Bronzlaşma

Bronzlaşma

Son dakika bronzlaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bronzlaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bronzlaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bronzlaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bronzlaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 bronzlaşma haberi bulunmuştur. Tüm bronzlaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bronzlaşırken hasta olabilirsiniz! 20 dakika yöntemi vücudu koruyor
Bronzlaşırken hasta olabilirsiniz! 20 dakika yöntemi vücudu koruyor Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, bronzlaşmanın, estetik açıdan tercih edilse de gerçekte derinin hasar görmesi ile harekete geçen kendini koruma mekanizması sonucu oluştuğunu söyledi.
9.07.2023 Sağlık
Ozon tabakası inceldi, bu tehlikeye dikkat!
Ozon tabakası inceldi, bu tehlikeye dikkat! Dünyayı çevreleyen ozon tabakasının gün geçtikçe incelmesi, beraberinde cilt problemlerini de arttırdı. Güneşin zararlı ışığından etkilenme oranının daha da yükseldiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Gonca Soyuduru, "Doğal olarak ultraviyole ilişkili problemlerin de son yıllarda giderek arttığını görüyoruz" dedi.
19.07.2022 Sağlık
Buse İskenderoğlu'nun bikinili paylaşımı mest etti: 'Bronzlaşma mevsimi'
Buse İskenderoğlu'nun bikinili paylaşımı mest etti: 'Bronzlaşma mevsimi' Ünlü sunucu Buse İskenderoğlu'nun 'bronzlaşma mevsimi' notuyla paylaştığı bikini fotoğrafları binlerce beğeni aldı.
1.06.2022 Magazin
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı Deri kanserlerinin görülme oranlarının son yıllarda arttığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Karagün, “Bunun en önemli nedenleri arasında ozon tabakasındaki incelme ile bronzlaşma amacı ile uzun süreli güneş temasıdır. Hem UVA hem de UVB, malign melanom (cilt kanseri) gelişimine neden olmaktadır” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları! Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Bronzlaşma, D vitamini üretimini azaltıyor
Bronzlaşma, D vitamini üretimini azaltıyor Yaz mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde yaz tatili heyecanı da başladı. Çoğu kişi sahillere akın ederken güneşin ve denizin tadını çıkarıp bronzlaşmak da yaz tatilinin olmazsa olmazı. Ancak uzmanlar uyarıyor. Güneş ışınları D vitamini alma açısından oldukça önem taşısa da güneşin zararlı etkilerini göz ardı etmemek gerekiyor. Dermatolog Uzm. Dr. Emre Araz güneş ışınlarının ciltte oluşturduğu hasarları anlattı.
10.07.2021 Sağlık
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor'
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor' Dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar güneş ışınlarının zararlı etkileri konusunda uyardı. Dr. Benar “Güneşin sıcaklığı ve ışığı bize mutluluk veriyor. Ancak her ne kadar güneşi sevsek de ona çok fazla maruz kalmak cildimiz için ciddi ölçüde zarara sebep oluyor. Dolayısıyla, yazın gelmesiyle beraber kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve cilt yanıkları sorunumuz ve gündemimiz haline geliyor” diye konuştu.
28.06.2021 Sağlık
Kalıcı bronzluk için kakao ve hindistan cevizi yağı önerisi
Kalıcı bronzluk için kakao ve hindistan cevizi yağı önerisi Bilinçsiz bronzlaşmanın cildin zarar görmesine neden olacağını belirten Dr. Ebru Koç, “Doğal, nemlendirme özelliği olan kakao yağı ve hindistan cevizi yağı ile kalıcı bronzluk elde etmek mümkün. Ancak cilt sağlığınız için güneşin en tepede olduğu öğlen 11.00-15.00 saatleri arasında güneşlenmemelisiniz” uyarısında bulundu.
9.06.2021 Sağlık
'Meme tümörlerinde paraben tespit edildi'
'Meme tümörlerinde paraben tespit edildi' Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanserinin geldiğini söyleyen Doç. Dr. Ali Balevi, “Paraben şampuan, saç kremi, nemlendirici krem, tonik, deodorant, parfüm, tıraş jeli, bronzlaşma kremi, makyaj malzemeleri, güneş koruyucusu ve diş macununda bulunur. Yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edilmiş. Meme kanserine neden olan ürünler arasında deodorantlar var” dedi.
