Çift Maske

Çift Maske

Son dakika çift maske haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çift maske ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çift maske haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çift Maske

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çift maske gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 çift maske haberi bulunmuştur. Tüm çift maske haberleri aşağıda listelenmiştir.
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’ Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! Günlük vaka ve ölüm sayıları artışa geçti, maske ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. Risk oranı yüzde 99’a kadar yükseldi, tedbir alınmazsa toplu taşımalar çok tehlikeli bir hal alacak. Bir ay öncesine göre 14 günlük koronavirüs vaka sayısı 16 katına, 14 günlük ölüm sayısı 7 katına çıkmış durumda. Uzmanlar ise “Herkes takmıyorsa sizin çift maske takmanız bile virüs bulaşmasını engelleyemez” uyarısında bulundu.
7.08.2022 Sağlık
Maske yasağı kalkıyor mu? Yarı yarıya düştü
Maske yasağı kalkıyor mu? Yarı yarıya düştü Birçok ülkede maske zorunluluğunun kalkmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki haftayı işaret etti. "Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz" diyen Koca'nın açıklamalarının ardından akıllara 'maske kalkacak mı' sorusu geldi. İstanbul'da eczacılar, maske satışlarının pandeminin ilk günlerine kıyasla yarı yarıya düştüğüne dikkat çekerken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, 'maskeyi kimse çıkarmasın' uyarısında bulundu. İstanbul sokaklarında vatandaşlar ise, maske zorunluluğu konusunda ikiye ayrılmış durumda.
20.02.2022 Gündem
Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması!
Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması! Yılbaşında yasak var mı, yarın sokağa çıkma yasağı olacak? 31 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı için açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanınca gözler, artan omicron varyantı nedeniyle bu yıl kutlanacak yılbaşına çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle Avrupa’da birçok ülke yeni tedbirleri hayata geçirdi, yasak kararları aldı. Türkiye'de yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, sorusunun yanıtı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan geldi. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında yasak var mı? İşte 31 aralık sokağa çıkma yasağı son dakika açıklamaları…
30.12.2021 Gündem
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve...
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve... Yılbaşına sayılı günler kala 'yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı' sorusu merak ediliyor. yeni yıl öncesi öne çıkan konulardan oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle gözler bu sene alınacak karara çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle tüm dünya alarma geçerken Türkiye'de vaka sayısına paralel olarak yılbaşında kısıtlama olup olmayacağı araştırılıyor. Öte yandan dünyanın birçok ülkesinde yılbaşıyla ilgili son dakika yasak ve kısıtlama kararları verildi. Peki Yılbaşı sokağa çıkma yasağı olacak mı? 31 Aralık-1 Ocak Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kısıtlama var mı? İşte Türkiye'den ve dünyadan son bilgiler…
29.12.2021 Gündem
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online... Koronavirüs salgınında yeni varyatların ortaya çıkması sonrası yeni tedbirlerin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyordu. Özellikle eğitim sürecinin nasıl devam edeceği hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla araştırılıyordu. Omicron varyantının üniversite öğrencileri arasında görülme sıklığının artması sonucu pek çok üniversiteden uzaktan eğitim kararı geldi. Üniversitelerin ardından lise, ortaokul ve ilkokullar da da uzaktan eğitime geçiş olacak mı?  İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada yılbaşına dikkat çekerek vaka sayılarında patlama görülebileceğini, söyledi. Tükek uzaktan eğitim ile ilgili de; “Üniversite eğitimi; online bir seçenek. Çok da güzel uygulandı geçen sene, salgın bu seyirde devam eder, üniversite öğrencileri arasında bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten gündeme gelir. Öğrencilerimizin sık enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması zaten bunu doğal olarak gerektirir. Şu anda da ona doğru bir gidiş var gibi gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o şekilde artışlar görürsek biz de eğitime online devam edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da vaka sayısı artar bunun önüne geçilemez hale gelirse o zaman orada da özellikle Omicron dalgasıyla birlikte influenza da şu an çok aktif dolayısıyla şu dönem geçene kadar belki kısa bir süre online’a dönülebilir.
29.12.2021 Gündem
31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kapanma var mı?
31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kapanma var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı yasağı hakkında yapılan aramalar yeni yıla günler kala yoğunlaştı. Dünya çapında artan omicron varyantı vakaları vatandaşın yasaklar ile ilgili sorgulama yapmasına neden oldu. 31 Aralık gecesi için plan yapacak vatandaşlar ‘Yılbaşında kapanma var mı?” sorusuna yanıt arıyor.
27.12.2021 Gündem
‘Maske takılsa da güneş koruyucu sürülmeli’
‘Maske takılsa da güneş koruyucu sürülmeli’ Dermatoloji Uzman Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, havanın da ısınmasıyla birlikte cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için bazı önlemler alınması gerektiğini söyleyerek, “Pandemi sürecinde kullanılan maskeler güneşten korumada etkin olmadığı için maske takılsa da güneş kremini sürmeyi ihmal etmemek önem taşıyor” dedi.
