Kira Fiyatları

Kira Fiyatları

Son dakika kira fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.318 kira fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm kira fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiracılara güzel ev sahiplerine kötü haber! Kira fiyatları düşüyor
Kiracılara güzel ev sahiplerine kötü haber! Kira fiyatları düşüyor Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süre yükseliş trendinde seyreden kira fiyatlarında düşüş başladı. Uzmanlar hem ev sahiplerini hem de kiracıları uyardı.
26.04.2024 Ekonomi
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu Son açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama Son iki yılda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarıp evini yüksel bedel karşılığı kiraya vermeyi tercih ediyor. Ancak kiracıların tahliyeye itiraz etmesi durumunda mülk sahibi yüzde 25 sınırını aşan zam yapıyor ve kiracılar da bu durumu kabul ediyor. Peki fazladan yapılan ödemeler geri alınabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiren konunun detayları...
7.04.2024 Ekonomi
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler Türkiye genelinde konut satışları ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre 2023 yılı genelinde İstanbul’da en çok konutun satıldığı ilçe belli oldu. Öte yandan son 1 yıldaki değişim İstanbul genelinin altında, fiyatların son 1 yılda enflasyona göre çok az arttığını söyleyebiliriz. Özellikle satılık konutlarda değişim yüzde 25 civarında oldu. Kiralıkta ise fiyatlar çok daha yüksek arttı. İstanbul ortalamasına göre kira fiyatları Esenyurt’ta düşük, bugün için metrekare olarak 100 TL seviyelerinde alternatifler bulmak mümkün. Son 1 yılda kiralar yüzde 65 seviyelerinde artarken, satışlar ise son 1 yılda yüzde 25 arttı. Peki İzmir ve Ankara’da durum ne? 3 büyükşehirde fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
3.04.2024 Ekonomi
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişme
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişme Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika detaylar ortaya çıktı. Ülke genelinde kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızında yavaşlama dikkat çekti. Şubat ayı verilerine göre, kiralar yıllık yüzde 74 arttı ve son iki yılın en yavaş artışı gerçekleşti. Üç büyük ilde kira artışında İstanbul son sırada. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm ayrıntılar...
28.03.2024 Ekonomi
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! Yıllar sonra bir ilk, işte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! Yıllar sonra bir ilk, işte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum Konut kiralarıyla ilgili şubat ayına ilişkin dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 4 yıl sonra ilk kez konut kiraları enflasyonun altında geldi. Peki reel bazda kiralarda düşüşün sebebi ne? İstanbul, İzmir ve Ankara’da kira fiyatları ne durumda? İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir!
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir! Kiracı ve ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Artan kira fiyatları nedeniyle kira ilişkilerinde sorunlar artarken bazı mülk sahiplerinin yaptıkları pahalıya patlayabiliyor. Ev sahipleri tazminat ödemek zorunda kalabilir.
8.03.2024 Gündem
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği Kira fiyatlarındaki artış son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi. Peki yeni dönemde kira fiyatlarında ciddi bir düşüş olacak mı? Vatandaşlara ödeme kolaylığı sunulacak mı? İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren konun detayları...
13.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek Kiracı - ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar bu sorunların temelini oluşturuyor. Kira konusu dışında bir de depozito sorunu mülk sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda hızla yayılıyor. Öte yandan depozitonun faizi ile ödenmesi ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.02.2024 Ekonomi
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik:  İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe  ilçe açıklandı
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik: İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe ilçe açıklandı Kira fiyatları ile ilgili son dakika değişiklikleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süre yükseliş trendinde olan kiralardaki artış devam ediyor mu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ocak ayına ilişkin 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Raporda kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler yer aldı. İşte kira fiyatları ile ilgili değişikliklerin detayları...
8.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit
Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit Ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar son yıllarda hiç olmadığı kadar arttı. Kira fiyatları üzerinde anlaşamayanlar için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alınsa da kimi mülk sahipleri sorunları kendi yöntemleri ile çözmeye çalışıyor. Pendik'te dükkan sahibi ile kiracısı arasında kira anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Dükkan sahibi, kiracısını "Eşinin dul kalmasını, çocuklarının yetim kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
7.02.2024 Gündem
Ev sahiplerine kötü haber! Bildirim yapmayan yandı, binlerce liranızdan olabilirsiniz
Ev sahiplerine kötü haber! Bildirim yapmayan yandı, binlerce liranızdan olabilirsiniz  Ev sahibi - kiracı ilişkileri son yılların en çok konuşulan konuları arasında bulunuyor. Özellikle kiralık daire fiyatlarındaki fahiş artış mülk sahiplerinin evlerini yüksek bedel karşılığı kiraya vermeye yöneltiyor. Bu durum ise; ev bulmakta zorlanan kiracı ve ev sahipleri arasındaki ilişkinin hukuki zemine taşınmasına yol açıyor.
2.02.2024 Ekonomi
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilecek. Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni modelde son aşamaya gelindi. Kamunun arsa göstermesi halinde harekete geçeceklerini açıklayan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.
