Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Son dakika Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çanakkale onsekiz mart üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 368 çanakkale onsekiz mart üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm çanakkale onsekiz mart üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığı tespit edildi
Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığı tespit edildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Buğra Terzi, harp cerideleri üzerinde yaptığı araştırmalar sırasında Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın mevcudunun hepsini şehit verdiği bilgisini yanlış olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma Görevlisi Terzi, "Yaptığımız çalışmalarda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığını tespit ettik. Bize harp cerideleri bunun kesin olduğunu kanıtladı" dedi.
13.03.2024 Gündem
Üniversiteler tatil mi? 11 Ocak Bursa, Tekirdağ, Çanakkale üniversiteler tatil mi oldu?
Üniversiteler tatil mi? 11 Ocak Bursa, Tekirdağ, Çanakkale üniversiteler tatil mi oldu? Yoğun kar yağışı olan şehirlerde tatil haberleri gelmeye devam ediyor. Üniversitelerin ön lisans, lisans programlarında okuyan öğrencilr için bugün devam eden olumsuz hava koşulları derslere ara verilecek mi sorusunu da gündeme getirdi. Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'de ilk ve orta dereceli okullarda 1 günlük tatil ilan edildi. Son olarak Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi'nden son dakika açıklaması geldi. Peki 11 Ocak Üniversiteler tatil mi? Çanakkale, Tekirdağ ve Bursa üniversiteler tatil mi?
11.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Bozcaada Kalesi’ndeki arkeolojik kazılarda, kültürel katmanlaşmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Kalenin ilk yapımı öncesi Bizans ve Roma dönemlerinde de iskan gördüğü ve hatta Geç Tunç Çağı sırasında da yerleşildiğine dair bulgular ortaya çıktığı bildirildi.
25.11.2023 Gündem
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
13 üniversiteye yeni rektör atandı
13 üniversiteye yeni rektör atandı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.06.2023 Gündem
Çanakkale Savaşları'nda görev yapan süvari atı 'Bill'in mezarı Çanakkale'de!
Çanakkale Savaşları'nda görev yapan süvari atı 'Bill'in mezarı Çanakkale'de! Çanakkale Savaşları'nda Avustralya'nın 7'nci Süvari Alayı'nca Arıburnu ile Anafartalar cepheleri arasında haberleşmede kullanılıp, başarıları ile efsaneleşen, savaşta sonra yine görev için geldiği Çanakkale'de ölen süvarı atı 'Bill', burada gömüldü, başına da mezar taşı dikildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden emekli öğretim görevlisi ve turist rehberi Kenan Çelik, Avustralya'da bronz bir heykeli de bulunan 'Bill'in, Çanakkale Savaşları'nda görev alıp, adına mezar taşı dikilen tek süvari atı olarak tarihe geçtiğini söyledi.
28.05.2023 Yaşam
Üniversiteden mezun olan kızı için at üstünde 5 gün yolculuk yaptı
Üniversiteden mezun olan kızı için at üstünde 5 gün yolculuk yaptı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) okuyan kızı Zeynep Kerse'ye (22) verdiği sözü tutan, Türkiye Binicilik Federasyonu'nda lisanslı ‘endurance binicisi’ olan Selman Kerse (51), İstanbul'un Silivri ilçesinden atıyla yola çıkarak 300 kilometreden fazla yolu 5 günde gidip, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde kızıyla buluştu. Yolculuğun kendisini çok zorladığını söyleyen Kerse, "Her şey kızım içindi, çok mutluyum. Şu an çok duyguluyum, kızımla biraz özlem gidermek istiyorum. Ben sözümü tuttum kızım da sözünü tuttu okulunu bitirdi" dedi.
23.05.2023 Yaşam
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan sürecin detayları tek tek anlattı.
16.05.2023 Yaşam
Prof. Dr. Bekler: Artık depremi bekliyoruz, umarım iyi karşılarız
Prof. Dr. Bekler: Artık depremi bekliyoruz, umarım iyi karşılarız Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, beklenen Marmara depremiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bazı gelişmeler olduğuna dikkati çeken Bekler, “Bunun zamanını tabii bilemiyoruz ama şimdiye kadar bizim bütün hazırlıkları bitirmiş olmamız gerekiyordu. Artık depremimizi bekliyoruz. Bir şekilde bu depreme bir misafir gözüyle bakmıyoruz ama deprem kapımızı bir kere çalacak. Umarım iyi karşılarız” dedi.