28.05.2021 Sağlık
İnal: Henüz, Türkiye mutantı bulmuş değiliz
İnal: Henüz, Türkiye mutantı bulmuş değiliz Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, "Zaman içerisinde mutantlara yeni mutantlar da eklenebilir. Belki Türkiye mutantı da bulunabilir. O zaman da, 'Türkiye mutantında şu özellikle var' denilebilir. Ancak henüz onu bulmuş değiliz" dedi.
11.05.2021 Sağlık
Türkiye aşı uygulamasında dünyada 6’ıncı sırada
Türkiye aşı uygulamasında dünyada 6’ıncı sırada Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Covid-19’la ilgili son gelişmelere değindi. Prof. Dr. Serhat Ünal, Türkiye’nin vaka görülme sıklığında 7’inci sırada olduğunu belirtirken, ‘Türkiye, aşı konusunda tercihini en az yan etkiye sahip Sinovac’tan yana kullandı. Bugüne kadar yapılan araştırmalara göre, Sinovac aşısı yüzde 83,5 semptomatik enfeksiyonlardan korurken, hastaneye yatışların da önüne geçiyor’ dedi. Prof. Dr. Serhat Ünal son araştırmalarla koronavirüsü yok ettiği ispatlanan zerdeçal, zencefil ve nar kabuğu özütü hakkında da bilgi verdi.
25.04.2021 Sağlık
'Aşı, ağır seyri ve ölümleri engelleyecek, mutlaka olun'
'Aşı, ağır seyri ve ölümleri engelleyecek, mutlaka olun' Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, aşı karşıtlığının kendilerini kaygılandırdığını belirterek, "Aşının hastalığın ağır seyretmesini, yoğun bakıma düşüşü ve ölümleri engelleyeceğini biliyoruz. O yüzden vatandaşlarımız herhangi bir aşı seçip mutlaka olsunlar” dedi.
24.04.2021 Sağlık
Otobüste kontrolde fark edildi! Anında indirilip götürüldü...
Otobüste kontrolde fark edildi! Anında indirilip götürüldü... Çorum'da yolcu otobüsünde yapılan kontrollerde sistemde koronavirüs testi pozitif görünen R.Y. (22) adlı kadın, hastaneye kaldırıldı. Çift maske takılan otobüsteki yolcuların ise Konya'da gözlem altına alınacağı belirtildi.
14.04.2021 Gündem
Maske ile ilgili korkutan açıklama! Yüzde 10...
Maske ile ilgili korkutan açıklama! Yüzde 10... Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen maskelerle ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Uzmanlar artan mutasyonlu virüs vakalarına karşı özellikle çift maske takılması konusunda uyarıda bulunurken, piyasadaki maskelerin hâlâ yeterli standartta olmadığı belirtildi. Özellikle meltblown koruyucu olmayan ürünlere karşı harekete geçen yetkili kurumlar 400’ün üzerinde markaya ait maskeyi teste aldı. Çıkacak sonuca göre bu maskelerin büyük bölümü piyasadan toplatılacak.
6.04.2021 Gündem
Herkes sokakta, iğne atsan yere düşmez, caddeler doldu...
Herkes sokakta, iğne atsan yere düşmez, caddeler doldu... Koronavirüs vakalarında yaşanan artışa rağmen caddeler, sahiller doldu taştı. Güzel havayı fırsat bilenler sahillere akın etti. Kimi fotoğraf çektirirken kimi de çocuklarını gezdirdi.
27.03.2021 Yaşam
Uzmanı uyardı: Okula başlayan çocuklarda sık görülür
Uzmanı uyardı: Okula başlayan çocuklarda sık görülür Havaların serinlemesi ve okulların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun görülme sıklığının da artmaya başladığını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Habibe Duman, “Son dönemlerde çocuğu öksüren, ateşi çıkan ya da boğazı ağrıyan her anne baba çocuğun koronavirüse yakalandığı noktasında endişe duyuyor. Ancak okula başlayan çocuklarda sık solunum yolu enfeksiyonları görülmektedir” diye konuştu.
26.03.2021 Sağlık
Ramazan Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Ramazan’da korona tedbirleri yolda!
Ramazan Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Ramazan’da korona tedbirleri yolda! İllerin renk ve risk haritasındaki durumu tüm Türkiye’nin en önemli gündem konusu. Koronavirüs Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantılarının da birinci gündem maddesi olan risk haritasındaki kırmızı illerin artışı yeni tedbirlerin alınmasını beraberinde getirecek. Türkiye'de her geçen artan vaka sayıları tedirginlik yaratıyor. Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala yeni yeni tedbirlerin alınacağı iddia ediliyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?
