Ders Çalışma

Ders Çalışma

Son dakika ders çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ders çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ders çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ders Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ders çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.857 ders çalışma haberi bulunmuştur. Tüm ders çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı Fatih Belediyesi'nin gençlere ‘eğitimde fırsat eşitliği’ sunma amacıyla hizmete açtığı kütüphanelerin, üye sayısı 250 bine ulaştı. Fatih ve İstanbul’un diğer ilçelerinden  gelen 7’den 70’e her yaştaki ziyaretçiler kütüphaneye büyük ilgi gösteriyor.
15.11.2023 Kültür Sanat
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı'
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı' Bu hafta sonu gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Öztürk, sınav başarısını olumsuz etkileyecek stres ve kaygıyı azaltmak için sınava son iki gün kala ders çalışmanın bırakılıp, motivasyon yükseltecek aktivitelerde bulunulmasını önerdi.
15.06.2023 Eğitim
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne?
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne? Sınavlara hazırlık adaylar için zorlu bir süreç. YKS sınav tarihleri yaklaştıkça bazı adaylarda sınav kaygısı artarken, yüksek kaygı fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Peki, YKS’de sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenler ne? Sınav kaygısının belirtileri ne? Prof. Dr. Pınar Tınaz, sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenleri 6 maddede sıraladı. İşte YKS sınav kaygısını yönetmenin yolları!
13.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın...
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beklenen açıklama yapıldı. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Ara tatil ile ile ilgili MEB tarafından değişiklik yapıldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim takvimini duyurdu. İlk ara tatil dönemini 19 Kasım'da sona erdiren öğrenciler ikinci ara tatilin ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilindiği üzere nisan ara tatil döneminin 11 Nisan başlayacağı açıklandı. Nisan ara tatili ile birlikte binlerce öğrenci hafta sonlarının da eklenmesiyle toplamda 9 günlük tatil yapacak. Uzmanlar, çocukların tatilde aileleriyle vakit geçirmelerini önerirken, tatil süresine sosyal faaliyetlerin eklenmesinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Peki ara tatil ne zaman bitiyor? MEB 2022 takvimi ile Nisan ara tatili uzayacak mı? İşte ara tatil bitiş tarihi ile ilgili detaylar...
10.04.2022 Eğitim
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Etkin Kütüphane' ve 'e-Kitabım' mobil uygulaması
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Etkin Kütüphane' ve 'e-Kitabım' mobil uygulaması Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bakanlık tarafından hazırlanan 'e-Kitabım' uygulamasıyla 2 bin kitabın cep telefonuna indirildiğini, 'Etkin Kütüphane' uygulamasıyla da kütüphaneye üyelik ve erişimde bazı kolaylıklar sağlandığını söyledi.
28.03.2022 Kültür Sanat
Seyhan Belediyesi kendi bilgisayarını üretti
Seyhan Belediyesi kendi bilgisayarını üretti Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) Bilge 01 adıyla piyasadaki emsallerinin çok daha düşük maliyetle bilgisayar üretmeye başladı. Cep telefonundan biraz daha büyük boyutu ile her yere taşınabilen, standart bir kişisel bilgisayarla yapılabilen tüm işlemlerin yapılabildiği Bilge 01, ilk olarak Bilgi Evlerinde kullanılmaya başlandı.
14.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler! Nasıl ders çalışılır? Odaklanabilmek için neler yapılabilir?
Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler! Nasıl ders çalışılır? Odaklanabilmek için neler yapılabilir? Ramazan ayı; işe gidenler için ayrı, sınavlarına çalışan öğrenciler için de farklı soruları beraberinde getiriyor. Ramazan ayı boyunca oruca devam etmek isteyen öğrenciler derslerindeki verimlerini de düşürmemeye çalışıyor. Buna bağlı olarak Ramazan’da verimli ders çalışmak için oluşturulabilecek ders programları ve diğer ipuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler!
1.04.2022 Ramazan
Öğrencilere diyetisyen ve psikolog desteği
Öğrencilere diyetisyen ve psikolog desteği Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrencilere yönelik diyetisyen ve psikolog tarafından seminer verildi.
14.01.2022 Sağlık
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün?
