Çed

Çed

Son dakika çed haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çed ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çed haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çed

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çed gelişmeleri de dahil olmak üzere 103 çed haberi bulunmuştur. Tüm çed haberleri aşağıda listelenmiştir.
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
Faiz ve kredi kararı! Bakan resmen duyurdu, 81 ilde uygulanacak...
Faiz ve kredi kararı! Bakan resmen duyurdu, 81 ilde uygulanacak... Hükümet harekete geçti, 81 ilde uygulanacak. Kredi ve faiz kararını Bakan Kurum resmen duyurdu. Kentsel dönüşümü hızlandıracak hamle geliyor. Kentsel dönüşümün hızlanması ve belediyelerin daha aktif rol alması için önemli bir adım atıldı. Bakan Murat Kurum, “Şimdi kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyor; belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz” dedi. İşte yeni kararın ayrıntıları...
30.07.2022 Ekonomi
Kamyonet devrildi: 2 yaralı
Kamyonet devrildi: 2 yaralı Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, devrilen kamyonetin sürücüsü Orhan Tosun (40) ile yanındaki Ali Bolat (44) yaralandı.
28.07.2022 Yaşam
Altın fışkıracak! Onay verildi
Altın fışkıracak! Onay verildi GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ tarafından Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden işletme ruhsatı dahilinde yer alan Söğüt Altın Madeni Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) onay süreci tamamlandı.
18.11.2021 Ekonomi
Bakan Kurum'dan son dakika  'Kanal İstanbul' açıklaması
Bakan Kurum'dan son dakika 'Kanal İstanbul' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların ne yazık ki bir tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Bir bakıyorsunuz müteahhitler tehdit ediliyor, bir bakıyorsunuz devlet kurumları, bakanlık çalışanları, kurumların başındaki yöneticiler tehdit ediliyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki bu millet, bu tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görüyor ve gereken cevabı da verecektir." dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Kanser aşısı için müjde geldi! Uğur Şahin onay süresini açıkladı
Kanser aşısı için müjde geldi! Uğur Şahin onay süresini açıkladı Koronavirüs aşısını geliştirerek insanlığa umut olan BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, üzerinde çalıştıkları kanser aşısıyla da yeni bir müjde vermeye hazırlanıyor. Kanserin bu şekilde kontrol altına alınacağına inandığını söyleyen Şahin, geliştirdikleri aşının deneme çalışmalarına başladıklarını belirterek, ilk kanser aşılarının onayı için tahmini süreyi açıkladı.
19.10.2021 Sağlık
Kanal İstanbul için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem başlatıyoruz
Kanal İstanbul için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul'da Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizin gelişmesi yolunda atılan adımlara bir yenisini ekliyoruz. Bugün Türkiye'nin kalkınmasında yeni bir dönem başlatıyoruz." dedi.
26.06.2021 Siyaset
Recep ayı ibadetleri nelerdir? Recep ayı duası Türkçe- Arapça seçenekli ve Recep ayı namazı nasıl kılınır, zikirleri ile tesbihleri nelerdir?
Recep ayı ibadetleri nelerdir? Recep ayı duası Türkçe- Arapça seçenekli ve Recep ayı namazı nasıl kılınır, zikirleri ile tesbihleri nelerdir? Ramazan ayının müjdecisi üç aylar başladı. Recep ayıyla başlayan 3 aylar Şaban ayıyla devam ediyor ve 11 ayın sultanı Ramazan ayıyla sona ediyor. 13 Şubat bugün ise Recep ayı idrak edilecek. Mübarek üç aylardan biri olan Recep ayını ibadetlerle geçirecek olan müminler, Recep ayında okunacak duaları, çekilecek zikirleri ve teşbihleri araştırıyor. Recep ayı ibadetleri nelerdir? Recep ayı duası Türkçe- Arapça seçenekli ve Recep ayı namazı nasıl kılınır, zikirleri ile teşbihleri nelerdir? İşte üç ayların faziletleri ve yapılacak ibadetler…
13.02.2021 Gündem
Yerli otomobil Yatırım Teşvik Belgesi'ni aldı
Yerli otomobil Yatırım Teşvik Belgesi'ni aldı Geçtiğimiz günlerde fabrika için ÇED'den olumlu rapor alan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu bugün de Yatırım Teşvik Belgesi aldığını duyurdu.
4.06.2020 Otomobil
Yerli otomobilde ÇED Raporu görüşe açıldı
Yerli otomobilde ÇED Raporu görüşe açıldı Türkiye'nin üreteceği yerli otomobil ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu görüşe açıldı.
14.05.2020 Gündem
Yerli otomobilde ÇED başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı
Yerli otomobilde ÇED başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Gemlik'te Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyası, halkın görüşüne açıldı.
2.03.2020 Ekonomi
Kanal İstanbul ile ilgili flaş gelişme!
Kanal İstanbul ile ilgili flaş gelişme! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu bugün itibarıyla onayladıklarını açıkladı. Bakanı Kurum, "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ne 1 milyon 209 bin başvuru yapıldığını duyurdu.
17.01.2020 Gündem
