Cinsel Şiddet

Cinsel Şiddet

Son dakika cinsel şiddet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cinsel şiddet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cinsel şiddet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cinsel Şiddet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cinsel şiddet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.355 cinsel şiddet haberi bulunmuştur. Tüm cinsel şiddet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadının beyanı esastır değişti mi? Kadının kanıtı esastır ne demek, 6284 sayılı kanun nedir?
Kadının beyanı esastır değişti mi? Kadının kanıtı esastır ne demek, 6284 sayılı kanun nedir? Kadınların şiddete uğramasını önleyici tedbirler kapsamında 2012 yılında çıkartılan 6284 No'lu kanundaki 'kadının beyanı esastır' ibaresinin değişip değişmediği sorgulanmaya başlandı. Peki, Kadının beyanı esastır değişti mi? 6284 kadının beyanı esastır maddesi kalktı mı, kadının kanıtı esastır ne demek?
29.11.2023 Gündem
BM, Rusya’nın keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili infaz ettiğini belgeledi
BM, Rusya’nın keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili infaz ettiğini belgeledi Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Maltilda Bogner, Rusya’nın Ukrayna’da keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili kısa sürede infaz ettiğini belgelediklerini açıkladı.
27.06.2023 Dünya
11 yaşında kaçırıldı, 18 yıl boyunca işkenceye maruz kaldı! Korku filmi gibi olay
11 yaşında kaçırıldı, 18 yıl boyunca işkenceye maruz kaldı! Korku filmi gibi olay Jaycee Dugard, ABD'de okula giderken Phillip ve Nancy Garrido tarafından kaçırıldığında henüz 11 yaşındaydı. 18 yıl boyunca çiftin istismarına maruz kalan küçük kız, 2009 yılında mucizevi bir şekilde kurtulmuş ve hikâyesini herkese anlatmaya karar vermişti.
31.03.2023 Dünya
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Yeni karar verildi, kabul edilemez
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Yeni karar verildi, kabul edilemez Yargıtay'dan boşanma eşiğindeki eşleri ilgilendiren emsal karar verildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'evlilik birliğinin devamı için barışma teklifi veya görüşmesi af niteliğinde kabul edilemez' dedi
12.01.2023 Gündem
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor'
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor' Cinsel tacize uğrayan çocuklar yaşadıklarını anlamlandıramıyor. Bu noktada yetişkin bireylerin davranışları büyük önem taşıyor. Bir çocuğun cinsel tacize mağruz kalması durumunda, bunun farkında olan kişilerin mutlaka şikayetçi olması gerekiyor. Savcılık çocuğa yönelik cinsel istismarı gördüğü halde şikayetçi olmayan kişiler hakkında ‘suçu bildirmeme’ suçundan soruşturma başlatıyor.
11.01.2023 Gündem
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin rehber hazırlayan ILO Türkiye Ofisi, çalışana anlamsız işler verilmesi, yapılan işin sürekli eleştirilmesi, sözlerinin kesilmesinin mobbing sayıldığını belirterek, bu davranışlara uğrayanların haklı fesih ve tazminat hakkı olduğunu kaydetti.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
İzlediği erotik filmdeki kadının sesini karısına benzetti! Yargıtay'dan kritik karar
İzlediği erotik filmdeki kadının sesini karısına benzetti! Yargıtay'dan kritik karar Adana'da bir adam, izlediği erotik filmdeki kadının sesini, karısına benzetti. Bunun üzerine de kadın, kocasına sinirlenip yatakları ayırdı ve boşanma davası açtı. Bölge mahkemesi, iki tarafın da eşit kusurlu olduğuna karar vererek çifti boşadı. Yaşanan süreç sonrası kadın Yargıtay'a başvururken yüksek mahkeme, verilen kararı bozdu ve dikkat çeken bir karara imza attı.
12.08.2022 Yaşam
BM'den flaş Türkiye açıklaması: Önemli adımlar atıldı
BM'den flaş Türkiye açıklaması: Önemli adımlar atıldı Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin aile içi şiddet dahil kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmek ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için son 15 yılda önemli adımlar attığını söyledi.
27.07.2022 Gündem
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini ve bu konudaki Danıştay kararını üzüntü ile karşıladığını söyledi. Alsalem, "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini sözleşmeden çekilme kararını yeniden değerlendirmeye ve sözleşmeyi tanıyan ülkeler arasına tekrar katılmaya teşvik ediyorum" dedi.