19.10.2020 Sağlık
“Meme tümörlerinde paraben tespit edildi”
“Meme tümörlerinde paraben tespit edildi” Birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün de raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal maddelerin genel adının paraben olduğuna ve yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edildiğine dikkat çeken Doç.Dr. Ali Balevi, “Günlük hayatta çokça kullanılan ürünlerin içeriğinde paraben bulunabiliyor. Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanseri geliyor.” dedi.
15.10.2020 Sağlık
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi Çocukluk ve ergenlik dönemindeki güneş yanıklarının, ileriki yaşlarda gelişebilecek deri kanserleri açısından çok riskli olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, güneşten korunmanın yollarını anlattı.
1.09.2020 Sağlık
Güneşleneyim derken kanser olmayın
Güneşleneyim derken kanser olmayın Dermatoloji Uzmanı Oğuz Küçükçakır, güneşli günleri doyasıya yaşamanın D vitamini açısından faydası olduğu kadar, krem kullanılmadığı takdirde UV-A ve UV-B ışınlarının ise kansere sebep olabileceğini söyledi.
19.07.2020 Sağlık
'Koruyucu kremler yalancı güvenlik'
'Koruyucu kremler yalancı güvenlik' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz, bronz tene sahip olmak ya da D vitamini ihtiyacı giderme düşüncesiyle uzun süre güneş ışıklarına maruz kalmanın kırışıklıklara neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu durumun da cildi erken yaşlandırdığını ve deri kanserine yatkınlığı artırdığını kaydetti.
15.07.2020 Sağlık
Güneş dost mu düşman mı ?
Güneş dost mu düşman mı ? Güneşin dost yüzünün hayati önem taşıdığını ifade eden Uzm. Dr. Oğuz Küçükçakır, ancak uzun süre maruz kalmanın ise ilerleyen yaşlarda deri kanserlerine sebep olabileceğini söyledi.
17.08.2019 Sağlık
Solaryuma girerken 2 defa düşünün!
Solaryuma girerken 2 defa düşünün! Özellikle güneşten ayrı kaldığımız kış aylarında çok fazla tercih edilen solaryumda bronzlaşma beraberinde bazı riskler de getiriyor. Böyle olunca da akla bronz görünmek için bu riskleri almaya değer mi sorusu geliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Işık, konuyla ilgili sorulara cevap verdi
6.02.2019 Sağlık
Ciltteki yaşlanmayı geciktirmenin yolları!
Ciltteki yaşlanmayı geciktirmenin yolları! Çoğumuz yaşlanmaktan ve cildimizin kırışmasından korkuyoruz. Peki cildimiz neden yaşlanıyor? Suçlu genlerimiz mi? Uzmanlar bu soruya “Hayır” cevabını veriyor ve “Cildinizin yaşlanmasında beslenme şekliniz, sürdüğünüz koruyucu kremler hatta psikolojiniz bile etkili” diyor...
3.07.2018 Sağlık
Güneş yanığına yoğurt ve diş macunu sürmeyin!
Güneş yanığına yoğurt ve diş macunu sürmeyin! Uzmanlar, güneş yanıklarının mutlaka doğru uygulamalarla tedavi edilmesi gerektiğini söylüyor.
10.07.2017 Sağlık
Güneş hem dost, hem düşman!
Güneş hem dost, hem düşman! En iyi D vitamini kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, psikolojiye olumlu etkiliyor ancak güneş ışınlarına yanlış zamanda, yanlış sürede maruz kalmak çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
26.06.2017 Sağlık
Sağlıklı içeceklerle bronzlaşmak mümkün
Sağlıklı içeceklerle bronzlaşmak mümkün Beslenme düzeninde yapılacak olan takviyelerle hem daha bronz bir tene sahip olmak mümkün hem de daha tatlı bir tonda bronzlaşmak...
17.06.2017 Arşiv
'Güneşten korunan kadın genç kalır'
'Güneşten korunan kadın genç kalır' Dermatolog Prof. Karaca, “Güneşten etkin şekilde korunan bir kadın, 40’ında 30’luk bir cilde sahip olabilir” dedi.
20.04.2017 Sağlık
Kısır yapmaz!
Kısır yapmaz! Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr...
16.09.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bronzlaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bronzlaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.