Bilim Kurgu

Bilim Kurgu

Son dakika Bilim kurgu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim kurgu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim kurgu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Kurgu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim kurgu gelişmeleri de dahil olmak üzere 513 bilim kurgu haberi bulunmuştur. Tüm bilim kurgu haberleri aşağıda listelenmiştir.
3 Cisim Problemi dizisi konusu nedir? 3 Cisim Problemi oyuncuları kimler? Dizide konusu geçen Fermi Paradoksu dikkat çekti!
3 Cisim Problemi dizisi konusu nedir? 3 Cisim Problemi oyuncuları kimler? Dizide konusu geçen Fermi Paradoksu dikkat çekti! 3 Cisim Problemi Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss'i bir araya getiriyor. Son zamanların en çok konuşulan Netfix dizisi 3 Cisim Problemi bilim kurgu ve gerilim türündedir. Liu Cixin'in üçleme romanından uyarlama olan 3 Cisim Problemi 1960'ların Çin'inde geçiyor. Yayınlandıktan sonra Fermi Paradoksu'yla gündeme gelen 3 Cisim Problemi dizisi hakkında bilgileri araştırdık.
26.03.2024 Magazin
Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar? Yıllardır sinemada var olan ve izlenen birçok filmlerde fazlasıyla kullanılan CGI, yapımların kalitesini ve izlenme konforunu sağlamak için kullanılır. CGI, imgeleme ve görsel efekt oluşturmaya yarayan grafik uygulamasıdır. Bazen yeşil ve mavi perde de, bazen de oyuncular üzerine yerleştirilen sen sör yardımıyla sahneyi farklı boyutlara taşımaktadır. Teknik ekipmanların gelişmesi sonucunda filmlere sunduğu görsel yetkinlik ve görsel şov izleyici kitlesi tarafından tartışılamaz şekilde sevilmektedir. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Batman Filmleri İzleme Sırası...batman Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?
Batman Filmleri İzleme Sırası...batman Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir? Kurgusal bir karakterin oluşumu ile ortaya çıkan ve yaklaşık olarak 6 adet filmden oluşan bir film serisi olarak bilinmektedir. İlk olarak bu filmin hazırlıkları 1979 yılında başlamıştır. Herkesin büyük ilgi gösterdiği ve birçok insan tarafından bilinen bu film serisi herkes tarafından izlenirken fazlasıyla zevk alınmıştır. İçerisinde birçok kurgusal figürlere ve süper kahraman ürünlerine yer verilmiştir. Böylece en iyi film ödülleri arasına girmiştir.
23.01.2024 Eğitim
Edis’e gişe şoku!
Edis’e gişe şoku! Edis’in başrolünde oynadığı ‘Alya’ filmi bir hafta vizyonda kaldı ve sadece bin 855 kişi tarafından izlendi. Film, pandemi nedeniyle çekimleri bittikten üç sene sonra vizyona girdi.
28.11.2023 Magazin
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü Ingenuity, bilim kurgu filminden fırlamış fotoğraflar ile Dünya'ya "hava atıyor!"
6.11.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü İstanbul'da yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçülürken, göl adeta çöle döndü. Daha önce metrelerce suyun olduğu barajda şimdi kamyonetlerle bile rahatlıkla ilerlemek mümkün hale geldi. Baraj gölünü besleyen dereler de tamamen kururken, üzerine kurulu köprülerin altındaki sular çekildi, tarihi kalıntılar ortaya çıktı.
19.09.2023 Yaşam
Gökyüzünde devasa bir elmas var! (Bilim kurgu hikâyesi değil, gerçek)
Gökyüzünde devasa bir elmas var! (Bilim kurgu hikâyesi değil, gerçek) Astronomlar, yavaşça devasa bir elmasa dönüşen bir yıldız keşfetti. Bilim insanları elmasa dönüşme sürecinin başlangıcından itibaren yaklaşık bir katrilyon yıl süreceğini düşünüyor, yani evrenin "sadece" 13,6 milyar yıl yaşında olduğunu göz önüne alırsak, ne yazık ki henüz tam olarak kristalize olmuş yıldız bulunmuyor.
22.06.2023 Bilim ve Teknoloji
John Wick filmlerinin yıldızı usta aktör Lance Reddick hayatını kaybetti
John Wick filmlerinin yıldızı usta aktör Lance Reddick hayatını kaybetti Rol aldığı sayısız film ve diziyle tanınan, John Wick film serisindeki rolüyle kendisine geniş bir hayran kitlesi yaratan ABD’li usta oyuncu Lance Reddick hayatını kaybetti.
