Gazete Vatan Logo

LGS ne zaman? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? İşte 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) çok az bir zaman kala öğrenciler de çalışmalarına hız verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS'ye hazırlık yapan öğrenciler için hazırlanan merkezi sınava yönelik 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları büyük ilgi görüyor. İnternette sıklıkla LGS ne zaman? LGS'ye ne kadar kaldı? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? soruları aratılırken 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları öğrenciler tarafından araştırılıyor. İşte LGS ile ilgili merak edilenler ve 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları...

LGS ne zaman? LGS'de son haftalarda neler yapılmalı? İşte 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili son dönemece girildi. Öğrenciler uzun süredir hazırlandıkları LGS ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. LGS'ye 2 haftadan az bir süre kala öğrenciler LGS ne zaman? LGS sınavına ne kadar kaldı? soruları araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları da büyük ilgi görüyor. İşte LGS sınav tarihi, 2020 LGS Haziran ayı örnek soruları ve LGS'de son haftalarda yapılması gerekenler...

2020 LGS NE ZAMAN?

Bu yıl gerçekleşecek olan LGS, corona virüs önlemleri kapsamında 20 Haziran'da yapılacak. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olan öğrenciler istedikleri okula yönelik tercihte bulunabilecekler.

LGS İÇİN 1.280 SORULUK DEV SORU BANKASI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için 1.280 sorudan oluşan Haziran ayı soru destek paketi yayımlandı. Daha önce yayımlanan 3 destek paketi ile birlikte bu yıl sınava hazırlanan öğrenciler için toplam 3.796 soru kullanıma sunulmuş oldu.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava hazırlık sürecinde hem örnek sorular hem de çalışma sorularıyla kaynak desteği sunmaya devam ediyor.

8. sınıf öğrencileri için birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik 516 soruluk ilk destek paketi 16 Nisan’da, 1000 soruluk mayıs ayı birinci destek paketi 4 Mayıs’ta, 1000 soruluk mayıs ayı ikinci destek paketi 22 Mayıs’ta yayımlanmıştı. 1.280 sorudan oluşan Haziran ayı çalışma soruları destek paketi ise sınav öncesinde yayımlanan son paket olarak bugün erişime açıldı.

Çalışma Soruları Destek Paketi”ne Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.

2020 LGS HAZİRAN AYI ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LGS'DE SON HAFTA NELER YAPILMALI?

SON 10 GÜNÜNÜZÜ PLANLAYIN!
Sınavdan önceki son gün ya da gece tüm derslerden tekrar yapmak için tabii ki yeterli zamanınız olmayacaktır. Bu sebeple son 10 gününüzü ya da haftanızı planlayın. Hangi dersleri hangi gün tekrar edeceğinizi gün gün planlamak sınava girmeden hemen önceki günlerde yaşayacağınız panik durumundan sizi kurtaracaktır.

NOTLAR-ÖZETLER ÇIKARTIN

Masanızda veya çalışma alanınızda bulunan sınav için gerekli olmayan notlardan ve kitaplardan kurtulun. Bu gereksiz notlar ve kitaplar sizin dikkatinizi dağıtacak ve zamanınızı çalacaktır. Tüm dersleri baştan sona tekrar tekrar okuyup çalışmak yerine sadece hafızanızı tetikleyen ana başlıkları her bir ders için ayrı ayrı kağıtlara not alın. Bu sayede zamanı daha verimli kullanmış olursunuz.

FARKLI KAYNAKLARDAN TEST ÇÖZÜN

Deneme testlerine ağırlık verin. Hazırladığınız plana göre yapacağınız tekrarların ardından deneme testlerini ve çıkmış sınav sorularını çözün. Bu testlerle hangi konularda eksiğiniz olduğunu tespit edin ve o konuya tekrar bakın. Unutmayın bu son 10 günde artık eksiklikleri gideriyorsunuz. Bu sebeple en baştan tüm notları gözden geçirme-çalışma hatasına düşmeyin. Özellikle çözmüş olduğunuz denemelerdeki yanlışlarınıza tekrar bakın çünkü bunlar muhtemelen bilgi eksikliği veya dikkat hatalarını yaptığınız sorulardır. Fark ettiğiniz eksiklikleri giderin ve yaptığınız dikkat hatalarının ne olduğunu tespit edin.

FORMÜLLERİ TEKRAR EDİN

Öğrenilmesi gereken formülleri, yazım kuralları gibi unutulabilecek bilgileri tekrar edin. Bunları her ders için uygulayın. Türkçe dersi için ayrı ve bitişik yazılan kelimeler gibi… Fen ve matematik için ise formülleri ufak kartlara yazıp her gün çalışın.

MOLA VERİN VE BİR ŞEYLER ATIŞTIRIN

Çalışmanızı 40 dakikalık dilimlere bölün ve her bir kırk dakikayı belirli bir ders-konu için planlayın. Bu her kırk dakikanın sonunda 5-10 dakikalık molalar vermeyi unutmayın. Ders çalışırken de enerji harcarız. Bu sebeple molalarda yiyebileceğiniz tercihen meyve, fındık, ceviz gibi atıştırmalıklar harcadığınız enerjiyi kazanmanıza yardımcı olacaktır. Yine bu aralarda yapacağınız yürüme, esneme gibi küçük hareketler de ders çalışma verimliliğinizi arttıracaktır.
DÜZENİNİZİ BOZMAYIN
Normal uyku düzeninizin dışına çıkmayın. Uzun ve gece geç saatlere kadar uzayan çalışmalardan kaçının. Her gün yattığınız ve kalktığınız saatlerde yatın ve kalkın. Bu düzeni değiştirmek sizin dengenizi de bozacağından verimliliğiniz de düşer. Yine alışık olduğunuz yemek düzenini koruyun. Abartılı yemekler ve uzun süredir yemediğiniz yiyecekleri tüketmekten kaçının.

ENERJİ DEPOLAYIN

Bu son hafta ve günlerde eve veya odaya kapanıp kalmayın. Mutlaka küçük yürüyüşlere çıkın veya egzersiz yapın. Bol oksijen alın ve enerjinizi depolayın. Boş kalan zamanlarınızda sizi canlı ve pozitif hissettirecek şeylerle uğraşın. Bu sayede kendinizi dinç ve rahatlamış hissedeceksiniz.

Haberin Devamı