Brunei

Brunei

Son dakika brunei haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan brunei ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını brunei haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Brunei

haberleri sayfasında son dakika yaşanan brunei gelişmeleri de dahil olmak üzere 207 brunei haberi bulunmuştur. Tüm brunei haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geldiği Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı, 4 Filipinli yaralandı. Filipinler sahil güvenliği, Çin'i tehlikeli manevralar yapmakla suçladı. İki ülkenin sahil güvenlik gemilerinin çarpıştığı bir diğer olay sonucunda ise Filipinler gemisinde hasar meydana geldi.
5.03.2024 Dünya
Kraliyet düğünü El Hudud'u yaktı! Alaycı yorumlar ses getirdi
Kraliyet düğünü El Hudud'u yaktı! Alaycı yorumlar ses getirdi Arap dünyasının en popüler hiciv sitelerinden biri, neredeyse dünyanın tüm kral, kraliçe, prens ve prenseslerinin akın ettiği Ürdün'deki şaşaalı düğünü birçok yorumla sayfasına taşıdı. Alaycı yorumlar Amman'ı karıştırmaya yetti.
5.08.2023 Dünya
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darusselam Hükümeti arasında arşiv, eğitim, savunma sanayii, kültür ve diplomasi alanında iş birliklerini kapsayan 5 anlaşma imzalandı.
7.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah'a deprem teşekkürü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah'a deprem teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah’a teşekkür ederek “Yaşadığımız bu zor günlerde Brunei'nin göstermiş olduğu dayanışmayı asla unutmayacağız” dedi.
7.03.2023 Gündem
Brunei Sultanı Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı
Brunei Sultanı Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah’ı resmi törenle karşıladı.
7.03.2023 Gündem
Rusya'dan kolay vize hamlesi! Türkiye dahil 19 ülkede geçerli olacak
Rusya'dan kolay vize hamlesi! Türkiye dahil 19 ülkede geçerli olacak Rusya'dan vize hamlesi geldi. Yeni kararı dünyaya resmen duyurdular. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 19 ülke vatandaşının sadece otel rezervasyonu üzerinden kolay vize alabilmesini sağlayan kararnameyi imzaladı.
21.02.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya'daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, "Görüştüğümüz tüm muhataplar, Türkiye’nin tahıl konusunda Birleşmiş Milletlerle oynadığı rol konusunda teşekkürlerini ilettiler. Türkiye’ye yönelik güvenlerini, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye güvendiklerini söylediler. Görüyorum ki gerçekten Türkiye'ye yönelik umut da artıyor. Türkiye küresel bir aktör oldu" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, " Özellikle iş çevrelerimizin de ciddi artan ilgisi var, yatırımlar artıyor, ticaretimiz artıyor. ASEAN ülkelerinin Türkiye’deki yatırım miktarı 10.3 milyar dolarak çıktı. Türk şirketlerinin yatırım miktarı da 471 milyon dolar civarındaydı." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Siyaset
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor Omicron corona virüs varyantının alt mutasyonu olan BA.2 virüsünün diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayılmasının yanı sıra daha ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtildi. Japonya’da yapılan araştırmada, BA.2’nin virüse karşı sahip olunan tedavileri engelleme yeteneği de olduğunun altı çizildi.
18.02.2022 Sağlık
Dünya bu düğünü konuşuyor! 7 gün 7 gece sürdü, milyarder sultanın kızı rekor kırdı...
Dünya bu düğünü konuşuyor! 7 gün 7 gece sürdü, milyarder sultanın kızı rekor kırdı... Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bolkiah'ın kızı Fadzillah Lubabul, Iraklı El Haşimi ile bir hafta süren ihtişamlı bir düğünle evlendi. Güneydoğu Asya'nın şehir devleti Brunei'nin Sultanı Hassanal Bolkiah'ın kızı ve El Haşimi'nin bir hafta süren görkemli düğünü şimdilerde herkesin dilinde. Nedeni lüks ve ihtişam...
6.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin flaş açıklama! Zirveden dikkat çeken kareler
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin flaş açıklama! Zirveden dikkat çeken kareler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma’da G20 Liderler Zirvesi kapsamında liderlerin resmi karşılanma tören alanında İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından karşılandı. Liderler karşılama töreni sonrası aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
30.10.2021 Siyaset
Dev şirket Türkiye'de mağaza açıyor!
Dev şirket Türkiye'de mağaza açıyor! Malezyalı ev geliştirme mağazası zinciri MR D.I.Y, Türkiye piyasasına giriyor. İlk mağaza kasım ayında İstanbul’da açılacak. 2022 yılı sonuna kadar 50 mağazaya ulaşmayı hedefleyen şirket eleman alımına başladı
18.10.2021 Ekonomi
