El Yazması

El Yazması

Son dakika el yazması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan el yazması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını el yazması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

El Yazması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan el yazması gelişmeleri de dahil olmak üzere 289 el yazması haberi bulunmuştur. Tüm el yazması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Böylesi hiç görülmedi! Tam  2 bin yıllık, Bursa'da ele geçirildi
Böylesi hiç görülmedi! Tam 2 bin yıllık, Bursa'da ele geçirildi Bursa'da ortaya çıkan 1. yüzyıla ait ceylan derisinden papirüs üzerine Aramice yazılı İncil için önce eksper gönderip ardından da alışveriş için buluşan 6 tarihi eser kaçakçısı, Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yakalandı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aramice yazılı 26 sayfalık tarihi eserin Barnabas'ın kayıp İncil'i olup olmadığının incelenmesi için müzeye verileceği öğrenildi.
26.12.2023 Gündem
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Fantastik roman türünde bir eser olan Simyacı Türkiye'de 1996 senesinde yayınlanmıştır. Kitap, dünyayı gezmek için yola çıkan Santiago'nun bu yoldaki deneyimlerini anlatmaktadır.
4.12.2023 Eğitim
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var Ankara'da, kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli gözaltına alındı, toplam 33 milyon 100 bin lira değerinde kaçak ürün ve tarihi eser ele geçirildi.
10.10.2023 Yaşam
Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kuveyt, bağımsız Arap devletlerinden biridir. Kuveyt bayrağında yeşil, beyaz, kırmızı, siyah ve sarı renkler bulunur. 
10.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "40 Yıl, 40 Eser" etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü Dijital Sergisi’nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Necip Fazıl Cumhuriyet tarihimizin en sancılı dönemlerine şahitlik etti. Fertlerin yaşadığı bütün ıstırapları bizzat görmüştür. Kültürel hegemonyaya teslim olmak yerine kalemi ve kelamıyla direnmeyi seçti." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesaretini gösteremeyecek. Aman yarabbi ne diyor. 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı kazandı.' Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü Milletin efendisidir" demedi mi? 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyetini istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak CHP ideolojisi sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar bunu perdeleyebilir." dedi.
11.06.2023 Gündem
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı  Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Kültür Sanat
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Dünya
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira İnternette tarihi eser niteliği taşıdığı belirtilen Kur'an-ı Kerimler, 'asırlık', 'koleksiyonluk', 'dededen kalma' notuyla satışa sunuluyor. Yüzlerce ilanın yer aldığı sitede, Tescile Tabi Taşınır Kültür ve Tabiat Varlığı Belgesi bulunduğu belirtilen 'asırlık' ve 'el yazması' Kur'an-ı Kerim içinse 9 milyon 600 bin lira fiyat biçildi. Zehra Uslu, Kur'an-ı Kerim'in kendilerine anneannesinin dedesinden kaldığını ve en 150 yıllık olduğunu söyledi.
17.04.2023 Gündem
El yazması Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak isterken yakalandı
El yazması Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak isterken yakalandı Bursa'da tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen el yazması Tevrat'ı, 5 milyon dolar karşılığında satmak için müşteri arayan A.B. (57) jandarma tarafından yakalandı.
14.01.2023 Gündem
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek Kahin Nostradamus'un kehaneti dünyayı dehşete düşürdü. Fransız kahin Nostradamus dünyamızı şekillendiren birçok olayı önceden tahmin etmiş olmasıyla biliniyor. Yeni yıla günler kala ünlü kahinin 2023 tahminleri duyanları ürpertti; 'İnsanlar birbirini yiyecek' dedi. İşte detaylar...
24.12.2022 Dünya
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek İzmir'in Aliağa ilçesinde bir ev ve depoya yapılan operasyonlarda ele geçirilen farklı dönemlere ait tarihi eser ve 'tsantsa' olarak adlandırılan insan başlarının da içinde olduğu 1045 eserin bir kısmı raporlandı. Eserlerden 870’inin Anadolu kökenli arkeolojik eser olduğunun tespit edildiğini anlatan İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, "Tsantsalar' gibi Güney Amerika, Afrika ve Mısır kökenli eserlerin raporları tamamlandığında ise bu eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkelerin ilgili birimleriyle temas kurularak iade edilecek" dedi.
20.05.2022 Yaşam
Çalınan Nostradamus kehanetleri el yazması yıllar sonra bulundu
Çalınan Nostradamus kehanetleri el yazması yıllar sonra bulundu İtalya'nın başkenti Roma'daki bir kütüphaneden 2007'de çalınan Nostradamus'un Kehanetleri el yazmasının izi, Almanya'daki bir müzayede evinin internet sitesine koyduğu fotoğraf sayesinde sürüldü.
