Check Up

Check Up

Son dakika check up haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan check up ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını check up haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Check Up

haberleri sayfasında son dakika yaşanan check up gelişmeleri de dahil olmak üzere 362 check up haberi bulunmuştur. Tüm check up haberleri aşağıda listelenmiştir.
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Magazin
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi Akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olduktan sonra kameraların karşısına geçen sunucu ve yapımcı Armağan Çağlayan, "Gerçekten erken teşhis, hayat kurtarıyormuş. 6 ay sonra gelmiş olsam belki farklı bir senaryo olacaktı" dedi.
5.12.2022 Magazin
Armağan Çağlayan'dan haber var!
Armağan Çağlayan'dan haber var! Geçen haftalarda sosyal medya hesabında akciğer kanserine yakalandığını duyuran Armağan Çağlayan bu kez hayranlarını sevindiren bir haber verdi. Ünlü televizyoncu 4.5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından kanserli kitleden kurtuldu.
1.12.2022 Magazin
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Alan büyük zarar ediyor!
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Alan büyük zarar ediyor! İkinci el araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. İkinci el araba almak isteyenlere çok kritik uyarılar geldi. Yaz aylarının yaklaşmasıyla ikinci el araçlara olan ilginin ve fiyatların artışı, otomobillerde gerçekleştirilen hileleri de doğru oranda tekrar artırmaya başladı. Yakın zamanda İstanbul'da ekspertizi yapılan 2019 model B segmenti bir otomobilin, sahibi tarafından arkadaşından orijinal ve boyasız olarak satın alındığı, ancak otomobilde 4 kapının çıkma olarak takıldığını söyleyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre "Boya ölçümünde bakıldığı zaman karoseri boyasız gibi görünen aracın orta direklerinde ve şasisinde teknik ekibimiz boya tespit etti, hasar kaydı olmamasına rağmen 4 kapının kazalı bir araçtan çıkma olarak takıldığı anlaşıldı. 280-290 bin TL fiyatla satılabilecek bu araç, 355 bin TL'ye satın alınmış. Hasar kaydı geçmişi olmasa dahi, sadece boya kontrolü yeterli değil, sökme-takma ve iç bölümlerdeki boyaların tespiti tüketicileri 100 bin TL'den fazla bir olası zarardan korur." açıklamasını yaptı.
30.05.2022 Ekonomi
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti!
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti! 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 29. yılında Koruma Müdürü Musa Öztürk, Özal’ın kendini Bosna Hersek için feda ettiğini söyledi.
19.04.2022 Gündem
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası! Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022 Sağlık
2.elde uzaktan ekspertiz!
2.elde uzaktan ekspertiz! 2.el araçlardaki ekspertiz hizmetleri ihtiyaca göre farklılaşmaya başladı
22.02.2022 Otomobil
Oto ekspertizde MR dönemi!
Oto ekspertizde MR dönemi! Otomobillerde MR cihazıyla ekspertiz ve check-up hizmeti sunmaya başlanıyor
4.02.2022 Otomobil
Sağlık turizminde Türkiye’ye talep artıyor
Sağlık turizminde Türkiye’ye talep artıyor Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılında Türkiye 1 milyon civarında yabancı hastayı ağırladı. 2023’te ise 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar gelir öngörülüyor. Sağlık turizminin bileşenlerinden ağız ve diş sağlığında ise Türkiye gün geçtikçe değer kazanıyor, yabancıların tedavi talepleri artıyor.
1.02.2022 Sağlık
Her 100 araçtan 14'ü pert çıktı
Her 100 araçtan 14'ü pert çıktı 2021 yılında yapılan ekspertiz işlemlerinde ortalama her 100 araçtan 14'ünün pert (ağır hasarlı) olduğu belirtildi.
10.01.2022 Otomobil
Spor yapmaya başlayacaklara kritik uyarı!
Spor yapmaya başlayacaklara kritik uyarı! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, salon sporlarına başlayacak olan kişinin hem kardiyolojik açıdan hem de ortopedik açıdan check-up'tan geçmesini tavsiye etti.
3.01.2022 Sağlık
Aşı kalbi virüsten koruyor mu?
Aşı kalbi virüsten koruyor mu? Aşıların ve virüsün kalbe etkisinin kamuoyunda aylarca tartışıldığına dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “İnsanlar kalp adalesinin iltihabına yol açıyor diye aşıya karşı mesafeli davrandılar. Amerikan Hastalık Koruma ve tedavi Kurumu’nun araştırması var. Baktığımızda koronavirüsün kendisinin kalp adalesi iltihabına yol açması çok çok daha fazla. O nedenle aşıdan korkarken kalp konusunda daha büyük sorunlara yakalanma durumu söz konusu. Aşılar bu konuda son derece güvenli.
7.12.2021 Sağlık
Resmen duyuruldu! Kredi kartı, EFT, havale, FAST... Hepsi için geçerli
