Eczacılık

Eczacılık

Son dakika Eczacılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eczacılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eczacılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eczacılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eczacılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 811 eczacılık haberi bulunmuştur. Tüm eczacılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı!
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı! Bor madeninin sanayide 200’e yakın alanda az çok kullanılan bir element olduğunu söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Şahin, insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyledi.
26.04.2024 Gündem
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.
29.03.2024 Gündem
Elektrikli ev aletleri, mobilya ve eczacılık ürünleri başta olmak üzere tüm sektörler etkilendi! TÜİK tek tek açıkladı
Elektrikli ev aletleri, mobilya ve eczacılık ürünleri başta olmak üzere tüm sektörler etkilendi! TÜİK tek tek açıkladı TÜİK’e göre, perakende satışlardaki büyüme hızı yavaşladı. Parasal sıkılaşma tedbirlerinin tüketime yansıdığı görüldü. Satışlar en çok elektrikli ev aletleri ve mobilya sektöründe hız kesti, akaryakıt ve eczacılık ürünlerinde ise düşüş var. Uzmanlar “Tüketici fiyatlara alışamadı” derken genellikle piyasaya ayak uydurmayan kozmetik bile yüzde 4 geriledi.
18.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat kimdir?
AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat kimdir? AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Raşit Polat kimdir? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti adayları belli oldu. Peki AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Eczacılar Günü 14 Mayıs mı 25 Eylül mü, Eczacılar Günü ne zaman 2023? Eczacılar Günü sözleri ve mesajları
Eczacılar Günü 14 Mayıs mı 25 Eylül mü, Eczacılar Günü ne zaman 2023? Eczacılar Günü sözleri ve mesajları Sağlık sistemimizin önemli bir parçası olan eczacılar, hastaların doğru ilaçları almasını ve bu ilaçları güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için önemli bir rol oynarlar. Hastaların sağlık sorunlarına yönelik danışmanlık da yapan, ilaçlarla ilgili soruları yanıtlayan eczacılar günü bu önemli katkılarını ve uzmanlıklarını kutlama fırsatıdır. Peki, Eczacılar Günü 14 Mayıs mı 25 Eylül mü, Eczacılar Günü ne zaman 2023? İşte Eczacılar Günü ile ilgili güzel sözler ve Eczacılar Günü mesajları
25.09.2023 Gündem
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Gamze Taşçıer kimdir? CHP Ankara milletvekili adayı Gamze Taşçıer nereli, kaç yaşında, hangi bölgeden aday gösterildi?
Gamze Taşçıer kimdir? CHP Ankara milletvekili adayı Gamze Taşçıer nereli, kaç yaşında, hangi bölgeden aday gösterildi? Milletvekili listelerinin belli olmasının ardından seçmenler bulundukları illerde yer alan isimleri araştırmaya başladı. Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Taşcıer'in kim olduğu, kariyeri, nereli ve kaç yaşında olduğu da merak konusu oldu. Peki, Gamze Taşcıer kimdir, nereli, kaç yaşında?
11.04.2023 Gündem
Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) yıllık %50,98, aylık %4 arttı.
20.02.2023 Ekonomi
Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu?
Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu?  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki deprem sonrası binlerce bina yıkıldı. Hatay'da da çok sayıda bina yıkılmasına rağmen Hatay'ın Erzin ilçesinde yıkılan bir tek binanın olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu gelişmenin ardından gözler 4 yıldır görevde olan Ökkeş Elmasoğlu ile bir önceki dönem belediye başkanı Kasım Şimşek’e çevrildi. Peki, Kasım Şimşek kimdir? Eski Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek hangi partidendi, kaç yıl görevde kaldı, yaşıyor mu? 
11.02.2023 Gündem
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
Eczacı maaşları 2023: En yüksek, en düşük eczacı maaşı ne kadar? Eczacılar ne kadar maaş alıyor?
