Eğitim Sistemi

Eğitim Sistemi

Son dakika Eğitim sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eğitim sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eğitim sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.484 eğitim sistemi haberi bulunmuştur. Tüm eğitim sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 artı 4 eğitim sistemi eğitim sistemi geri mi gelecek?
İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 artı 4 eğitim sistemi eğitim sistemi geri mi gelecek? 11 Nisan 2012'de yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitim sistemiyle ilkokul 4 yıla indirildi. Sosyal medyada 4+4+4 eğitim sistemi yerine 5 artı 3 eğitim sisteminin geri geleceği iddia edildi. Söz konusu paylaşımların ardından veliler İlkokul 5 yıl olacak mı? 5 artı 3 eğitim sistemi geri mi gelecek? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, ilkokul 5 yıla mı çıkıyor?
26.02.2024 Gündem
İYİ Parti'nin yerel seçim açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Kurduğumuz ittifak zaten bitti
İYİ Parti'nin yerel seçim açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Kurduğumuz ittifak zaten bitti İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklaması ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti.' dedi. CHP’de genel başkanlık yarışında, Özgür Özel'in adaylığı ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, 'Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır.' ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Gündem
Okullar pazartesi günü açılıyor 20 milyon öğrenci ders başı yapacak! İşte eğitim sistemindeki yenilikler
Okullar pazartesi günü açılıyor 20 milyon öğrenci ders başı yapacak! İşte eğitim sistemindeki yenilikler 20 milyon öğrenci pazartesi günü ders başı yapacak. Yeni dönemde öğrencileri birçok yenilik karşılayacak. 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için ilk ders zilinin çalacağı yeni eğitim yılında neler değişti?
10.09.2023 Eğitim
3 gün tatil 4 gün okul olacak mı? Artık okullar 3 gün mü tatil olacak, 2023 MEB okullar 4 gün mü oldu? İlkokul, Ortaokul ve Lise 4 gün okul 3 gün tatil doğru mu?
3 gün tatil 4 gün okul olacak mı? Artık okullar 3 gün mü tatil olacak, 2023 MEB okullar 4 gün mü oldu? İlkokul, Ortaokul ve Lise 4 gün okul 3 gün tatil doğru mu? 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak, eğitim sistemi değişti mi? Avrupa'da bazı ülkelerde pilot olarak uygulanmaya başlanan 4 gün okul 3 gün tatil sisteminin Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağı, okulların açılmasına kısa bir süre merak edilen konu başlıklarından biri oldu. İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği geçtiğimiz aylarda, artan maliyetler nedeniyle bu düzenlemeyi desteklediklerini açıkladı. Peki, Türkiye’de kaç gün okul kaç gün tatil olacak, 4 gün okul 3 gün tatil onaylandı mı?
18.08.2023 Eğitim
Hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB hafta sonu tatili kaç gün, okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak?
Hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB hafta sonu tatili kaç gün, okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak? Okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak, MEB hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB uzun süredir okullarda eğitim sistemi ve tatil günleri ile ilgili hazırlık yapıyor. Eğitim öğretim yılı yaklaşırken hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor, okullarda hafta sonu tatili kaç gün? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.08.2023 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar'dan mesleki eğitimde iş birliği
Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar'dan mesleki eğitimde iş birliği  İstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk olacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) açılışı için imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli bir arefede olduklarına dikkat çekerek "İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak" dedi.  
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız." dedi.
10.05.2023 Eğitim
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, savunma sanayi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişeceği uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesinin Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldığını duyurdu.
7.05.2023 Eğitim
A Milli Takım için Stefan Kuntz kararı belli oldu! Abdullah Avcı iddia edilmişti
A Milli Takım için Stefan Kuntz kararı belli oldu! Abdullah Avcı iddia edilmişti Futbol kamuoyunda büyük yankı yaratan ‘A Milli Takım’da teknik direktör Stefan Kuntz’un görevine son verilip yerine Abdullah Avcı mı getirilecek?’ iddiasıyla ilgili karar alındı.
5.05.2023 Şampiy10
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri...
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri... Türkiye'nin yerli ve milli tankı TSK'ya teslim ediliyor. ASELSAN’ın geliştirdiği sistemler ALTAY Tankına yüksek atış gücü, yüksek beka kabiliyeti ve kendini koruma yetenekleri sağlıyor. ALTAY Tankının en ayırt edici özelliklerinden biri, beka kabiliyetini çok önemli seviyede arttıran AKKOR Aktif Koruma Sistemine sahip olması. ALTAY’daki ASELSAN ürünleri tankçılıkta Demir Üçgen olarak adlandırılan Ateş Gücü, Mobilite ve Beka başlıkları altında toplanıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, CNN Türk ekranlarına Altay Tankı'nın özelliklerini anlattı. Güçlüer "Bu tankların vurulması, mayınla durdurulması mümkünün değil. Bu böyle kalmayacak, geliştirilecek. İnanılmaz bir gurur. Ülkemizin belki de jeopolitik güvenliği 10 kat artmış durumda" dedi.
