Dbp

Dbp

Son dakika dbp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dbp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dbp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dbp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dbp gelişmeleri de dahil olmak üzere 910 dbp haberi bulunmuştur. Tüm dbp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması sonrası çıkan olaylar, bugün de sürdü
Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması sonrası çıkan olaylar, bugün de sürdü Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasının ardından dün çıkan olaylar, bugün de sürdü.
3.04.2024 Gündem
Şırnak’ta DEM Parti yürüyüşünde 1 kişi tutuklandı
Şırnak’ta DEM Parti yürüyüşünde 1 kişi tutuklandı Şırnak’ta, DEM Parti’nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz öncesi düzenlediği yürüyüşe, uyarılara rağmen belirlenen kişilerin dışında katılmak isteyince gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
3.04.2024 Gündem
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te Aralarında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de olduğu 12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.
8.08.2023 Gündem
Sansasyonel eylem için Mardin'e gelip polislere ateş açan PKK'lı kadın, etkisiz hale getirildi
Sansasyonel eylem için Mardin'e gelip polislere ateş açan PKK'lı kadın, etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde polislere silahlı saldırıda bulunan PKK/KCK terör örgüt mensubu kadının özel harekat ekipleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Teröristin, sansasyonel bir eylem gerçekleştirmek üzere Nusaybin'e geldiği öğrenildi.
25.07.2023 Gündem
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan şahıs Tekirdağ'da yakalandı
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan şahıs Tekirdağ'da yakalandı Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan şahsın terör operasyonunda gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan Mardin'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' ettikleri iddiasıyla aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski ilçe eş başkanlarının da olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
23.05.2023 Gündem
Millet İttifakı kaç milletvekili çıkardı? İşte 'ortaklar'ın CHP'ye etkileri
Millet İttifakı kaç milletvekili çıkardı? İşte 'ortaklar'ın CHP'ye etkileri DEVA, SP, Gelecek ve DP’li isimlerin yer aldığı ortak listeyle seçime giren CHP Meclis’e 167 milletvekili getirebildi. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, geçen seçimlere göre milletvekili sayısını 21 arttırdı. Ancak DEVA 13, Gelecek ve SP de 10’ar olmak üzere CHP listelerinden toplam 33 vekil çıkardı. Bu vekillerin gitmesiyle CHP’nin sandalye sayısı geçen dönemin altında kalacak.
15.05.2023 Gündem
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı Aralarında HDP'li Meclis başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı.
24.04.2023 Gündem
Şanlıurfa'da terör operasyonunda 23 tutuklama
Şanlıurfa'da terör operasyonunda 23 tutuklama Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici'nin de bulunduğu 24 şüpheliden 23'ü tutuklandı.
31.03.2023 Gündem
Şanlıurfa'da 'terör' operasyonu; HDP'li ve DBP'li başkanlar dahil 25 gözaltı
Şanlıurfa'da 'terör' operasyonu; HDP'li ve DBP'li başkanlar dahil 25 gözaltı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanlarının da bulunduğu 25 şüpheli, gözaltına alındı.
27.03.2023 Gündem
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz dahil 18 vekil hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
27.01.2023 Gündem
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 69 fezleke Meclis'te
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 69 fezleke Meclis'te Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Milletvekili Seyit Torun, CHP Milletvekili Turan Aydoğan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş DBP Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in de olduğu 69 fezleke Meclis Başkanlığı'na ulaştı. 
30.11.2022 Siyaset
34 milletvekili hakkında 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
34 milletvekili hakkında 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası, Meclis'e ulaştı.
3.10.2022 Siyaset
PKK'ya çocuk götüren DBP il temsilcisi tutuklandı
PKK'ya çocuk götüren DBP il temsilcisi tutuklandı Mersin'de, sosyal medya hesaplarından propaganda yöntemleriyle yaşı küçük çocukları ve gençleri kandırıp, terör örgütü PKK/KCK'ya götürdüğü belirlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Temsilcisi Metin İnce, tutuklandı.
16.09.2022 Gündem
DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te!
DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te! TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin raporunu Meclis Genel Kuruluna sundu
1.08.2022 Siyaset
TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'ndan DBP'li Salihe Aydeniz kararı
TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'ndan DBP'li Salihe Aydeniz kararı Son dakika gelişmesi. TBMM Karma Komisyonu polise yumruk atan DBP'li vekil Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.
26.07.2022 Gündem
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti Gri listede aranırken PKK’dan kaçan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, ifadesinde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili listesinin Kandil’de hazırlandığını, adaylarla burada tek tek görüşüldüğünü söyledi. Ovalıoğlu, 12’si halen milletvekili 17 kişiyle ilgili tanıklıklarını ayrıntılarıyla anlattı.
22.07.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Özlük haklarından yararlanması beni rahatsız ediyor
TBMM Başkanı Şentop: Özlük haklarından yararlanması beni rahatsız ediyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama devamsızlığının işleme alınmasına ilişkin, "Devamla ilgili tartışmalar bir yana ama bir milletvekilinin sürekli devamsızlık halini içerecek şekilde bir tavırda olması, hiç devam etmemesi ve bu şekilde de milletvekili özlük haklarından yararlanması beni rahatsız ediyor. Meclis'e devam etmemek suretiyle milletvekili özlük haklarından yararlanmak çok yanlış" dedi.
7.07.2022 Siyaset
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırıldı
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırıldı TBMM Anayasa, Adalet Karma Komisyonu'nda kurulan Hazırlık Komisyonu'nda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili dosya, CHP ve HDP'li üyelerin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 
6.07.2022 Gündem
Hazırlık komisyonu, DBP'li Aydeniz'i dinleyecek
Hazırlık komisyonu, DBP'li Aydeniz'i dinleyecek İstanbul'da polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda oluşturulan hazırlık komisyonu, sözlü savunma alacak.
3.07.2022 Siyaset
16 fezleke Meclis’e gönderildi
16 fezleke Meclis’e gönderildi 8’i HDP, 2’si TİP, 1’i CHP ve DBP Milletvekillerine ait 16 fezleke Meclis’e gönderildi.
29.06.2022 Siyaset
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke komisyonda
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke komisyonda TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyi görüşmek üzere toplandı.
23.06.2022 Siyaset
DBP’li Saliha Aydeniz hakkında flaş gelişme!
DBP’li Saliha Aydeniz hakkında flaş gelişme! Polise tokat atılmasıyla ilgili DBP’li Saliha Aydeniz’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun Perşembe günü toplanacağı bildirildi.
20.06.2022 Gündem
DBP'li Salihe Aydeniz hakkında 3 ayrı suçlama
DBP'li Salihe Aydeniz hakkında 3 ayrı suçlama Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Meclis'e ulaşan dosyada 3 ayrı suçlama yer aldı.
17.06.2022 Gündem
Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit
Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleriyle ilgili net mesajlar verdi. Bakan Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusuyla ilgili, "İttifak üyesi bir ülkeye saldıran, güvenlik güçlerini şehit eden, masum insanlarını katleden teröristleri görmezden gelen bir anlayış dostluk ve ittifak ruhu ile bağdaşmaz. İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine siyasi ve finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit" ifadelerini kullandı. Yunanistan ile yükselen tansiyonu da değerlendiren Bakan Akar, sorunların suhuletle çözülmesi gerektiğini vurguladı.
17.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dbp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dbp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.