Azeri

Azeri

Son dakika azeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan azeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını azeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.847 azeri haberi bulunmuştur. Tüm azeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi
Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi Dağlar kızı Reyhan Reyhan, Analar guzusu Reyhan Reyhan, Oldum sene heyran heyran heyran, Alem sene heyran heyran heyran… Tarihler 1960 yılını gösterirken Dağlar Kızı Reyhan tüm Türkiye’yi kasıp kavurur. Kamuran Akkor’un 1960 sonlarında söylediği bu türkü, sonrasında adını Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı, başrolünü Kartal Tibet ve Filiz Akın'ın paylaştığı bir filme de verir. Bir Azeri türküsü olan Dağlar Kızı Reyhan’ın, Azerbaycanlı Azmi isimli eşkiyanın, bir Türk göçebe obasında rastlayıp aşık olduğu kız için yazdığı rivayet edilir. Peki, Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi…
19.04.2024 Yaşam
Beşiktaş'ta Santos'un yerine gelecek teknik direktör belli oldu
Beşiktaş'ta Santos'un yerine gelecek teknik direktör belli oldu Beşiktaş performansından memnun olmadığı Fernando Santos'un yerine gelebilecek 2 adayı belirledi.
6.04.2024 Beşiktaş
Aliyev İspanya'daki toplantıya katılmama kararı aldı
Aliyev İspanya'daki toplantıya katılmama kararı aldı Azerbaycan, Türkiye’nin de katılması şartının kabul edilmemesi nedeniyle Ermenistan, AB, Fransa ve Almanya ile İspanya'da yapılacak görüşmeye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılmama kararı aldığını duyurdu.
4.10.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan önemli açıklama: Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu
Bakan Fidan'dan önemli açıklama: Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'taki görüşmede Azerbaycan'ın kendi egemenliğini sağlama konusunda attığı adımları anlattıklarını belirterek, "New York'taki görüşmelerimize denk gelen Karabağ'da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yürüttüğü kendi egemenliklerini alma yönünde atılan büyük bir adım olan antiterör operasyonuydu. Operasyonun ilk günü olduğu için uluslararası toplum nezdinde ne kadar büyük bir alanı kapsadığı, ne kadar süreceği, hedefinin ne olduğu konularında çok ciddi soru işaretleri vardı. Bazılarının kasıtlı endişeleri vardı. Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu" dedi.
29.09.2023 Gündem
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi...
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi... Karabağ'daki başarılı operasyondan sonra Azerbaycan bölgede tamamen hakimiyet sağladı. Erivan yönetiminin çağrısıyla bölgeyi terk edip Ermenistan'a göç edenlerin sayısı 30 bini buldu, yollardaki uzun araç kuyrukları uydudan göründü. Hankendi-Şuşa yolunda kaydedilen bir görüntü ise, büyük yankı buldu. Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin rejiminde devlet bakanı olarak görev yapan Rus-Ermeni milyarder, sınır muhafızları tarafından fark edildi.
27.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev zirvesi dünyada ses getirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev zirvesi dünyada ses getirdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Nahçıvan'a gerçekleştirdiği ziyaret dünya basını tarafından yakından takip edildi. Azeri medyası Erdoğan'ın ülkelerine verdiği desteğe vurgu yaparken, Alman medyası ziyaretin 'sembolik bir önemi' olduğunu yazdı. Yunan medyası ise Türkiye'nin Kafkasya'da daha güçlü olduğuna dikkat çekti.
26.09.2023 Gündem
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi 20 bin ton tahıl yüklenecek gemiler, yeni rotadan hareket edip İstanbul Boğazı'na ulaşacak. Buğday kargosunun son durağı ise Mısır ve İsrail olacak.
17.09.2023 Gündem
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Türk devleti olarak kardeş ülke kabul edilen Azerbaycan bayrağı yatay şeritte mavi, kırmızı ve yeşil renklerden oluşur. Bayrağın ortasında kırmızı renk ve ortadaki ay ile yıldız Türk bayrağına benzer özellikler göstermektedir. 
3.09.2023 Eğitim
Günel Zeynalova paylaşımıyla gündemde! Ebru Gündeş tarafından engellendi mi?
Günel Zeynalova paylaşımıyla gündemde! Ebru Gündeş tarafından engellendi mi? ‘Azeri Kızı Günel’ olarak tanınan Günel Zeynalova, son paylaşımıyla olay yarattı. 13 yaşındayken İbrahim Tatlıses tarafından keşfedilen Günel'in, Azerbaycan'da vereceği konserin Ebru Gündeş tarafından engellendiği öne sürüldü.
6.07.2023 Magazin
Asya Alizade gözaltına alındı
Asya Alizade gözaltına alındı Azeri asıllı şarkıcı Asya Alizade bir kez daha gözaltına alındı. Kliplerinde uyuşturucu kullanımına özendirdiği gerekçesiyle mayıs ayında da gözaltına alınmıştı.
5.07.2023 Magazin
Şarkıcı Doğuş boşanıyor mu?
Şarkıcı Doğuş boşanıyor mu? 9 yıl önce dünyaevine giren şarkıcı Doğuş, Azeri eşi Hoşkedem Hidayetkızı’ndan ayrılıyor.
26.06.2023 Magazin
Erdoğan ve Aliyev, Azerin'in söylediği türkü sonrası ayakta alkışladı!