27.07.2022 Gündem
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı Birleşmiş Milletler’in Çatışmalarda Cinsel şiddet Özel Temsilciliği ile Ukrayna hükümeti arasında ‘savaşta cinsel şiddete maruz kalanlara yardımcı olmak’ için çerçeve anlaşma imzalandı. BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Pramila Patten dün basına yaptığı açıklamada “Size sözüm, uluslararası hukukun boş bir vaat olmayacağıdır. Bugünün belgeleri yarının kovuşturması olacak” dedi.
4.05.2022 Dünya
UNICEF: Ukraynada 4,8 milyon çocuk yerinden edildi
UNICEF: Ukraynada 4,8 milyon çocuk yerinden edildi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Programları Direktörü Manuel Fontaine, Ukrayna konulu BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, 4,8 milyon çocuğun savaş nedeniyle yerinden edildiğini söyledi.
12.04.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı dehşete düşüren katliam! Ukraynalı gazeteci Bucha'daki vahşeti anlattı: Korkunç tecavüz iddiası...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı dehşete düşüren katliam! Ukraynalı gazeteci Bucha'daki vahşeti anlattı: Korkunç tecavüz iddiası... Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle sürerken dünya Bucha'dan gelen fotoğrafları konuşuyor. Rus ordusunun geri çekilmesi ile bölgede yaşanan vahşet gün yüzüne çıkarken Ukraynalı gazeteci yaşanılanları ABD basınına anlattı. İngiliz Guardian gazetesi ise Rus askerlerinin tecavüzü bir silah olarak kullandığını yazdı.
4.04.2022 Dünya
Kadına şiddetle mücadelede önemli adım! Bakan Soylu duyurdu: Bu sabah itibarıyla başladı
Kadına şiddetle mücadelede önemli adım! Bakan Soylu duyurdu: Bu sabah itibarıyla başladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 2022 Yılı Faaliyet Planı İş birliği Protokolü'nü imzaladı. 3 bakan ile Erbaş, şiddetle mücadele vurgusu yaptı. Bakan Soylu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada "Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli. Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu" dedi.
23.03.2022 Gündem
Kadına uygulanan şiddet sadece fiziksel değil!
Kadına uygulanan şiddet sadece fiziksel değil! Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Berna Ekal, kadına uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığını, çoğu kadının bunun maalesef farkında olamadığını dile getirdi. Dr. Ekal, “Kadının, kazancına el koymak ya da çalışmasına engel olmak da şiddettir” dedi.
8.03.2022 Gündem
Marilyn Manson'ın korkunç işkenceleri! Rock müziğin ünlü ismi kan dondurdu: Tam 16 kadına cinsel saldırı ve işkence...
Marilyn Manson'ın korkunç işkenceleri! Rock müziğin ünlü ismi kan dondurdu: Tam 16 kadına cinsel saldırı ve işkence... Marilyn Manson 90'larda rock müziğine damga vurmuş ve en tanınmış isimlerindendi. Ancak ne yazık ki Manson'ı bu kez gündeme taşıyan müziği değil, geçmişte beraber olduğu kadınların cinsel şiddet ve işkence iddiaları oldu. Yıl boyunca birçok farklı kadın birbirine çok benzeyen suçlamalar yöneltti Manson'a. Biz de "Ne olmuştu?" diyenler için ilk günden itibaren sürece dair bir özet hazırladık. Okuyunca kanınız donacak...
29.12.2021 Magazin
Mahkeme salonu o sözleri duyunca inanamadı: Üzerine düştüm, iktidarsızım
Mahkeme salonu o sözleri duyunca inanamadı: Üzerine düştüm, iktidarsızım Köpeğe cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan 66 yaşındaki şahıs, çıkarıldığı ilk mahkemede iktidarsız olduğunu savunarak beraatını talep etti.
14.12.2021 Yaşam
RTÜK'ten şiddet, argo ve ihlal cezaları!
RTÜK'ten şiddet, argo ve ihlal cezaları! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şiddet ve korku uyandırıcı unsurların yoğun olarak kullanıldığı belirlenen haber kanalı ile yayınlarında argo ve eleştiri sınırını aşan ifadeler içeren TV ve radyo kanalları hakkında yaptırım uygulandığını açıkladı. RTÜK ayrıca, internet üzerinden yayıncılık yapan lisanssız kuruluşlara lisans başvurusu yapmaları için 72 saat süre tanındığını duyurdu.