Resmen duyuruldu! Kredi kartı, EFT, havale, FAST... Hepsi için geçerli Banka müşterilerini ilgilendiren önemli karar! EFT, havale, FAST... Hepsini kapsıyor. Resmi açıklama geldi. Albaraka Türk'ten önemli adım. Birçok avantaj aynı anda sunuluyor. "Eflatun Bankacılık” sistemi hayata geçirildi. Kadın müşterilere özel olarak sunulan bankacılık hizmetinde kredi kartı ücreti alınmayacak. Ayrıca TL, döviz veya altın gibi tüm cari ve katılma hesaplarından hiçbir koşul gerektirmeksizin hesap işletim ücreti alınmayacak.
6.10.2021 Ekonomi
Andropoz depresyonu tetikliyor
Andropoz depresyonu tetikliyor Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp hastalığına yol açan 12 risk faktörüne dikkat! Son yıllarda kalp ve damar hastalıkları yaş ve cinsiyet farkı gözetmeden artış gösteriyor. Toplumun her kesiminden insanın yaşam kalitesini bozan kalp hastalıklarında temel çözüm, değiştirilebilir risk faktörlerinin ortadan kaldırılıp, hastalığın oluşumunun önlenmesi olarak ifade ediliyor. Bununla birlikte düzenli kontrollerin yapılması kalp sağlığını korumada anahtar rol oynuyor. Uzman Dr. Nuri Cömert “29 Eylül Dünya Kalp Günü” nedeniyle kalp sağlığını olumsuz etkileyen faktörler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
28.09.2021 Sağlık
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar Dünyada en fazla ölüme sebep olan hastalıkların başında gelen kalp-damar hastalıkları ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, 10 maddede doğru bilinen yanlışları anlattı.
28.09.2021 Sağlık
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin olabileceğini söyleyerek, “Kişiler bu sorunları sadece kendilerinin yaşadığını düşünüp, uzmana başvurmuyor. Ama hepsinin tedavisi var, mutlaka bir doktora gidin” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Düzenli cinsel yaşam beyni uyarıyor! Beyin sağlığı için tavsiyeler!
Düzenli cinsel yaşam beyni uyarıyor! Beyin sağlığı için tavsiyeler! Beynin hareket, algı, yargı, yürütme ve duygu organı olduğundan beyin sağlığının beden ve akıl sağlığı anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Beyin sağlığının korunması için düzenli hareket, düzenli beslenme, yeni şeyleri öğrenmek ve değişen durumlara kendimizi adapte etmek önemlidir.” diye konuştu. Tanrıdağ, beyin sağlığını korumada beyin check-up’ının önemini de vurguladı.
21.07.2021 Sağlık
Araba alacaklar dikkat! Flaş açıklama, ikinci el...
Araba alacaklar dikkat! Flaş açıklama, ikinci el... Sıfır araba piyasasında yaşanan çip krizi nedeni ile araba fiyatlarında artış görüldü. Araba almak isteyen pek çok kişi de bu artış nedeni ile ikinci el arabaya yöneldi. Yaz aylarının gelmesi, pandemi sürecinde normalleşmenin başlaması da ikinci el araç fiyatlarının da artışına neden oldu. Araba almak isteyenler bütçelerine uygun seçenekleri değerlendirirken yetkililer önemli uyarılarda bulundu. İkinci ele artan talep sonrası dolandırıcılar da boş durmuyor. Yetkililer ikinci el araç alacakları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yapılan dolandırıcılık yöntemini şöyle anlatıyor: “Araçların şasi ve motor numaraları standart dışı uygulamalarla kazınıyor. Yerine ağır hasarlı ya da trafikten men edilmiş araçların motor ve şasi numaraları benzer fontlarla mühür şeklinde vurularak aktarılıyor.”
19.07.2021 Ekonomi
İki kanser hastası aynı anda tedavi edildi
İki kanser hastası aynı anda tedavi edildi Türk Üroloji Derneği ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle iki kanser hastası, aynı anda canlı yayınla ameliyat edildi. Yurt içi ve yurt dışından birçok doktorun katıldığı ameliyat, yapılan fikir paylaşımları ile teorik tıp eğitimine örnek online gece ameliyatı oldu. Hastalar, robotik ve laparospik olarak gerçekleştirilen 2 farklı operasyon ile sağlığına kavuştu.
21.06.2021 Sağlık
Sigorta eksperleri nasıl çalışıyor?
Sigorta eksperleri nasıl çalışıyor? Son yıllarda sıklıkla yaşanan doğal afetler ve pandemi toplumdaki sigorta bilincini artırsa da, halen bazı konularda yeterli bilgi sahibi bulunmuyor.
18.06.2021 Otomobil
Pilot Garage ve VavaCars'tan ikinci elde işbirliği!
Pilot Garage ve VavaCars'tan ikinci elde işbirliği! Türkiye çapında, 250'yi aşkın farklı noktada oto ekspertiz ve oto check-up hizmeti veren Pilot Garage, ikinci el araç sektörünün önemli oyuncularından VavaCars ile işbirliğine imza attı.
18.06.2021 Otomobil
Oto servislerine ilgi artıyor!
Oto servislerine ilgi artıyor! Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte özellikle mekanik bakım hizmeti veren özel oto servislerinde gözle görülür hareketlilik yaşanmaya başladı.
14.06.2021 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Check Up ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki check up haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.