18.03.2023 Magazin
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor İklim Değişikliği ve Su Kaynakları Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'un tarih boyunca fakirlik çektiği çok önemli bir gerçeği var. O da su. Bugüne gelindiğinde görüyoruz ki, İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor. Su konusundaki her olumsuzluk gıda ve sanayi üretimimize de yansıyor ve yansımakta. Geçtiğimiz 19 yıla baktığımızda, İstanbul'umuzda sadece su alanında günümüz rakamlarıyla yapılan yatırım miktarı yaklaşık 19 milyar lira" dedi.
23.09.2022 Siyaset
Zelenski 'Eylül ayını bekleyin' demişti! Gizemli silah her şeyin anahtarı mı?
Zelenski 'Eylül ayını bekleyin' demişti! Gizemli silah her şeyin anahtarı mı? Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı ve şiddetli savaşa 24 Şubat 2022'den beri devam ediyor. Rusya’nın savaşta ilk ele geçirdiği yerleşim yerlerinden olan Herson, iki taraf için de hayati önem taşıyor. Ukrayna’nın eylül ayında geri alacağına yemin ettiği şehrin anahtarı ‘gizemli’ bir füze olabilir mi?
13.08.2022 Dünya
Dünyaca ünlü oyuncu Nichelle Nichols hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü oyuncu Nichelle Nichols hayatını kaybetti Bir döneme damga vuran efsane bilim kurgu dizisi Star Trek'te (Uzay Yolu) ‘Uhura’ karakterini canlandıran Nichelle Nichols, 89 yaşında hayatını kaybetti.
31.07.2022 Magazin
Jurassic World Kretase kampı kaldırılacak mı? RTÜK, Jurassic World Kretase Kampı dizisi hakkında inceleme başlattı!
Jurassic World Kretase kampı kaldırılacak mı? RTÜK, Jurassic World Kretase Kampı dizisi hakkında inceleme başlattı! Jurassic World Kretase Kampı yasaklanacak mı, Netflix'ten kaldırılacak mı? RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix’te yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı dizisiyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
30.07.2022 Televizyon
Dünyaca ünlü Yunan besteci Vangelis hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Yunan besteci Vangelis hayatını kaybetti Dünyaca ünlü Yunan besteci Vangelis (Evangelos Odysseas Papathanassiou) 79 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı Türkiye'de Cennetin Keşfi (1492: Conquest of Paradise) ve Chariots of Fire (Ateş Arabaları) filmlerinin bestecisi olarak ünlendi.
20.05.2022 Dünya
Black Mirror yeni sezon ne zaman başlıyor? Black Mirror 6. sezonu nerede yayınlanacak?
Black Mirror yeni sezon ne zaman başlıyor? Black Mirror 6. sezonu nerede yayınlanacak? Black Mirror serisi yeni sezonuyla geri dönüyor. Drama, macera, hiciv ve bilim kurgu türlerinin karışımı ve rahatsız edici bölümleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip Black Mirror 6. Sezonuyla geri dönüyor. Distopik ve her bölümün birbirinden bağımsız hikayesiyle dikkat çeken Black Mirror serisi merakla bekleniyor. Peki, Black Mirror yeni sezon ne zaman başlıyor? Black Mirror 6. sezonu nerede yayınlanacak? Black Mirror 6. Sezon tarihi…
17.05.2022 Kültür Sanat
Yakamoz S245 konusu nedir, oyuncuları kim? Yakamoz S245 nasıl izlenir?
Yakamoz S245 konusu nedir, oyuncuları kim? Yakamoz S245 nasıl izlenir? “Yakamoz S-245” adlı dizi özel biri dizi platformunda izleyiciyle buluştu. Büyük bölümü denizin altında geçen dizi gizemli bir felaket sonrasında yaşananları anlatıyor. İşte Yakamoz S245 konusu ve oyuncu kadrosu…
20.04.2022 Televizyon
2022 Ramazan ayında izlenecek diziler - En popüler ve izlemesi zevkli Ramazan'a özel en güzel 10 dizi…
2022 Ramazan ayında izlenecek diziler - En popüler ve izlemesi zevkli Ramazan'a özel en güzel 10 dizi… Ramazana özel olan pek çok popüler ve izlemesi zevkli olan diziler bulunmaktadır. İşte Ramazan'da izleyeceğiniz en popüler en güzel 10 dizi...
