Brexit

Brexit

Son dakika Brexit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Brexit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Brexit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Brexit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan brexit gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.015 brexit haberi bulunmuştur. Tüm brexit haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere’nin Brexit sonrası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasındaki ticareti düzenleyen Kuzey İrlanda Protokolü konusunda yeni bir anlaşmaya vardığını duyurarak, protokolün artık Windsor Çerçevesi olarak bilineceğini açıkladı.
27.02.2023 Dünya
İngiltere hükümetinin yeni kabinesi belli oldu
İngiltere hükümetinin yeni kabinesi belli oldu İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, hükümetteki yeni kabine atamalarını yaptı. Devlet bakanlarının yeni görevleri belirlendi.
7.09.2022 Dünya
Truss’tan Başbakan olarak ilk açıklama: Şimdi sorunları çözmenin zamanı
Truss’tan Başbakan olarak ilk açıklama: Şimdi sorunları çözmenin zamanı İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, Başbakanlık Ofisi önünde ilk konuşmasını yaptı. Truss, İngiltere'deki enerji krizi ve ekonomik zorlukların düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Şimdi sorunları çözmenin zamanı" dedi.
6.09.2022 Dünya
İngiltere başbakanı Boris Johnson'ı bitiren 4 skandal!
İngiltere başbakanı Boris Johnson'ı bitiren 4 skandal! İngiltere'nin 58 yaşındaki Başbakanı Boris Johnson, uzun süredir direndiği baskılara dayanamayarak dün görevinden Istifa etti. Hem başbakanlık hem de Muhafazakâr Parti başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Johnson, ekim ayında yeni başbakan seçilene kadar vekâleten göreve devam edeceğini bildirdi. Sadece İngiltere değil dünya siyasetinin de renkli figürleri arasında şimdiden yerini alan Johnson, Osmanlı’nın son İçişleri Bakanı “Ali Kemal’in torunu” olarak (Stanley Johnson’un oğlu) Türkiye’de sempati kazandı.
8.07.2022 Dünya
Boris Johnson neden istifa etti? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? İşte istifa açıklaması ve nedeni!
Boris Johnson neden istifa etti? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? İşte istifa açıklaması ve nedeni! Boris Johnson kimdir, kaç yaşında ve de neden istifa etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un istifasının ardından vatandaşlar istifanın nedenini sorgulamaya başladı. Peki, İngiltere Başbakanı Johnson neden istifa etti? İngiltere hükümetinde ne oldu?
7.07.2022 Dünya
İngiltere'de sular durulmuyor! Boris Johnson'a bir şok daha, istifa etti
İngiltere'de sular durulmuyor! Boris Johnson'a bir şok daha, istifa etti İngiltere'de istifa dalgası devam ediyor. Başbakan Boris Johnson'a tepki gösteren Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid’ın istifa ettiklerini açıklamalarının ardından, bugün de çocuk ve aileden sorumlu bakan Will Quince görevden ayrıldığını açıkladı.
6.07.2022 Dünya
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro...
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro... İngiltere'de hükümetin kamu personelinden sorumlu en üst düzey yetkilisi, hükümetin, tasarruf amacıyla, devlet memuru sayısını beşte bir oranında azaltarak 91 bin kadroyu kapatmak istediğini söyledi.
13.05.2022 Dünya
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un pozları sosyal medyayı salladı! Resmi fotoğrafçısı Instagram'da paylaştı...
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un pozları sosyal medyayı salladı! Resmi fotoğrafçısı Instagram'da paylaştı... Emmanuel Macron'un pozları sosyal medyada olay oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan Fransa bugün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un verdiği pozları konuşuyor. Macron'un pozları kimi taklit ettiği sorusuyla gündeme geldi.
18.04.2022 Dünya
En büyük tarihi hata olur! Uzmanlardan Avrupa Birliği'ne Ukrayna uyarısı: Türkiye'ye ihtiyacı var...
