Bataklık

Bataklık

Son dakika bataklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bataklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bataklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bataklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bataklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 361 bataklık haberi bulunmuştur. Tüm bataklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir?
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir? Ağaçlanmanın ya da yeşermenin zorluk yaşandığı bölgeler tundra bölgeleri olarak öne çıkar. O yüzden bu bölgelerde canlı yaşamı da oldukça düşüktür. Sadece canlı yaşamının düşük olması değil aynı zamanda insanlık açısından yerleşim alanı olarak da tercih edilmeyen bölgeler olarak ön plana çıkar.
24.12.2023 Eğitim
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Ruanda sadece Ruanda nüfusunda değil diğer komşu ülkelerde örneğin Kongo ve Uganda'da Kinyarwanda dillerini konuşan insanları da barındırmaktadır. Ruanda'nın kendi kültürü içerisinde mevcut olan Tutsi, Twa ve de Hutu kabileleri arasında meydana gelen etnik bölünmeler, kültürel farklılıkların varlığından ziyade tarihi kökenlere dayanmaktadır. Ancak derin siyasi bölünmelerin varlığına rağmen ortak bir kültür üzerinde yaşamlarını inşa etmişlerdir.
14.09.2023 Eğitim
Çelik: Müttefiklerimizi PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz
Çelik: Müttefiklerimizi PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK iltisaklı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde terör propagandası girişimine ilişkin, "Teröre hoşgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir. Avrupalı müttefiklerimizi, PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz" dedi.
4.08.2023 Gündem
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir?
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir? Damar otu, çok uzun zamandır öksürük ve kabız gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Özellikle Amerika, Asya ve Avrupa'da 4000 yıldır olduğu düşünülmektedir. 
8.07.2023 Sağlık
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Ukrayna’da sel suları çekildi, geniş bataklıklar ortaya çıktı
Ukrayna’da sel suları çekildi, geniş bataklıklar ortaya çıktı Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, Kakhovka HES barajının yıkılması sonucu meydana gelen sel sularının çekildiği yerlerde geniş bataklıkların ortaya çıktığını duyurdu. Ortaya çıkan geniş bataklık alanları görüntülere yansıdı.
18.06.2023 Dünya
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi Diyarbakır’da 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilkinde yıkılan diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkılan, 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’nde enkaz kaldırma çalışmaları, savcılığın yapacağı zemin etüdü incelemesi nedeniyle durdurulurken, mülk sahiplerinden Abdulkadir Aydın ve diğer mülk sahipleri aynı yere yeniden bina yapılması için platform kurdu. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, “Galeria'da zeminsel sorunlar, alüvyal alan vardı. Yer altı suyunun hala temelde bulunması ciddi bir takım temel sorunlar yaratacaktır. Değişik yöntemlerle yerin altında sızıntı şekilde veya su seviyeleri de olsa oradan uzaklaştırılması gerekiyor” diye konuştu.
9.06.2023 Gündem
Deprem bölgesinde 'bataklık ateşi' hastalığı uyarısı
Deprem bölgesinde 'bataklık ateşi' hastalığı uyarısı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, deprem bölgesinde dış ortamda kalan insanların, leptospira cinsi bakteriyle enfekte olmuş hayvanın idrarıyla kirlenmiş su veya toprağa temas edilmesiyle bulaşan, 'bataklık ateşi' olarak bilinen weil hastalığına maruz kalabileceğini belirterek, "Vahşi hayvanlarda, fare gibi kemirici hayvanlarda weil hastalığı görülebilir. Hastalık karaciğer, böbrek yetmezliğine neden olabilir" dedi.
23.03.2023 Gündem
Her şey bir ısırıkla başladı! Sinek yüzünü tanımayacak hale getirdi
Her şey bir ısırıkla başladı! Sinek yüzünü tanımayacak hale getirdi Sinek ısırığı hayatını kabusa çevirdi. Zonguldak'ta yaşayan 48 yaşındaki Murat Terzi çalışmak için Antalya'ya gitti. Terzi, çalışmaya başladıktan 1 ay sonra çeşitli belirtilerle hastanenin yolunu tuttu. Yüzünde ve kollarında gün geçtikçe yaralar oluşan Terzi, hastanede hayatını alt üst eden gerçeği öğrendi. İşte haberin detayları...
4.02.2023 Yaşam
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi Kışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023 Gündem
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandı Karadeniz’den çıkarılacak doğal gazı ulusal sisteme aktaracak ölçüm istasyonu ve 36 kilometrelik boru hattı tamamlandı. Boru hattının geçişi için, yol, nehir, bataklık gibi pek çok engel aşılırken, “sıfır hata” için ilk kez “otomatik kaynak makinesi” kullanıldı.
17.01.2023 Ekonomi
'Bataklık' davası sanıklarının mal varlığındaki tedbirin kaldırılması talebine ret
'Bataklık' davası sanıklarının mal varlığındaki tedbirin kaldırılması talebine ret Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 'Bataklık' soruşturması kapsamında, örgüt lideri oldukları iddia edilen Nejat Daş ile Çetin Gören dahil 73 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, bazı sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir ile yurt dışı yasağı adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.
13.01.2023 Gündem
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından “Bataklık Soruşturması” açıklaması
