Dinazor

Dinazor

Son dakika dinazor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dinazor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dinazor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dinazor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dinazor gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 dinazor haberi bulunmuştur. Tüm dinazor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Alişan'dan çocuklarıyla güldüren paylaşım: Dosta güven,düşmana korku salıyoruz
Alişan'dan çocuklarıyla güldüren paylaşım: Dosta güven,düşmana korku salıyoruz Şarkıcı Alişan, ailesiyle olan fotoğraflarını sık sık takipçilerinin beğenisine sunuyor. Vaktinin çoğunu eşi ve iki çocuğuyla geçiren ünlü isim, son paylaşımıyla adından söz ettirdi. Örümcek Adam kostümü giyen oğlu Burak ve kızı Eliz ile poz veren Alişan da kafasına dinazor kostümü geçirdi. Ünlü şarkıcı ve çocuklarına binlerce beğeni ve yorum geldi.
23.09.2022 Magazin
Dinozorlar döneminden kalan 10 hayvan! İnsanların korkulu rüyası: Halen aramızdalar kökenleri tarih öncesine kadar uzanıyor...
Dinozorlar döneminden kalan 10 hayvan! İnsanların korkulu rüyası: Halen aramızdalar kökenleri tarih öncesine kadar uzanıyor... Tyrannosaurus Rex, Allosaurus, Spinosaurus ve Giganotosaurus gibi korkunç dinozorlar, milyonlarca yıl önce yok oldu. Ama dinozorlarla aynı dönemde yaşayan pek çok canlı bugün de halen varlığını sürdürüyor. Tarih öncesi dönemler hakkındaki bilgilerimiz gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ancak yine de yanıtlanması gereken onlarca soru var. Bunların başında ise, dünyanın o zamanlar nasıl bir yer olduğu ve dünyada hangi canlıların yaşadığı sorusu geliyor. Bugün, tarih öncesi dönemlerde yaşayan canlılar denildiği zaman akla ilk gelen canlılar, dinozorlar. Ancak, elbette tarih öncesi dönemlerde yaşayan tek canlılar dinozorlar değildi. Pek çok canlı türü, pek çok bitki ve hayvan da tarihin bu gizemli döneminde dinozorlara eşlik ettiler. Üstelik daha ilginç olanı bu dönemlerde yaşayan bazı hayvanlar bugün de aramızdalar! İşte kökenleri tarih öncesine uzanan hayvanlar ve dünyanın en korkunç dinazorları...
8.08.2022 Yaşam
'Maske Kimsin Sen'de dinazor belli olunca Alican Yücesoy isyan etti! 'Seni mahvedeceğim'
'Maske Kimsin Sen'de dinazor belli olunca Alican Yücesoy isyan etti! 'Seni mahvedeceğim' Final yapma kararı alan Maske Kimsin Sen yarışmasında Dinozor maskesinin altındaki isim Müge Boz oldu. Müge Boz'un yakın arkadaşı Alican Yücesoy açıklamasında "Senle koca bir gün geçirdik nasıl olur ya?" dedi.
6.02.2022 Magazin
İtalya’da dinozor sürüsü kalıntıları keşfedildi
İtalya’da dinozor sürüsü kalıntıları keşfedildi İtalya’da şimdiye kadar ülkede bulunan en büyük ve en eksiksiz dinozor iskeleti de dahil olmak üzere, ilk kez dinozor sürüsünün kalıntılarının ortaya çıkarıldığı belirtildi.
3.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi Brezilya Ulusal Müzesi, yürütülen kazılarda paleontolog ekibi tarafından 70 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen dişsiz bir dinozor türünün kalıntılarının keşfedildiğini ve bunun ‘çok nadir’ bir bulgu olduğunu duyurdu.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türünün ilk keşfi! 72 milyon yıllık dinozor fosili bulundu!
Türünün ilk keşfi! 72 milyon yıllık dinozor fosili bulundu! Fosilleşmiş kemikleri 72 milyon yıl önceye dayanan dinozor "yeni bir tür" olarak kayıtlara geçti. Bulunan dinazor fosili Japon masallarında bahsedilen "ilah" olduğu açıklandı.
2.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'T-Rex' dinozoru, sanılandan oldukça yavaş yürüyormuş
'T-Rex' dinozoru, sanılandan oldukça yavaş yürüyormuş Bilim insanları, Tyrannosaurus rex (T-Rex) dinozor türünün sanılandan oldukça yavaş, insanlara yakın bir hızda yürüdüğünü belirledi.
22.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yıl sonra tamamlandı
Dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yıl sonra tamamlandı İngiltere'de iskeletinin tamamına yakını bulunan ilk dinazor üzerindeki çalışmalar 150 yılın ardından sonlandı.
1.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Mehmetçiğin yeni hedefi Keşan kampı
Mehmetçiğin yeni hedefi Keşan kampı Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaları kesmek için Haftanin’de yürütülen harekâtta vadinin içini temizleyen Mehmetçik, yönünü Serziyal’a kaydırdı. Hedef Haftanin’deki terör koridorunu parçalamak için hainlerin barınma alanı Keşan’ı yerle bir ederek bölgede hakimiyet kurmak.