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Okullar 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk ara tatiline 12 Kasım'da başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli ilk ara tatili değerlendirirken, okulların açılış tarihi de merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 eğitim takvimini daha önce paylaşmıştı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Ara tatil uzayacak mı? İşte ilk ara tatil ile ilgili detaylar...
17.11.2021 Eğitim
Çocukta olumlu ve pozitif yönler güçlendirilmeli
Çocukta olumlu ve pozitif yönler güçlendirilmeli Milyonlarca öğrenci karnelerini aldı. Karnenin öğretim dönemi sonunda çocuğun başarı düzeyini gösteren bir belge olduğunu belirten uzmanlar, karneyi çocuğun değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor. Pandemi döneminin ders başarısı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu kaydeden uzmanlar, “Ebeveyn çocuk ilişkisi karnede görülen notlardan daha önemlidir. Çocuğun ders durumunu nasıl düzeltilebilir konusunda çocukla iş birliği sağlanmalı ve karşılıklı konuşulmalıdır. Sadece ailenin aldığı kararlar ve değerlendirmeler bir çözüm yolu sunmaz” uyarısında bulundu. Uzmanlar, çocuğun olumlu ve pozitif yönlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
22.06.2021 Sağlık
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’ ANKARA’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Hipnoz, dikkatin yoğunlaştığı ve telkin alma yeteneğinin arttığı bir bilinç haliyken, hipnoterapi ise, hipnoz kullanılarak uygulanan destekleyici bir tedavi yöntemi olarak tanımlanıyor. Depresyon, bağımlılık tedavisi, yeme, uyku ve cinsel bozukluklar gibi birçok durumda uygulanabilen hipnoterapinin bu alanda uzman bir terapist tarafından uygulanması önem taşıyor” dedi.
21.06.2021 Sağlık
YKS'ye girecek adaylara mental hazırlık önerileri
YKS'ye girecek adaylara mental hazırlık önerileri Üniversite sınavına kısa bir süre kaldı. Aday YKS için hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ederken uzmanlar da bu zorlu süreç için hem adayları hem de aileleri uyarıyor. Peki, YKS öncesi nelere dikkat edilmeli? YKS öncesi yapılması gerekenler neler? Öğr. Gör. Barış Tuncer'den adaylara YKS tavsiyeleri
25.05.2021 Eğitim
TBMM Başkanı Şentop kütüphane açılışına katıldı
TBMM Başkanı Şentop kütüphane açılışına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan Ahmet Kekeç Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. Kitabın farklı bir tutku olduğuna dikkat çeken Şentop, "Millet Kütüphanesi başta olmak üzere kitapseverlerin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde dizayn edilen kütüphanelerin sayısı artıyor" dedi.
29.03.2021 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada değişen tarihler tek tek belirtildi. Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'ta başlatılması planlanan sınavları ile ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavlar, 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan'a kadar tamamlanacak. Tüm illerde yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek. Öte yandan MEB imam hatip liselerinde üniversiteye hazırlık projesinin kapsamını genişletti.
26.03.2021 Eğitim
'Aybüke Öğretmen'in adı Batman'daki kütüphanede yaşatılacak
'Aybüke Öğretmen'in adı Batman'daki kütüphanede yaşatılacak Batman'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan modern halk kütüphanesinde, Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı yaşatılacak.
24.11.2020 Gündem
Bakan Selçuk'tan velilere 'Verimli Ders Çalışma Teknikleri' dersi
Bakan Selçuk'tan velilere 'Verimli Ders Çalışma Teknikleri' dersi Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), halk eğitim merkezlerinde başlattığı 'Salgın Döneminde Veli Eğitimi'nin ilk dersini Bakan Selçuk verdi. Bakan Selçuk'un Ankara Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezinin bahçesinde velilere verdiği ilk dersin konusu 'Verimli Ders Çalışma Teknik ve Yöntemleri' oldu.
25.09.2020 Eğitim
MEB harekete geçti! Yeni uygulama, ücretsiz...
MEB harekete geçti! Yeni uygulama, ücretsiz... MEB resmen duyurdu. Yeni uygulama hayata geçiriliyor ve ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sağlık, iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında 15 ayrı kurs programı düzenlendi. Kurslar halk eğitim merkezlerinde açılacak. "Pandemi Döneminde Veli Eğitimi"ne yönelik kurslara, veliler başvuru yaparak devam edebilecek. Velilerin kurs programlarına etkin katılımını sağlayabilmek için ise kurs süreleri 8 ders saati olarak planlandı.