Eczacı maaşları 2023: En yüksek, en düşük eczacı maaşı ne kadar? Eczacılar ne kadar maaş alıyor? Eczacılık fakültesinde 5 yıl eğitim gördükten sonra zorunlu stajını tamamlayan eczacıların maaş tutarları merak ediliyor. Peki, Eczacılar ne kadar maaş alıyor?
29.12.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları! Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) sınavla 30 müfettiş yardımcısı istihdam edecek. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden alınacak. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? SGK personel alımı şartları…
18.12.2022 Personel Alımı
ÖSYM duyurdu! Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) tercihleri alınmaya başlandı! 2022-EUS tercih kılavuzu yayınlandı!
ÖSYM duyurdu! Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) tercihleri alınmaya başlandı! 2022-EUS tercih kılavuzu yayınlandı! ÖSYM Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-EUS) tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Peki, 2022-EUS tercih başvurusu nasıl yapılır? İşte Eczacılık Uzmanlık Eğitimi kontenjanları!
15.11.2022 Eğitim
Türk Patent ve Marka Kurumu uzman yardımcısı alacak! Personel alımı sınavı ne zaman? İşte başvuru şartları!
Türk Patent ve Marka Kurumu uzman yardımcısı alacak! Personel alımı sınavı ne zaman? İşte başvuru şartları! Türk Patent ve Marka Kurumu duyurdu! Sınai Mülkiyet Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere, sözlü giriş sınavı ile personel alınacak. Peki, Türk Patent ve Marka Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sınai Mülkiyet Uzmanlığı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
7.11.2022 Personel Alımı
Enflasyon rakamları açıklandı!
Enflasyon rakamları açıklandı! Milyonlarca vatandaşın ve piyasaların beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 3,54, yıllık ise 85,51 olarak gerçekleşti.
3.11.2022 Ekonomi
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu!
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu! 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışması yine çok konuşulacak bir bölüme imza attı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu fenomen yarışma, 30 Ekim Pazar akşamı yeni bölümüyle yayınlandı. Kim Milyoner Olmak İster'de "Başrolünde Şener Şen'in olduğu 'Selamsızlar Bandosu' adlı filmin hikâyesinin geçtiği kurgusal kasabanın adı nedir?" sorusunda seyirci jokerini kullanarak, sonuca güvenen yarışmacı ters köşe oldu.
31.10.2022 Magazin
YÖK Başkanı'ndan KPSS soruşturması açıklaması
YÖK Başkanı'ndan KPSS soruşturması açıklaması Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin soruşturmada ön incelemeyi tamamlayıp, savcılığa teslim ettiklerini hatırlatarak, "Sınavın kendisinden ziyade idari süreçlerle alakalı sıkıntılar olduğunu gördük" dedi.
27.10.2022 Gündem
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı? 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim Cuma saat 13.00’te başlıyor, 29 Ekim Cumartesi 00.00’da sona erecek. 1 buçuk günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar “Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?” sorularına yanıt aranıyor.
27.10.2022 Gündem
ÖSYM 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları soru ve cevaplarını yayınladı!
ÖSYM 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları soru ve cevaplarını yayınladı! ÖSYM duyurdu! Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı soruları yayınlandı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı’nı ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek. İşte 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı! ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı soruları
16.10.2022 Eğitim
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Uyuz hiç bitmedi, ancak son 3 yılda bir artış oldu. Artışın temel nedenlerinden biri Covid-19 pandemisi nedeniyle insanları kapalı ortamlarda yaşamaya bir anlamda zorunlu halde tutmamız oldu. Tekrar açılımla birlikte insanlar dış ortama çıktıklarında daha geniş gruplara yayma söz konusu oldu. Dünyada da benzer eğilimler var. Dolayısıyla durumu bir genel artış olarak değerlendirmek, önlemlerimizi almak gerekecek" dedi.
2.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eczacılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eczacılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.