Gazete Vatan Logo

Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuveyt, bağımsız Arap devletlerinden biridir. Kuveyt bayrağında yeşil, beyaz, kırmızı, siyah ve sarı renkler bulunur. 

Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir?

Kuveyt bayrağının anlamı birçok kişi tarafından merak edilir ve sık sık internetten de araştırılır. Kırmızı, beyaz, yeşil ve siyah renklerden oluşan bayrakta her renk farklı anlamlara gelir. Kuveyt'in bayrağı 1899 senesinden 1956 senesine kadar şekil ve renk değiştirmiştir. Kuveyt'in bayrağı yeşil, beyaz, kırmızı, siyah, sarı ve Emirlik forsundan meydana gelir.

 

Bayrak asılma kuralına göre yeşil rengin üste gelmesi gerekmektedir. Savaşları temsil eden siyah renk uçkura yakın yerde yer alır. Siyah renk ile savaşlar temsil edilirken beyaz renk ile yapılanlar temsil edilir. Kuveyt bayrağındaki yeşil renk ile topraklar temsil edilirken kırmızı renk ile kılıçlar simgelenir. Sarı fors ise bayrağın üst bölümüne işlenir. 

 

Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

 

Kuveyt, bağımsız bir Arap devletidir ve bayrağının da anlamları bulunur. Bayrak dört farklı renkten oluşur ve bu renkler yeşil, beyaz, siyah ile beyaz renkleridir. Yatay şeritlerle yeşil ve kırmızı renkler aynı ölçüdedir. Bayrağın üzerindeki beyaz renk diğer renklere göre çok daha küçük bir alanı kaplar. Kuveyt bayrağı asılış kuralına göre yeşil çizgisi üst kısımda yer alacak şekilde tasarlanmıştır.

Haberin Devamı

 

Siyah ile savaşlar temsil edildiğinden uçkura yakın kısımda bulunur. Toprakların temsilcisi olduğundan yeşil renk de bayrağın üst kısmında konumlandırılmıştır. Beyaz renk ile devlet faaliyetleri, kırmızı ile de kılıçlar ifade edilir. Kuveyt bayrağındaki sarı renkli Emirlik forsu da yeşil üzerine işlenmiştir.

 


 

Kuveyt Nerede?

 

Kuveyt, Asya kıtasında ve Basra körfezinin kıyısında yer alan bir ülkedir. Basra körfezinin kıyısında bulunan ülke Arabistan yarımadasının da kuzeydoğusunda yer alır. Kuveyt'in komşu ülkeleri arasında kuzeyde Irak, güneyde Suudi Arabistan bulunur. Ülke içindeki yerleşimin yaklaşık %90'ı kıyı bölgelerindedir.

 

Düz bir arazi üzerinde yer alan ülkenin şehir içlerinde kurak ve sıcak bir iklim yer alır. Bağımsız Arap devletlerinden biri olan Kuveyt'in en yüksek noktası deniz seviyesinden 306 metre yüksektedir. Aynı zamanda ülke dokuz adaya sahiptir ve Orta doğunun en büyük ekonomilerinden birine sahiptir. 

Haberin Devamı

 

Kuveyt Gezilecek Yerler Nerelerdir?

 

Tarık Recep İslam sanatları müzesi: El yazması Kur'an ve hat eserlerinin sergilendiği müzede yaklaşık 30 bin eser bulunur. 1980 senesinden beri ziyarete açık olan müze oldukça etkileyici bir müzedir.

 

Kuveyt bilim merkezi: Eğitim merkezi olmasının yanında Orta doğudaki en büyük akvaryuma sahip olan bilim merkezi 80 bin kilometrelik bir alandadır. Ayrıca IMAX sinema salonuna ve stadyuma da sahip bir bilim merkezidir.

 

Kuveyt kuleleri: Yaklaşık olarak 187 metre yüksekliğinde olan Kuveyt kuleleri özellikle körfez manzarasını izlemek için güzel bir yerdir. Geceleri ışıklandırılarak ilgi çeken kulelerin üst katında da restoran hizmet verir.