Çocuk İşçi

Çocuk İşçi

Son dakika çocuk işçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk işçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk işçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk İşçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk işçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.786 çocuk işçi haberi bulunmuştur. Tüm çocuk işçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu...
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu... Her işte çalıştırılamazlar. Kurallar bulunuyor. Uyulmadığı takdirde işverene idari para cezaları uygulanıyor. Çocuk ve genç işçiler ile ilgili önemli detaylara dikkat çekildi. Çocuklar yalnızca hafif iş kategorisinde çalıştırılabilirken, genç işçiler de her işte çalıştırılamıyor. İşçi, çırak ve stajyerlerin sosyal güvenliği ve kendilerine yapılan sigortalarının emekliliğe ilişkin herhangi bir katkısı olup olmadığına dair detaylar da açıklandı. Çocuk ve genç işçiler hangi işlerde çalışabilir, hangi işlerde çalışamaz? İşverenin bu işçileri çalıştırırken yükümlü olduğu durumlar ne? İşte detaylar...
18.06.2022 Çalışan Hakları
Aylık 12.000 TL maaş istiyorlar, sayıları hızla azalıyor
Aylık 12.000 TL maaş istiyorlar, sayıları hızla azalıyor Yüksek maaş talepleri arttı. 12.000 TL maaş ödemesi işveren tarafından karşılananamıyor. Geçtiğimiz günlerde işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre 0,1 puanlık artışla yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranlarının artışı kayıt dışı istihdamdaki artışa paralel olarak yükseliyor. Kaçak göçmenlerin pek çok iş yerinde düşük ücretle kayıt dışı olarak çalıştırılması vatandaşların işsiz kalmasına yol açıyor. Kayıt dışı istihdam ile mücadelede önemli adımlar atılıyor, denetimler artırılıyor. Kayıt dışı çalıştığı tespit edilen kaçak göçmenler ise sınır dışı ediliyor. Bunu fırsat bilen göçmen işçiler kendi aralarında gruplar kurarak yüksek maaş istemeye başladı. Dönerciler “Günde 20 kilo et kesip 12 bin lira istiyor” diye dert yandı...
13.06.2022 Çalışma Hayatı
Bayramda çalışana çift maaş! İzin verilemez, sadece onlar çalıştırılamaz…
Bayramda çalışana çift maaş! İzin verilemez, sadece onlar çalıştırılamaz… İşçi işveren herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bayram yaklaşıyor. Çalışanlar bir taraftan ‘9 gün tatil olacak mı? diye sorarken bir taraftan da çalışırsam ne kadar para alırım diye düşünüyor. Bayram tatilinde çalışmak zorunlu değil isteğe bağlı, çalışanın onayı şart. Çocuk ve genç işçiler bayramda çalıştırılamazlar. İşte bayramda çalışanların alacağı maaş…
18.04.2022 Çalışma Hayatı
Mola süreleriyle ilgili flaş detay
Mola süreleriyle ilgili flaş detay Mola süreleriyle ilgili önemli detaylar. Birçok çalışan bilmiyor. İşçi işveren arasındaki en önemli anlaşmazlık konularından birini fazla çalışma ücretleri oluşturuyor. İşyerinde çalışırken yapılan fazla çalışmalarda bile anlaşmazlık çok yaygın iken evden çalışmalarla bu konudaki anlaşmazlık daha da artıyor. Evden çalışanlar işyerinden daha fazla çalıştıkları halde fazla çalışma ücretini alamadıklarından yakınıyor.
12.02.2021 Çalışma Hayatı
Bakan açıkladı! 81 ilde denetim başladı
Bakan açıkladı! 81 ilde denetim başladı Çocuk işçiliği ile mücadele ekibi kurduklarını kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ekibimiz sokak sokak dolaşıyor. 81 ilde 134 tane mobil ekibimiz var. Denetim yapıyoruz. Son 2 yılda 16 bin çocuğa ulaştık. Kimine sosyal ekonomik destek verdik, kime eğitim desteği verdik ve okula geri döndü. Aynı zamanda okul destek projesiyle de bu çocuklarımızı destekliyoruz” dedi.
