Gazete Vatan Logo

Anne-babasına kavuşmak için hep göklerdeydi

Fransa Alpleri’nde ‘yarasa kanat’ atlayışında geçirdiği kazada ölen kalp damar cerrahı Dr. Mehmet Susam, görev yaptığı hastaneden hüzünlü bir törenle uğurlandı.

Anne-babasına kavuşmak için hep göklerdeydi

Abla Safure Türkmen’in gözyaşı döktüğü tören sırasında Prof. Dr. Bingür Sönmez’in yaptığı konuşma törene katılanları duygulandırdı. Memorial Şişli Hastanesi önünde düzenlenen törene, doktorun evlenmeye hazırlandığı Tuğçem Yıldırım’ın yanı sıra, Mehmet Susam’ın akrabaları, meslektaşları ve çok sayıda hastası katıldı. Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez “Çok hızlı bir yaşamdı. Kendisi bunun bağımlısıydı. Hiç bir zaman vazgeçiremedik. Ailesinden, arkadaşlarından, meslektaşından kimse aferin iyi ki bunu yapıyorsun demedi. Ama bu kadar büyük bir bağımlılıktı ki hiçbir zaman vazgeçiremedi. Neden bu sporu yaptığını sosyal medyada doğum günü olan 2 Şubat’taki yazısında dile getirmişti. ‘Canım annem ve babam iyi ki beni doğurdunuz. Bu güzel hayatı başlattınız ve beni büyüttünüz. Mutluluğu sevgiyi, ahlakı ve her türlü değeri öğrettiniz. Ama erken gittiniz. Daha sizden öğreneceğim çok şey vardı. Bu yaşa, bugüne geldiğimde hep mutluluk, sevgiyle çocuk gibi dopdoluyum. Ne kadar şanslıyım sizin evladınız olduğum için. Gökyüzünden bana baktığınızda bazen yerde bazen sizden çok daha alçak irtifada gökyüzünde beni gördüğünüzde umarım beni size layık olarak görüyorsunuzdur’ Işıklar içinde ol. Hep göklerde olmak istiyordu. Annesine babasına yakın olmak için. Ruhu şad olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu bir ölüm atlayışı’

Prof. Dr. Bingür Sönmez “En büyük sorunumuz annesini ve babasını erken kaybetmiş olmasıydı. Onları özlüyordu. Sanki göklerde onlarla buluştuğunu zannediyordu. Bütün arkadaşları hep vazgeçirmeye çalıştık. Son uğurladığımızda artık yavaşlaması gerektiğini söyledim. Sanki bana bir daha uçmayacak gibi izlenim vermişti. Mutlu olmuştuk. Meğerse son uçuşuymuş” dedi.

Bir ay sonra evlenecekti

Mehmet Susam’ın abisi Mustafa Susam “Ekim ayının 25’inde evlenecekti. Şişli Evlendirme Dairesi’nden gün almışlardı. Nikah olacaktı. 30’unda da düğün yapacaklardı. Bu hafta davetiye dağıtılacaktı. Ama başımıza bu olay geldi. Evlendikten sonra nişanlısıyla gezeceklerdi. Nişanlısına sürekli seninle gezeceğiz diye telkinlerde bulunuyordu. Nişanlısı ise hiç bu olayların taraftarı değildi. Mukadderat artık” dedi.

Haberin Devamı