Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri!
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri! Çağın salgını olarak görülen diyabet, her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinin ise durumlarından haberdar olmadığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdem Türemen, “Diyabet hastalığı iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabilir. Özellikle çeşitli organlarda yarattığı tahribatlarla istenmeyen sonuçlara kadar ilerleyebilen diyabet, bilinçli hareket edilip tedaviye uyum sağlanması durumunda hastaların yaşam kalitesini düşürmeden günlük hayatın devam edebilmesine olanak sağlıyor” açıklamasında bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Diyabette büyük tehlike,  doğru sanılan 15 yanlış...
Diyabette büyük tehlike, doğru sanılan 15 yanlış... Toplumda görülme sıklığı giderek artsa da diyabet hakkındaki yanlış bilgiler, hastalığın tanı ve tedavi sürecinde önemli aksamalara neden oluyor. Diyabetin sık görülmesine karşılık belirtilerinin yeterince bilinmediğine dikkat çeken Acıbadem Kayseri Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Şimşek, “Diyabet dünyada çok rastlanan bir hastalık türüdür. Dünyada her 11 kişiden birinin diyabete bağlı sorun yaşadığı biliniyor. Kalp, körlük, felç, böbrek yetmezliği ve organ kayıpları gibi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Bu nedenle diyabete karşı tedbir almaya çalışanlar kadar diyabet hastalarının da doğru bildiği birçok yanlış var. Bu yanlışlar diyabete davetiye çıkardığı gibi, aynı zamanda diyabet hastalarının doğru bir tedavi sürdürmesinde de olumsuz rol oynuyor. O nedenle, gerek korunmak gerekse tedavi sürecinde diyabet hakkında doğru bilgi edinmek çok önemli” diye konuşuyor. Doç. Dr. Yasin Şimşek, diyabet hakkında doğru bilinen 15 yanlışı anlatırken hastalık hakkında da ayrıntılı bilgiler veriyor.
8.02.2022 Sağlık
Pandemide şekere de mesafe koyun!
Pandemide şekere de mesafe koyun! Türkiye Diyabet Vakfı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yeni bir kampanya başlattı. Hedef “HbA1c” oranını yüzde 7’nin altına indirmek. Diyabet hastalarının, Pandemi sürecini fırsata çevirebileceğini vurgulayan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Evde daha çok vakit geçirdiğimiz bu süreci, iyi planlayarak diyabete dur diyebilirsiniz. Dengeli beslenin, daha az karbonhidrat tüketin ve bol bol egzersiz yapın” dedi.
13.11.2020 Sağlık