D Vitamin

D Vitamin

Son dakika D vitamin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan D vitamin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını D vitamin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

D Vitamin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan d vitamin gelişmeleri de dahil olmak üzere 73 d vitamin haberi bulunmuştur. Tüm d vitamin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman Diyetisyen Gündüz: D vitamini seviyesini besinlerle yükseltmek pek mümkün değil
Uzman Diyetisyen Gündüz: D vitamini seviyesini besinlerle yükseltmek pek mümkün değil Ülkemizde D vitamini eksikliğinin yaygın görüldüğüne dikkat çeken Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, “D vitamini seviyesini besinler ile yükseltmek pek mümkün değildir. Eğer D vitamini eksikliği yaşıyorsanız, halsizlik ve yorgunluktan yakınıyorsanız mutlaka hekiminize danışınız” dedi.
2.06.2023 Sağlık
Uzmanlardan D vitamini uyarısı: K vitamini ile kullanın
Uzmanlardan D vitamini uyarısı: K vitamini ile kullanın D vitamini eksikliğinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak görüldüğünü belirten Dr. Ebru Koç, vücudun bu vitamine her zaman ihtiyaç duyduğunu söyledi. Koç, “K2 vitamini, D vitamini ile beraber alındığında emilimin arttığına dair çalışmalar mevcut. Bu sebeple D vitamini, K vitamini ile beraber alınmalıdır” dedi.
2.03.2021 Sağlık
Tehlikeli cazibe Mantar
Tehlikeli cazibe Mantar Ülkemizde 50’den fazla yenilebilir mantar türü var. Ayrıca doğal D vitaminine sahip yeryüzündeki tek tür olan mantar, şimdilerde sofralarımızı süslüyor.
3.11.2017 Arşiv
D vitamini eksikliği kanser yapıyor
D vitamini eksikliği kanser yapıyor Memorial Antalya Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Uzman Dr...
25.05.2015 Sağlık
Dikkat! D vitamini eksikliği...
Dikkat! D vitamini eksikliği... Besin Alerjisine, bütün dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde oldukça sık rastlanıyor...
10.02.2015 Sağlık
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor!
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor! Vücut sağlığının optimum işlevleri için gerekli olan hayati D vitamini kemiklerin zırhlı bir çelik gibi olmasını sağlıyor. Ancak bu fosfat ve kalsiyum seviyelerini düzenlediği içindir. Güneşten elde ettiğimiz bu kritik vitamin kışın karlı ve yağışlı havalarda elde etmemiz zordur. Beslenme Uzmanı Becky Graham, D vitamini içerin en etkili besinlere yer verdi.
29.01.2024 Yaşam
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Nurgül Yeşilçay'ın komşu isyanı! 'Kediler miyavlıyor, köpekler havlıyor'
Nurgül Yeşilçay'ın komşu isyanı! 'Kediler miyavlıyor, köpekler havlıyor' Nurgül Yeşilçay, Instagram hesabından önce komşularına ateş püskürdü sonrasında da vitamin takviyesi aldığı anları takipçileriyle paylaştı. Ünlü oyuncu paylaşımına da "Neyse biz işimize bakalım. Alalım vitamin, mineral, ozon ne varsa" notunu düştü.
8.01.2023 Magazin
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler...
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler... Cilt sağlığını destekliyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu. Günde sadece bir avuç beslenmenize dahil etmek yeterli oluyor. Aynı zamanda zararlı UV ışınlarından koruyor ve cilt dokusunu iyileştiriyor. Kış ayında cildin kuruması, ani hava değişimi ve fazla güneşe maruz kalma gibi çok sayıda etken nedeniyle ortaya çıkan cilt sorunları olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakım rutini bu konuda büyük önem taşısa da bazen etkili olamayabiliyor ve değişiklik gözlemlenemiyor. Bu nedenle güneş kremi, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin yanı sıra beslenme de sorunların çözümünde etkili olabilir. İşte cilt sorunlarını giderebilecek doğal mucize...
21.03.2022 Sağlık
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin!
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin! Vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay yolu, beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinden geçiyor. Vücudun doğal savunmasını güçlendirecek doğal yollar hakkında bilgi veren Diyetisyen Yasin Ayyıldız kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken 7 besini anlattı.
9.03.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
Saç uzamasını hızlandırıyor, saç dökülmesini önlüyor! Yüzde 141...