23.04.2023 Gündem
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor? YÖK, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Peki, Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
17.02.2023 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi. Özvar ayrıca, "Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir" ifadelerini kullandı.
17.02.2023 Eğitim
Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu
Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı öğretmen atamalarına ilişkin, "2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığa bağlı okullarda çocuk ve gençlerde akran zorbalığını önlemeye yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen "Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı" konulu çalıştaya katıldı.
23.01.2023 Eğitim
Özel okullara zam ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama!
Özel okullara zam ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılında özel okullara yapılacak zam oranı yarın açıklanacak. Yeni oranı velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde belirleyeceğiz" dedi.
3.01.2023 Eğitim
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 2 milyar liralık katkı
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 2 milyar liralık katkı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin döner sermaye işletmesi kapsamında, 2022 yılının ilk on bir aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 176 oranında artırarak 707 milyon 709 bin liradan 1 milyar 955 milyon liraya yükselterek yeni bir rekor kırdığını kaydetti. Özer, döner sermaye kapsamında elde edilen bu gelirden öğrencilerin de 94 milyon 332 lira pay aldığını söyledi. 1
18.12.2022 Eğitim
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası Türkiye'yi sarsan olayda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâh kıyılarak yıllarca istismar edilmesine ilişkin hazırlanan iddianeme kabul edildi. İlk duruşma 22 Mayıs’ta görülecek. İddianamede H.K.G.’ye imam nikâhı kıyan Kadir İstekli’ye 67 yıl, baba ve anne hakkında ise 22’şer yıl hapis istendi. İstismar soruşturmasına takipsizlik veren savcı hakkında inceleme başlatıldı, vakıf binasının yıkımı için 1 ay süre tanındı​​​​​​.
10.12.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik'
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklama yaptı. Öğretmen ve öğrenci sayısıyla ilgili bilgi veren Bakan Özer, "İlk defa MEB tüm okullara bütçe gönderdi" dedi. Öte yandan Bakan Özer, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Son 20 yılda atama yapılmayan bir dönem yok. " açıklamasında bulundu.
12.09.2022 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını duyurdu. Tüm sınıflarda geçerli olacak. Okulların açılmasına günler kala resmen değişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda Sağlık Bilim Kurulunun bu süreçte kapalı alanlarda maske kullanımıyla ilgili bir kararı yok. Dolayısıyla derslerde maske kullanımı söz konusu olmayacak” dedi. Öte yandan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge kapsamında yapılan uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül'e kadar uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.09.2022 Eğitim
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor? Öğretmenlik kariyer sınavı hakkında soruları Bakan Özer tek tek yanıtladı!
Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor? Öğretmenlik kariyer sınavı hakkında soruları Bakan Özer tek tek yanıtladı! Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları başladı. Öğretmenler temmuz ayından bu yana Başöğretmen ve uzman öğretmenlik eğitimlerine katılıyor. Eğitimler eylül ayında tamamlanacak ve öğretmenler sınava alınacak. Zaman zaman tartışmalara ve tepkilere neden olan Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili boykot çağrılarına geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt gelmişti. Süreç ile ilgili tepkiler büyürken Milli Eğitim Bakanı Mahmut öğretmenlik kariyer basamakları, başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Peki, Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor? Öğretmenlik kariyer mesleği mi? Başöğretmen ve uzman öğretmenlik unvanı soruna neden olur mu? İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlik sınavları ile ilgili açıklamaları!
25.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim Uşak'ta 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtti. Özer, "Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık" dedi. Öte yandan Bakan Özer, "En son kurmuş olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0.12'yle aldı öğrenciyi. Mesleki eğitim de toparlanmaya başladı. Öğretmenler ne kadar güçlüyse eğitim sistemi ve toplum da o kadar güçlü" diye konuştu.
9.08.2022 Eğitim
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538...
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmişe yönelik verilerine baktığınız zaman yıllık 2.9 ürünün tescilini aldığını görüyoruz. 3 tane ürün ya tasarımdır ya markadır. 2022 yılında ağustos ayına yeni girdik. 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu tescil sayısı 7 bin 538. Bizim hedefimiz 2022 yılında 7 bin 500'dü onu aştık." dedi.
2.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Türkiye için çok kritik bir proje
Bakan Özer: Türkiye için çok kritik bir proje Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çatalca’daki Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışında, “Köy Yaşam Merkezi'ni her açıdan bakanlığımızdaki bir birim kontrol ve koordine edecek. Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje ve bunun çok başarılı olması lazım. Onun için el birliğiyle inşallah bu projeleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.
29.07.2022 Siyaset
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bizim okullarımızın ihtiyacını devletimiz karşılıyor. Kayıt yapmakla bağış arasında hiçbir ilişki yok ama isteyen velimiz, bağış yapabilir. Bunu engellemiyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm vatandaşları çocuklarına herhangi bir ek ücret ödemeden okullara kayıt yapabilecekler" dedi.
5.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.