Devlet Üniversitesi

Devlet Üniversitesi

Son dakika devlet üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devlet üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devlet üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.106 devlet üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm devlet üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde konuştu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları teşkilatları ne olsun" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan "Mersin, bu zübük siyasetçileri sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu kıyafetsiz muhterislerin devrini kapatalım" dedi.
7.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '31 Mart seçimleri geleceğimiz adına çok kritik.' dedi. Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, 'Muhalefet öyle bir halde ki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye’nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor.' ifadelerini kullandı.
24.02.2024 Gündem
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Gündem
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap Yunanistan ziyaretinden önce Yunan medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'den kıta sahanlığına, açılan yeni sayfadan Ayasofya ve Doğu Akdeniz'e tüm başlıklara değindi.
6.12.2023 Dünya
Filipinler'de bombalı saldırı!
Filipinler'de bombalı saldırı!  Filipinler’deki Mindanao Devlet Üniversitesi’nin spor salonunda düzenlenen bir ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti.
3.12.2023 Dünya
81 öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti
81 öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nce (DEÜ) düzenlenen 'Cumhuriyete Saygı 100. Yıl Bayrak Koşusu'na katılan 81 öğrenci, 28 kilometre yol katedip, Türkiye'nin ilk ve tek bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi'ne ulaşarak, taşıdıkları bayrağı teslim etti.
27.10.2023 Gündem
Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda?
Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda? Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklanırken durumun sebebine dair bir bilgilendirme yapılmadı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı. Söz konusu açıklamaların ardından Ganire Paşayeva öldü mü, sorularına yanıt aranırken Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Ganire Paşayeva neden yoğun bakımda, sağlık durumu nasıl?
26.09.2023 Gündem
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları araştırıldı. 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesi bulunan İstanbul’da. İstanbul’u 16 bin 303 TL ile Antalya, 14 bin 820 TL ile İzmir izledi. Erzurum, Sakarya ve Eskişehir’de ise 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek.
30.08.2023 Ekonomi
Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir? Üniversitelilere 5 Bin TL başarı ödülü
Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir? Üniversitelilere 5 Bin TL başarı ödülü Üniversite sınavında başarılı olan gençlere 5 bin TL başarı ödülü verilecek. Zeytinburnu Belediyesi, 2023 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nda (YKS) başarılı olan öğrencilere 5 bin TL nakit ‘Başarı Ödülü’ verecek. Söz konusu duyurunun ardından “Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu 2023 nasıl yapılır? Zeytinburnu Belediyesi başarı bursu şartları nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
29.08.2023 Eğitim
YKS tercihlerinde sona gelindi! Uzmanlar uyardı: Bu hataları yapmayın
YKS tercihlerinde sona gelindi! Uzmanlar uyardı: Bu hataları yapmayın Hayal ettikleri üniversitede okumak isteyen adaylar için tercih süreci yarın sona eriyor.. Ancak pek çok adayın kafası hâlâ karışık... Uzmanlar, öncelikle ÖSYM’de son gün yoğunluğuna dikkat çekerken tercihte ‘yapılmaması gereken’ 7 hatayı sıraladı. Öte yandan Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri 2023 listesi de açıklandı. İşte Türkiye'nin en iyi 20 devlet üniversitesi ve taban puanları…
7.08.2023 Eğitim
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin Astronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023 Ekonomi
Türkiye'de en iyi 20 devlet üniversitesi belli oldu! YKS tercihleri yaklaşıyor: İlk 5 sıra şaşırtmadı!
Türkiye'de en iyi 20 devlet üniversitesi belli oldu! YKS tercihleri yaklaşıyor: İlk 5 sıra şaşırtmadı! YKS tercihleri yaklaşıyor, gözler üniversite sonuçlarına çevrilmişken Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri 2023 listesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en iyi 20 devlet üniversitesi ve taban puanları…
20.07.2023 Eğitim
AK Parti'de yeni görevlendirmeler
AK Parti'de yeni görevlendirmeler AK Parti'de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Hakları Başkanı oldu.
19.06.2023 Gündem
Dünya korolarının sesiistanbul’dan yükselecek
Dünya korolarının sesiistanbul’dan yükselecek Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun (IFCM) en büyük etkinliği olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek. ABD’den İspanya’ya, Tayvan’dan Kanada’ya dünyanın en iyi koroları ve alanında uzman konuşmacılar 25-30 Nisan tarihleri arasında bir araya gelecek. Konuk koroların ve koro şeflerinin performansları ile 28 farklı ülkeden uzman konuşmacıların yer alacağı etkinlik, küresel koronavirüs salgını sonrası dünya çapındaki ilk korolar buluşması olma özelliğini de taşıyor.
17.03.2023 Kültür Sanat
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, kuraklık yaşandığını belirterek ''Çare bizim de yaptığımız gibi baraj. Eğer barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz.'' dedi. Erdoğan, "Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
21.01.2023 Gündem
ABD'de 18 yaşındaki öğrenci belediye başkanı seçildi
ABD'de 18 yaşındaki öğrenci belediye başkanı seçildi ABD'de 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, Arkansas eyaletindeki Earle kentinin belediye başkanı seçildi.
8.12.2022 Dünya
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl?
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl? TBMM’deki devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti.  İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı, Örs hastaneye kaldırıldı.
6.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi kendilerinin bildiğini, bunu telafi edecek tedbirleri aldıklarını belirterek, “ Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. İnşallah yılbaşında tüm kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyip refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız” dedi. Erdoğan, faizin her ay inmeye devam edeceğini, yatırımcıyı faize ezdirmeyeceklerini ifade etti.
8.10.2022 Siyaset
Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu?
Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu? 2022 ödülü şu an hapiste tutulan Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Byalyatski'ye gitti. Ödülü paylaşan iki kurum ise, Rusya'dan Memorial ve Ukrayna'dan İnsan Hakları Merkezi oldu. Peki, Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu?
7.10.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de köprülerimizde araçlar gidip geliyor. Hani ekonomide her şey çökmüştü, batmıştı. Yollar tıklım tıklım dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor." dedi. Erdoğan ayrıca, "Rusya ve Ukrayna arasında savaş var. Tarım tahıl koridorundan tahılı Karadeniz'den dünyaya dağıtan hangi ülke? Esir takasını Türkiye yaptı. Takası yapıp ülkelerine gönderdik. Ve şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri ve dünya bizleri konuşuyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Siyaset
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun'da önemli açıklamalar: Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun'da önemli açıklamalar: Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyecek, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz. Samsun'dan fitne tüccarlarına açıkça söylüyorum. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız. Sinsi emellerinize ulaşamayacaksınız" dedi.
3.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.