El Şebab

El Şebab

Son dakika el şebab haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan el şebab ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını el şebab haber sayfamızda bulabilirsiniz.

El Şebab

haberleri sayfasında son dakika yaşanan el şebab gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 el şebab haberi bulunmuştur. Tüm el şebab haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM helikopterine Somali’de el konuldu
BM helikopterine Somali’de el konuldu Birleşmiş Milletler (BM), Somali’de içindeki yolcularla birlikte tıbbi tahliye gerçekleştiren bir helikopterine el konulduğunu doğrulayarak ‘müdahalenin sürdüğünü’ açıkladı. Yerel basın, helikoptere Somalili terör örgütü El Şebab tarafından el konulduğunu duyurdu.
11.01.2024 Dünya
Trump emri verdi! Askerler o bölgeden geri çekiliyor
Trump emri verdi! Askerler o bölgeden geri çekiliyor ABD'li yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, Başkan Donald Trump'ın küresel bir geri çekilmenin parçası olarak Somali'den neredeyse tüm Amerikan askerlerinin 15 Ocak'a kadar geri çekilmesi emrini verdiğini, Afganistan ve Irak'taki güçlerini de çekeceğini söyledi.
4.12.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan videolu kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan videolu kritik mesajlar! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İstişare toplantısına videolu mesajıyla katılarak, "Görüş ayrılıklarımızı kenara bırakmalıyız. Pek çok çetrefilli sorunla yüzleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
20.10.2020 Gündem
Türkiye'den BAE'ye sert tepki!
Türkiye'den BAE'ye sert tepki! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimine, "Türkiye'ye karşı düşmanca tavır takınmaktan vazgeçme ve haddini bilme" çağrısında bulundu.
30.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar! Osaka'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptırımlar konusunda sayın Trump da açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden özellikle dinlemiş olduk. Bizim S-400 olayı bir taraftan yürürken, bir yandan da ABD'den 100 savaş uçağı alıyoruz" dedi.
29.06.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz de geç kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz de geç kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il müftüleri toplantısında, "FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama biz de geç kaldık ve geç kalışın bedelini de maalesef ödedik." dedi.
15.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'nün en faal olduğu ülkelerden biri Güney Afrika
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'nün en faal olduğu ülkelerden biri Güney Afrika Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün dünyada en faal olduğu ülkelerden biri ne yazık ki Güney Afrika. Bunu kendileriyle görüşeceğim. Daha önce belgeleri vermiştim." dedi. Erdoğan, "Şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere yardım noktasında 8,2 milyar dolarla Türkiye birinci sırada." ifadesini kullandı.
26.07.2018 Gündem
Somali'de El Şebab askeri üste katliam yaptı
Somali'de El Şebab askeri üste katliam yaptı Bir ordu üssüne baskın yapıp ele geçiren terör örgütü, 27 askeri öldürdü. Örgüt baskın sırasında bazı askerlerin ormana kaçtığını savundu.
23.07.2018 Dünya
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kudüs ile ilgili bir açıklama yaptı.
5.05.2018 Siyaset
Türk üçgeni!
Türk üçgeni! Türkiye, Afrika ve Orta Doğu’daki hamleleriyle Kızıldeniz, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu’nda stratejik bir üçgen oluşturdu. Somali ve Katar’daki üslerin ardından Erdoğan’ın talebiyle, Kızıldeniz’in kapısı olan Sudan’ın Sevakin Adası da Türkiye’ye tahsis edildi...
29.09.2021 Gündem
'Tüm mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz'
'Tüm mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Algı operasyonlarına prim vermeden Filistin'den Suriye'ye, Asya'dan Afrika'ya kadar tüm mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
29.09.2021 Gündem
ABD’den Somali'de DEAŞ'a yönelik hava saldırısı
