Doğu Afrika

Doğu Afrika

Son dakika Doğu Afrika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğu Afrika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğu Afrika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğu Afrika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğu afrika gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.291 doğu afrika haberi bulunmuştur. Tüm doğu afrika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, Cibuti’de ‘İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı
Bakan Uraloğlu, Cibuti’de ‘İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cibuti temasları kapsamında İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı.
6.02.2024 Gündem
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor?
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor? Dev bir yarık, ikinci en büyük kıta olan Afrika’yı yavaş yavaş ikiye ayırıyor. Londra Jeoloji Derneği’ne göre, Doğu Afrika Yarığı olarak bilinen bu çukur, Kızıldeniz’den Mozambik’e kadar yaklaşık 3 bin 500 kilometre uzunluğunda bir vadi ağı.
20.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Deprem bölgesinde çocuklar için bisiklet istasyonları
Deprem bölgesinde çocuklar için bisiklet istasyonları Depremden etkilenen bölgelere çocukların ortak kullanımı için bisiklet istasyonları kurma hazırlığı başladı.
13.06.2023 Vitrin
Bakan Dönmez: Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik
Bakan Dönmez: Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Artık güneş panellerini burada üretiyoruz. Güneş panelleri üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik. Birinci sırada Çin, ikinci sırada Vietnam ve üçüncü sırada Türkiye var. Sadece kendi ülkemizde kullandığımız panelleri değil; Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya gibi hatta Amerika'ya kadar ihraç yapabiliyoruz” dedi.
4.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan'da barış için devrede! Taraflara barış çağrısında bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan'da barış için devrede! Taraflara barış çağrısında bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Muhammed Hamdan Dagalo ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
20.04.2023 Gündem
Doğu cılıbıtı, 113 yıl sonra Hatay'da görüldü
Doğu cılıbıtı, 113 yıl sonra Hatay'da görüldü Hatay’da 113 yıl aradan sonra kuş türlerinden 'Doğu cılıbıtı' görüldü. En son 1910 yılında yabancı bir kuş bilimci tarafından örnek toplanmış ve bir doğa tarihi müzesinde halen sergileniyor.
11.04.2023 Yaşam
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı!
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları...
10.12.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi Somali, Etiyopya ve Kenya’da devam eden kuraklıktan şu ana kadar 36,1 milyon kişi etkilendi. Üç ülkede, kuraklık sebebiyle temiz suya ve gıdaya erişimde büyük zorluklar yaşanıyor.
4.11.2022 Dünya
Güneş tutulmasında ne olur, deprem olur mu, güneşe bakılır mı? Güneş tutulmasında hava kararır mı?
Güneş tutulmasında ne olur, deprem olur mu, güneşe bakılır mı? Güneş tutulmasında hava kararır mı? Yılda iki kez gerçekleşen güneş tutulması bugün 11:58 saatlerinde gerçekleşecek. Uzmanlar güneşe direk bakılmaması konusunda uyarıda bulunuyor. Tutulmanın ilki 30 Nisan’da gerçekleşmişti. Peki, Güneş tutulmasında ne olur, güneş tutulmasında deprem olur mu, güneşe bakılır mı, hava kararır mı?
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu?
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu? 25 Ekim 2022 güneş tutulması ne kadar sürecek, güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. Parçalı Güneş tutulması, Türkiye Saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50'si örtülecek.
25.10.2022 Gündem
25 Ekim güneş tutulması saat kaçta olacak? Türkiye saati ile Ay güneş ile dünya arasına ne zaman girecek, hangi saatler arasında güneş tutulacak?
25 Ekim güneş tutulması saat kaçta olacak? Türkiye saati ile Ay güneş ile dünya arasına ne zaman girecek, hangi saatler arasında güneş tutulacak? Güneş tutulması saat kaçta 25 Ekim, tutulma Türkiye’den hangi saat aralığında görülecek? Güneş Tutulması bugün gerçekleşecek. Yılın ikinci Güneş Tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.  Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayı güneş tutulması saat kaçta olacak?