En büyük tarihi hata olur! Uzmanlardan Avrupa Birliği'ne Ukrayna uyarısı: Türkiye'ye ihtiyacı var... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girnesiyle başlayan süreç, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) alınmasını hızlandırabilir mi? Uzmanlar, barış üzerine inşa edilmiş bir yapı olan AB'ye işgale uğrayan bir ülkenin alınmasının etkileri konusuna dikkat çekerken, AB'nin bir kez daha Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.
16.03.2022 Dünya
Evini kiraya vermeyen ev sahibi için kritik karar! 6 ay süre...
Evini kiraya vermeyen ev sahibi için kritik karar! 6 ay süre... Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini, belediye tarafından belirlenen süre içerisinde kiraya vermeyen ev sahipleri, para cezasına çarptırılacak.
13.02.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şentop, "bizim tarihimizde ve İslam düşüncesi ve hukukunda teokrasi olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğimiz Batılı anlamda. Teokratik iktidar yapısı olmadığı kanaatindeyim." dedi. Şentop, "Eskiden ulusal hükümetlerin ülke sınırları içerisinde demokrasiye, özgürlüklere karşı tehdit ve risk oluşturan uygulamaları vardı. Şimdi ise çok uluslu şirketlerin demokratik davranışları, siyasi kararları etkileyen tutumları var. Bence tedbir alınmazsa, bu tedbiri uluslararası bazı sözleşmelerle, ülkelerin birlikte hareket etmesi suretiyle yapabiliriz." ifadelerini kullandı. "Demokasinin modası geçmiş değil, geçmeyecektir" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin şablon ve kavram olarak kalacağını düşünüyorum ama içeriğinin boşaltılması, bozulması, manipüle edilmesi riskiyle karşı karşıyayız
6.02.2022 Siyaset
Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip
Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip Frame adlı firmasıyla İngiltere gayrimenkul sektörüne giriş yapan Pemra Hiçsönmez, konut yatırımı konusunda değerlendirmelerde bulundu: “İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip.”
19.01.2022 Uzmana Sor
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: AB bizim için stratejik önceliğimiz olmayı sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: AB bizim için stratejik önceliğimiz olmayı sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri ile gerçekleştirdiği toplantıda konuştu. Erdoğan," Avrupa Birliği'nin 2022 yılında stratejik miyopluktan kurtularak Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde daha cesur davranmasını ümit ediyoruz, Coğrafi, tarihi, beşeri olarak Avrupa kıtasının bir parçası olan Türkiye, AB tam üyelik hedefine bağlıdır. AB bizim için stratejik önceliğimiz olmayı sürdürüyor" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama! 'Küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama! 'Küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde konuşma yaptı. Erdoğan, "Etkili bir denetim mekanizmasının olmadığı bu mecralardan yayılan bu tarz haberler sebebiyle milyonlarca insanın hayatı kararmaktadır. Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır." dedi.
11.12.2021 Siyaset
ABD'de büyük kriz! Boş rafları böyle sakladılar
ABD'de büyük kriz! Boş rafları böyle sakladılar İngiltere'nin ardından ABD'yi de vuran tedarik krizinde gıdadan otomotive tüm sektörlerde büyük bir panik baş gösterirken süpermarket zincirleri durumu örtbas etmek ve halkı panik havasından uzaklaştırmak için akılalmaz bir yönteme başvurdu. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar tartışma yarattı.
24.10.2021 Dünya
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
16.10.2021 Siyaset
İngiltere'den sonra Polonya, AB’ye başkaldırdı!
İngiltere'den sonra Polonya, AB’ye başkaldırdı! Avrupa Birliği'nden yeni kriz kapıda. Polonya Anayasa Mahkemesi’nin, Avrupa Birliği’nin temel kurallarından olan Birlik yasalarının üstünlüğüne meydan okuyan bir karar alarak ulusal yasaları üstün görmesi uzun süredir sorunlu olan ilişkilerin daha da gerilmesine neden oldu. İngiltere’nin AB’den ayrılması için kullanılan Brexit’ten sonra topluluk Polexit’i konuşmaya başladı.