8.12.2021 Gündem
Türkiye'nin de bulunduğu 43 ülkeden Çin'e 'Uygur Özerk Bölgesi' çağrısı
Türkiye'nin de bulunduğu 43 ülkeden Çin'e 'Uygur Özerk Bölgesi' çağrısı Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 43 ülke, Birleşmiş Milletler'de (BM) Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara baskı ve şiddet uygulamakla suçlanan Çin'e, "BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri ve bağımsız gözlemcilerin bölgeye derhal ve engelsiz ziyaretine izin vermesi" çağrısı yaptı.
21.10.2021 Dünya
Kabusu yaşıyor... Evin önünde silahıyla bekliyor! 'Gelme anne seni vuracak'
Kabusu yaşıyor... Evin önünde silahıyla bekliyor! 'Gelme anne seni vuracak' Zonguldak'ta, 1,5 yıldır ayrı yaşadığı eşi S.A.'nın kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Filiz Adalı (36), savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eşi hakkında 6 aylık uzaklaştırma kararı verildiği belirten Adalı, "Artık sesimi duyurmak istiyorum. Yıllarca fiziksel ve cinsel şiddet gördüm. Öldürülmek istemiyorum. İsmimin öldürülen kadınlar arasında geçmesini istemiyorum" dedi.
2.07.2021 Gündem
'Cinsel terapi' bahanesiyle kadınları istismar eden şüpheli tutuklandı
'Cinsel terapi' bahanesiyle kadınları istismar eden şüpheli tutuklandı Adana'da, kendisini üniversitede psikoloji bölümü öğrencisi olarak tanıtarak E.M. isimli kadına, eski sevgilisini unutturmak için cinsel terapi yapma bahanesiyle yaklaşan ve olumsuz yanıt alınca da cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Sercan Keskinkılıç (26), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Benzer yöntemlerle başka kadınlara da cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen Keskinkılıç, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
30.05.2021 Yaşam
Rezalet böyle ortaya çıktı: Cinsel birliktelik yaşarsan sevgilini...
Rezalet böyle ortaya çıktı: Cinsel birliktelik yaşarsan sevgilini... Adana'da, E.M., sosyal medya hesabı üzerinden S.K. isimli kişinin kendisine cinsel istismarda bulunduğuna dair yazılı bir mesaj yayınladı. E.M.'nin mesajından sonra aynı kişi tarafından cinsel şiddet ve istismara maruz kaldığını iddia eden çok sayıda kişi de E.M.'ye destek verdi. S.K., iddialar üzerine polis ekiplerince gözaltına aldı.
29.05.2021 Gündem
Adana'daki cinsel saldırı olayına ilişkin EGM'den açıklama
Adana'daki cinsel saldırı olayına ilişkin EGM'den açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya platformlarında, Adana'da kadınları ve reşit olmayan kız çocuklarını zorlayarak cinsel şiddet uyguladığı iddia edilen şüpheli S.K.'nın gözaltına alındığını bildirdi.
29.05.2021 Gündem
Saldırıyla suçlanan Marilyn Manson hakkında tutuklama kararı!
Saldırıyla suçlanan Marilyn Manson hakkında tutuklama kararı! Oyuncular Evan Rachel Wood, Esme Bianco ve rock solisti Ellie Rowsell'in ardından eski asistanı Ashley Walters da Marilyn Manson'a cinsel saldırı ve darp suçlamasında bulunmuştu, ABD'nin New Hampshire eyaletinde polis, müzisyen Marilyn Manson hakkında tutuklama kararı çıkarttı.
26.05.2021 Magazin
Genç kadına işkence! 7 ay zincire bağladı
Genç kadına işkence! 7 ay zincire bağladı Tunceli’de Oktay Güler’in zincire bağlayarak 7 ay işkence yaptığı E.A, komşularının yardımıyla kurtuldu. Kızının konuşacak durumda olmadığı ifade eden baba Ö.A., "Kızım o kadar ağır şeyler yaşamış ki konuşabilecek durumda değil. Aldığı darbelerden dolayı sürekli başının ağrıdığını söylüyor." şeklinde konuştu.
18.05.2021 Yaşam
Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı boşandı
Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı boşandı Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, 2012'de evlendiği eşi Nagehan Kaşıkçı'dan boşandı. Mahkeme, iki tarafı da eşit kusurlu gördüğü için Şaşmaz ve Kaşıkçı'nın tazminat taleplerini reddederken, çocukların velayeti Nagehan Şaşmaz’da kaldı.
17.05.2021 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Cinsel Şiddet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cinsel şiddet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.