7.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı! Sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın dönemindeki fedakarlıkların unutulmayacağını vurguladı. Sağlıkta şiddet yasasının bayram sonrasında, 3600 ek göstergenin ise yıl bitmeden kanunlaşacağını ifade eden Erdoğan, salgının seyrinin hafiflediğini ve bu doğrultuda gelecek hafta Bilim Kurulu'na önemli kararların alınacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla ilgili müjdeleri de tek tek açıkladı.
21.04.2022 Siyaset
Bakan Ersoy yazma mushaf sergisini gezdi
Bakan Ersoy yazma mushaf sergisini gezdi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'de sanatseverlerle buluşan "Kutsal Risalet: Yazma Mushaf Sergisi"'ni gezdi. Burada sergilenen 70'ten fazla eseri tek tek inceleyen Bakan Ersoy, hattatlardan bilgi aldı.
8.04.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Belçika Kraliyet Kütüphanesi'ni ziyaret etti
Emine Erdoğan, Belçika Kraliyet Kütüphanesi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Belçika Kraliyet Kütüphanesi'ni ziyaret etti. 
24.03.2022 Siyaset
Suçüstü yakalandılar! 300 bin TL'ye satacaklardı...
Suçüstü yakalandılar! 300 bin TL'ye satacaklardı... Diyarbakır’da İbranice el yazması tarihi kitabı 300 bin TL’ye satmak isteyen şüpheliler suçüstü yakalandı.
14.02.2022 Gündem
İzmir'de ele geçirilmişlerdi! Gizemi çözüldü...
İzmir'de ele geçirilmişlerdi! Gizemi çözüldü... İzmir'de ele geçirilen tarihi eserlerin arasında bulunan ve Amazon'un derinliklerinde yaşayan yerlilerin kesip özel işlemlerden geçirerek küçülttükleri, 'tsantsa' olarak adlandırılan 4 insan başına, makroskobik inceleme yapıldı. 1'inin sahte olduğu, diğerlerinin orjinal olduğu tespit edilirken, insan başlarının hangi ülke ve kabileye ait olduğunun belirlenmesi için DNA çalışması yapılacağı öğrenildi. Kesik başların dudaklarındaki gizemli iplerin de sırrı çözüldü. Başların düşmanlara ait olmasından dolayı kötü ruhlarını hala içlerinde taşıdıklarına inandıkları ve bunun dışarı çıkmaması için dudaklarını iple diktikleri öğrenildi.
9.01.2022 Gündem
Bin yıllık altın işlemeli, el yazması 5 Tevrat ele geçirildi!
Bin yıllık altın işlemeli, el yazması 5 Tevrat ele geçirildi! Mardin'de bin yıllık olduğu değerlendirilen altın işlemeli el yazması 5 Tevrat ele geçirildi.
26.10.2021 Gündem
Atlas Sineması ilk galasını "Mimarların Piri Sinan" ile yapıyor!
Atlas Sineması ilk galasını "Mimarların Piri Sinan" ile yapıyor! Osmanlı İmparatorluğu’nun muhteşem dönemine eserleriyle damga vuran, Kanuni Sultan Süleyman, II.Selim ve III. Murad dönemlerinde 50 yıl boyunca ‘Mimarbaşı’ olarak görev yapan Mimar Sinan’ın hayatı "Mimarların Piri Sinan" adıyla belgesel oldu. Çekimleri 2018 yılında başlayan ve 3 yıl süren belgeselin galası, İstanbul Valiliği’nin ev sahipliğinde Atlas Sineması’nda gerçekleşecek. Galada, Mimar Sinan’ın kendi el yazısıyla notlar düştüğü 4 asırlık Tezkiretü’l Bünyan adlı el yazması eser de sergilenecek.
8.04.2021 Kültür Sanat
Topkapı Sarayı eski müdürü Filiz Çağman, Edirne'de toprağa verildi!
Topkapı Sarayı eski müdürü Filiz Çağman, Edirne'de toprağa verildi! Topkapı Sarayı'nın eski müdürü, dünyanın sayılı el yazması ve minyatür sanatı uzmanlarından Dr. Filiz Çağman (81), son yolculuğuna uğurlandı.
12.01.2021 Gündem
Dünyaca ünlü Türk tarihçi Filiz Çağman hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Türk tarihçi Filiz Çağman hayatını kaybetti Ünlü tarihçi ve müzeci Filiz Çağman hayatını kaybetti. Tarihçi İlber Ortaylı görev değişimi sırasında Filiz Çağman'ın eteğini öpmüştü.
11.01.2021 Yaşam
Eskişehir'de 1000 yıllık İncil ele geçirildi!
Eskişehir'de 1000 yıllık İncil ele geçirildi! Eskişehir'de düzenlenen operasyonda, 1000 yıllık olduğu değerlendirilen el yazması İncil ele geçirildi.
11.12.2020 Gündem
10 tane ele geçirildi! Değeri dudak uçuklattı
10 tane ele geçirildi! Değeri dudak uçuklattı Yalova'da, Budizm inancıyla ilgili yazıları içeren tarihi el yazması 10 eseri satmaya çalışan 2 şüpheli, alıcı gibi davranan jandarma ekibi tarafından suçüstü yakalandı.
13.01.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan en özel bağış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan en özel bağış Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kütüphanesindeki elyazması Kuran’ı, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’ne bağışladı. Lise yıllarında kartpostal satarak kazandığı parayla satın aldığı Ömer Nasuhi Bilmen’in Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusu’nu da bağışlaması bekleniyor.
12.01.2020 Gündem
Tekirdağ’da 1500 yıllık Tevrat tefsiri ele geçirildi
Tekirdağ’da 1500 yıllık Tevrat tefsiri ele geçirildi Tekirda'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 1500 yıllık olduğu değerlendirilen Tevrat tefsiri ele geçirildi. Tefsiri satmaya çalışan 2 kişi ise gözaltına alındı.
23.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

El Yazması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki el yazması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.