyelerle güçlendirilmiş TNT
Bilyelerle güçlendirilmiş TNT Diyarbakır’da iki kişinin yaşamını yitirdiği, yüzden fazla kişinin yaralandığı iki patlamaya cep telefonu düzeneğine bağlı, bilyelerle güçlendirilmiş TNT’nin neden olduğu belirlendi...
29.09.2021 Gündem
'Ağrı'da 15 asker nasıl ölüme gönderildi? Videolarını paylaşacağız'
'Ağrı'da 15 asker nasıl ölüme gönderildi? Videolarını paylaşacağız' DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Ağrı'da cumartesi günü çıkan çatışma ile 'İkinci bir Silvan Olayı' yaratılmak istendiğini öne sürdü.
29.09.2021 Gündem
‘Daha da artacak’
‘Daha da artacak’ Bakan Yılmaz’dan provokasyon uyarısı
29.09.2021 Gündem
HDP’de 15 vekil aday gösterilmeyecek
HDP’de 15 vekil aday gösterilmeyecek İzmir’de Ertuğrul Kürkçü ve Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Aday
29.09.2021 Gündem
Demirtaş o isimlerin üstünü çizdi!
Demirtaş o isimlerin üstünü çizdi! Halkların Demokratik Partisi 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek aday listelerinin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor...
29.09.2021 Gündem
Hatip Dicle aday olmuyor!
Hatip Dicle aday olmuyor! HDP’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan Hatip Dicle sürpriz yaptı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emine Ayna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emine ayna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.