Ayhan Bilgen

Ayhan Bilgen

Son dakika Ayhan Bilgen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayhan Bilgen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayhan Bilgen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayhan Bilgen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayhan bilgen gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 ayhan bilgen haberi bulunmuştur. Tüm ayhan bilgen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kars yerel seçim sonuçları 2024: Kars belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kars'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Kars yerel seçim sonuçları 2024: Kars belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kars'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Kars geldi. Kars yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Kars Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Kars'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Kars yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Kobani olayları sonrası 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
14.04.2023 Gündem
SESPARTİ'nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi
SESPARTİ'nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi.
31.03.2022 Siyaset
Ayhan Bilgen, HDP'den istifa etti
Ayhan Bilgen, HDP'den istifa etti Eski Kars Belediye Başkanı ve Milletvekili Ayhan Bilgen, 2007 yılından bu yana üyesi olduğu HDP'den istifa ettiğine ilişkin mektubu Twitter'da paylaştı.
14.12.2021 Yaşam
Ayhan Bilgen HDP'den istifa etti
Ayhan Bilgen HDP'den istifa etti Parti kuracağını açıklayan eski Kars belediye başkanı Ayhan Bilgen, HDP’den istifa etti.
13.12.2021 Siyaset
108 sanıklı Kobani davası başladı
108 sanıklı Kobani davası başladı Son dakika haberine göre; Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.
26.04.2021 Gündem
HDP deşifre oldu! Gizli tanık her şeyi ortaya döktü!
HDP deşifre oldu! Gizli tanık her şeyi ortaya döktü! Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 sanıklı davanın iddianamesinde tanıklar, HDP'li bazı isimlerin terör örgütü PKK/KCK ile bağlarını ortaya koydu. Ayhan Bilgen'in 2011 ile 2015 yılları arasında legal yollardan Kandil'e giderek PKK/KCK'nın sözde eş başkanlığı ile görüşmeler yaptığını söyleyen gizli tanık Ulaş, "Ayhan Bilgen'in en son yine Kandil KCK eş başkanlığının talimatı ve KCK Türkiye sözcülüğünün önerisi ile Kars Belediye Başkanı olarak aday gösterilerek seçilmesi sağlandı." ifadelerini kullandı. Ulaş, BDP Eş Başkanlığını yapan Gültan Kışanak'ın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla belediye başkanı seçildiğini bildirdi.
8.01.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi!
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi! Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şu anda Türkiye'de erken seçimi gerektirecek siyasal şartlar olmadığını belirterek, "Erken seçimi, herhangi birisi, herhangi bir parti ya da partiler isteyebilir ama bunun bir siyasal zemininin, rasyonalitesinin, bir takım gereklerinin olması lazım. Tabii bunun ikinci adımının olması gerekir, yani rasyonalitesi var, bunu parlamentoda sağlayacak bir aritmetiğin ortaya çıkması lazım. Ne rasyonalitesi vardır ne aritmetiği vardır, dolayısıyla erken seçim üzerinden bir tartışma yapmak beyhude bir çabadır. Açıkçası Türkiye'nin bu kadar zor sorunlarla boğuştuğu bir ortamda vakit kaybıdır diye düşünüyorum." dedi.
18.10.2020 Siyaset
Tutuklanan eski belediye başkanı Bilgen partisini eleştirdi!
Tutuklanan eski belediye başkanı Bilgen partisini eleştirdi! HDP’ye yönelik Kobani soruşturması kapsamında tutuklanan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisini yerden yere vurdu.
13.10.2020 Siyaset
Türker Öksüz kimdir? İçişleri Bakanlığı tarafından Kars Valisi’ne yeni görev! Kars Belediye Başkan Vekili olan Türker Öksüz nereli, kaç yaşında?
Türker Öksüz kimdir? İçişleri Bakanlığı tarafından Kars Valisi’ne yeni görev! Kars Belediye Başkan Vekili olan Türker Öksüz nereli, kaç yaşında? Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Türker Öksüz, göreve başladı. İçişleri Bakanlığının onayı ile görevinden uzaklaştırılan Ayhan Bilgen'in yerine Belediye Başkan Vekili olarak Türker Öksüz görevlendirdi. Türker Öksüz kimdir? Türker Öksüz nereli, kaç yaşında?
