Dinozor

Dinozor

Son dakika dinozor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dinozor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dinozor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dinozor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dinozor gelişmeleri de dahil olmak üzere 196 dinozor haberi bulunmuştur. Tüm dinozor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Buzdan soğuk espriler 2023: Sorulu cevaplı en iyi, en komik, en kötü, iğrenç, kusma isteği uyandıran, baş ağrıtan soğuk espriler nelerdir? İşte soğuk espriler 2023…
Buzdan soğuk espriler 2023: Sorulu cevaplı en iyi, en komik, en kötü, iğrenç, kusma isteği uyandıran, baş ağrıtan soğuk espriler nelerdir? İşte soğuk espriler 2023… Soğuk espri severler, can sıkmak için güncel soğuk esprileri araştırıyor. Espri, günlük hayatta insanlar arasında bir eğlence aracı olarak sıkça kullanılır. Arkadaş veya aile ortamlarında atmosferi hafifletmek, gülme ve neşe sağlamak amacıyla paylaşılan espiriler komik, absürt veya beklenmedik bir şekilde sunulup, insanları güldürmeyi amaçlar. Espri yapma ve espri anlama becerisi insanların mizah anlayışlarına, kişiliklerine ve yaş gruplarına göre değişse de soğuk espri herkesi kucaklar, aynı zamanda can sıkarken yüzde tebessüm ettirir. Biz de yazımızda sorulu cevaplı en iyi, en komik, en kötü, iğrenç, kusma isteği uyandıran, baş ağrıtan soğuk espriler derledik. İşte buzdan soğuk espriler 2023…
6.07.2023 Gündem
Düşen uçaktaki çocuklar 40 gün sonra ormanda canlı bulundu! Dünyayı şoke eden 'Huitoto' mucizesi
Düşen uçaktaki çocuklar 40 gün sonra ormanda canlı bulundu! Dünyayı şoke eden 'Huitoto' mucizesi Mayıs ayı başında ormana çakılan uçakta pilot, yardımcısı ve çocukların annesi öldü, dünyayı ayağa kaldıran Twitter mesajının gerçek olmadığı ortaya çıkınca büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Pes etmeyen ekipler büyükannenin mesajını helikopterden ormana dinletti ve 'mucize' gerçekleşti.
10.06.2023 Dünya
99 milyon yıllık dinozor bulundu! Janus’un ismi verildi, işte sebebi
99 milyon yıllık dinozor bulundu! Janus’un ismi verildi, işte sebebi Bilim insanları yepyeni bir dinozorun kalıntılarını ortaya çıkardı. Dinozora, Roma’nın değişim tanrısı olan Janus’un ismi verildi.
10.06.2023 Dünya
Falda Dinozor Görmek Ne Demek? Kahve Falında Dinozor Nasıl Yorumlanır?
Falda Dinozor Görmek Ne Demek? Kahve Falında Dinozor Nasıl Yorumlanır? Falda dinozor görmek fal sahibinin başından geçen bazı olayları takıntı haline getirdiği anlamına gelmektedir. Özellikle de bu sebeple fal sahibinin kafasının sürekli olduğu ve işlerine odaklanamadığı anlamı çıkabilir.
6.06.2023 Gündem
Seslendirme Sanatçısı Ayhan Kahya kimdir, kaç yaşındaydı? Optimus Prime ve Thanos'u seslendiren Ayhan Kahya hakkında her şey!
Seslendirme Sanatçısı Ayhan Kahya kimdir, kaç yaşındaydı? Optimus Prime ve Thanos'u seslendiren Ayhan Kahya hakkında her şey! "Transformers"ta "Optimus Prime"ı, "Avengers" filmlerinde "Thanos"u ve daha birçok önemli karakteri Türkçe seslendiren Ayhan Kahya'nın 57 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki, Ayhan Kahya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Seslendirme sanatçısı Ayhan Kahya neden öldü?