1.04.2022 Ramazan
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Biz meselelere yazılımsal olarak yaklaşırken donanımsal anlamda da ülkemizde önemli adımlar atılması gerekiyor. Bundan sonra olacak girişimlerde eğer donanım anlamında geri kalırsak belki de yazılım anlamında alacağımız tedbirlerin etkisiz kalma ihtimali çok büyük" dedi.
11.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TBMM Genel Kurulu'nda 'iklim değişikliği' raporu görüşüldü
TBMM Genel Kurulu'nda 'iklim değişikliği' raporu görüşüldü TBMM Genel Kurulu'nda, iklim değişikliğine ilişkin hazırlanan rapor görüşüldü.
1.02.2022 Siyaset
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
Tarımda devrim! Resmen sahalarda, üretim artacak
Tarımda devrim! Resmen sahalarda, üretim artacak Tarımda verimliliği artıracak gelişme! Çiftçiler sevindirecek haber geldi. Cep telefonu üzerinden kontrol edilecek, bitki verimliliğini artıracak. Tam otonom sürücüsüz traktörler sahneye çıktı. Sektör temsilcisi Özgür Barış Eryüz, “Toprağı daha az kayıpla işleyerek hava ve su kaynaklarının da iyi yönetilmesini sağlayacak sürücüsüz traktörler, yıl sonunda çiftçilerle buluşacak. Böylece hava ve su gibi doğal kaynaklar artık daha iyi yönetiliyor, toprak daha az kayıpla işlenecek” dedi.
7.01.2022 Ekonomi
Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır?
Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır? Ovr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye’nin en değerli arazileri çoktan satın alınmış, Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız hale geldi. İstanbul’da ortalama bir parselin bedeli 200 lirayken, Bağcılar’da bir Metaverse parseli 135 lira, Ortaköy sahilinde ise parsel bedeli 500 liraya kadar çıkıyor. Peki, Metaverse nedir, nasıl oynanır? Metaverse arsa alma ne anlama geliyor, platformdan nasıl arsa alınır?
30.12.2021 Gündem
Metaverse nedir? Metaverse ne zaman ortaya çıktı?
Metaverse nedir? Metaverse ne zaman ortaya çıktı? Son günlerin en çok konuşulan kavramlarından Metaverse’e ilişkin günlük yaşantımızdan daha fazla örnek uygulama ile karşılaşıyoruz. Metaverse ile birbirlerinden bağımsız mecralarda çalışan sosyal medya uygulamaları, çevrimiçi oyunlar, artırılmış gerçeklik ve dijital paralar ile günlük yaşam, finansal sistem, eğitim hayatımız gibi gerçek dünya davranışları artırılmış gerçeklik teknolojisi sanal evrene taşınıyor. Metaverse uygulamalarına milyon dolarlık yatırımların yapıldığını belirten uzmanlar, bu alanda önemli istihdamların da yapıldığına dikkat çekiyor.
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Bilim kurgu kitapları okuyan çocuklar 1-0 önde!
Bilim kurgu kitapları okuyan çocuklar 1-0 önde! Dünyada ve Türkiye’de, çocuk edebiyatı alanında farklı türlerde yazılmış birçok kitap var. Bu kitap türlerinden başında da “Bilim Kurgu” olarak isimlendirilen türler geliyor. Eğitimciler bilim kurgu kitaplarının çocukların strateji geliştimelerine olanak sağladığını ve hayata karşı eğittiğini belirtiyor. Peki, Bilim kurgu kitabı nedir? Bilim kurgu kitaplarının çocuklar üzerinde yarattığı etki nedir? Zararı var mıdır? Yararları nelerdir? Eğitimci Esra Zerbeliz Avgören anlattı.
4.11.2021 Eğitim
Çin'den bomba uzay hamlesi! Elektrik üretecek
Çin'den bomba uzay hamlesi! Elektrik üretecek Çin uzayda toplanacak güneş enerjisini dünyaya taşıyıp elektrik üretmek için kolları sıvadı. Çinli bilim insanları yörüngeye yerleştirilecek güneş panellerinden elde edilecek enerjiyi dünyaya kablosuz iletebilecek teknoloji üzerinde çalışıyor.
18.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Kurgu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim kurgu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.