Saç uzamasını hızlandırıyor, saç dökülmesini önlüyor! Yüzde 141... Saç köklerini zararlı moleküllere karşı koruyor, saç dökülmesi ve yıpranmasını önlüyor. Yararlı vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin, bir su bardağı günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 141'ini karşılıyor. Folat, demir, A ve B vitaminleri bakımından da çok zengin, saçların desteklenmesini sağlayan protein, selenyum ve D3 vitamini barındırıyor. Saç uzamasını hızlandırıyor, saç onarımına yardımcı olan çinkoyu yoğun bir şekilde karşılıyor. Bu besinler hem sağlık için çok faydalı hem de saçları geç uzayanlara şifa oluyor...
22.01.2022 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini...
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini... Koronavirüs sürecinde vitamin kullanımı arttı. Pek çok kişi kan değerlerine baktırmadan, doktor kontrolü olmaksızın vitamin kullanıyor. Bilinçsiz vitamin kullanımının sonuçları ise ölüme kadar götürüyor.
15.12.2021 Sağlık
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar...
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar... Tüm Türkiye'de belli oldu. Bakanlık resmen açıkladı. O illerde en çok bu ilaçlar yazıldı. Antibiyotik kullanımı yazdırılma oranı değişti. Reçeteye en az ve en çok ilaç yazdıran iller de belli oldu. İşte Türkiye'nin ilaç kullanım haritasının detayları...
20.11.2021 Gündem
D vitamininin katkısı pandemide ihmal edilmemeli
D vitamininin katkısı pandemide ihmal edilmemeli Kovid-19 pandemisinde sağlığı korumak için D vitamininin önemine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Olur, kalp damar sağlığı açısından önemli olan D vitamininin insan vücuduna direnç kattığını; yapılan araştırmaların Kovid-19 enfeksiyonu sebebiyle yoğun bakımda yatan hastaların D vitamini sayesinde bu süreci daha kolay atlatabildiklerini ortaya koyduğunu söyledi.
29.09.2021 Sağlık
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip...
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip... Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yegane Özcan, "Doğal antiseptik ve antibiyotik yaban mersini meyvesi özellikle öksürük ve boğaz enfeksiyonu için yaprakları ile birlikte kullanılıyor. Spazm, varis ve uyku bozukluğuna iyi gelen yaban mersini meyvesi menopoz döneminin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.
20.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Yaz aylarında D3 vitamini önerisi
Yaz aylarında D3 vitamini önerisi Dr. Ebru Koç, yalnızca kışın değil yaz aylarında da D3 vitamininin tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaşayan insanlarda D3 vitamini eksikliği görülmüştür. Bu da bize gösteriyor ki sadece güneşten alınan D3 vitamini vücudun ihtiyacını karşılamayabilir” dedi.
28.07.2021 Sağlık
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor! D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
26.06.2021 Sağlık
Yaz mevsiminin armağanı: D vitamini
Yaz mevsiminin armağanı: D vitamini Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak daha önemli hale gelirken, vücut için gerekli olan ve bağışıklığı destekleyici etkiye sahip D vitaminini kontrollü şekilde bol güneş ışığından ve daha az olmak kaydıyla da besinlerden alabiliriz. Uzmanlar güneş ışığından D vitamini alımının yararlı olduğu vurgularken, güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.
22.06.2021 Sağlık
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek Kanada'da isoquercetinin koronavirüse karşı klinik denemelerinin birinci fazı başarıyla tamamlandı. İkinci faz çalışmaları Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de de quercetin molekülünden yaklaşık 5 kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanıma sahip isoquercetin üretimine başlandığı duyurulmuştu.
28.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı!
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan ve doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminlerin zararlı olduğu konusunda uyarıyor. Araştırmalarda yüksek doz vitamin alımlarının kanseri önlemediğini, hatta yüksek doz vitamin kullanımının kanser riskini arttırdığının ortaya çıktığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, bilinçsizce kullanılan vitaminler ile ilgili uyarılarda bulundu.
2.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

D Vitamin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki d vitamin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.