Diyabette yeni tedavi yöntemleri yüz güldürüyor
Diyabette yeni tedavi yöntemleri yüz güldürüyor Diyabetin dünyada ve Türkiye'de hasta sayısının giderek arttığı çok önemli bir hastalık olduğuna dikkat çeken, Endokrinolog Dr. Füsun Salgür, "Diyabet; her ne kadar hasta sayısı artan bir hastalık olsa da artık doğru tedavi, yakın takip ve hasta uyumu ile yüz güldürücü ve etkili sonuçların alındığı bir hastalık haline geldi. Hatta yeni tedavi yöntemleriyle hastalar hem diyabet hem de kalp hastalıkları bakımından daha sağlıklı hale gelmeye başlamıştır" dedi.
12.11.2021 Sağlık
Pandemide şekere de mesafe koyun!
Pandemide şekere de mesafe koyun! Türkiye Diyabet Vakfı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yeni bir kampanya başlattı. Hedef “HbA1c” oranını yüzde 7’nin altına indirmek. Diyabet hastalarının, Pandemi sürecini fırsata çevirebileceğini vurgulayan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Evde daha çok vakit geçirdiğimiz bu süreci, iyi planlayarak diyabete dur diyebilirsiniz. Dengeli beslenin, daha az karbonhidrat tüketin ve bol bol egzersiz yapın” dedi.
13.11.2020 Sağlık
Kontrol edilmeyen diyabet göz kaybına yol açıyor
Kontrol edilmeyen diyabet göz kaybına yol açıyor Diyabet hastalığının göz de dahil olmak üzere birçok organa zarar verdiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, özellikle 20 ile 65 yaş arasındaki kişilerin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Apa, gözlük tercihinde diyabet seviyesine dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
4.12.2019 Sağlık