24.09.2020 Eğitim
Uzmanından velilere okul öncesi önemli uyarılar
Uzmanından velilere okul öncesi önemli uyarılar Çocuklarda duruş bozukluğunun yol açtığı sorunlarla ilgili bilgiler veren Özel Dünyam Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Işık Akbulut, “Çocuk yaşlarda ağır taşıma ve oturma bozukluğu ileri yaşlarda sorun olabilir” dedi.
13.09.2020 Sağlık
Uzmanından uzaktan eğitimle ilgili ailelere tavsiyeler
Uzmanından uzaktan eğitimle ilgili ailelere tavsiyeler Dünyayı sarsan corona virüs pandemisi sonrası uzaktan eğitime geçilirken Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıları bölümünden Uzm. Dr. Emin Çağlar, ailelere uzaktan eğitimde nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili önerilerde bulundu.
8.09.2020 Eğitim
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir!
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir! Hem LGS hem de YKS için adaylar hazırlıklarını tamamladı. Sınava girecek öğrenciler hem sınav hem de corona virüs stresi nedeniyle sınav kaygısı ile mücadele ediyor. Uzmanlar ise aileleri uyarıyor. Günümüz eğitim sisteminin sınava ve sınanmaya dayalı bir sistem olduğunu vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Dr. Fatma Eren, sınav ile ilgili negatif düşünceler ve aşırı kaygı düzeyinin öğrencide dikkatini toplayamama, okuduğunu anlamama, bilgileri aktaramama gibi olumsuz akademik etkiler yanında taşikardi gibi ciddi etkilere de neden olabileceğine dikkat çekti. Peki, Sınav kaygısı ile nasıl başedilir? İşte sınav kaygısı ile başetmenin yolları...
19.06.2020 Sağlık
LGS ne zaman? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? İşte 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları
LGS ne zaman? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? İşte 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) çok az bir zaman kala öğrenciler de çalışmalarına hız verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS'ye hazırlık yapan öğrenciler için hazırlanan merkezi sınava yönelik 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları büyük ilgi görüyor. İnternette sıklıkla LGS ne zaman? LGS'ye ne kadar kaldı? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? soruları aratılırken 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları öğrenciler tarafından araştırılıyor. İşte LGS ile ilgili merak edilenler ve 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları...
7.06.2020 Eğitim
Uzmanından YKS için son ay önerisi
Uzmanından YKS için son ay önerisi Binlerce adayın üniversiteli olmak için ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sayılı günler kaldı. Bilfen Liseleri Rehberlik Bölüm Başkanı Sebahat Başusta, bu süreci verimli geçirmek için öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
2.06.2020 Eğitim
'Uyku öncesi ve sonrası çalışmak başarıyı artırıyor'
'Uyku öncesi ve sonrası çalışmak başarıyı artırıyor' Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztürk, öğrenme ve uyku arasında bir bağ olduğunu belirterek, "Uykudan hemen önce ya da uykudan hemen sonra ders çalışmak ve bir şeyler öğrenmek diğer zamanlara göre daha verimli oluyor" dedi.
27.05.2020 Sağlık
EBA öğrenci giriş rehberi: EBA şifresi alma ve uzaktan ders çalışma nasıl yapılır? MEB bir video hazırladı!
EBA öğrenci giriş rehberi: EBA şifresi alma ve uzaktan ders çalışma nasıl yapılır? MEB bir video hazırladı! Corona virüsü kapsamında alınan tedbirlerden biri de uzaktan eğitim oldu. MEB ve YÖK tarafından yapılan açıklamada eğitimlerin uzaktan yapılacağı duyuruldu. kapsamda MEB velilere yönelik EBA tanıtım videosu hazırladı. Videoda, EBA'ya ilişkin ayrıntılı bilgilendirme ve sistemin kullanımına ilişkin detaylar yer alıyor. Peki, EBA şifresi alma ve ders çalışma nasıl yapılır? İşte EBA öğrenci giriş rehberi...
18.03.2020 Eğitim
Nasıl verimli ders çalışılır?
Nasıl verimli ders çalışılır? İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Selahattin Anatürk, “Nasıl verimli ders çalışılır?” konusunu anlattı...
25.02.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ders Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ders çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.