Caiz

Caiz

Son dakika Caiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Caiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Caiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Caiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan caiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 caiz haberi bulunmuştur. Tüm caiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)?
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)? Kefirin haram olup olmadığına yönelik araştırmalar sorgulanıyor. Vatandaşlar kefir haram mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kefir haram mı?
26.03.2024 Gündem
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı?
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı? Ramazan ayında kişisel bakımlarını ihmal etmek istemeyenler, lazer epilasyonun oruç üzerindeki etkilerini öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Lazer uygulanan bölgelerin oruçlu iken önemli olduğu düşünülerek, Diyanet'in konuyla ilgili açıklamaları merak konusu oldu. Peki, Oruçluyken lazere gitmek orucu bozar mı, oruçluyken lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Münakehat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Münakehat Konuları Nelerdir?
Münakehat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Münakehat Konuları Nelerdir? İslam hukuku içerisinde yer alan fıkıh adına münakehat denilmektedir. Fıkıh alanı oldukça kapsamlıdır. Geniş alanlarda özel çalışmalar yapılarak insanların bu çalışmalar üzerinde bilgilendirilmesi sağlanır. Özellikle İslami ve aile konuları hakkında bilgi veren alanlardan biridir.
31.01.2024 Gündem
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir?
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğu döneminde divan edebiyatı saraylı edebiyatı olarak tanımlanmaktaydı. Bu anlamda oldukça anlaşılması zor edebi bir dil kullanılmaktaydı. Sadece Divan edebiyatı eğitimi alan ve bu konuda araştırma yapanların anlayacağı bir edebiyat türüdür. Harname- Şeyhi, tarafından yazılan bir Edebiyatı eseridir. 
29.01.2024 Gündem
Bu çay ocağında siyaset, tartışmak ve uyumak yasak
Bu çay ocağında siyaset, tartışmak ve uyumak yasak Sinoplu bir çay ocağı işletmecisi iş yerinde siyasi tartışma, küfür etme ve uyumayı yasakladı.
4.01.2024 Gündem
Avrupakent GYO halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Avrupakent halka arz caiz mi, AVPGY katılım endeksine uygun mu? Avrupa GYO hisse fiyatı
Avrupakent GYO halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Avrupakent halka arz caiz mi, AVPGY katılım endeksine uygun mu? Avrupa GYO hisse fiyatı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin halka arzını onayladı. SPK haftalık bültenine göre, Kurul, Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 55,08 liradan halka arz başvurusuna, Emek Elektrik Endüstrisi AŞ’nin 75 milyon liralık, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 2 milyar 600 milyon liralık bedelli sermaye artırımına onay verdi. Peki, Avrupakent halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Avrupakent GYO halka arz ne zaman, Midas’ta var mı? Avrupakent GYO kimin? AVP GYO Akbank’ta var mı?
14.12.2023 Ekonomi
Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT) halka arzı ne zaman, kaç lot veriyor? Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz fiyatı ve kodu...
Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT) halka arzı ne zaman, kaç lot veriyor? Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz fiyatı ve kodu... Agrotech Yüksek Teknoloji, AGROT BIST kodu ile halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arzı onaylamasının ardından yatırımcılar, Agrotech Yüksek Teknoloji'nin halka arzına yönelik detayları araştırmaya başladı. Peki, Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT) halka arz ne zaman, Agrotech kaç lot verir? Agrotech hisse katılım endeksine uygun mu (helal mi), caiz mi? Agrotech halka arz hangi bankalarda var? Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz fiyatı ve kodu…
15.11.2023 Finans
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç Kendilerini büyücü, hoca ya da medyum olarak tanıtıyorlar. Teknolojik imkânları kullanarak internet dünyasında, 700 ile 4500 lira karşılığında inanç istismarına devam ediyorlar. Dijital üfürükçülerle yazıştık. ‘Eski sevgiliyi geri döndürmek’ için yapacağı muska için 1200 lira, ‘kaynana dilini bağlamak’ için ise 4500 lira istedi.
16.09.2023 Yaşam
Kutbettin ne demek, Kutbettin isminin anlamı nedir?
Kutbettin ne demek, Kutbettin isminin anlamı nedir? Kutbettin isminin anlamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çocuklarına isim verecek aileler birbirinden farklı, güzel anlamı olan isimleri araştırıyor. Kutbettin de bu kapsamda araştırılan isimlerden biri oldu. Peki, Kutbettin Kuran'da geçiyor mu? Kutbettin isminin kökeni nedir, Kutbettin ne demek?
