Gazete Vatan Logo

ÖSYM 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları soru ve cevaplarını yayınladı!

ÖSYM duyurdu! Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı soruları yayınlandı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı’nı ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek. İşte 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı! ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı soruları

ÖSYM 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları soru ve cevaplarını yayınladı!

ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı soruları yayınladı.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

16 Ekim 2022 tarihinde uygulanan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Eczacılık) ait Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Ekim 2022 tarihinde saat 14.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 26 Ekim 2022 tarihinde saat 23.59’da sonlanacaktır.”

2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

ECZACILIKTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden 2 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

EUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve seçme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacak. Adayların sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülerek adayın yerleştirmede kullanılacak EUS puanı belirlenecek.

TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

 Adaylar; 2022-EUS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecek. EUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranıyor. Yabancı dil yeterliliğini sağlayamayan adayların yerleştirmeleri yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacak. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor. EUS Puanı 45 (Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45) veya daha yüksek olan adaylar tercih yapabilecekler. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü tercih aşamasında yapılacak.

Haberin Devamı