10.10.2022 Magazin
Tam 113 milyon yıllık! Nehir kuruyunca gerçek ortaya çıktı
Tam 113 milyon yıllık! Nehir kuruyunca gerçek ortaya çıktı Teksas'taki kuraklık nedeniyle Dinozor Vadisi Eyalet Parkı'ndan akan bir nehri kuruyunca yaklaşık 113 milyon yıl önce yaşamış dev sürüngenlerin izleri ortaya çıktı.
24.08.2022 Dünya
BİM 22 Temmuz 2022 kataloğu aktüel ürünler listesi! Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler var? 22 Temmuz BİM kataloğu 2022
BİM 22 Temmuz 2022 kataloğu aktüel ürünler listesi! Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler var? 22 Temmuz BİM kataloğu 2022 22 Temmuz 2022 Cuma BİM aktüel kataloğu yayınlandı. BİM kataloğunda bu hafta da birbirinden farklı ürünler indirimli olarak yer alacak. 50 ınc android TV’den, şarj data kablosuna, akıllı bileklikten masa maçı oyununa kadar birçok ürün raflardaki yerini aldı. Peki, Bu hafta BİM aktüel ürünlerde neler var? İşte BİM 22 Temmuz aktüel ürünler kataloğu…
22.07.2022 Ekonomi
BİM 15 Nisan 2022 kataloğu! BİM aktüel 15 Nisan 2022 kataloğunda neler var, hangi ürünler indirimli? 15 Nisan 2022 BİM kataloğu!
BİM 15 Nisan 2022 kataloğu! BİM aktüel 15 Nisan 2022 kataloğunda neler var, hangi ürünler indirimli? 15 Nisan 2022 BİM kataloğu! 15 Nisan 2022 BİM kataloğu ile BİM’de hangi ürünlerin indirimli olduğu araştırılıyor. BİM 15 Nisan kataloğu yayımlandı. BİM 15 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğu içerisinde bu hafta da yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı. İşte BİM 15 Nisan 2022 kataloğu aktüel ürünler…
15.04.2022 Ekonomi
'Maske Kimsin Sen'de dinazor belli olunca Alican Yücesoy isyan etti! 'Seni mahvedeceğim'
'Maske Kimsin Sen'de dinazor belli olunca Alican Yücesoy isyan etti! 'Seni mahvedeceğim' Final yapma kararı alan Maske Kimsin Sen yarışmasında Dinozor maskesinin altındaki isim Müge Boz oldu. Müge Boz'un yakın arkadaşı Alican Yücesoy açıklamasında "Senle koca bir gün geçirdik nasıl olur ya?" dedi.
6.02.2022 Magazin
İtalya’da dinozor sürüsü kalıntıları keşfedildi
İtalya’da dinozor sürüsü kalıntıları keşfedildi İtalya’da şimdiye kadar ülkede bulunan en büyük ve en eksiksiz dinozor iskeleti de dahil olmak üzere, ilk kez dinozor sürüsünün kalıntılarının ortaya çıkarıldığı belirtildi.
3.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi Brezilya Ulusal Müzesi, yürütülen kazılarda paleontolog ekibi tarafından 70 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen dişsiz bir dinozor türünün kalıntılarının keşfedildiğini ve bunun ‘çok nadir’ bir bulgu olduğunu duyurdu.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor Koleksiyonunda yaklaşık 12 milyon obje ve canlı örneği bulunan İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih, sanat, bilim ve teknoloji dünyasını bir arada sunuyor.
14.11.2021 Bilim ve Teknoloji
BM’de dünya liderlerine 'dinozor' şoku! Kürsüye çıkıp uyardı
BM’de dünya liderlerine 'dinozor' şoku! Kürsüye çıkıp uyardı BM Genel Kurulu, iklim değişikliğine dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Kürsüye çıkan dinozor dünya liderlerine, ‘insan türünün yok oluşa doğru giderken iklim değişikliğine ağır etkileri olan fosil yakıtlara milyarlarca para harcadığı’ mesajını verdi.