Kanal İstanbul planında flaş değişiklik!
Kanal İstanbul planında flaş değişiklik! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul Rezerv Yapı Alanı'nın 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda değişiklik yapıldı. Değişiklikle Kanal İstanbul'un her iki yakasında 500 bin nüfusa hitap edecek mahalle konseptinde yatay mimarinin hakim olduğu düşük yoğunluklu konut alanlarının yer alabileceği yeni yerleşim bölgeleri öngörülüyor.
31.12.2019 Gündem
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul projesi ÇED Raporu ile ilgili açıklama
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul projesi ÇED Raporu ile ilgili açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul projesi ÇED Raporu ile ilgili açıklama yaptı. Kurum, "Yapım maliyetleri 10 milyar lirayı bulmamaktadır. 23 milyar liradan fazla maliyet iddiası da tamamen asılsızdır. İBB'nin bu projeye bir katkısını zaten beklemiyoruz. Önümüzdeki yıl projenin yapımına başlanacak. Kaynaklar en etkin ve yerinde kullanılarak bu proje yapılacaktır." dedi.
26.12.2019 Gündem
Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak? Kanal İstabul'un güzergahları!
Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak? Kanal İstabul'un güzergahları! Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul projesi bugünlerde gündemden düşmüyor. Kanal İstanbul hakkında gelen son dakika bilgilere göre ise, Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun bulunarak kabul edildi. Peki, Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul nereye yapılacak? Kanal İstanbul projesi güzergahı nerelerden geçiyor? İşte Kanal İstanbul hakkında merak edilenler…
23.12.2019 Gündem
Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme!
Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme! ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporunun yeterli bulunarak, halkın görüşüne açıldığını duyurdu.
23.12.2019 Ekonomi
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek Define arama projelerine 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporu talep edilmesini içeren, 'ÇED Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre define aramak isteyenler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvuracak. İl Müdürlüğü gerekirse define arayacak kişiden ÇED raporu talep edecek.
28.11.2019 Gündem
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye...
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye... ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İkinci bir Dipsiz Göl vakası yaşanmaması için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği'nde değişikliğe gittik. Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun define kazısı yapacak firmalar, kişiler bakanlığımızdan ÇED raporu olmak zorundalar" dedi.
23.11.2019 Gündem
DSİ'den İstanbul'a yeni baraj! 263 milyon TL...
DSİ'den İstanbul'a yeni baraj! 263 milyon TL... Devlet Su İşleri'nce (DSİ) İstanbul'a, günlük 1 milyon 152 bin metreküp ek suyun sağlanacağı yeni baraj yapılacak. Şile- Ağva yakınlarında kurulacak Sungurlu Barajı için yeni çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlandı. Yeni baraj, yaklaşık 5 yılda tamamlanacak ve 263 milyon 82 bin TL'ye mal olacak.
1.11.2019 Gündem
Aydın'da trafik kazası: 1 ölü
Aydın'da trafik kazası: 1 ölü Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde otomobille tırın çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
16.02.2019 Gündem
Bodrum’da turistik tesis tartışması
Bodrum’da turistik tesis tartışması Çevre örgütleri Tavşanburnu Koyu’nda yapılan turistik tesisin kaçak olduğunu belirterek inşaatın durdurulmasını isterken, tesisin sahibi “1 milyar dolarlık tesis hiç kaçak olur mu, projeyi 2004 yılında imzaladık” dedi
7.05.2018 Gündem
Zeytin ağacı isyanı
Zeytin ağacı isyanı Amasra’da daha önce 5 kez ÇED başvurusu reddedilen şirketin yapmayı planladığı termik santral için satın aldığı zeytinlikteki ağaçları sökmesi, köyde yaşayanları ve doğa severleri ayağa kaldırdı.
29.09.2021 Gündem
Kanal İstanbul’da ihale zamanı
Kanal İstanbul’da ihale zamanı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinde hedeflerinin güzergah ve ÇED süreci dahil tüm çalışmaları 2018 yılı ilk yarısında bitirip, ikinci yarının başında da ihale sürecini başlatmak olduğunu söyledi
14.12.2017 Ekonomi
‘Gökçeada’ya maden izni adanın yıkımı demektir’
‘Gökçeada’ya maden izni adanın yıkımı demektir’ Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’da madencilik faaliyeti için ÇED sürecinin başlatılması büyük tepki topladı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin: Maden izni ekonomik cinayettir
12.12.2017 Yaşam
Senoz Vadisi’nde ‘ÇED’ isyanı
Senoz Vadisi’nde ‘ÇED’ isyanı Bugüne kadar 14 kez iptal davası açan yöre halkı bir kez daha ‘ÇED gerekli değildir’ kararına isyan etti ve 15’inci kez dava açtı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çed ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çed haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.