30.08.2023 Gündem
Kurban kesecekler traş olabilir mi? Kurban Bayramı'ndan önce traş olmak caiz mi?
Kurban kesecekler traş olabilir mi? Kurban Bayramı'ndan önce traş olmak caiz mi? Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam aleminde iki büyük bayram birisi olan Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran'a denk geliyor. Ancak bu ibadeti yerine getirecek vatandaşlar, "Kurban kesecekler traş olabilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. Hadis-i Şerif'lerde Zilhicce'nin ilk gününden itibaren bayrama 10 gün kala traş olunmaması gerektiği yönünde ifadeleri görenler, "Kurban bayramına kaç gün kala traş olunmaz" araştırmasına başladı.
18.06.2023 Gündem
Bakan Süleyman Soylu: Böyle liderler 100 yılda bir gelir
Bakan Süleyman Soylu: Böyle liderler 100 yılda bir gelir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demokrasi ve Özgürlükler Adası, Cumhuriyet Tarihinde İki 14 Mayıs Paneli'nde konuşma yaptı. Soylu, "Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan yetiştirdi. Böyle liderler 100 yılda bir gelir. 'Şimdi zamanı değil' dersek ABD acımazsızdır, Avrupa acımazsızdır. Onların yetişmiş insanlarla dertleri söz konusu değildir. Bu millet 15 Temmuz'da tam 27 Mayıs 1960'da karşılaştığı hınç ile ABD'yi mağlup etmiştir." dedi.
27.04.2023 Gündem
Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi? Kardeşe fitre verilir mi Diyanet?
Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi? Kardeşe fitre verilir mi Diyanet? Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilmesi zorunlu olan fitre için araştırmalar da başladı. 2023 fitre miktarı 70 TL olarak belirlenmişti. Ancak vatandaşlar şimdiden kimlere fitre verilir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki kardeşin kardeşe fitre vermesi caiz mi?
7.04.2023 Gündem
Cinsel ilişki orucu bozar mı? İftar sonrası cinsel ilişki olur mu, cinsel ilişkiye girmek caiz mi?
Cinsel ilişki orucu bozar mı? İftar sonrası cinsel ilişki olur mu, cinsel ilişkiye girmek caiz mi? Ramazan orucu, şafaktan gün batımına kadar yemeyi, içmeyi ve cinsel ilişkiyi kesmeyi gerektiren bir ibadettir. Ramazan boyunca oruç, arzuları ehlileştirir. Yeme, içme ve cinsel ilişkiye girmeme konusundaki irade gücünün sürekli olarak uygulanmasını gerektirir. Bu nedenle, orucun temel manevi faydası, iradeyi kullanmak ve nefsi kontrol etmektir. Peki, Cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçlu iken sevişmek orucu bozar mı? Ramazan ayında cinsel ilişki nasıl olmalı? Ramazan ayında cinsel ilişki günah mı? İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi? İşte detaylar…
21.03.2023 Ramazan
Oruç tutmadan önce yapılması gerekenler neler? Oruçtan önce abdest, niyet ve okunacak dualar
Oruç tutmadan önce yapılması gerekenler neler? Oruçtan önce abdest, niyet ve okunacak dualar Yılın en bereketli ayı ramazan başlıyor. Ramazan ile birlikte oruç tutacak olanlar oruç ibadeti tam olarak yerine getirebilmek ve eksiksiz yapabilmek için oruç, ramazan, dua, namazlar, sahur ve iftar ile ilgili bilgileri merak ediyor. Tüm ibadetlerde olduğu gibi oruçta da önemli olan niyettir. Peki, oruç tutmadan önce yapılması gerekenler neler? Oruçtan önce abdest, niyet ve okunacak dualar nelerdir? İşte, oruç ibadeti ile ilgili bilmeniz gerekenler
9.03.2023 Ramazan
EYT banka promosyonu haram mı? Banka promosyonu almak caiz mi? Diyanet cevapladı
EYT banka promosyonu haram mı? Banka promosyonu almak caiz mi? Diyanet cevapladı EYT'nin yasalaşmasından sonra bankalar promosyon yarışına girdi. Prim ödemesi olan emekli adaylarına kredi imkanı da tanıyan bankalardan promosyon almak caiz mi? Emeklileri kendilerine çekmek adına kampanyalar düzenleyen bankalardan promosyon almak haram mı?
