Bingür Sönmez

Bingür Sönmez

Son dakika Bingür Sönmez haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bingür Sönmez ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bingür Sönmez haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bingür Sönmez

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bingür sönmez gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 bingür sönmez haberi bulunmuştur. Tüm bingür sönmez haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.
28.03.2023 Yaşam
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal sözlerine RTÜK'ten ceza!
Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal sözlerine RTÜK'ten ceza! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Akit TV’nin 'Derin Kutu' programına konuk olarak katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun 'fuhuş evi' benzetmesi nedeniyle idari para cezası verilmesine karar verdi. Öte yandan Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de katıldığı televizyon programında, 'Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan haini' sözünün eleştiri sınırlarını aştığı gerekçesiyle, kanala idari para cezası müeyyidesi uyguladı.
30.12.2020 Gündem
Sağlık çalışanları için daldılar
Sağlık çalışanları için daldılar Edirne'nin Saros Körfezi’nde dalış yapan 'Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu' üyeleri, açtıkları pankartla tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Dalış ekibinde biri Covid-19’u atlatan iki doktor da yer aldı.
19.07.2020 Sağlık
Ameliyat sırasında İstiklal Marşı okudular
Ameliyat sırasında İstiklal Marşı okudular 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm Türkiye saat 19.19'da hep bir ağızdan İstiklal Marşı söyledi. Saatler tam 19.19’u gösterdiğinde Şişli Memorial Hastanesi acil bölümündeki doktorlar, acil ameliyata girmesi gerekti. Ameliyata giren doktorlar, ameliyathanede İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu.
19.05.2020 Yaşam
"Hastalarla sağlık çalışanları arasındaki mesafe arttı"
"Hastalarla sağlık çalışanları arasındaki mesafe arttı" İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, 'Sağlık Çalışanları Kongresi ve İstanbul Sağlık Yöneticileri Derneği Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hastalarla sağlık çalışanları arasındaki mesafenin arttığını söyledi.
28.12.2019 Sağlık
Ünlü kalp doktorundan yasaklı çikolata ve çay uyarısı
Ünlü kalp doktorundan yasaklı çikolata ve çay uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıkladığı listede içinde ilaç etken malzemeleri yer alan bitki çayları ve çikolataların satışı birçok yerde sürüyor. Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Ritim bozukluğu nedeniyle ani ölümlere neden olabilirler" dedi. İstanbul polisi de bu tür ürünlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.
22.10.2019 Sağlık
Reçetesiz ilaçta ‘ani kalp durması’ riski!
Reçetesiz ilaçta ‘ani kalp durması’ riski! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez Türkiye'de yılda 70 bin kişinin ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Reçetesiz alınan zayıflama ilaçları ve sporcuların kullandıkları takviyeler konusunda uyarıda bulunan Sönmez, “Bu ürünler çarpıntı ve ritim bozukluğu yaparak ani kalp durmasına neden olur” dedi.
23.09.2019 Sağlık
"Çayı iftarda çok, sahurda az için"
"Çayı iftarda çok, sahurda az için" Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, iftarda yemeğe birden yüklenmemek, sahurda ise kesinlikle karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek gerektiğini belirterek, "İftarda çok çay içsinler ama sahurda çok çay içmesinler çünkü çay idrar söktürücüdür, su kaybettirir. Sahurda bir veya iki yumurta yesinler." dedi.
1.05.2019 Sağlık
Gökhan İnler: Beşiktaş'a karşı oynamak başka bir duygu
Gökhan İnler: Beşiktaş'a karşı oynamak başka bir duygu Medipol Başakşehirli futbolcu Gökhan İnler, ligdeki diğer maçlarla ilgilenmediklerini dile getirerek hafta sonu Beşiktaş'a karşı oynayacakları karşılaşmanın kendisi için başka bir duygu ifade ettiğini söyledi.
11.04.2019 Başakşehir
Aşkla sarılmak kalp hastalığı riskini azaltıyor
Aşkla sarılmak kalp hastalığı riskini azaltıyor Aşk hem psikolojik hem de fizyolojik etkileri ile sağlığa iyi geliyor. Metabolizma hızını artıran, bu sayede yağ yakımına yardımcı olan aşk; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cilt sağlığına iyi geliyor, ağrıları azaltıyor. Tüm bu etkilerin yanında aşk, salgılanan hormonlarla birlikte kalbe de iyi geliyor. Prof. Dr. Bingür Sönmez, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla aşk, kalp ve beyin ilişkisinden yola çıkarak sağlıklı aşk hakkında bilgi verdi.
