Gazete Vatan Logo

Somali'de El Şebab saldırısı: 70'e yakın ölü

Somali'nin yarı özerk Puntland bölgesinde bir askeri üsse ülkede şeriat yönetimi isteyen El Şebab militanları tarafından saldırı düzenlendi. Yetkililer aralarında sivillerin de olduğu 70'e yakın kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Somali'de El Şebab saldırısı: 70'e yakın ölü

Somali son yılların en kanlı saldırısına sahne oldu.

Ülkede şeriat yönetimi isteyen El Şebab örgütü Somali'nin kuzeydoğusundaki yarı özerk Puntland bölgesinde Af-Urur askeri üssüne saldırdı.

Aralarında intihar bombacıları da olan militanların 3 koldan üsse saldırdığı ve askerleri geri çekilmeye zorladığı belirtildi.

Üst düzey askeri yetkili Ahmed Muhammed Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada 70'e yakın kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Ancak Muhammed ölü sayısının tam olarak netleşmediğini de vurguladı.

Puntland İçişleri Bakanı Abdi Hersi Ali askerler arasında ölü ve yaralılar olduğunu belirtti ancak ayrıntı vermedi.

'SİVİLLERİN BAŞLARINI KESTİLER'

Görgü tanıkları da yaşadıkları dehşeti aktardı.

Görgü tanığı Abdibasit Hassan militanların araların da kadınların da olduğu sivillerin bazılarını başlarını keserek öldürdüğünü söyledi.

'EN AZ 100 MİLİTAN SALDIRDI'

Bir diğer üst düzey askeri yetkili Hashi Ahmed de AP'ye yaptığı açıklamada destek kuvvetlerin üssün olduğu bölgeye ulaştığını ve militanları üsten püskürttüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Ahmed saldırıya en az 100 El Şebab militanının katıldığını belirtti.

EL ŞEBAB: 61 ASKERİ ÖLDÜRDÜK

El Şebab ise yaptığı açıklamada 61 askeri öldürdüğünü ve orduya ait çok sayıda aracı ve silahı ele geçirdiklerini öne sürdü.

Puntland bölgesi El Kaide bağlantılı El Şebab'ın yanı sıra örgütten ayrılan IŞİD bağlantılı grupların da tehdidine sahne oluyor.