9.03.2023 Gündem
Oruçluyken cünüp olmak orucu bozar mı? Uykuda Rüyalanmak (ihtilam) orucun bozulmasına neden olur mu?
Oruçluyken cünüp olmak orucu bozar mı? Uykuda Rüyalanmak (ihtilam) orucun bozulmasına neden olur mu? Rüyalanmak orucu bozar mı? Ramazan ayı gelip, ilk orucun tutulmasıyla oruç ile ilgili sorulan sorularda arttı. Ramazan’da merak edilen sorulardan biri de rüyalanmanın orucu bozup bozmayacağı oldu. Oruçluyken rüyalanmak (ihtilam) olmak orucu bozar mı? İşte Diyanet tarafından verilen yanıt…
9.03.2023 Ramazan
Bakanlık çalışmaları tamamladı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk
Bakanlık çalışmaları tamamladı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk Adalet Bakanlığı, deprem bölgesine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi taslağını TBMM'ye gönderdi. Düzenlemeyle çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi, kirada ara buluculuk zorunluluğu ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor.
8.03.2023 Gündem
Resmi belgeler dışında mail ve whats App yazışmaları delil olacak
Resmi belgeler dışında mail ve whats App yazışmaları delil olacak Ara transfer döneminin en çok konuşulan konusu Onur Bulut oldu. Tecrübeli futbolcunun 8 Şubat'ta Beşiktaş'la sözleşme imzalaması iki kulüp arasında kriz yarattı. Yılan hikayesine dönen transferle ilgili detaylara ulaşıldı.
21.02.2023 Beşiktaş
Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri...
Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri...  Kahramanmaraş merkezli depremlerin 5. gününde enkaz altından arama-kurtarma ekiplerince çıkarılan bir vatandaş, Bakara Suresi'ni okuyarak hayata tutundu. Peki, Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri... 
10.02.2023 Gündem
Diyanet: 'Fitrelerinizi deprem mağdurlarına Ramazan ayından önce verebilirsiniz'
Diyanet: 'Fitrelerinizi deprem mağdurlarına Ramazan ayından önce verebilirsiniz' 2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini açıkladı.
9.02.2023 Gündem
Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı?
Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı? Televizyoncu Metin Uca İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı CIP terminaline başvurmuş, işlemleri sırasında hakkında arama kararı olduğu belirlenmişti. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı?
2.02.2023 Gündem
Tarık Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tarık Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Tarık Suresi, 17 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “et-Târık”kelimesinden almıştır. Târık, şiddetle çarpan, vuran, gece gelen şey demektir. Sûrede insanın yaratılışı, yapıp ettiklerinin kaydedildiği, öldükten sonra dirilmesi, Kur’an’ın muhtevasının ciddiyet ve önemi, inkârcıların tuzaklarının er geç bozulacağı gibi konulara yer verilmiştir. Peki, Tarık Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Tarık Suresi neye iyi gelir? Tarık suresi bize ne anlatmak istiyor? İşte detaylar…
22.01.2023 Ramazan
Melek'i öldürmeden önce internette 'Zina eden ablayı öldürmek caiz mi' diye arama yapmış
Melek'i öldürmeden önce internette 'Zina eden ablayı öldürmek caiz mi' diye arama yapmış Diyarbakır'da, tartıştığı ablası Melek Aslan'ı (24) tabancayla vurarak öldüren Mustafa Aslan (21) ve azmettirdiği öne sürülen eski sevgilisi Orhan Vatansever'in müebbet hapis cezaları, İstinaf Mahkemesi'nce onandı. Aslan'ın, cinayetten 1 hafta önce internetten 'Şeriata göre zina eden ablayı öldürmek caiz mi?' yazarak arama yaptığı ortaya çıktı.
14.01.2023 Yaşam
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Haciz yok
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Haciz yok Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 7. Yargı Paketi’nin detayları belli oldu. Konutta hâkim kararı olmadan ‘çat kapı’ haciz işlemi yapılamayacak. İcra memurları televizyon, yatak ve tespih haczedemeyecek. Haciz işlemi borç miktarının üzerine çıkamayacak.
3.01.2023 Gündem
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor TBMM Genel Kurulu, 2023’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Meclis’in 2023 seçimlerine kadar yasalaştıracağı düzenlemeler arasında EYT, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve 7. Yargı Paketi gibi önemli başlıklar yer alıyor.
3.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Caiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki caiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.