11.02.2019 Sağlık
Kalp sağlığınızla ilgili bilmeniz gereken 7 gerçek
Kalp sağlığınızla ilgili bilmeniz gereken 7 gerçek Kalp sağlığının korunması kaliteli ve uzun bir yaşam için büyük önem taşıyor. Her gün kalple ilgili yeni çalışmalar yapılıyor, pek çok sağlık kuruluşu ve uzman kalp sağlığı için uyarılarda bulunuyor. Ancak buna rağmen kulaktan kulağa yayılan bilgiler kalp sağlığıyla oynayabiliyor.
6.12.2018 Sağlık
Dizideki o sahneye ünlü doktordan yorum
Dizideki o sahneye ünlü doktordan yorum Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki hastane ve doktor sahnesine, Prof. Dr. Bingür Sönmez'den teşekkür geldi...
5.11.2018 Televizyon
'Kalp ameliyatı öğleden sonra yapılmalı'
'Kalp ameliyatı öğleden sonra yapılmalı' Fransız bilim insanları, açık kalp ameliyatlarının öğleden sonra saatlerinde yapılmasının, bedeninin vücut saati nedeniyle daha güvenli olduğunu açıkladı. Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp ameliyatlarında ameliyat saatinin öneminin olmadığını ancak bilimsel çalışmaların doğru olduğunu kaydetti.
27.10.2017 Sağlık
Doktorlar ameliyatta ne dinliyor?
Doktorlar ameliyatta ne dinliyor? Kimi Vivaldici, kimi Müslüm Babacı, Türk Sanat Musikisi hayranı da var U2’yi tercih edeni de. Hastalar derin uykularındayken, doktorlar ameliyata daha iyi odaklanmak için ekipleriyle beraber ameliyathanede müziği eksik etmiyor.
5.08.2017 Arşiv
Protein tozlarını kullananlara uyarı!
Protein tozlarını kullananlara uyarı! Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, protein tozlarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünden alınıp Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi gerektiğini belirterek, bu tozların eczanelerde satılması gerektiğini söyledi.
2.08.2017 Sağlık
Cesedin neden bozulmadığı ortaya çıktı
Cesedin neden bozulmadığı ortaya çıktı Ardahan'da bulunan ve Rus generale ait olduğu değerlendirilen tabutla ilgili uzmanlar konuştu. 139 yıla karşın cesedin bozulmaması dikkat çekmişti. Mezarının etrafının özel malzemelerle doldurulduğu, havayla ve toprakla irtibatı kesildiği belirtiliyor.
29.09.2021 Gündem
Gündüz doktor gece müzisyenler
Gündüz doktor gece müzisyenler Asıl meslekleri doktorluk ama hepsinin ortak tutkusu müzik. Her biri en az bir enstrüman çalıyor. “Doktor olmasak müzisyen olurduk” diyorlar. Yaptıkları müzikle hastalarını tedavi ediyorlar, ünlü gece kulüplerinde sahne alıyorlar. Aralarında albüm yapanlar bile var. İşte Türkiye’nin müzisyen doktorları
24.04.2017 Arşiv
Sigara kalbi hasta ediyor!
Sigara kalbi hasta ediyor! Kalp hastalıkları dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Sigara kullanımı da kalp sağlığını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden.
17.04.2017 Sağlık
Türkiye, kalpten ölümlerde ilk sırada
Türkiye, kalpten ölümlerde ilk sırada Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof...
28.09.2016 Sağlık
'Bilgi kirliliğinden obez olduk!'
'Bilgi kirliliğinden obez olduk!' Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) 22 Mart 2016 Salı Günü düzenlediği “Tavuk ve Bilimsel Gerçekler” konferansında, Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof...
22.03.2016 Ekonomi
Genç doktor mide ağrısı zannetti ama...
Genç doktor mide ağrısı zannetti ama... İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan anestezi uzmanı doktor Cenk Yavaş (39), ameliyata girecek hastalara anestezi işlemi yaptığı sırada fenalaştı...
8.02.2016 Yaşam
Sönmez’i vuran eski başkana 11 yıl
Sönmez’i vuran eski başkana 11 yıl Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı olan Prof.Dr. Bingür Sönmez, Allahuekber Dağları üzerinden Sarıkamış’a gittiği 24 Ağustos 2014 günü silahlı saldırıya uğradı.
9.11.2015 Yaşam
Anne-babasına kavuşmak için hep göklerdeydi
Anne-babasına kavuşmak için hep göklerdeydi Fransa Alpleri’nde ‘yarasa kanat’ atlayışında geçirdiği kazada ölen kalp damar cerrahı Dr. Mehmet Susam, görev yaptığı hastaneden hüzünlü bir törenle uğurlandı.
17.09.2015 Yaşam
Açılışa çelik yelekle katıldı!
Açılışa çelik yelekle katıldı! KARS Sarıkamış’ta 24 Ağustos 2014’te uğradığı silahlı saldırıda ayağından ve kolundan yaralanan Prof...
26.07.2015 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Bingür Sönmez ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bingür sönmez haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.