AB seyahat listesini güncelledi! 6 ülkenin kısıtlaması kaldırıldı
AB seyahat listesini güncelledi! 6 ülkenin kısıtlaması kaldırıldı Avrupa Birliği (AB) üyelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulamayabileceği ülkelerin bulunduğu listeden 6 ülke çıkarıldı, bir ülke listeye eklendi.
9.09.2021 Dünya
Malezya’da keşfedildi! İki yeni tür...
Malezya’da keşfedildi! İki yeni tür... İngiltere’de bulunan Notthingham Üniversitesi’nden bilim insanları, 4 yıllık bilimsel çalışmanın sonucunda ve 94 yıllık aradan sonra Malezya’nın Borneo Adası’nda iki yeni tür ve bir yeni cins tatlı su midyesi keşfettiklerini açıkladı.
8.09.2021 Dünya
AB, seyahat kısıtlamalarının kaldırılabileceği ülkeler listesini güncelledi
AB, seyahat kısıtlamalarının kaldırılabileceği ülkeler listesini güncelledi Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Ukrayna'yı ekledi, Tayland ve Ruanda listeden çıkarıldı.
15.07.2021 Gündem
26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı
26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Merkeze çekilen uluslararası örgüt daimi temsilciliklerine ve 26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı.
13.02.2021 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.
8.12.2020 Gündem
En çok  antibiyotik kullanan ülke Moğolistan!
En çok antibiyotik kullanan ülke Moğolistan! Dünyada en çok antibiyotik kullanan ülke Moğolistan, en az kullanan ise Burundi. DSÖ "Kovid-19, bir bakteriden değil bir virüsten kaynaklanıyor ve bu nedenle bakteriyel enfeksiyon durumu mevcut değilse viral enfeksiyonları önlemek veya tedavi etmek için antibiyotikler kullanılmamalıdır"
17.11.2020 Sağlık
ABD'den Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki askeri  tatbikatlarına tepki
ABD'den Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki askeri tatbikatlarına tepki ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in egemenlik ihtilaflarının yaşandığı Güney Çin Denizi'ndeki askeri tatbikatlarına tepki gösterdi.
3.07.2020 Dünya
Vakıf Katılım'a Hazine ve Stratejiden Sorumlu yeni Genel Müdür Yardımcısı atandı
Vakıf Katılım'a Hazine ve Stratejiden Sorumlu yeni Genel Müdür Yardımcısı atandı Vakıf Katılım, Hazine ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Sabri Ulus’u getirdi.
19.06.2020 Ekonomi
Filipinler, Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa etmeyi  planlıyor
Filipinler, Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa etmeyi planlıyor Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in bölge ülkeleri arasında egemenlik ihtilaflarının yaşandığı Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa etmeyi planladığı bildirildi.
9.06.2020 Dünya
Türkiye'de corona sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı corona virüsü ölüm ve vaka sayı...
Türkiye'de corona sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı corona virüsü ölüm ve vaka sayı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı twitter üzerinden Türkiye’de corona sayısı hakkında bilgi verdi. Koca, "Son 24 saatte 65 bin 446 test yapıldığını, toplam vaka sayısı 9 bin 217 olduğunu, can kaybımız 131’i buldu" açıkladı. İtalya’ca corona 81 bin vaka sayısını aşarak Çin'i geride bırakan ve salgının merkez üssü haline gelen ABD 104 bin 256 vaka ile ilk sırada yer alırken İtalya ise 86 bin 498 vaka ile ikinci sırada yer aldı. Salgını büyük ölçüde kontrol altına alan Çin'de ise vaka sayısı 81 bin 394 olarak kaydedildi. İşte Türkiye corona sayısı ve can kaybı...
30.03.2020 Corona Virüsü
Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaştı
Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaştı Dünya genelini etkileyen yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaşırken, virüs bulaşan kişi sayısı 645 bin, iyileşenlerin sayısı ise 139 bin oldu.
28.03.2020 Corona Virüsü
Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?)
Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?) Corona virüsü dünya genelinde panik havası yarattı. Corona virüsü vaka sayısı 100 bini, ölü sayısı ise 4 bini aştı. Virüs yakın zamanda Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan'da ortaya çıkarken, sonunda Türkiye’de de görüldü. Peki, Corona virüsü görülen ülkeler hangileri? En çok ölüm olan ülkeler hangileridir? Corona virüsü (yayılma) haritası...
11.03.2020 Gündem
Çin'den dikkat çeken hamle!
Çin'den dikkat çeken hamle! Çin Başbakanı Li Kıçiang, ülkesinin Güney Çin Deniz'inde uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanması için Güney Asya ülkeleriyle çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.
3.11.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Brunei ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki brunei haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.