21.01.2024 Ekonomi
Avcılar’da 4 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü
Avcılar’da 4 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü Avcılar'da inşaat için temel kazısı yapılan alanın yanında bulunan 4 binanın istinat duvarı çöktü. Bina sakinlerinden Müslüm Damar," Bizim istinat duvarının altını oymuşlar. Altı oyulduğu için duvar çökmüş" dedi.
21.01.2024 Gündem
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme Konut piyasasında dengeler değişiyor. Son dönemde bazı bölgelerde kira fiyatları geriledi. Bazı semtlerde ise fiyatların artış hızı durdu. Peki kira fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevapladı.
20.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var Asgari ücret zammıyla birlikte kira fiyatlarının yükselmesinin ardından İstanbul'da, bazı sitelerin aidat ücretlerine fahiş oranlarda zam yapıldığı görüldü. Esenyurt'ta bir sitede aidata yapılan zam oranı yüzde 220'e yakın oldu. Sitede ev sahibi olan Niyazkılıç Niyaz, "Aidatlar, artık neredeyse kiralarla eşit dereceye geldi. Bu aidatlar ile yaşamak mümkün değil." dedi. Ev sahiplerinin fahiş aidat zamlarına karşı hukuksal hakları olduğunu söyleyen Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, "Bu konudaki söz hakkı kiracılar değil, kat malikleri. Dolayısıyla kat maliklerinin site toplantılarına katılması, itiraz ve dava süreçlerini yürütmesi gerekir." diye konuştu.
17.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı Ev sahibi ve kiracılar arasında artan sorunların çözümü için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Özellikle dava sürecinin uzun sürmesi, bu süreçte konuttan tahliyenin söz konusuydu. Ancak artık bu durum değişti. Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına çözüm için getirilen arabuluculuk sistemi pek çok sorunu ortadan kaldırıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, kiracı ve ev sahibinin arabulucuya başvurarak çözüme kavuşturduğu iki yaşanmış olaydan bahsetti. Taraflar yıllık peşin kira ödemesinde anlaşamayınca konu arabulucuya gitti.
5.01.2024 Ekonomi
İstanbul'da kiraların en çok arttığı ilçeler belli oldu! Ev ve konut kiralarında yüzde 850 artış...
İstanbul'da kiraların en çok arttığı ilçeler belli oldu! Ev ve konut kiralarında yüzde 850 artış... Kira artışlarının en çok yaşandığı ilçeler ortaya çıktı. Büyük şehirlerde kira artışları diğer illere göre daha çok hissediliyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde kira fiyatları gün geçtikçe artıyor. Peki en çok hangi ilçelerde kira artışı yaşandı? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da kira artışları en çok hissedilen şehirlerin başında geliyor. Bu kira artışlarına ilişkin bazı ilçeler ön plana çıkabiliyor diyebiliriz. İstanbul’un genelinde bir fiyat artışı var. Şu an için İstanbul’da kiralık ortalaması metrekarede 160 TL seviyelerinde. Yani 100 metrekare bir daire yaklaşık 16 bin TL seviyesinde piyasada ilanlara çıkıyor diyebiliriz. Son 1 yıldaki artış yüzde 75 seviyelerinde oldu.
28.12.2023 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kiralar hızla düşüyor
Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kiralar hızla düşüyor Kiralardaki fahiş artış uzun süredir gündemdeki yerini koruyordu. Ev sahipleri kiracı seçerken SSK dökümünden kefil şartına kadar pek çok talepte bulunuyor, bir yıllık kirayı peşin istiyor ya da fazladan depozito istiyordu. Ancak ev sahiplerine kötü haber geldi. Durum tersine dönüyor. Kiralarda düşüş trendi başladı. Özellikle İstanbul'daki düşüş dikkat çekiyor.
18.12.2023 Ekonomi
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok Yeni yıla sayılı günler kala birçok apartman ve sitede aidat zamları konuşulmaya başlandı. Yönetim şirketleri en büyük gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle asgari ücret düzenlemesini bekliyor. Ev sahipleri ve kiracılar ise tedirgin. Kimi sitelerde maliyetlerle açıklanamayacak yüksek zamlar yapılması, usulsüz işlem ve yolsuzluk olaylarının artması ‘zamlar ne kadar gerçekçi olacak’ sorusunu da beraberinde getiriyor.
19.12.2023 Ekonomi
Kira fiyatları büyük düşüş gerçekleşti! Oran verildi
Kira fiyatları büyük düşüş gerçekleşti! Oran verildi İstanbul’da ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiren kira fiyatları tartışması devam ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizammedin Aşa'ya göre kiralarda son aylarda yüzde 10-15’lik bir düşüş yaşandı. Düşüşün devam edeceğini belirten Aşa, "Son iki üç aya baktığımız zaman yüzde 10-15'lik bir düşüş var. Daha önce 20 bin, 22 bin, 23 bin istenilen evler şu anda 17 bin, 18 binden tutulabiliyor. Bu düşüşü biz bekliyoruz, yani fiyatlarda daha yüzde 10-15 daha düşüş." şeklinde konuştu.
14.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.