23.03.2021 Gündem
Acil servis ekipleri gece gündüz demeden görev başında
Acil servis ekipleri gece gündüz demeden görev başında Ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren acil servis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde zorlaşan şartlarda görevlerini fedakarca sürdürüyor.
21.03.2021 Sağlık
Mutasyonlu virüs uyarısı! Üst düzey tedbir...
Mutasyonlu virüs uyarısı! Üst düzey tedbir... Türkiye’de de rastlanan mutasyonlu virüse karşı en güçlü silahın bağışıklık sistemi olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Aylin Türksever Tetiker, uyarılarda bulundu. Tetiker, "Aşı olana kadar gerekli tedbirleri üst düzeyde alarak bu salgınla hep beraber mücadele edebiliriz" dedi.
19.03.2021 Sağlık
Mutasyonlu virüs alarmı! 20 kişide tespit edildi, karantina başladı
Mutasyonlu virüs alarmı! 20 kişide tespit edildi, karantina başladı Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Çınaraltı Mahallesi mutasyona uğramış koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine kısmen karantinaya alındı. Mahalleye giriş-çıkışlar, jandarma denetiminde yapılıyor.
2.03.2021 Gündem
Mutant’ virüsle bulaş 1.5 kat arttı!
Mutant’ virüsle bulaş 1.5 kat arttı! SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 8-14 Şubat tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz için mutasyon virüs uyarısı yapıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Farabi Hastanesi Test Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Faruk Aydın, “Bulaşın bir buçuk misli arttığı ispatlanmış durumda. O nedenle maske mesafe ve hijyen kurallarını daha da arttırmamız gerekiyor. Kalabalıkta çift maske kullanılmalı. Mesafede de 1 buçuk metreden 2 metreye çıkartılması önemli” dedi.
21.02.2021 Sağlık
Merdiven altı maske uyarısı
Merdiven altı maske uyarısı Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, koronavirüsten korunmak için merdiven altı üretilen maskelerin kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Cüzi fiyatta satılan ve sağlıksız malzemeden olduğunu hissedebileceğiniz maskelerin kullanımını önermiyoruz. Bu virüsten korumasının dışında, yüzümüzde bulunmasından kaynaklı başka rahatsızlıklara neden olabilir" dedi.
19.02.2021 Sağlık
Maskede alerjik reaksiyona dikkat!
Maskede alerjik reaksiyona dikkat! Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dermatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Selda Pelin Kartal, koronavirüs önlemleri kapsamında kullanılan maskelerin yapımında kullanılan bazı maddelerin alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini söyledi. Kartal, "O yüzden vatandaşlarımız bakanlık onaylı maskeleri tercih etsinler" dedi.
16.02.2021 Sağlık
Bu yöntem Kovid-19'a karşı  daha iyi koruyor
Bu yöntem Kovid-19'a karşı daha iyi koruyor Tek kullanımlık maskenin üzerine kumaş maske takmanın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı daha fazla koruma sağladığı tespit edildi.
13.02.2021 Sağlık
Mutasyonlu virüsten korunmak için 7 kritik kural!
Mutasyonlu virüsten korunmak için 7 kritik kural! Bir yıldan daha fazla bir süredir tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüste yeni bir aşamaya geçildi. Dünya aşılama çalışmalarına hız verirken aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan mutasyonlu virüs ile de mücadele ediyor. Hızlı yayılan ve mutasyona uğrayan virüsün farklı varyantları tespit edilmeye çalışılırken uzmanlar da mutasyon geçirmiş virüs ile ilgili kritik uyarılar yapıyor. Peki, Mutasyonlu virüs belirtileri nelerdir? Mutasyonlu virüs nasıl anlaşılır? Mutasyonlu virüsten nasıl korunuruz? İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. M. Servet Alan, mutasyon geçiren COVID-19 virüsü hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
11.02.2021 Sağlık
Çift maske takmak işe yarıyor mu? Herkes merak ediyordu
Çift maske takmak işe yarıyor mu? Herkes merak ediyordu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, çift maske takmanın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koydu.
10.02.2021 Dünya
Mutasyonlu virüs görülen Eskişehir'de korkutan kalabalık
Mutasyonlu virüs görülen Eskişehir'de korkutan kalabalık Son bir haftada 24 kişide mustant virüs tespit edilen Eskişehir'de, hava sıcaklığının 17 dereceye kadar yükselmesiyle, semt pazarları ile araç trafiğine kapalı olan caddelerde oluşan yoğunluk tedirginlik yarattı. Günlük ortalama 50 kişinin pozitif vaka olarak tespit edildiği kentte, marttan bu yana 739 kişi hayatını kaybetti. Kentte 371'i evde toplam 509 kişinin tedavisi sürüyor.
10.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çift Maske ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çift maske haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.