12.10.2019 Ekonomi
Dünyada her 10 çocuktan biri işçi
Dünyada her 10 çocuktan biri işçi Dünya genelinde neredeyse her 10 çocuktan biri çalışıyor. Bu oran, Afrika'da her 5, Arap ülkelerinde her 35, Avrupa ve Orta Asya'da her 25, Amerika kıtasında her 19, Asya-Pasifik bölgesinde her 14 çocuktan biri olarak hesaplanıyor.
12.06.2019 Dünya
Uymayana ceza! Dizilerde oynayan çocuklar...
Uymayana ceza! Dizilerde oynayan çocuklar... Türkiye’de çocuk işçi sayısı son yıllarda yapılan mücadeleyle azaldı. Yasalarımız şartları belirlerken okul konusunu değişmez madde olarak ileri sürüyor. Uymayana ceza var. Çocuk işçiler sanat, kültür ve reklam faaliyetlerinde yazılı sözleşme yapmak ve her bir faaliyet için ayrı izin almak şartıyla çalıştırılabiliyor.
27.04.2019 Çalışan Hakları
Çocukların çalıştırılabilme yaşı kaçtır?
Çocukların çalıştırılabilme yaşı kaçtır? Çalışma hayatı yetişkinler için olsa da yasanın izin verdiği bazı hallerde, yine izin verilen şartları yerine getirmek koşuluyla çocuklar da çalıştırılabiliyor. Peki çocukların çalıştırılabilme yaşı kaç, hangi işlerde çalışabilirler ve haftada kaç saat çalışmalarına izin verilmiştir. İşte detaylar...
11.01.2019 Gündem
Geçen sene 31 işçi işe başladığı ilk gün öldü
Geçen sene 31 işçi işe başladığı ilk gün öldü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yayımladığı 2017 yılı iş kazası ve meslek hastalıkları istatistiklerine göre, geçen yıl Türkiye’de bin 633 emekçi iş kazalarında yaşamını yitirdi. 31 işçi, işe başladıkları gün meydana gelen kaza sonucu öldü. İşe başladıkları ilk yıl ölenlerin oranı ise yüzde 59 oldu. SGK verileri, iş kazasında ölümleri önlemede eğitim ve deneyimin önemini ortaya koydu. İş kazalarında ölenlerin yanı sıra her yıl binlerce işçi yaralanarak sakat kalıyor.
23.11.2018 Ekonomi
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor...
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor... Emekli olmayı bekleyen yüz binlerce kişiye son dakika müjdesi geldi. Gelen son habere göre beklenen yasa hazırlandı. Çıkacak olan yasaya göre emeklilikte çıraklık ve stajyerlik başlangıç tarihi dikkate alınacak. İşte tüm detaylar...
17.09.2018 Ekonomi
152 milyon çocuk okul  yerine çalışmaya gidiyor
152 milyon çocuk okul yerine çalışmaya gidiyor BM Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nde çocuk işçi sayısı ve çalışma koşulları endişe uyandırıyor. En fazla çocuk işçi Afrika’dayken, çocuklar en az Arap ülkelerinde iş gücüne katılıyor. Çatışma bölgelerindeki çocuk işçiliği, istikrarlı bölgelere göre yüzde 77 daha fazla...
11.06.2018 Yaşam
Metrobüs durağında korkunç olay! Suriyeli çocuk hayatını kaybetti
Metrobüs durağında korkunç olay! Suriyeli çocuk hayatını kaybetti Esenyurt Saadetdere metrobüs durağına kaçak olarak girmeye çalışan Suriyeli bir çocuğa metrobüs çarptı. Suriyeli çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.
1.05.2018 Yaşam
Oyuncu Dursun Ali Sarıoğlu hayatını kaybetti
Oyuncu Dursun Ali Sarıoğlu hayatını kaybetti Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Dursun Ali Sarıoğlu yaşamını yitirdi. 81 yaşındaki Sarıoğlu'nun kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi
2.04.2018 Magazin
Kısa film uzun etki!