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından “Bataklık Soruşturması” açıklaması Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bataklık Soruşturması uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik bir soruşturmadır. Amacı suç gelirlerine ve suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerinin aklanması suçuna müdahale etmektir.” denildi.
6.12.2022 Gündem
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'u besleyen barajlarda doluluk oranı düştü, İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi. Toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğu barajların tek kaynak görülmemesi gerektiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, "Yağışları, kentin belli bölgelerindeki su toplama haznelerinde barındırarak  toplamamız gerekiyor" dedi. Türkiye'nin şiddetli bir kuraklık yaşadığını da vurgulayan Demirhan, Ege hariç tüm bölgelerde kar yağışının azalacağının öngörüldüğünü söyledi.  
3.11.2022 Gündem
Bakan Varank: Türkiye, Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip
Bakan Varank: Türkiye, Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, şu anda Avrupa'nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip" dedi.
12.10.2022 Ekonomi
Bakan Soylu canlı yayında ilk kez açıkladı: Teröristlerin annelerini getirip megafonlarla çağrı yaptırıyoruz
Bakan Soylu canlı yayında ilk kez açıkladı: Teröristlerin annelerini getirip megafonlarla çağrı yaptırıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Bu 120 teröristin nerede olduğunu bildiğimiz için 'Madem biliyorsunuz, neden almıyorsunuz' diyorlar... Doğu ve Güneydoğu'da çok ufak bir lokalde yüzlerce mağaranın olduğu bir coğrafya tasarruf edin, biz oralara onların isimlerine yönelik helikopterlerle bildiriler atıyoruz. Ailelerinin çağrılarını atıyoruz. Teslim olanların mektuplarını atıyoruz. Bazen annelerini getiriyor megafonlarla çağrı yaptırıyoruz" dedi.
6.10.2022 Siyaset
Bakan Soylu 'şahsıma gelen bir telefonla başladı' dedi ve açıkladı
Bakan Soylu 'şahsıma gelen bir telefonla başladı' dedi ve açıkladı Bataklık Operasyonu ile ilgili önemli bilgiler veren Bakan Soylu, operasyonu şahsına gelen bir telefonla başladığını söyledi.
6.10.2022 Gündem
'Bataklık' davası sanıklarının tahliyesine itiraz reddedildi
'Bataklık' davası sanıklarının tahliyesine itiraz reddedildi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik yürüttüğü 'Bataklık' soruşturmasına ilişkin 73 sanığın yargılandığı davada tahliyelerine karar verilen, aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu 8 sanığın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi.
16.09.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan 'Demir Yumruk' açıklaması: Bütün sektörü pes ettiren bir yapılanma
Bakan Soylu'dan 'Demir Yumruk' açıklaması: Bütün sektörü pes ettiren bir yapılanma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erol Evcil'in de aralarından bulunduğu 310 kişinin gözaltına alındığı 'Demir Yumruk' operasyonuyla ilgili, "Demir ticaretinde hem naylon fatura, aynı zamanda manipülasyonu sağlayan neredeyse bütün sektörü pes ettiren bir yapılanmayla karşı karşıyaydık" dedi. Soylu, operasyonda 1'i uçak 328 araca el konulduğunu hatırlatarak, "Uçak, operasyon başlarken Londra’ya kaçırılmış. Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün hassas çalışması neticesinde uçak Türkiye’ye 4 saat içerisinde getirildi" dedi.
30.06.2022 Gündem
Denizlerde 'rip akıntısı' uyarısı
Denizlerde 'rip akıntısı' uyarısı Hatay'ın Samandağ ilçesinde her yıl çok sayıda boğulma vakalarının yaşandığını hatırlatan milli yüzme antrenörü ve altın cankurtaran Murat Şaydak, bölgeye tatile gelenlere ‘rip akıntı’ uyarısında bulundu.
9.06.2022 Yaşam
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında 54 ilde metamfetamin yakalanması görülürken, 2021'de 81 ile yayıldığını, uyuşturucu kaynaklı ölümlerde 'metamfetamin' görülme oranının da 5 yılda yüzde 1,4'ten yüzde 35,6'ya çıktığını söyledi. Soylu, "Bu önemli bir tehdidi işaret etmektedir. Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, 'gizli' mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge" dedi.
18.05.2022 Siyaset
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili açıklamada bulundu. Uçan "Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet veya baraj yapımına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Bölgede buharlaşma oranının yüksek olmasına rağmen Salda Gölü'nün su seviyesinde ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükselme olmuştur" dedi.
17.05.2022 Gündem
Salda Gölü son hali! Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü?
Salda Gölü son hali! Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü? Salda Gölü'nde suların çekildiği ve gölün bataklığa döndüğü görüldü. Salda Gölü Koruma Derneği, UNESCO'nun Dünya Doğal Miras Listesi'ne almaya hazırladığı Salda Gölü'nün son halini paylaştı. Söz konusu paylaşımların ardından “Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü?” sorularına yanıt aranamaya başlandı. İşte Salda Gölü son hali ve özellikleri…
17.05.2022 Yaşam
4. Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım! Bakan Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
4. Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım! Bakan Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, ’4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’ öncesinde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’nın İznik Gölü’nde kurulan 473 bin metrekare alanda oynanacağı bilgisi verildi.
13.05.2022 Diğer Sporlar

Benzer Haber Etiketleri

Bataklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bataklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.