Erdoğan ve Aliyev, Azerin'in söylediği türkü sonrası ayakta alkışladı! Azerbaycan'da İlham Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şarkıcı Azerin'in 'Çırpınırdın Karadeniz' performansını ayakta alkışladı.
13.06.2023 Vatan TV
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beykoz Halk Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz. Gidemeyen varsa onları da teşvik edeceğiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi ezici bir çoğunlukla tamamlıyor muyuz? Milleti kutuplaştırmaya çalışanlarının oyuna gelmeyeceğiz. Provokasyonlarına prim vermeyeceğiz. Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.
27.05.2023 Gündem
Şarkıcı Asya Alizade gözaltına alındı!
Şarkıcı Asya Alizade gözaltına alındı! Türkiye'de rap müzik yapan Azeri asıllı şarkıcı Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu kullanımına özendirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.
27.05.2023 Magazin
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı İçişleri Bakanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da vatandaşlarla buluştu. Soylu, dünyanın gözünün Türkiye seçimlerinde olduğunu belirterek, "Bütün dünya şu anda evet karşımızdaki dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı. Yanımızdaki dünya da,Türkiye'nin seçimine odaklandı. Bakalım el mi? Yaman, bey mi? Yaman?" diye konuştu.
10.05.2023 Gündem
Baykar, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'yla iyi niyet protokolü imzaladı
Baykar, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'yla iyi niyet protokolü imzaladı Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov, Baykar ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın ortak olarak insansız hava aracı sistemleri üretimi yapabilmesi için iyi niyet protokolü imzaladı.
27.04.2023 Ekonomi
Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu
Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu Grekoromen Stil A Milli Takımı, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de sona eren 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 6 madalya kazanarak takım halinde 17 yıl sonra tekrar Avrupa şampiyonu oldu.
23.04.2023 Diğer Sporlar
Rıza Kayaalp, 12'nci kez Avrupa şampiyonu oldu Karalin'in rekorunu egale etti
Rıza Kayaalp, 12'nci kez Avrupa şampiyonu oldu Karalin'in rekorunu egale etti Hırvatistan’da yarın sona erecek olan 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp 12’nci kez Avrupa şampiyonu oldu.
22.04.2023 Diğer Sporlar
Juan Mata'da flaş gelişme! Okan Buruk teklif yapmaya hazırlanıyor
Juan Mata'da flaş gelişme! Okan Buruk teklif yapmaya hazırlanıyor Galatasaray'ın 34 yaşındaki İspanyol orta saha oyuncusu Juan Mata için Okan Buruk'un 'teknik heyet' planı yaptığı ortaya çıktı.
15.03.2023 Galatasaray
Küçükken İbrahim Tatlıses'in sahnesine konuk olmuştu! Artık şarkıcı
Küçükken İbrahim Tatlıses'in sahnesine konuk olmuştu! Artık şarkıcı Yıllar önce İbrahim Tatlıses'in sahnesine konuk olup dans eden Cansu Esin'in fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Cansu’nun o halleri ‘Yıldız olacak çocukmuş’ yorumunu yaptırdı. Geçtiğimiz yıl müzik piyasasına giriş yapan Cansu Esin, sesi ve güzelliğiyle dikkat çekiyor.
2.03.2023 Magazin
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 20 bin 213'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
Seyid, şarkıcı Doğuş'un oğlu mu?
Seyid, şarkıcı Doğuş'un oğlu mu? Doğuş'un oğlu olduğunu iddia eden Seyid isimli genç ünlü şarkıcıya babalık davası açmıştı. Yıllar sonra ortaya çıkan olayın ardından Doğuş DNA örneği verdi. Ünlü şarkıcı çıkacak sonucu heyecanla bekliyor.
5.01.2023 Magazin
Selin Şekerci kimdir, kaç yaşında, nereli? O Ses Türkiye Yılbaşı konuğu Selin Şekerci hangi şarkıyı söyledi?
Selin Şekerci kimdir, kaç yaşında, nereli? O Ses Türkiye Yılbaşı konuğu Selin Şekerci hangi şarkıyı söyledi? O Ses Türkiye Yılbaşı programına konuk olan isimlerden biri de Selin Şekerci oldu. 2006 yılında "Sağır Oda" dizisinde oynayarak dizi hayatına başladı. 2007 yılında "Kavak Yelleri" birkaç bölümünde rol aldı. 2008 yılında da Selin Şekerci, "Melekler Korusun" dizisinde Özge Özpirinçci, Rojda Demirer, Hümeyra, Avni Yalçın ile birlikte rol aldı. O Ses Türkiye Yılbaşı konuğu Selin Şekerci’nin programa çıkmasının ardından Selin Şekerci kimdir, kaç yaşında ve nereli sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı.
31.12.2022 Televizyon
Türk inşaat şirketinden Azerbaycan’da önemli imza
Türk inşaat şirketinden Azerbaycan’da önemli imza Azersu ile Salyan ve Neftçala şehirleri arasındaki temiz su ishale hattı projesinin sözleşmesini imzalayan Sur Yapı, Azerbaycan Su İşleri Kurumu Meliorasiya ile bir baraj projesinde, Azerbaycan’ın KOBİ’leri finanse eden kuruluşu Kobia ile de Karabağ bölgesi başta olmak üzere tüm Azerbaycan’ın yeniden yapılanması ile ilgili iyi niyet iş birliği anlaşmalarını imzaladı.
8.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Azeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.