Kısa film uzun etki! Sabancı Vakfı’nın ‘Kısa Film Uzun Etki’ ismiyle düzenlediği ‘çocuk işçiler’ temalı Kısa Film Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.
18.01.2018 Magazin
Dünyada 40 milyon "modern köle" var
Dünyada 40 milyon "modern köle" var Dünyada 40 milyon kişinin "modern kölelik" kurbanı olduğu, çocuk işçi sayısının da 152 milyona ulaştığı bildirildi.
19.09.2017 Dünya
Tatilde çalışanlar dikkat!
Tatilde çalışanlar dikkat! Ücretli çalışanlara İş Kanunu'ndaki genel hüküm hatırlatıldı. Buna göre arefe günü ve bayram tatilinde çalışanlar, diğer zamanlarda aldıkları günlük ücretin iki katını alacaklar. Kanuna göre çocuk ve gençlerin bayramda her ne ad altında olursa olsun çalıştırılmaları yasak.
26.06.2017 Ekonomi
Bakan açıkladı! Tam 6 buçuk milyon kişi...
Bakan açıkladı! Tam 6 buçuk milyon kişi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de kriz öncesi yıl olan 2007'ye kıyasla 2016 yılında istihdamın 6 milyon 466 bin kişi arttığını belirtti.
30.05.2017 Ekonomi
Herkes peşinde! Değeri yüzde 70 arttı
Herkes peşinde! Değeri yüzde 70 arttı Piyasalarda bu yılın en hızlı yükselen madeni olan kobaltın değeri, yıl başından bu yana yüzde 70 arttı.
29.04.2017 Ekonomi
Çocuk savcıdan talimat: Çocuk işçi çalıştırılmasın
Çocuk savcıdan talimat: Çocuk işçi çalıştırılmasın BODRUM'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman'ı ziyaret eden Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencilerinden Egehan Uslu, makam koltuğuna oturarak talimat verdi.
21.04.2017 Yaşam
İSİG: Üç ayda en az 441 işçi yaşamını yitirdi
İSİG: Üç ayda en az 441 işçi yaşamını yitirdi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Mart ayında en az 148, yılın ilk üç ayında ise en az 441 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
4.04.2017 Yaşam
Meltem Cumbul'un yerine gelecek isim belli oldu
Meltem Cumbul'un yerine gelecek isim belli oldu Meltem Cumbul’un başrolünde rol alacağı Kırlangıç Fırtınası dizisine küçük bir bebeğin de dahil edileceğini duyunca 'bebek krizi' yaşanmış ve seti bırakmıştı. Cumbul'un yerine gelen yeni isim ise Emel Çölgeçen oldu
16.12.2016 Magazin
Bangladeş'te çocuk işçi sorunu
Bangladeş'te çocuk işçi sorunu Başkent Dakka'da binlerce çocuğun haftada ortalama 64 saat çalıştırıldığı belirlendi
17.06.2021 Dünya
Suriyeli’yi Suriyeli çalıştırıyor
Suriyeli’yi Suriyeli çalıştırıyor İSO Başkan Yardımcısı ve Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı, mülteci çocuk çalıştırma iddialarını eleştirdi ve “Firmalarımız bırakın Suriyeli çocukları, büyüklerini çalıştırmaya çekiniyor. Haliyle Suriyeliler merdiven altı şirketlere kayıyor. Bunların çoğu da Suriyeliler tarafından kurulan şirketler” dedi
29.10.2016 Ekonomi
Yeşim Salkım'dan Aleyna Tilki yorumu!
Yeşim Salkım'dan Aleyna Tilki yorumu! Son günlerin en popüler ismi haline gelen 16 yaşındaki Aleyna Tilki ile ilgili Yeşim Salkım canlı yayında dikkat çekici açıklamalarda bulundu: "O zaman 16 yaşındaki kimsenin evlenmemesi lazım...
20.10.2016 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk İşçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk işçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.