24.06.2020 Gündem
Dinozorlar döneminden kalma memeliye ait fosil bulundu
Dinozorlar döneminden kalma memeliye ait fosil bulundu Doğu Afrika’daki ada ülkesi Madagaskar’da, 66 milyon yıl öncesine ait, "Çılgın yaratık" adı verilen memeli bir canlıya ait fosil keşfedildi.
1.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Dinozorlar döneminden kalma memeliye ait fosil bulundu
Dinozorlar döneminden kalma memeliye ait fosil bulundu Doğu Afrika’daki ada ülkesi Madagaskar’da, 66 milyon yıl öncesine ait, "Çılgın yaratık" adı verilen memeli bir canlıya ait fosil keşfedildi.
30.04.2020 Bilim ve Teknoloji
'Ölüm meleği' bulundu!
'Ölüm meleği' bulundu! Kanada'da bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif gerçekleşti. Calgary Üniversitesinden Dr. Jared Voris'in başkanlığındaki bilim heyeti, tyrannosaur türü dinozorlardan olan ancak bugüne kadar bilinmeyen yeni bir türün keşfedildiğini duyurdu.
11.02.2020 Gündem
T-Rex'lerin kafataslarında klima işlevi gören delikler keşfedildi
T-Rex'lerin kafataslarında klima işlevi gören delikler keşfedildi T-Rex olarak da bilinen "Tyrannosaurus rex'lerin" kafataslarında, klima işlevi görebilen ve vücutlarındaki sıcaklıkları ayarlamalarına yardımcı olan deliklerin var olduğu tespit edildi.
6.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Taksim Meydanı'nda “Dinozor” şaşkınlığı!
Taksim Meydanı'nda “Dinozor” şaşkınlığı! Dinazor kostümü giyerek Taksim Meydanı'na gelen bir kişi, Taksim'de yoğun ilgi gördü. Vatandaşların “dinozora” tepkisi renkli görüntüler oluşturdu.
28.02.2019 Yaşam
ANKAPARK, açılış için gün sayıyor
ANKAPARK, açılış için gün sayıyor Avrupa’nın en büyük tema parkı olma özelliğini taşıyan ANKAPARK’ın açılışı için geri sayım başladı. Yapılan ihale ile ANKAPARK’ı 29 yıllığına kiralayan GBM Ticaret & Çelik Ortak Girişim Grubu , 2019’un Mart ayında projenin açılışını yapmak için kolları sıvadı. Tamamlama çalışmalarının son etabı devam ederken park içindeki kafe, restaurant ve çocuklara yönelik satış alanlarının alanın kiralamasını ise KDM AVM Danışmanlık üstlendi.
14.11.2018 Ekonomi
Yozgat'ta 8 milyon yıllık fosil bulundu
Yozgat'ta 8 milyon yıllık fosil bulundu Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarlasını işleyen bir çiftçi, yaklaşık 8 milyon yıllık mamuta ait olduğu değerlendirilen çene kemiği fosili buldu.
17.07.2018 Bilim ve Teknoloji
Arjantin'de bulundu! En az 200 milyon...
Arjantin'de bulundu! En az 200 milyon... Arjantin'de en az 200 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen dev dinazor fosili bulundu.
10.07.2018 Dünya
Mısır'da otobüs uzunluğunda dinozor keşfedildi
Mısır'da otobüs uzunluğunda dinozor keşfedildi Afrika kıtasında ender dinazor keşiflerinden biri yapıldı. Mısır'da otobüs büyüklüğünde yeni bir dinozor türü keşfedildi.
31.01.2018 Bilim ve Teknoloji
Yok artık! Kendisine dinozor almış...
Yok artık! Kendisine dinozor almış... ABD’li aktör Nicolas Cage’in savurganlığı başına iş açtı. Vergi borçları 14 milyon doları bulan Cage’in harcama listesinde ada, dinazor ve ahtapot da var.
23.01.2018 Magazin
Kendisine dinazor almış!
Kendisine dinazor almış! ABD’li aktör Nicolas Cage’in savurganlığı başına iş açtı. Vergi borçları 14 milyon doları bulan Cage’in harcama listesinde ada, dinazor ve ahtapot da var
22.01.2018 Magazin
İtalya’da sarmaş dolaş
İtalya’da sarmaş dolaş Seda Sayan ile Lerzan Mutlu, 6.5 yıllık küslüğün ardından İtalya’da karşılaşıp barıştı.
2.01.2018 Magazin
Melih Gökçek'ten 'dinozor' açıklaması
Melih Gökçek'ten 'dinozor' açıklaması Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün kaldırılan dinozor heykeli ile ilgili olarak Twitter'dan açıklama yaptı
29.09.2021 Gündem
'Ankara dinozoru ile meşhur bir ilimiz'
'Ankara dinozoru ile meşhur bir ilimiz' Ankara‘da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’nda yer alan ünlü dinozor maketi bu sabah saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Bu duruma Şahan Gökbakar bakın nasıl yorum yaptı?
27.11.2017 Magazin
4 milyar dolarlık gar; Oculus
4 milyar dolarlık gar; Oculus Dünyanın en pahalı tren garı New York Manhattan’da hizmette. Oculus (göz) adı verilen istasyon ikiz kulelerin yıkıldığı yere yapıldı. İstasyon son kulenin yıkılış saati olan 10.28’de içeriye güneş ışığını alıyor
16.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dinazor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dinazor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.