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2022 olacak, TSİ kaçta?
Güneş tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2022 olacak, TSİ kaçta? Güneş tutulması heyecanla bekleniyor. Yılın ikinci güneş tutulmasına sayılı günler kala “Güneş tutulması ne kadar sürecek, hangi şehirlerde görülecek, kaç gün kaldı, deprem habercisi mi?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen güneş tutulması için aramalar yoğunlaştı. Peki, Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta, Türkiye’den görülecek mi?
22.10.2022 Gündem
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı kapsamında üretim yapan çiftçiler, ayçiçeği hasadına başladı.
29.09.2022 Gündem
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti Koronavirüs ve Maymun Çiçeği hastalığı ile mücadele devam ederken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan gelen yeni hastalık haberi tüm dünyayı tedirgin etti. Tanzanya'nın Lindi bölgesinde gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişininse karantina altında olduğu açıklandı.
14.07.2022 Dünya
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk...
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk... Ugandalı Mariem Nabatanzi isimli kadın dünya rekoruna imza attı. Nadir görülen genetik bir durumu olan Mariem, 40 yaşında tam 44 çocuk doğurdu. İşe eşi benzeri görülmemiş hikayenin detayları...
25.06.2022 Dünya
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor?
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Geçen yıl uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı programla hizmete alınacak. Türksat 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletim kapasitesi 15 kat artacak, internet altyapısı genişleyecek. Peki, Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? İşte detaylar…
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Turistlerin en çok alışveriş yaptığı ülke Türkiye oldu!
Turistlerin en çok alışveriş yaptığı ülke Türkiye oldu! Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’ne (UNWTO) göre, dünya genelinde Turizm güçlü bir toparlanma sergiliyor. Örgütün son raporunda, 2022’nin ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre turizm destinasyonlarına 3 katı daha fazla seyahat gerçekleştiği belirtildi. Sektörün toparlanmasında ise Avrupa’nın öncü olduğu ifade edildi. Bu yıl ocak ve mart ayları arasında, uluslararası turizmin bir önceki yıla göre yüzde 182 artış gösterdiği; 2021 yılının ilk çeyreğinde uluslararası anlamda 41 milyon seyahat yapıldığı, 2022’nin ilk 3 ayında ise bu sayının tahminen 117 milyona ulaştığına dikkat çekildi.
14.06.2022 Ekonomi
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı!
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat’ın Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türksat 5B hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin hizmete alınacağı tarihi duyurdu. Peki, Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir?
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B'yi 14 Haziran'da hizmete alacağız
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B'yi 14 Haziran'da hizmete alacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5B uydumuz, 5 aylık yolculuğun sonunda, 17 Mayıs'ta yörüngesine ulaştı. Performans ve yörünge testleri başarı ile tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 84 milyonun katılımı ile 14 Haziran Salı günü Türksat 5B'yi hizmete alacağız" dedi.
9.06.2022 Ekonomi
İngiltere'den yasa dışı göçmenler açıklaması! Tarih belli oldu! Gönderiyorlar
İngiltere'den yasa dışı göçmenler açıklaması! Tarih belli oldu! Gönderiyorlar İngiltere, ülkeye yasa dışı yollarla giren düzensiz göçmen ve mültecileri 14 Haziran'da Ruanda'ya göndermeye başlayacağını duyurdu.
31.05.2022 Dünya
İstanbul’da düzensiz sığınmacılara soluk aldırılmıyor
İstanbul’da düzensiz sığınmacılara soluk aldırılmıyor Doğu Afrika, Orta ve Güney Asya bölgelerinden yasadışı yollarla gelip, Türkiye’ye giriş yapan ve İstanbul’a kadar ulaştığı belirtilen 199 göçmenin yakalandığı açıklandı. Polis tarafından toplanan düzensiz göçmenlerin, sınır dışı edilmek üzere kentin belli bölgelerinde bulunan göçmen gözaltı kamplarına alındığı öğrenildi.
23.05.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz." dedi.
16.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Afrika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğu afrika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.