9.03.2023 Gündem
Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’nda yazdığı 2 bin emri kitap haline getirildi
Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’nda yazdığı 2 bin emri kitap haline getirildi Çanakkale Savaşları’nda Gelibolu’da düşman askerini durdurarak Anafartalar Kahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk, 8 ay boyunca cephede düşman ile göğüs göğse çarpışırken, 2 bine yakın emir yazdı. Cumhuriyet'in 100’üncü yılına özel Mustafa Kemal Atatürk’ün cephesi yazışmaları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat başkanlığında 800 sayfalık kitap haline getirildi. Bu kitapta Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 bine yakın eserinden 800 tanesi ilk kez ortaya çıktı.
28.02.2023 Gündem
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici'
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici' Çanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen, 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda, kuraklık nedeniyle 10 milyon metreküp su kaldı. Barajın su seviyesinin düşmesiyle Skepsis Antik Kenti'ne ait yaklaşık 1500 yıllık hamam ve kilise kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı.
25.11.2022 Yaşam
Ali Şansalan kimdir, nereli, kaç yaşında? Beşiktaş Trabzonspor derbisinin hakemi Ali Şansalan’ın biyografisi!
Ali Şansalan kimdir, nereli, kaç yaşında? Beşiktaş Trabzonspor derbisinin hakemi Ali Şansalan’ın biyografisi! Süper Lig'de 10. haftanın hakemleri açıklandı. Haftanın en önemli maçı olan Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasını Ali Şansalan yönetecek. Peki, Beşiktaş Trabzonspor derbisinin hakemi Ali Şansalan kimdir?
12.10.2022 Şampiy10
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A uydusunu 2023'te uzaya fırlatma hedefimiz var
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A uydusunu 2023'te uzaya fırlatma hedefimiz var Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2023 yılında uzay vizyonunda çok önemli aşamalara geçeceğiz. Türksat 6A uydusunu 2023 yılında uzaya fırlatma hedefimiz var. Uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız" dedi.
11.10.2022 Siyaset
Tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 54 yaralı
Tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 54 yaralı Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, tur otobüsünün su kanalına devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, şoför dahil 54 kişi yaralandı.
3.09.2022 Yaşam
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı Çanakkale Boğazı'nda tekneyle balık avlayan Hakan Karakaş'ın oltasına yaklaşık 3 metre boyunda boz camgöz türü köpek balığı takıldı. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Karakaş, ardından balığı oltadan kurtarıp denize bıraktı.
3.09.2022 Yaşam
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor'
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor' Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Hayvansal süte alternatif olarak bitkisel esaslı süt ve dondurma üretimi projesi gerçekleştiriliyor. Proje hakkında konuşan, Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, “Gıda endüstrisi süte benzeyen ama süt olamayan yeni ürünler üretiyor” dedi.
11.08.2022 Sağlık
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktası Türkiye, bugün artık yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri konumunda" dedi.
27.07.2022 Ekonomi
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri?
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatılıyor mu? Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu. Peki, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı?
26.07.2022 Eğitim
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.
26.07.2022 Eğitim
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Yunanistan'a uyarı: Sırtını sıvazlayanlara prim vermesin
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Yunanistan'a uyarı: Sırtını sıvazlayanlara prim vermesin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ege'deki Yunan adalarının silahlandırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara asla prim vermesin ve meseleleri içinden çıkılmaz, çözülmez bir hale getirmesin. Türkiye ne Doğu Akdeniz'de, ne Mavi Vatan'da, ne Adalar Denizi'nde, ne de bütün bu coğrafyada hiçbir hakkının çiğnenmesine göz yummayacak, müsaade etmeyecektir" dedi.
26.06.2022 Siyaset
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı Çanakkale Kara Savaşları 107nci yıl dönümünde Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler anıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale tek vücut olmuş Türk milletinin birlikte atan kalbi, beraber yürüdüğü yol, her şeyini feda etmeye hazır olarak kenetlendiği inanmışlıktır" dedi.
24.04.2022 Gündem
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir"
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir" Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümünü anma etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale, medeniyetimizde insana verilen değerin, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin, savaşın yıkımına şahit olan gözlerin yine de insana bakışının değişmediğinin belgesidir. Bunun aksini söyleyenlerin yalanları da Çanakkale cephelerinin gerçeği karşısında mağlup olmuştur" dedi.
24.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çanakkale onsekiz mart üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.