28.10.2021 Dünya
Dünyanın en büyük dinozor türlerinden! Tam 67 ton...
Dünyanın en büyük dinozor türlerinden! Tam 67 ton... Avustralyalı bilim insanları, ülkenin en büyük, dünyanın ise sayılı büyük dinozor türleri arasına giren bir tür keşfettiklerini belirtti. "Australotitan cooperensis" ismi verilen dinozorun 67 ton olduğu belirtildi.
8.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Türünün ilk keşfi! 72 milyon yıllık dinozor fosili bulundu!
Türünün ilk keşfi! 72 milyon yıllık dinozor fosili bulundu! Fosilleşmiş kemikleri 72 milyon yıl önceye dayanan dinozor "yeni bir tür" olarak kayıtlara geçti. Bulunan dinazor fosili Japon masallarında bahsedilen "ilah" olduğu açıklandı.
2.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'T-Rex' dinozoru, sanılandan oldukça yavaş yürüyormuş
'T-Rex' dinozoru, sanılandan oldukça yavaş yürüyormuş Bilim insanları, Tyrannosaurus rex (T-Rex) dinozor türünün sanılandan oldukça yavaş, insanlara yakın bir hızda yürüdüğünü belirledi.
22.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olabilir
Dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olabilir California Üniversitesi, dinozorların vücut ölçüsü, cinsel olgunluğu ve enerji ihtiyaçlarına göre hesaplamalar yaparak 127 bin nesil boyunca kaç dinozor yaşamış olabileceği üzerine bir çalışma yayımladı.
16.04.2021 Bilim ve Teknoloji
İngiltere'de 125 bin yıl öncesine ait fil fosili bulundu
İngiltere'de 125 bin yıl öncesine ait fil fosili bulundu İngiltere'de iki amatör fosil avcısı kardeş, Wight Adası'ndaki sahilde 125 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fil fosili buldu.
6.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Dinozor nüfusunun Dünya'ya asteroit çarpmadan önce azalmadığı ileri sürüldü
Dinozor nüfusunun Dünya'ya asteroit çarpmadan önce azalmadığı ileri sürüldü Yeryüzünde dinozor nüfusunun, Dünya'ya asteroit çarpmasından önce azalmadığı ileri sürüldü.
18.11.2020 Bilim ve Teknoloji
67 milyon yıllık dinozor iskeleti satıldı
67 milyon yıllık dinozor iskeleti satıldı ABD'nin New York şehrinde bir açık artırmada 67 milyon yıllık dinozor iskeleti, 31.85 milyon dolara satıldı.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
New York'ta 67 milyon yıllık dinozor iskeleti 27,5 milyon dolara satıldı
New York'ta 67 milyon yıllık dinozor iskeleti 27,5 milyon dolara satıldı New York'ta, Stan" adlı T-rex (Tryannosaurus) iskeleti satışa çıkarıldı.
7.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yıl sonra tamamlandı
Dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yıl sonra tamamlandı İngiltere'de iskeletinin tamamına yakını bulunan ilk dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yılın ardından sonlandı.
1.09.2020 Bilim ve Teknoloji
En küçük dinozor yumurtası fosili bulundu
En küçük dinozor yumurtası fosili bulundu Japonya'da araştırmacılar, 4,5 santimetre uzunluğunda ve 2 santimetre eninde dünyanın en küçük dinozor yumurtası fosilini keşfetti.
23.06.2020 Bilim ve Teknoloji
'Ölüm meleği' bulundu!
'Ölüm meleği' bulundu! Kanada'da bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif gerçekleşti. Calgary Üniversitesinden Dr. Jared Voris'in başkanlığındaki bilim heyeti, tyrannosaur türü dinozorlardan olan ancak bugüne kadar bilinmeyen yeni bir türün keşfedildiğini duyurdu.
11.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dinozor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dinozor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.