2.10.2020 Gündem
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı İçişleri Bakanlığı, "Tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi." açıklamasında bulundu.
2.10.2020 Gündem
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme
Kobani eylemleri soruşturmasında flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
1.10.2020 Gündem
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı
HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Bilgen’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.
25.09.2020 Siyaset
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
25.09.2020 Gündem
MHP Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti
MHP Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Kars'taki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. Nazik, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimde sandıklarda oy kullanma ve sayım aşamasında seçmenlerine baskı yapıldığını iddia etti.
2.04.2019 Gündem
İşte AK Parti ve MHP'nin itiraz ettiği iller
İşte AK Parti ve MHP'nin itiraz ettiği iller Siyasi partiler seçimlerin ardından birçok ilde bazı sandık sonuçlarına itirazda bulundu.
2.04.2019 Siyaset
Türkiye'de il il seçim sonuçları!
Türkiye'de il il seçim sonuçları! Sandıklar kapandı oylar sayılıyor. Türkiye’de 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı. 30'u büyükşehir olmak üzere, toplam 1389 belediye başkanı ile 50 binden fazla muhtar belli oluyor. Erzincan Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Bekir Aksun kazandı.
31.03.2019 Siyaset
Yerel seçimlerde 17 milletvekili de yarışacak
Yerel seçimlerde 17 milletvekili de yarışacak 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 17 milletvekili belediye başkan adayı oldu. AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 6, İYİ Parti'den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili seçimlerde belediye başkanı olmak için yarışacak.
20.02.2019 Siyaset
HDP'nin Van ve Mardin adayları belli oldu
HDP'nin Van ve Mardin adayları belli oldu HDP'nin Van ve Mardin adayları belli oldu. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç,"Yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi için HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile MYK üyesi Mustafa Avcı'yı, Mardin Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Türk ve Figen Altındağ'ı aday olarak belirledik" dedi.
9.01.2019 Siyaset
HDP ve CHP milletvekilleri hakkında fezleke
HDP ve CHP milletvekilleri hakkında fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 12 HDP'li milletvekili hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", 3 CHP'li milletvekili hakkında ise "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan fezleke hazırlandı.
5.10.2018 Siyaset
Son dakika: Yüz binlerce kişiye müjde! Gözler 1 Ekim'de...
Son dakika: Yüz binlerce kişiye müjde! Gözler 1 Ekim'de... Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), uzun yıllardır ilk kez, Meclis’te çoğunluğa sahip partilerin ortak gündem konusu haline geldi. Milletvekili sayısı 302’ye ulaşan dört parti, emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözülmesi için aynı noktada buluştu. Yüz binlerce kişinin gözü, 1 Ekim’de açılacak Meclis’e çevrildi.
10.09.2018 Ekonomi
Polisle tartışan HDP'li vekil yol kapattı
Polisle tartışan HDP'li vekil yol kapattı Tunceli'de HDP'li milletvekillerinin ormanlık alandaki örtü altı yangınlarını bahane ederek bölgeye gitmek istemesine, bölgedeki süren operasyonlar ve güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Güvenlik güçleriyle tartışan milletvekillerinden Alican Önlü, Tunceli-Elazığ karayolunu aracıyla trafiğe kapatıp gruptakilerle oturma eylemi yaparken polis ekipleri müdahalede bulundu.
28.08.2018 Gündem
Partilerin komisyonlara vereceği üye sayısı belli oldu
Partilerin komisyonlara vereceği üye sayısı belli oldu Meclis'teki 18 komisyona verilecek üye dağılımı da belli oldu. AK Parti toplam 458 komisyon üyeliğinden 228'ini aldı. CHP 106, HDP 52, MHP 37, İYİ Parti ise 35 üye verecek.
14.07.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ayhan Bilgen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayhan bilgen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.