Ayet

Ayet

Son dakika ayet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayet gelişmeleri de dahil olmak üzere 659 ayet haberi bulunmuştur. Tüm ayet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kerem Aktürkoğlu'ndan 'ayet'li paylaşım: Rabbin hatırına sabret
Kerem Aktürkoğlu'ndan 'ayet'li paylaşım: Rabbin hatırına sabret Galatasaray'da Alanyaspor maçındaki futboluyla eleştirilere hedef olan milli oyuncu sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
16.04.2024 Galatasaray
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri Kadir Suresi, mübarek Ramazan ayı içerisinde en fazla araştırılan surelerde biri oldu. Kuran-ı Kerim'de 97. sure olarak yer alır ve içeriğinde Kadir Gecesi'nin önemi ile Kuran'ın bu gece indirilmeye başlandığı vurgulanır. Kadir Suresi, beş ayetten oluşur. İlk ayette, "Gerçekten biz, onu (Kuran'ı), Kadir Gecesi'nde indirdik." ifadesi yer alır. İşte Kadir Suresi'nin Türkçe mealini, Arapça okunuşunu, Diyanet Tefsiri'ni ve faziletini detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz. Pek, Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
5.04.2024 Yaşam
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur?
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur? Ramazan ayı orucunu kasten bozmanın cezasına yönelik araştırmalar Ramazan ayının gelişiyle birlikte arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı halk arasında 61 gün oruç olarak bilinen kefaretin dindeki yerini açıklarken oruç bozulunca neden 61 gün oruç tutulduğuna da açıklık getirdi. Peki, 61 gün kefaret orucu nerede yazıyor, hangi ayette geçiyor? 61 gün kefaret orucu neden tutulur, tutulmazsa ne olur? Kefaret orucunda ara verilir mi?
23.03.2024 Gündem
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası Allah Resulü (sav)’in büyük zaferinden biri olan Hudeybiye anlaşmasının müjdelendiği bu ilk ayet nedeni ile sure bu ismi alır. Fetih suresi 29 ayetten oluşmuştur. Kuran-ı Kerim’de yer alma sırasına göre 48, nüzul olma sırasına göre ise 109. Sırada yer almaktadır. Peki, Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak ile ramazan hilali duası
9.03.2024 Gündem
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
Berat kandilinde Duhan Suresi okunur mu? Duhan suresi 4. ayet Berat Kandili'nde neden okunur, berat kandili ile ilgili ayetler var mı?
Berat kandilinde Duhan Suresi okunur mu? Duhan suresi 4. ayet Berat Kandili'nde neden okunur, berat kandili ile ilgili ayetler var mı? 24 Mart cumayı cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili, Müslüman alemi tarafından dualar ve ibadetlerle geçirilecek. Mübarek gecede eller semaya yükselirken okunması faziletli olan dualar da sorgulanmaya başlandı. Duhan suresinde Kur'an'ın tamamının Berat gecesi levh-i mahfûzdan dünya semasına indiği müjdelendiğinden, bu gece Duhan Suresi okunması tavsiye edilir. Peki Duhan suresi nasıl okunur? Duhan suresi neyi anlatıyor, kaçıncı sayfada? İşte Duhan Suresi okunuşu, fazileti, anlamı…
24.02.2024 Gündem
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslamiyet evlilik kurumunun kutsallığı ile ilgili Allah'ın sözleri olarak bilenen kutsal kitap Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerde belirtilmiştir. İnsan ilişkilerini düzenlemek ve hayırlı kadın erkek ilişkilerin ne şekilde olması gerektiğine Hz Peygamberimiz de hadisleriyle vurgu yapmıştır. Buna göre hem ayet hem de hadisler doğrultusunda evliliğin önemine vurgu yapılmış evlilik kurumunun nasıl işleyeceği ve özellikleri belirtilmiştir.
8.02.2024 Dini Bilgiler
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
7.02.2024 Dini Bilgiler
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların uyması gereken kuralların başında temiz olmaları gerekmektedir. İman sahibi kişilerin temiz ve düzenli olması gerektiği öğütlenmiştir. Temizlik ile ilgili de pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimiz tarafından söylenen hadis-i şerifler ise Müslümanlar için her zaman yol gösterici olmuştur. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kalp Kırmak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kalp Kırmak İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dini Yüksek hoşgörüye sahip ve insan ruhunu en iyi şekilde anlayan, analiz eden maneviyatı yüksek bir din olarak kabul edilmektedir. İslam'a göre İnsanların Allah'a olan ibadetlerini önemli olmasının yanı sıra insanların kalp kırmaması gerektiğini ve birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmanın da bir ibadet olduğunu emretmektedir.
