Gazete Vatan Logo

Suriyeli’yi Suriyeli çalıştırıyor

İSO Başkan Yardımcısı ve Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı, mülteci çocuk çalıştırma iddialarını eleştirdi ve “Firmalarımız bırakın Suriyeli çocukları, büyüklerini çalıştırmaya çekiniyor. Haliyle Suriyeliler merdiven altı şirketlere kayıyor. Bunların çoğu da Suriyeliler tarafından kurulan şirketler” dedi

Suriyeli’yi Suriyeli çalıştırıyor

BBC’nin Suriyeli çocuk işçi çalıştırmakla suçladığı tekstil ve hazırgiyim sektörü, bu iddiaları şiddetle kınadı. Her anlamda kayıt altında olan ve resmi makamlar dışında bizzat yabancı müşterilerinin denetimine tabi olan sektör, iddiaların sahiplerini istedikleri zaman Türkiye’de istedikleri üretim tesisine birlikte gitmeyi teklif etti.

Bu iddialara bir cevap da İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı ve Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı’dan geldi.

İSO’da toplantı yapılacak

Türk şirketlerin Suriyeli işçiler konusunda çok hassas davrandığını belirten Özhamaratlı, “Bu konu istismara çok açık. Avrupalılar sıcak bakmıyor. Dolayısıyla firmalarımız tedirginlik duyduğu için bırakın Suriyeli çocukları, büyükleri bile çalıştırmıyor. En ufak bir söylenti firmalarımızı çok zor durumda bırakır. Haliyle Suriyeliler merdiven altı şirketlere kayıyor. Bunların çoğu da Suriyeliler tarafından kurulan şirketler” değerlendirmesini yaptı. Yarın) İSO’da tüm taraflarla konuyu masaya yatıracaklarını kaydeden İrfan Özhamaratlı, “Söz konusu BBC haberini detaylı olarak izleyeceğiz. Her açıdan değerlendireceğiz. Devlet tarafında ne yapılabileceğini, bizlerin izleyeceği yolu ele alacağız. Bence en doğrusu onları davet edip istedikleri zaman istedikleri yere gidip inceleme yapmak olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurayla stand satacaklar

İRFAN Özhamaratlı, LINEXPO İstanbul İç Giyim Moda Günleri olarak düzenledikleri etkinliğe bu yıl TOBB’dan fuar izni aldıklarını söyledi. LINEXPO İç Giyim ve Çorap Fuarı adıyla 9-11 Şubat’ta fuarı düzenleyeceklerini kaydeden Özhamaratlı, “Daha önce gitmediğimiz 60’a yakın pazarda ciddi tanıtım yapıyoruz. Buradan alıcıları getireceğiz. Fuara ilgi büyük. Bir tane yerimiz son anda boşa çıktı o kadar çok talep var ki kurayla satacağız” dedi.