Diploma

Diploma

Son dakika diploma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diploma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diploma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diploma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diploma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.634 diploma haberi bulunmuştur. Tüm diploma haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı!
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı! Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu olarak tanıtan Avni Tekinaslan, sahte mezuniyet geçici belgesi hazırlayıp kendisini 42 yıldır mimar olarak tanıttı. Yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.Mahkeme heyeti, Tekinaslan’ın sabıkasız oluşunu dikkate alarak hükmün açıklanmasını 5 yıl geriye bıraktığı açıklandı.
8.04.2024 Gündem
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Üniversite müfredatlarına yapay zeka dersleri eklenecek
Üniversite müfredatlarına yapay zeka dersleri eklenecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknoloji derslerinin üniversite müfredatına ekleneceğini açıkladı.
11.01.2024 Eğitim
Kedi ilanıyla 4 bin lira dolandıran 2 sanığa 10'ar yıla kadar hapis istemi
Kedi ilanıyla 4 bin lira dolandıran 2 sanığa 10'ar yıla kadar hapis istemi Kocaeli’de, sosyal medya sayfasından paylaştıkları ilandaki kediyi sahiplenmek isteyen M.Ç.B.’yi 4 bin TL dolandırdıkları öne sürülen M.K. ve M.K. hakkında 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşmaya gelmeyen 2 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
9.01.2024 Gündem
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama İnternet üzerinden hava yorumculuğu popüler olunca kavga çıktı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ‘işletmeci’ hava tahmincisi Kerem Ökten hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak, “Abartılı tahmin ve uyarıları zarar veriyor” dedi. Ökten’den ise “Meteorolog olduğumu iddia etmedim” yanıtı geldi.
9.01.2024 Gündem
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "MOSSAD ajanlarına karşı gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde şahıslar arasında iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs temizlik görevlisidir" dedi.
8.01.2024 Gündem
Avukata küfretti hayatı karardı! 3 yılda 600 bin lira kaybetti
Avukata küfretti hayatı karardı! 3 yılda 600 bin lira kaybetti Beykoz’da sosyal medya üzerinden ‘hakaret ve küfür’ ettiği gerekçesiyle bir şahsa 50'ye yakın farklı dava açıldı. Hakaret üzerine dava açan avukat, iddiaya göre şahsı tahrik ederek 3 yıl boyunca dava açmaya devam etti. Şahsın iddiasına göre tam 25 bine yakın kişi avukatın açtığı davalardan yüklü miktarda maddi zarara uğradı.
24.11.2023 Gündem
Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'ndan yeni açıklama geldi: Tabut ile değil, diploma ile döndüm
Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'ndan yeni açıklama geldi: Tabut ile değil, diploma ile döndüm Ünlü sanatçı Metin Akpınar ortaya çıkan kızlarıyla gündemde yer almaya devam ediyor. Sanatçının evlilik dışı ilişkisinden iki çocuğundan biri olan 35 yaşındaki Duygu Nebioğlu’nun açtığı babalık davası sonuçlandı. Çok konuşulan olayın ardından Duygu Nebioğlu, yaşadıklarını tek tek anlattı. Metin Akpınar’ın ikiz kızlarından Sevgi Nebioğlu Katkıcı da sessizliğini bozdu. İki çocuk annesi olan Katkıcı, geçen yıl Akpınar’ı torunlarıyla tanıştırdığını açıkladı, o buluşmanın fotoğrafını gösterdi.
24.11.2023 Magazin
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Pervin Chakar kimdir? Sorusunun yanıtı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel tarafından ziyaret edilmesi sonrası arttı. Pervin Chakar aslen nereli, kaç yaşında?
20.11.2023 Gündem
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir"
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" Merkezi Kayıt Kuruluşu verileri, 17 Ekim itibarıyla Türkiye'de borsa yatırımcısı sayısının 8 milyonu aştığını gösterirken, varlık piyasalarında işlem yapan yatırımcılar için araştırma ve güvenilir finansal bilgi, her zamankinden daha önemli hale geldi. Statista verileri, 5 yatırımcıdan üçünün araştırmaya daha fazla odaklanarak geliştiğini ortaya koydu. Big Trade Boss'un Kurucusu Ergun Cihat Cankurt, "Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" dedi.
8.11.2023 Finans
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12'nci sınıf öğrencileri için 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme başlattı.
10.10.2023 Eğitim
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması Açık liselere geçişin zorlaştırılması üzerine, okul yerine kursa gitmek isteyen 12. sınıf öğrencilerinin tercihi, devamsızlık yapmalarına göz yumarak yüksek not vadeden özel okullar oluyor. Bu okullara hiç gitmeden 25 bin TL’ye diploma satın almak mümkün.
9.10.2023 Eğitim
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.
30.08.2023 Gündem
Mavi diploma hangi ülkelerde geçerli? Türkiye hangi üniversiteler mavi diploma veriyor?
Mavi diploma hangi ülkelerde geçerli? Türkiye hangi üniversiteler mavi diploma veriyor? Mavi diplomanın verildiği üniversiteler öğrencilern merak konusu olmaya devam ediyor. Mavi diploma, AB üyesi olmamasına rağmen Avrupa Komisyonu tararfından akredite edilen üniversiteler tarafından veriliyor. Hollanda, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede mavi diploma geçerlidir. Peki mavi diploma hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar...
31.07.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
Bakan Koca'dan duygu dolu paylaşım
Bakan Koca'dan duygu dolu paylaşım Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin depremde hayatını kaybeden öğrenci arkadaşları ve meslektaşlarını andıkları duygu dolu anları paylaştı.
9.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç açıklaması Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç açıklaması Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyelik süreciyle ilgili "Teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz. Türkiye terörle arasına mesafe koymayanlara nasıl onay verebilir? Madrid'de ülkemize verilen sözlere riayet edilmesini istiyoruz." dedi.
7.07.2023 Gündem
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış Resmi Gazete yayımlanan karara göre; 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında artış yaşandı.
7.07.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde okul birincilerinin belirlenmesi için düzenleme yaptı.
27.06.2023 Eğitim
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak İş gücü açığı yaşayan Almanya’da yabancıların ülkeye gelişini kolaylaştıracak düzenleme meclisten geçti.
24.06.2023 Gündem
Ata Koleji’nde 65'inci Dönem mezuniyet coşkusu
Ata Koleji’nde 65'inci Dönem mezuniyet coşkusu Ülkemizde ve dünyada fark yaratacak hem sosyal hem de akademik alanlarda başarılı, kendini daima geliştirmeyi amaçlayan bireyler yetiştiren Ata Koleji, 65'inci Dönem mezunlarını törenle uğurladı.
7.06.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Diploma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diploma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.