2.02.2024 Dini Bilgiler
Hafızlık İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Hafızlık İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Hafızlık İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Hafızlık İle İlgili Hadisi Şerifleri... Hafızlık, İslam dininde oldukça önemlidir. Kuran-ı Kerim'i ezberleyen kişilere hafız denmektedir. Hafızların görev ve sorumlulukları da oldukça fazladır. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
1.02.2024 Dini Bilgiler
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde yalan ile ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Yalan da en büyük yalanlar arasında görülür. Bu nedenle her zaman yalan söylememek emredilir. Doğruları söylemek ve doğruluk zemininde birleşmek gerekir. Müslümanların da daima doğruları söyleyerek yalandan uzak durmaları belirtilmiştir.
30.01.2024 Dini Bilgiler
Sevgi ayeti: Kuran-ı Kerim'deki bu ayeti okuduğunuzda sevdiğinizle aranız düzeliyor! 21 gün boyunca....
Sevgi ayeti: Kuran-ı Kerim'deki bu ayeti okuduğunuzda sevdiğinizle aranız düzeliyor! 21 gün boyunca.... Mucizelerle dolu Kuran-ı Kerim'deki ayetler kişisel hayatlarımızı da dizayn ediyor. Tüm sosyal hayatımızı biçimlendiren İslam dini, sevgi konusunda da birçok işaret veriyor. Kuran'da yer alan ve "Sevgi ayeti" olarak bilinen bir ayet, sevdiğiniz kişiyle aranızı düzelttiği gibi aradaki bağı da güçlendiriyor. Peki bu ayet hangi surede yer alıyor? İşte detaylar...
29.01.2024 Yaşam
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri... İsraf etmek İslam dininde büyük günahlar arasında yer almaktadır. Müslümanlar tüketebilecekleri kadar gıda alarak bunları da israf etmemeliler. İsraf edilen her bir gıda maddesi büyük günah demektir. İsraf etmenin zararları ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Kuran-ı Kerim'de 2024 mesajı: 2024 ayeti nedir? Kuran'da 20. sure 24. ayet ne diyor?
Kuran-ı Kerim'de 2024 mesajı: 2024 ayeti nedir? Kuran'da 20. sure 24. ayet ne diyor? Yeni yıla günler kaldı. Pek çok kişi 2024 yılında değişim için kararlar almaya başladı. Dini hassasiyeti yüksek olanlar da Kuran-ı Kerim'de yeni yıla dair ne gibi mesajlar olduğunu merak ederek kitaba yöneldi. Peki Kuran'ın 2024 ayeti nedir? Kuran-ı Kerim'de 20. sure 24. ayet hangisidir?
20.12.2023 Yaşam
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği Cuma hutbesi her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu 'Zulme Rıza Göstermek Zulümdür' olarak belirlendi. İşte 3 Kasım Cuma hutbesi tam metni...
3.11.2023 Gündem
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti... Bugün İsrail olarak bilinen İsrailoğulları ile ilgili Kuran-ı Kerim'de pek çok ayet bulunmaktadır. Yahudiler ile ilgili bu ayetlerde İsrailoğulları ile ilgili mesajlar vardır. İşte Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
13.10.2023 Gündem
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç Kendilerini büyücü, hoca ya da medyum olarak tanıtıyorlar. Teknolojik imkânları kullanarak internet dünyasında, 700 ile 4500 lira karşılığında inanç istismarına devam ediyorlar. Dijital üfürükçülerle yazıştık. ‘Eski sevgiliyi geri döndürmek’ için yapacağı muska için 1200 lira, ‘kaynana dilini bağlamak’ için ise 4500 lira istedi.
16.09.2023 Yaşam
15 EYLÜL CUMA HUTBESİ | Cuma Hutbesinin konusu nedir? Cuma Hutbesi 15 Eylül 2023 konusu
15 EYLÜL CUMA HUTBESİ | Cuma Hutbesinin konusu nedir? Cuma Hutbesi 15 Eylül 2023 konusu Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Eylül 2023 Cuma hutbesini yayımladı. Cuma namazı kılacak müminler camilerde okunacak hutbenin konusunu merak ediliyor. İşte Cuma hutbesinin konusu…
14.09.2023 Gündem
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayati Yazıcı'nın annesinin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayati Yazıcı'nın annesinin cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın annesi Fatma Yazıcı’nın cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ömür içerisinde hayırlı evlatlar yetiştirdi. Bu evlatlar onun en önemli mirası ve bu evlatlar inanıyorum ki onun ebedi alemde de en önemli şahitleri olacaktır. Bizler de şahidiz" dedi.
21.07.2023 Gündem
YKS'de TYT maratonu başladı! Sınava 3,5 milyon kişi katılıyor
YKS'de TYT maratonu başladı! Sınava 3,5 milyon kişi katılıyor Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 3.5 milyon öğrenci bugün YKS maratonunun ilk ayağında ter döküyor. İkinci oturum ise yarın yapılacak. Sınavda ilginç istatistikler de bulunuyor. YKS'ye başvuran en genç aday 15 yaşında.
17.06.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ayet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.