Gazete Vatan Logo

Hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB hafta sonu tatili kaç gün, okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak?

Okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak, MEB hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB uzun süredir okullarda eğitim sistemi ve tatil günleri ile ilgili hazırlık yapıyor. Eğitim öğretim yılı yaklaşırken hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor, okullarda hafta sonu tatili kaç gün? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? MEB hafta sonu tatili kaç gün, okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni çalışmalara göre Finlandiya ve diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan eğitim modelinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Hafta sonu tatilinin uzun sürmesini amaçlayan bu sistemle 4 gün okul, 3 gün tatil yapılıyor. Peki, hafta sonu tatili 3 gün mü oluyor? Okullarda hafta sonu tatili 3 gün mü olacak?

MEB HAFTA SONU TATİLİ 3 GÜN MÜ OLACAK?

Finlandiya modeline dayalı olarak tasarlanan yaklaşıma göre, öğrencilere daha fazla dinlenme fırsatı sunulması planlanıyor. Finlandiya modeli eğitim Türkiye’de de gündeme alındığı MEB'in de kısa süre içinde bu şekilde eğitimi kabul edileceği iddia edildi.

Yeni eğitim öğretim yılında başlaması beklenen Finlandiya modeli eğitim için öncelikli uygulama pilot bölgelerde yapılacak. Tam uygulamanın ise gelecek yıl başlayacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Yeni modelin hayata geçmesiyle öğrenciler haftada 4 gün boyunca okul, 3 gün boyunca da hafta sonu tatili yapacak.