9.10.2021 Dünya
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını söyledi.
13.09.2021 Dünya
Türkiye sorusunu duyunca utanmadan sırıttı! Gündem oldu
Türkiye sorusunu duyunca utanmadan sırıttı! Gündem oldu İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın eski başdanışmanı Dominic Cummings, BBC'ye verdiği röportajda, Brexit kampanyası döneminde gündeme getirdikleri "Türkiye sloganına" ilişkin soruları yanıtladı. Cummings'in bu sırada oluşan yüz ifadesi tartışma yarattı. Financial Times muhabiri de Cummings'in soruyu dinlerken 'sırıttığını' yazdı.
21.07.2021 Dünya
AB Liderler Zirvesi başladı! Gündeme 'indirilen uçak' damga vurdu!
AB Liderler Zirvesi başladı! Gündeme 'indirilen uçak' damga vurdu! AB Liderler Zirvesi başladı. Liderler, toplantıya Ryanair uçağının indirilmesi sonucu dün gündemlerine eklenen Belarus ile başladı. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Orta Doğu'daki durum, Rusya, AB-İngiltere ilişkileri gibi diğer gündem maddelerinin önüne geçen Belarus konusunu da ele almak üzere Brüksel'de bir araya geldi.
24.05.2021 Dünya
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir'
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir' New York Eyalet Üniversitesi Denizcilik Koleji'nde eğitim veren Prof. Dr. Mark Meirowitz CNN TÜRK'e konuştu. Meirowitz, "Ersin Tatar'ın iki devletli yaklaşımı yeni ve yaratıcı bir fikir. Bu yaklaşıma bir şans verilmeli" dedi.
29.04.2021 Dünya
Kuzey İrlanda'da polis memurunun arabasında bomba bulundu!
Kuzey İrlanda'da polis memurunun arabasında bomba bulundu! Kuzey İrlanda'nın Dungiven kentinde bir polis memurunun arabasının altında bomba bulundu. Kuzey İrlanda Başbakanı ve Demokratik Birlik Partisi lideri Arlene Foster, hedef alınmak istenen kadın polis memuru ile görüştüğünü belirterek, "Ona ve ailesine zarar vermek isteyenleri kınadığımızı ve onu desteklediğimizi iletmek istedim." dedi.
20.04.2021 Dünya
'Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek teknolojileri geliştirebiliriz'
'Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek teknolojileri geliştirebiliriz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Birleşik Krallık Teknoloji Haftası' etkinliğinde konuşarak, "Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek, uzaya bağımsız erişim imkânı sağlayacak tesis ve teknolojileri birlikte geliştirebilir, insan kaynağımızı artırabiliriz" dedi.
16.02.2021 Bilim ve Teknoloji
İngiltere'de büyük kriz! Doktorlar ülkeden ayrılıyor
İngiltere'de büyük kriz! Doktorlar ülkeden ayrılıyor İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamaların yanı sıra Brexit nedeniyle Avrupa Birliği vatandaşı diş hekimlerinin günden güne ülkeden ayrılmasıyla diş tedavisi sıkıntısı tehlikeli boyutlara ulaştı.
6.02.2021 Dünya
Kovid-19 aşı savaşları başladı! O sözler Avrupa'yı şoka uğrattı...
Kovid-19 aşı savaşları başladı! O sözler Avrupa'yı şoka uğrattı... Dünyanın farklı ülkelerinden ilaç firmalarının teker teker koronavirüse karşı aşı ürettiklerini duyurmalarıyla birlikte herkes salgından kurtulmak konusunda umutlanmış; Kovid-19 aşılarıyla ilgili gelişmeleri dört gözle beklemeye başlamıştı. Ancak aşıların devletlerden onay almasıyla birlikte özellikle de tedarik süreçlerinde yaşanan sıkıntılar artık neredeyse bir 'aşı savaşı' haline geldi. Durumdan etkilenecek milyonlarca insan ise haberleri kaygıyla izlemeye başladı...
28.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Brexit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki brexit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.