Biyoteknoloji

Biyoteknoloji

Son dakika biyoteknoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyoteknoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyoteknoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyoteknoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyoteknoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 512 biyoteknoloji haberi bulunmuştur. Tüm biyoteknoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya'da sektörleri geliştirdi! Kilit konumda
Dünya'da sektörleri geliştirdi! Kilit konumda Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, yapay zekanın devreye girmesiyle biyoüretim, sürdürülebilirlik ve ilaçların etki faktörlerinde devrim niteliğinde değişikliklerin yaşanabileceğini söyledi. Varlıbaş, “Dünya, tüm sektörleri geliştiren kilit güç olarak biyoteknolojiyi görmektedir" dedi
22.03.2024 Yaşam
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir"
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi.
19.03.2024 Adana
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Adana Teknofest'e hazırlanıyor
Adana Teknofest'e hazırlanıyor Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.
24.01.2024 Adana
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır?
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır? Bakterilerin Biyoteknolji de kullanım alanları arasında öne çıkan antikanser gen tedavi çalışmaları bulunmaktadır. Yeryüzünde her ortamda bulunabilen bakteriler, tek hücreli canlılardır. Basit yapıları ve silindirimsi kıvrımlı yapıları bulunan canlılardır.
12.01.2024 Sağlık
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla, İzmir'in Urla ilçesindeki Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde yapılan törende, İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, "Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız" dedi.
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner AK Partili Lütfi Elvan, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'ya ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Elvan "Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk" dedi.
25.04.2023 Gündem
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sağlık teknolojileri alanında stratejik önemdeki TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü için bilim insanlarına çağrı yaptı. Hücreden pilot üretime kadar biyoteknolojik aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ile kanser araştırmalarına da ev sahipliği yapacak kampüsün bilim insanlarının hizmetine sunulduğunu belirten Bakan Varank, “Biz bu merkezi bilim insanlarımız için hayata geçirdik. Gelsinler buraları kullansınlar. Verdiğimiz desteklerden faydalansınlar.” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak
Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nü CNN Türk ekranlarında tanıttı.
19.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sırada
Bakan Varank: İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sırada Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank, "Türkiye, savunma sanayisi alanında önemli bir ivme yakaladı. İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sıraya girmiş durumda. Doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yapmaya başladık. Eğer doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yaparsanız emin olun, başarısız olma şansınız yok" dedi.
2.02.2023 Gündem
Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu: Milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür
Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu: Milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu.
12.01.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ile uygulama kılavuzu gönderdi. Bu ay sonu itibarıyla pilot olarak 7 il seçildi. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tüm illerdeki okullarda uygulanmaya başlanacak. 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı' hayata geçiriliyor. İşte detaylar...
18.11.2022 Eğitim
Hücre yenileyen krem! 'Kokulu üzüm'den üretildi, antioksidan özellikleri benzerlerine göre 6 kat daha fazla
Hücre yenileyen krem! 'Kokulu üzüm'den üretildi, antioksidan özellikleri benzerlerine göre 6 kat daha fazla Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ve halk arasında 'kokulu üzüm' olarak bilinen İsabella cinsinden hücre yenileme özelliğine sahip organik krem üretildi. Avusturya İlaç Enstitüsü Kurumu'nda yürütülen araştırmalarla üzümün etken maddesinin tespit edilip, bir ürüne dönüştürüldüğünü aktaran Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Bölgemizde yetişen, antibiyotik ile antioksidan özellikleri dünyadaki benzerlerine göre 6 kat daha fazla olan ve hücre yenileme özelliğe sahip üzümü, katma değerli ürünlere dönüştürerek dünya piyasalarına sunacağız" dedi.
8.08.2022 Ekonomi
DSÖ dünyaya duyurdu! Maymun çiçeği virüsünün ismi değişiyor
DSÖ dünyaya duyurdu! Maymun çiçeği virüsünün ismi değişiyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün ismini ırkçılık risklerini en aza indirmek için yeniden adlandıracağını açıkladı.
14.06.2022 Dünya
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...'
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durum söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için 'maymun çiçeği' demeyelim" dedi.
7.06.2022 Gündem
LGS sonrası veliler ne yapmalı? 2022 LGS’de hangi branşlar öne çıktı? LGS tercih dönemi nasıl olacak?
LGS sonrası veliler ne yapmalı? 2022 LGS’de hangi branşlar öne çıktı? LGS tercih dönemi nasıl olacak? 2022 LGS’yi geride kaldı. Eğitimciler LGS’de tüm dersleri ayrı ayrı değerlendirirken sınavın genel bir değerlendirmesini de yaptı. Uzmanlara göre, LGS’de öğrencilerin sınava geçen yıl olduğu gibi kendi okullarında girmesi motivasyonlarını olumlu yönde etkiledi. Sözel ve sayısal alandan oluşan LGS’nin soru tarzlarının; öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte olduğu gözlemlendi. Peki, 2022 LGS’de hangi branşlar öne çıktı? LGS tercih dönemi nasıl olacak? LGS sonrası veliler ne yapmalı? İşte LGS ile ilgili uzman görüşleri ve LGS ile ilgili bilmeniz gerekenler!
5.06.2022 Eğitim
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde!
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde! Amerika'da televizyon kanalları ve gazeteler kendisini "bir numaralı halk düşmanı" ilan ettiğinde henüz 32 yaşındaydı. Onun yerinde başka kim olsa bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşır, yerle bir olan imajını düzeltmek için profesyonellerden yardım alırdı. O ise tam tersi bildiğini okumaya ve insanları sinirlendirmeye dozu artırarak devam ediyordu.
21.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Biyoteknoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyoteknoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.