ABD’den Somali'de DEAŞ'a yönelik hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığınca (AFRICOM), Somali’de DEAŞ’a yönelik hava saldırısı düzenlendiği, saldırıda bir DEAŞ militanının öldürüldüğü belirtildi.
27.11.2017 Dünya
Yurt dışında en çok büyüyen Türk ordusu!
Yurt dışında en çok büyüyen Türk ordusu! DEAŞ operasyonları nedeniyle Türkiye yurt dışında askerini en çok artıran ülkeler arasına girdi. Askeri personelinin yüzde 13.2’sini ülke dışında görevlendiren TSK, bu artışla ABD’nin ardından ikinci sıraya oturdu
29.09.2021 Gündem
ABD, Somali ve Libya’da hava saldırısı düzenledi
ABD, Somali ve Libya’da hava saldırısı düzenledi ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı Somali'de El Şebab terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında 100'den fazla militanın öldürüldüğünü açıkladı. AFRICOM, Libya'da ise DEAŞ'a karşı iki hava saldırısı düzenlediğini duyurdu
21.11.2017 Dünya
ABD vurdu! Onlarca militan öldürüldü
ABD vurdu! Onlarca militan öldürüldü ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığından (AFRICOM), 9-12 Kasım tarihlerinde Somali’de DEAŞ ve El Şebab terör örgütlerine karşı beş hava saldırısı düzenledikleri ve saldırılarda onlarca militanın öldürüldüğü açıklandı.
13.11.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 zirvesinde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 zirvesinde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 zirvesinde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
29.09.2021 Gündem
Hedef aslında Türk üssüydü
Hedef aslında Türk üssüydü Somali’de geçen cumartesi 300’den fazla kişinin öldüğü bombalı araçlı saldırının aslında başkent Mogadişu’da yeni kurulan Türk askeri üssünü hedef aldığı ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
ABD'den hava saldırısı! O ülkede vurdu!
ABD'den hava saldırısı! O ülkede vurdu! Somali'de El Kaide'ye bağlı Eş Şebab örgütünün kampına ABD ordusu tarafından hava saldırısı yapıldı. Yapılan operasyonda 8 Eş Şebab üyesinin öldüğü kaydedildi.
12.06.2017 Dünya
Somali'de El Şebab saldırısı: 70'e yakın ölü
Somali'de El Şebab saldırısı: 70'e yakın ölü Somali'nin yarı özerk Puntland bölgesinde bir askeri üsse ülkede şeriat yönetimi isteyen El Şebab militanları tarafından saldırı düzenlendi. Yetkililer aralarında sivillerin de olduğu 70'e yakın kişinin öldürüldüğünü duyurdu.
8.06.2017 Dünya
Ülkenin başkentinde bombalı saldırı!
Ülkenin başkentinde bombalı saldırı! Somali'nin başkenti Mogadişu'da Savunma Bakanlığı binası yakınlarında yeni silahlı kuvvetler komutanının konvoyunu hedef alan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre, 13 kişinin öldüğü, 10'unun yaralandığı aktarıldı.
9.04.2017 Dünya
Trump'tan Pentagon'a, Somali yetkisi
Trump'tan Pentagon'a, Somali yetkisi ABD Başkanı Trump, Pentagon’un Somali’de hava saldırısı gerçekleştirme talebini onayladı
30.03.2017 Dünya
‘THY Somali’ye sevgimizi uçursun’
‘THY Somali’ye sevgimizi uçursun’ Afrika’nın en yoksul ülkelerinden Somali’de yaşanan kuraklık nedeniyle Hollywood yıldızları, THY’nin sponsorluğunda uçak dolusu yardım yapılması için kampanya başlattı
16.03.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Keşke Özal zamanı geçseydik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Keşke Özal zamanı geçseydik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Keşke cumhurbaşkanlığı sistemine 1990'lı yılların başında geçseydik" dedi.
29.09.2021 Gündem
Kenya'da otele silahlı saldırı: 12 ölü
Kenya'da otele silahlı saldırı: 12 ölü Kenya'nın kuzeyindeki Mandera kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.
17.06.2021 Dünya
Afrika Boynuzu’nda Türk askeri üssü!
Afrika Boynuzu’nda Türk askeri üssü! Türkiye, yurtdışındaki ilk askeri üssünü Somali’de kurdu. Askeri üste, Türk askerleri Somalili askeri eğitecek. Üste 200’den fazla Türk askeri görev alacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

El Şebab ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki el şebab haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.